2018-04-20
同m小姐出動搵美食呢次黎到尖沙咀 宏係the one5樓 位置極方便 食完就可行街黎之前做左少少research 網上有唔少人推薦佢個抺茶卷蛋同鰻飯當然我地都係為左抺茶卷蛋黎裝修好現代化 設計好特別 令我忍唔住睇完又睇被安排對商場位呢度用按鈴服務 我覺得唔錯 唔洗下下舉手一坐低 職員就好快俾左水我地而而好細心咁介紹左餐牌同新出ge甜品呢度有唔少套餐選揀 套餐包埋一個迷你卷蛋同錫蘭紅茶 睇左一陣 我地2個都揀左鰻魚飯朋友 大鰻魚飯套餐我日本白燒鰻魚定食🙂大鰻魚飯套餐($180)份量十足 有成條鰻魚加蕎麥麵同沙律鰻魚係厚切ga 而且燒到好甘香 入口仲帶有少少油脂香味 加埋蒲燒鰻魚汁 冇得頂另外 佢地係用新瀉縣米 好in um 好香 蕎麥面都非常彈牙 好驚喜🙂純日本白燒鰻魚定食($210)我咁大個都係第一次食白燒鰻魚 同樣地餐跟一碗飯同一碗麵白燒鰻魚跟4個醬汁鹽 簡簡單單帶出左鰻魚本身ge香味日本柚子醬 酸酸甜甜咁 估唔到可以同鰻魚咁夾日本芥末同醬油 加呢個食落好似食壽司咁鰻魚醬汁 變番蒲燒鰻魚味一個鰻魚有4個食法 有4種唔同風味 絕對值得一試好肥美ge鰻魚(睇番相都好想食)餐飲M小姐加左$
呢次黎到尖沙咀 宏
一坐低 職員就好快俾左水我地
而而好細心咁介紹左餐牌同新出ge甜品
朋友 大鰻魚飯套餐
我日本白燒鰻魚定食
🙂大鰻魚飯套餐($180)
份量十足 有成條鰻魚加蕎麥麵同沙律
🙂純日本白燒鰻魚定食($210)
我咁大個都係第一次食白燒鰻魚 同樣地餐跟一碗飯同一碗麵
白燒鰻魚跟4個醬汁
鹽 簡簡單單帶出左鰻魚本身ge香味
日本柚子醬 酸酸甜甜咁 估唔到可以同鰻魚咁夾
日本芥末同醬油 加呢個食落好似食壽司咁
鰻魚醬汁 變番蒲燒鰻魚味
一個鰻魚有4個食法 有4種唔同風味 絕對值得一試
好肥美ge鰻魚(睇番相都好想食)
餐飲
M小姐加左$20 升級至焙茶牛奶
🙂焙茶味濃 牛奶幼滑 好有水準
🙂錫籣紅茶
第一次飲 有驚喜 帶有少少果香味茶味香而且滑 同出面d支裝差好遠
跟餐甜品
🙂抺茶卷蛋
真係好香抺茶味 cream好滑 而且甜度岩岩好 好好食
🙂芝麻卷蛋
芝麻味極濃郁 係少有甜品店可以有咁香芝麻味
2個細細ge卷蛋實在唔夠喉
最後我地忍唔住叫多左個抺茶蒟蒻芭菲
🙂抺茶蒟蒻芭菲($88)
抺茶雪糕好滑 當然抺茶味十足
仲有2片抺茶卷蛋同大量生果超豐富