2022-05-23 12 瀏覽
成日喺銅鑼灣覓食,就係冇試過呢間平時排晒長龍嘅拉麵🥵 放緊大假見到晏晝嘅時間竟然冇人排緊隊,即刻拉朋友入去試試佢😋嘢飲方面叫咗呢杯好girly既蜂蜜茶☺️芥末章魚,凍凍地食落去比較醒胃,章魚煙煙韌韌頗有口感。赤辛味噌沾麵($95) 湯底一上嘅時候,已經聞到好香濃嘅味噌味☺️ 欣賞佢湯底熱度十分夠,麵條亦係我鍾意食嘅幼麵,但卻好夠彈牙🤞🏻 溫泉蛋煮得啱啱好,有流心嘅效果🥰 叉燒亦都肥瘦參半,食落唔會太乾又唔會太油膩。 湯底嘅辣度係大部份人都可以接受嘅程度,非常適合平時唔係太食得辣又想過下癮既朋友!冠軍黑醬油拉麵($85)呢個黑醬油拉麵10分適合平時唔太好濃味既朋友,佢嘅湯底唔似平時出面食嘅拉麵咁濃稠,但味道十分鮮味,加上煮得好軟淋入味既豬軟骨,整體表現都不失所望。

嘢飲方面叫咗呢杯好girly既蜂蜜茶☺️

芥末章魚,凍凍地食落去比較醒胃,章魚煙煙韌韌頗有口感。

赤辛味噌沾麵($95)

冠軍黑醬油拉麵($85)
2022-05-22 10 瀏覽
之前聽講呢間拉麵店係東京拉麵show五年冠軍,入到黎見到店內嘅客量流轉得都快,都多人黎食 冠軍黑醬油拉麵$85呢個係店內嘅人氣拉麵,食落冇出面嗰啲咁鹹咁濃味,叉燒夠腍,糖心蛋夠入味 黃金蟹糕牛奶沾麵$95第一次食蟹膏沾麵,個蟹膏都算香濃,牛奶湯唔會太濃,個麵食落彈牙,將個麵浸落湯到,然後加上蟹膏食都幾好味 肉汁滿滿餃子$42餃子皮薄餡靚,一定要點埋個汁一齊食 富山雞翼$48雞翼煎到金黃色,外層香脆,裡面又唔會乾身,唔錯 日本巨峰炭酸飲品$18飲落有點兒甜,不過都幾好飲 日本蜜瓜炭酸飲品$18呢個冇甘甜,有淡淡嘅蜜瓜味

冠軍黑醬油拉麵$85

黃金蟹糕牛奶沾麵$95

肉汁滿滿餃子$42
餃子皮薄餡靚,一定要點埋個汁一齊食

富山雞翼$48
雞翼煎到金黃色,外層香脆,裡面又唔會乾身,唔錯

日本巨峰炭酸飲品$18
飲落有點兒甜,不過都幾好飲

日本蜜瓜炭酸飲品$18
呢個冇甘甜,有淡淡嘅蜜瓜味

📍之前都想試下呢間拉麵店 但次次都大排長龍雖然依家同Melody Crossover已經完咗 但店舖都仲有唔Melody裝飾同餐具❤️餐廳簡約但幾有日本家庭式拉麵店感覺原來餐廳係富山縣東京拉麵Show 係連續五年冠軍tim🌀 富山灣白鹽蝦拉麵湯底鮮甜 蝦味濃郁 麵條較為粗身有彈性 亦相當掛汁表面灑上櫻花蝦 配料有溏心蛋及2片日式叉燒叉燒口感滑溜 小小肥但入口即溶 美味しい~🌀 魚介黑醬油沾麵沾麵湯夠熱 咁啱呢兩日天氣轉凍 食落去暖笠笠湯底唔會死鹹 比較稀身但係湯頭依然超級濃郁🌀 肉質滿滿餃子 & 炸雞軟骨串餃子皮薄 而且滿滿的肉汁 雞軟骨串表面灑上少少鹽 已經相當香口依家做緊優惠 2人同行仲會每人送多1份沖繩豬軟骨or 士多啤梨/抺茶布甸 其實2人set 質素同價錢都好合理
📍

