2017-07-12
呢間餐廳之前係深水步已經好出名, 而家係太子又開左間, 一於去試下啦, 因為見呢間好似有D唔同, 可能係裝修似間酒家多左. 係分開兩層的, 上層先係坐位, 都幾大間下.首先黎個原盅冬瓜盅$148, 都好足料架, 而且鮮甜, 唔會油膩, 還加了珊瑚蚌, 出面好少會有, 我地4個人每人都飲左幾碗, 所以份量一D都唔少架.跟住黎個前菜先, 泰式鳳爪, 酸酸甜甜, 好開胃, 而且非常彈牙.之後緊係食下呢到既招牌菜 – 洗衣機蒜香骨$98, 之前聽人講真係用洗衣機黎整, 哈哈, 係咪真架?! ANYWAY個味道OK, 唔會太咸, 淡淡既香蒜香, 肉質彈牙, 炸得香口, 送啤酒一流, 哈哈.食完肉緊係要有食返D菜啦, 健康D MA, SO 叫左個腐乳通菜.最後我地仲叫左一份聖子(4隻), 大大隻淡淡肉, 無沙, 夠火喉, 炒得香.