2017-07-06
今日同朋友去左藍田呢間富田和食亭食放題,朋友話呢間放題唔錯,價錢平,食物有質素,咁啱去開附近,就黎試一下,價錢真係幾平,晚市就算加一都唔過二百。都幾多人等位,好在我地黎得早,唔係等左多耐就有位。餐廳環境都唔錯,地方寬敞,裝修簡潔明亮。呢度食物種類都幾多,有刺身、壽司、手卷、串燒、拉麵、小食、天婦羅、西式日式扒類等。先黎叫刺身,因爲朋友唔食生野,所以唔敢叫太多,叫左d三文魚、八爪魚刺身,都幾新鮮,八爪魚爽口,三文魚肥美鮮甜。叫左少少壽司,花之戀壽司,包住嘅三文魚都係好新鮮;火焰鰻魚壽司,上面淋左醬汁,味道比較濃,冇腥味。沖繩牛柳粒味道都唔錯,肉質幾嫩,有牛肉味。燒汁金菇牛肉卷,牛肉卷肥瘦適中,包住金針菇,加燒汁煮,都幾香口惹味。日式蟹籽沙律,賣相唔錯,蟹籽、粟米加青瓜絲同沙律醬,口感清爽開胃。日式雙皮奶,原來係左邊呢個樣有d似春卷,幾有奶味,口感香脆;右邊嘅紫心香芋丸亦都唔錯,幾香口。雪櫃都幾多飲品,除左汽水,仲有啤酒,當然都係任攞。甜品有雪糕,仲有我最鍾意食嘅大腳板雪條,好耐冇食,好懷念。芒果布甸都幾好食,幾香滑,細細杯,食多幾杯都唔怕。最後叫左火鍋,湯底味道都唔錯,食左咁多肉,食番d
沖繩牛柳粒味道都唔錯,肉質幾嫩,有牛肉味。
雪櫃都幾多飲品,除左汽水,仲有啤酒,當然都係任攞。
甜品有雪糕,仲有我最鍾意食嘅大腳板雪條,好耐冇食,好懷念。
芒果布甸都幾好食,幾香滑,細細杯,食多幾杯都唔怕。
最後叫左火鍋,湯底味道都唔錯,食左咁多肉,食番d菜,今晚食得好飽好滿足。