之前都想試下呢間拉麵店 但次次都大排長龍
餐廳簡約但幾有日本家庭式拉麵店感覺
原來餐廳係富山縣東京拉麵Show 係連續五年冠軍tim

🌀 富山灣白鹽蝦拉麵
湯底鮮甜 蝦味濃郁 麵條較為粗身有彈性 亦相當掛汁
表面灑上櫻花蝦 配料有溏心蛋及2片日式叉燒
叉燒口感滑溜 小小肥但入口即溶 美味しい~

🌀 魚介黑醬油沾麵

2022-05-20
  • 肉汁滿滿餃子
  • 魚介黑醬油沾麵
2022-05-22 86 瀏覽
見佢之前有同My Melody cross-over已經想試但撞正疫情高峰就變得摺咗😂而家有啲緩和又出嚟搵食就記起呢間🍜雖然已經完咗cross-over但店入面都有啲Melody嘅痕跡😆札幌味噌拉麵 $90 🙆🏿‍♀️我哋2個都幾鍾意食呢個湯底個味仲濃郁啲 有啲蒜味麵條相對比較粗同有咬口 浸幾耐都無淋而半熟蛋不嬲係我哋嘅最愛❤️ 呢間都冇失望😋但呢碗就少咗筍碗就係Melody😆冠軍黑醬油拉麵 $85 💁🏿‍♀️呢個係東京拉麵show冠軍梗係要試啦除咗叉燒同麵 仲有蛋有筍有紫菜湯底係微鹹 唔會太over🤏🏻而碗係小新呀😍肉汁滿滿餃子 $42 💁🏿‍♀️真係隻隻都大大粒點埋汁食唔錯☺️食完發現隻碟係用Melody食完都睇得吓 幾靚🥰熟芥末章魚 $38 🙆🏿‍♀️佢嘅份量都正常飲落爽口 加上啲芥末味有極輕微嘅攻鼻令成餐增添色彩👍🏿波子汽水 $25 🙆🏿‍♀️係童年回憶呀~~~以前覺得飲波子汽水好奢侈 (家境貧窮)而家覺得飲波子汽水好罕有 (無咁普偏)偶然一支半支真係好開心 好懷念❤️凍鮮泡蜂蜜綠茶 $15 💁🏿‍♀️呢個係自己沖嘅淡淡嘅綠茶味配上蜂蜜飲完個喉嚨都無咁乾吖☺️而家2人同行仲送每人一客豬軟骨或士多啤
但撞正疫情高峰就變得摺咗😂

飲落爽口 加上啲芥末味有極輕微嘅攻鼻
令成餐增添色彩👍🏿

波子汽水
波子汽水 $25 🙆🏿‍♀️
係童年回憶呀~~~
以前覺得飲波子汽水好奢侈 (家境貧窮)
而家覺得飲波子汽水好罕有 (無咁普偏)
偶然一支半支真係好開心 好懷念❤️

❎ 加一服務費
✅ Openrice訂座85折
✅ 外賣自取套餐95折;正價主食及小食85折
2022-05-18
$147.5 (晚餐)
札幌味噌拉麵
冠軍黑醬油拉麵
肉汁滿滿餃子
熟芥末章魚
波子汽水
凍鮮泡蜂蜜綠茶
2022-05-22 3 瀏覽
之前有melody 裝修宜家質素一樣有保證!新波子汽水同新鮮果茶🥗煙燻三文魚沙律大大份仲有好多新鮮蔬菜🥬超級fresh~✨黄金蟹膏牛奶沾麵 以前呢我覺得沾麵好鹹估唔到呢間味道啱啱好而且份量充足沾麵上桌時會把麵跟湯分開豬骨、雞骨及鰹魚加牛奶粗身麵條質地一流,我比較鍾意有口感嘅麵有嚼勁配上有creamy湯汁✨ 激辛味增拉麵 $85真材實料有辣椒粒!而且可以選擇辣度超級開胃又過癮✨富山🐔雞翅超級推薦大隻而且肉質嫩滑肉汁超級而且有甘甜醬汁餐廳每人送一客沖繩入口豬軟骨!士多啤梨布丁🍮完全唔馬虎濃郁🍓味道同埋好軟滑~
之前有melody 裝修
宜家質素一樣有保證!
新波子汽水同新鮮果茶

🥗煙燻三文魚沙律
大大份仲有好多新鮮蔬菜🥬
超級fresh~

✨黄金蟹膏牛奶沾麵
以前呢我覺得沾麵好鹹
估唔到呢間味道啱啱好而且份量充足
沾麵上桌時會把麵跟湯分開
豬骨、雞骨及鰹魚加牛奶
粗身麵條質地一流,我比較鍾意有口感嘅麵
有嚼勁配上有creamy湯汁

✨ 激辛味增拉麵 $85
真材實料有辣椒粒!
而且可以選擇辣度
超級開胃又過癮

✨富山🐔雞翅超級推薦
大隻而且肉質嫩滑
肉汁超級而且有甘甜醬汁
餐廳每人送一客沖繩入口豬軟骨!
士多啤梨布丁🍮完全唔馬虎
濃郁🍓味道同埋好軟滑~
冠軍黑醬油拉麵🍜$85聽埋呢個拉麵五年攞咗東京拉麵秀冠軍😘所以一試😙首先都非常之重醬油味😚同埋有一陣煙燻嘅嘅味味😎非常之香😆叉燒肥瘦比例適中😊厚切😙整體嚟講成個配搭都唔錯蟹糕奶油沾麵🍜$95個湯同平時嘅沾麵有少少分別😆相對上好重奶油即係忌廉嘅味道🤪仲加咗少少黑椒所以都幾香口😆估唔到同個麵都意外地夾🤩而且份量都好多😗肉汁滿滿餃子🥟$42一咬開個餃子真係爆汁🤪入邊有豬肉🤩同埋椰菜😇加埋佢特製嘅醋😎幾好食😍配拉麵一流串燒雞軟骨🐔$38好鍾意佢表面加咗啲香粉😝所以雞軟骨食落好香口😇而且食得出係新鮮炸😝熱辣辣

冠軍黑醬油拉麵🍜$85

蟹糕奶油沾麵🍜$95

肉汁滿滿餃子🥟$42

串燒雞軟骨🐔$38
2022-05-21 18 瀏覽
🤭自從上次去過「My Melody」主題的富山麵家,一直念念不忘,喺附近睇完電影又不想吃大餐,所以再訪這家拉麵小店尋找治癒。🎉遇上餐廳優惠:2人同行⭐️免費送冲蠅產豬軟骨一塊或抹茶布甸/士多啤梨布甸一份.4人同行⭐️免費送冲蠅產豬軟骨一塊(及)抹茶布甸/士多啤梨布甸一份.✨活動時間:即日起至31.July.2022🍜冠軍黑醬油拉麵($85)呢款餐廳人氣推薦得獎冠軍拉麵!醬油湯底帶點炭燒味,配上粗身彈牙嘅拉麵、入味嘅叉燒同溏心蛋,食完都唔會口渴,感覺係飽足舒服的!🍜激辛味增拉麵($95)揀左小辣,係大部份人都食到嘅辣度,感覺似雞煲嘅味道,好惹味夠曬特別呀!🥟肉汁滿滿餃子($42)食拉麵配餃子是常識吧!餃子皮薄餡靚,入口真係肉汁滿滿,係傳統嘅日式餃子風味!🐓富山雞翼 ($48)雞翼雖然無上一次咁脆皮,但勝在肉質嫩滑,鹹中帶甜好入味!🍓鮮冷泡蜂蜜綠茶($15)鍾意佢用士多啤梨樽,可愛滿分呀!蜂蜜茶清甜又解渴!🙌🏻波子汽水($25)就係回億嘅味道呀!好爽爽!
🤭

🎉遇上餐廳優惠:
2人同行⭐️
免費送冲蠅產豬軟骨一塊或抹茶布甸/士多啤梨布甸一份.

4人同行⭐️
免費送冲蠅產豬軟骨一塊(及)抹茶布甸/士多啤梨布甸一份.

✨活動時間:即日起至31.July.2022

🍜
冠軍黑醬油拉麵($85)

🍜
激辛味增拉麵($95)

🥟
肉汁滿滿餃子($42)

🐓
富山雞翼 ($48)
雞翼雖然無上一次咁脆皮,但勝在肉質嫩滑,鹹中帶甜好入味!

🍓
鮮冷泡蜂蜜綠茶($15)
鍾意佢用士多啤梨樽,可愛滿分呀!蜂蜜茶清甜又解渴!

🙌🏻
波子汽水($25)
就係回億嘅味道呀!好爽爽!
2022-05-21 47 瀏覽
求其揾間餐廳醫肚,行行下就入左呢間,貪佢唔洗等位,又唔算冷清嘅餐廳。今晚又係3個人食,所以叫左一個二人餐,有兩碗麵,仲有沙律、小食、飲品、甜品,都好抵食;另外叫左一碗沾面。未上菜先留意到拉麵店嘅裝潢,除左日系之外,添上了My Melody同蠟筆小新卡通,很有趣,小朋友就必定喜歡,環境舒適。上菜啦,三文魚沙律size算很大,沙律菜青瓜亦都唔少,不錯。凍綠茶用士多啤梨膠杯裝,好似幾特色喎,一飲……好甜好甜! 唔啱我。然後上左兩碗拉麵,standard配菜、半熟蛋、紫菜同义燒,味道都係standard,少少略嫌义燒一咬就散,差dd。上埋餃子,都係standard,最開心係食完見到My Melody囉。輪到我叫嘅蟹膏沾麵了,加上一碗奶白色嘅湯,賣相同一般日式沾麵不同。湯嘅味道……同我尋晚响屋企煲嘅罐頭忌廉湯差唔多,唔係掛,而且d湯温度唔夠熱, OMG。沾麵靠湯底,即使麵質ok,湯唔掂就禍晒! 算啦,一次就夠,下次唔叫沾麵。最後上埋二人餐個甜品,我哋叫左oreo綠茶pudding, 質感好削,筆都差d筆唔到一匙羹完整。夠啦,老實講一次就夠。

夠啦,老實講一次就夠。
2022-05-21 4 瀏覽
個日睇YouTube見到Arhosunny推介已經好想黎試下,今日終於有機會見識下Melody拉麵係咩一回事😂搞到佢地讚不絕口🐰。🐒冠軍黑醬油拉麵💰$90佢係好濃郁既醬油味,配料方便溏心蛋好正😍勁中意食,佢可以另外加錢加蛋蛋呢下都幾好叉燒浸住湯都唔會好韌,mix埋蔥同湯一啖食,會中和翻黑醬油既咸味🧂咁就岩岩好,果然係東京拉麵show五年冠軍。🐒黃金蟹膏牛奶沾麵💰$95之前食過沾麵佢既沾湯係偏流質,岩哂我想食一啖麵飲一啖湯但又唔會浸淋哂個麵蟹膏本身唔會好咸🦀️反而係好鮮,我拎左啲落去個湯到一齊食,啖啖都食到淡淡蟹膏味😝牛奶湯好特別,無忌廉湯咁heavy但都smooth同有奶香🥛。🐒煙熏三文魚沙律💰$48一碟入面有4件三文魚,而胡麻醬我地無request都另上左,岩哂我呢啲食沙律又唔想咁重負擔感🥗。🐒富山雞翼💰$42好有驚喜🍗一上枱已經勁香,外皮香脆,咬落係甜咸比例岩岩好,一碟有5隻‼️必嗌‼️。🐒凍鮮泡蜂蜜綠茶💰$15呢個係自家冷泡茶,茶包入面好似都見到有啲果乾粒🍑🍎另外佢容器係超級少女心既士多啤梨,勁可愛😍🐒波子汽水💰$25

🐒冠軍黑醬油拉麵💰$90

🐒黃金蟹膏牛奶沾麵💰$95

🐒煙熏三文魚沙律💰$48

🐒富山雞翼💰$42

🐒凍鮮泡蜂蜜綠茶💰$15
呢個係自家冷泡茶,茶包入面好似都見到有啲果乾粒🍑🍎
另外佢容器係超級少女心既士多啤梨,勁可愛😍
🐒波子汽水💰$25

• 富山雞翼
  • 冠軍黑醬油拉麵
  • 黃金蟹膏牛奶沾麵
2022-05-21 7 瀏覽
平時去開銅鑼灣食嘢好少會行過嚟呢邊,今日收工經過呢度,見到呢間拉麵舖幾好生意札幌味噌拉麵🍜melody碗黎架😂佢哋拉麵有兩個size選擇,有標準同大滿足,我地叫咗標準size。味噌味濃,叉燒輕輕一咬就爛,唔會韌到要撩牙.黃金蟹膏牛奶沾麵🥛🍜第一次食拉麵見到有牛奶湯底,仲有我鍾意嘅蟹膏,梗係叫你試吓啦。湯底都幾重牛奶味,有少少似忌廉湯嘅feel🤣估唔到同拉麵又幾夾.富山雞翼🗻🐣雞翼炸得香脆,表面仲有啲蜜糖,甜甜地幾好味.熟芥末章魚🐙完全係我平時食壽司嘅感覺,Wasabi唔會攻鼻,少少辣吊味正.凍鮮泡蜂蜜綠茶🍵波子汽水🥤.餐廳而家做緊優惠,2人同行送每人一客沖繩入口豬軟骨or士多啤梨/抺茶布甸 ;4人同行送每人一客沖繩入口豬軟骨+士多啤梨/抺茶布甸

札幌味噌拉麵🍜

黃金蟹膏牛奶沾麵🥛🍜

富山雞翼🗻🐣
雞翼炸得香脆,表面仲有啲蜜糖,甜甜地幾好味
熟芥末章魚🐙

凍鮮泡蜂蜜綠茶🍵
波子汽水🥤
4人同行送每人一客沖繩入口豬軟骨+士多啤梨/抺茶布甸
2022-05-20 5 瀏覽
呢日同同事講開想食拉麵舖,我地就去左公司附近食,原來依加4位入座就會送每人一客沖繩入口豬軟骨➕士多啤梨/抹茶布甸,正丫😍 我地甘岩4個人,仲嗌左唔同口味既拉麵試下😋 2人同行都會送豬軟骨或布甸㗎😆♥ 北海道牛奶拉麵🥛🍜 $90 麵既湯底飲落好香濃牛奶味🥛,而且湯頭有肉碎都唔會好油膩,可以一啖麵一啖湯甘飲😆 ♥ 富山蝦白鹽蝦拉麵🦐🍜 $85 飲落湯底有鮮蝦味道,配上鹽味更加帶出鮮味,湯底唔會太濃,飲哂都唔會好勁渴🤣 ♥ 札幌味噌拉麵🍜 $90 味噌湯底比較清甜,叉燒做得好軟熟又唔會過火,浸住湯底好入味♥ 黃金蟹膏牛奶沾麵 $95 將蟹膏撈落牛奶湯攪勻,麵底再沾湯底,掛湯效果每啖都大滿足,麵底選用粗麵好飽肚😂♥ 富山雞翼 $48雞翼肉質嫩滑,醬汁入味♥ 肉汁滿滿餃子🥟 $42爆汁餃子食既時候要小心啲🙈 一咬🤤♡ 不論麵食,小食都值得一試😆佢仲有套餐選擇可以一次過試哂!

♥ 北海道牛奶拉麵🥛🍜 $90

♥ 富山蝦白鹽蝦拉麵🦐🍜 $85

♥ 札幌味噌拉麵🍜 $90
味噌湯底比較清甜,叉燒做得好軟熟又唔會過火,浸住湯底好入味

♥ 黃金蟹膏牛奶沾麵 $95

♥ 富山雞翼 $48
雞翼肉質嫩滑,醬汁入味

♥ 肉汁滿滿餃子🥟 $42
爆汁餃子食既時候要小心啲🙈 一咬🤤

2022-05-20 7 瀏覽
趙生其實好愛食拉麵🤤 但趙c9 其實就好一般般, 既然陪佢食, 我就搵間好食少少既既同佢食!近近地去左銅鑼灣富山麵家! 🍴黃金蟹糕牛奶沾麵- 牛奶湯底濃郁且鮮甜, 沾上煙韌拉麵, 好食!🍴冠軍黑醬油拉麵-果然係冠軍黑醬汁, 濃濃湯底, 味道唔太咸, 好鮮甜!🍴肉汁滿滿餃子-餃子煎到脆邊, 而餡料非常多肉汁, 趙bb 食左3隻🤣🍴富山雞翼-炸得十分香脆, 但肉嫩 juicy!🍴凍鮮泡蜂綠茶-用士多啤梨杯裝住, 得意又好飲!🍴波子汽水-好耐無飲過, 感覺有兒時的味道! 回味!✨2人/4人同行, 餐廳仲每人送一客沖繩入口豬軟骨或士多啤梨/抺茶布甸添呀!!

近近地去左銅鑼灣富山麵家!
🍴黃金蟹糕牛奶沾麵
- 牛奶湯底濃郁且鮮甜, 沾上煙韌拉麵, 好食!
🍴冠軍黑醬油拉麵
-果然係冠軍黑醬汁, 濃濃湯底, 味道唔太咸, 好鮮甜!
🍴肉汁滿滿餃子
-餃子煎到脆邊, 而餡料非常多肉汁, 趙bb 食左3隻🤣
🍴富山雞翼
-炸得十分香脆, 但肉嫩 juicy!
🍴凍鮮泡蜂綠茶
-用士多啤梨杯裝住, 得意又好飲!
🍴波子汽水
-好耐無飲過, 感覺有兒時的味道! 回味!

2022-05-20
  • 肉汁滿滿餃子
  • 黃金蟹糕牛奶沾麵
2022-05-20 3 瀏覽
今日午餐喺公司附近食拉麵,之前見到呢間拉麵店有經常做卡通主題,雖然今日去到冇特別主題,但店舖內都仲有好多卡通擺設😍本來諗住淨係食拉麵,點知四位入咗之後店員話做緊優惠,每兩人就有一份豬軟骨或者甜品,四個人可以有豬軟骨加甜品布甸🤣🤣🤣正!我地四個人可以食哂幾樣❤️今日叫咗三碗拉麵加一份沾麵🤤北海道牛奶拉麵 $90面既湯頭飲落有奶香,雖然湯頭有肉但係唔會油好正!富山蝦白鹽蝦拉麵$85喺香港比較少見嘅鹽味拉麵😱非常欣賞,食落有清香札幌味噌拉麵$90清甜味噌湯底,叉燒做得非常軟熟黃金蟹膏牛奶沾麵$95將蟹膏放落牛奶中攪勻然後再食沾麵,真係一流!面底係粗面,某些拉麵可選擇湯底濃度🍜

今日叫咗三碗拉麵加一份沾麵🤤

北海道牛奶拉麵 $90
面既湯頭飲落有奶香,雖然湯頭有肉但係唔會油好正!
富山蝦白鹽蝦拉麵$85
喺香港比較少見嘅鹽味拉麵😱非常欣賞
,食落有清香
札幌味噌拉麵$90
清甜味噌湯底,叉燒做得非常軟熟
黃金蟹膏牛奶沾麵$95
將蟹膏放落牛奶中攪勻然後再食沾麵,真係一流!

面底係粗面,某些拉麵可選擇湯底濃度🍜
2022-05-19 3 瀏覽
♡♡♡📍 富山麵家 (銅鑼灣)銅鑼灣希雲街7號地下之前知道呢間拉麵店係因為Melody嘅主題😻,估唔到完咗Melody主題之後都仲會有啲裝飾係度,所以都覺得幾可愛🫶🏻😆。成個整體嘅感覺都幾好😚,嘢食都真係幾唔錯無論拉麵定係小食都係👅~💎2人同行:餐廳送每人一客沖繩入口豬軟骨 或 士多啤梨/抺茶布甸 (2選1)💎4人同行:餐廳送每人一客沖繩入口豬軟骨+士多啤梨/抺茶布甸🍽北海道牛奶拉麵之前都未食過呢一種嘅湯底,估唔到出奇地幾好味👅👅!真係會有牛奶嘅香味,食落嘅時候都幾順滑😚。拉麵既軟硬度覺得啱啱好,拉麵仲會有種彈牙嘅感覺,而叉燒嘅話就肥瘦適中,所以我都幾鍾意呢一個嘅拉麵🤤🤤~🍽黃金蟹膏牛奶沾麵湯底係奶白色嘅牛奶湯底,都有香濃嘅牛奶味。蟹膏既口感香軟細膩🤤🤤,再撈埋拉麵真係超正😻!🍽串燒雞軟骨雞軟骨都好有口感😍,咬落去都好脆口~ 隻碟都仲係Melody幾可愛😂!當係捉到Melody既小尾巴🥰!🍽富山雞翼全部雞翼都好大隻😽,整得勁香脆,而且肉質嫩滑,所以都幾推介呢一個小食🥰!🍼凍鮮泡蜂蜜綠茶喺Menu已經見到張相就已經比個外型吸引咗,真係成個士多啤梨咁好可愛🤤🤤!野飲加左蜂蜜就變得潤喉😽,味
♡♡♡
📍 富山麵家 (銅鑼灣)
銅鑼灣希雲街7號地下

🍽北海道牛奶拉麵

🍽黃金蟹膏牛奶沾麵

🍽串燒雞軟骨

🍽富山雞翼

🍼凍鮮泡蜂蜜綠茶
喺Menu已經見到張相就已經比個外型吸引咗,真係成個士多啤梨咁好可愛🤤🤤!野飲加左蜂蜜就變得潤喉😽,味道都幾OK~

🍼日本蜜瓜碳酸飲料
日本嘅嘢飲真係唔會輸🤣🤣!都真係幾有蜜瓜味,飲落都幾正🤤~
2022-05-19 2 瀏覽
富山麵家🍜來開銅鑼灣行街,見到呢間拉麵好多人食原來係至尊級東京拉麵秀連續5年冠軍🏆禁就試一試佢🤭拉麵有兩個份量選擇分別係標準130g同大滿足195g分量 我叫左兩款拉麵都係標準份量🈵都勁飽🤣黃金蟹膏牛奶沾麵 $95 好正啊個蟹膏❗️一D唔腥❤️跟埋兩塊叉燒同半粒溏心蛋同蟹柳叉燒肥瘦適中,切到薄薄一塊易入口牛奶🥛湯底十分香濃冠軍黑醬油拉麵 $85 簡左原味黑醬油味好出👏🏻叉燒配上醬油好香甜拉麵🍜煮得恰到好處肉汁滿滿餃子🥟$421碟有5隻餃🤪係日式餃子來皮薄餡多,超多肉汁同埋煎得恰到好處👍🏻富山雞翼$48有香甜蜜味,芝麻香😍冰鮮泡蜂蜜綠茶🍵$15呢款飲品好飲啊👍🏻係現成鮮泡凍綠茶,蜂蜜味香濃日本巨峰碳酸飲品$18見佢呢排有個限時優惠㊙️2人同行送每人一客沖繩入口豬軟骨或士多啤梨/抹茶布甸(2選1)4 人同行送每人一客沖繩入口豬軟骨+土多啤梨/抹茶布甸🤭
富山麵家🍜
來開銅鑼灣行街,見到呢間拉麵好多人食
原來係至尊級東京拉麵秀連續5年冠軍🏆
禁就試一試佢🤭

拉麵有兩個份量選擇
分別係標準130g同大滿足195g分量
我叫左兩款拉麵都係標準份量🈵都勁飽🤣

黃金蟹膏牛奶沾麵 $95
好正啊個蟹膏❗️一D唔腥❤️
跟埋兩塊叉燒同半粒溏心蛋同蟹柳
叉燒肥瘦適中,切到薄薄一塊易入口
牛奶🥛湯底十分香濃

1碟有5隻餃🤪係日式餃子來
皮薄餡多,超多肉汁
同埋煎得恰到好處👍🏻

富山雞翼$48
有香甜蜜味,芝麻香😍

冰鮮泡蜂蜜綠茶🍵$15
呢款飲品好飲啊👍🏻
係現成鮮泡凍綠茶,蜂蜜味香濃

日本巨峰碳酸飲品$18

見佢呢排有個限時優惠㊙️
2人同行送每人一客沖繩入口豬軟骨
或士多啤梨/抹茶布甸(2選1)
4 人同行送每人一客沖繩入口豬軟骨
+土多啤梨/抹茶布甸🤭