2021-05-03 33 瀏覽
最近喺屯門仁愛堂附近新開左間日本餐廳,見到有好少見嘅浜燒食同埋價錢合理,就入咗去試試!餐廳環境都幾大坐落好舒服,走簡約工業風,好啱一班朋友過嚟食。浜燒午餐定食 首先要讚吓浜燒真係好抵食,98蚊午餐仲唔使加一。海鮮有得三選一,我就揀咗甲羅燒同埋帆立貝,帆立貝燒得啱啱好唔會過乾仲落咗好多牛油食落好香口。甲羅燒d蟹膏好creamy,一d都唔醒。日式炒飯都幾大碗,送蟹膏一流!配菜都唔馬虎,麵豉湯有落到花甲,飲落好鮮。另外沙律菜都好新鮮識落係爽脆嘅而且會有胡麻醬料,食落好開胃。極上壽司定食加迷你烏冬 壽司定食係八件刺身壽司加三件卷物,好欣賞佢嗰個火炙三文魚,食落魚油好充足好肥美,另外带子都好新鮮,切得好厚啖啖肉好滿足!

浜燒午餐定食

極上壽司定食加迷你烏冬
2021-04-23 47 瀏覽
我地laalaafood終於衝出九龍😆今次特登藉住去搵好耐冇見嘅朋友去左屯門搵食!!見到呢間餐廳嘅評價都唔錯就揀左佢食晚餐😋.🌟明太子炒飯 ($128)炒飯嘅份量充足 同friend兩個人share先食得晒飯入面食到有帶子粒同埋蟹籽 而且飯粒分明炒飯仲附上蒲燒汁🍚撈埋落啲飯到就啱啱好 令到炒飯更加惹味.🌟迷你三文魚籽親子丼 ($108)三文魚同魚籽都新鮮魚同飯嘅比例啱啱好 飯亦都唔會太乾呢個組合令人食唔停口 係經典嘅三文魚丼👍🏻.🌟Sapporo啤酒 ($32)夜晚就梗係啤一啤🍻 今次我地揀左枝裝嘅日本啤酒餐廳除左啤酒之外 仲有柚子酒同清酒等等 好多選擇.店員嘅服務態度好好 會留意住顧客嘅需要 又不停幫我哋refill茶🍵上啤酒嘅時候亦幫我哋倒埋入玻璃杯 真係好細心而且座位亦都好寬敞 係好寫意嘅用餐體驗☺️
我地laalaafood終於衝出九龍😆
今次特登藉住去搵好耐冇見嘅朋友去左屯門搵食!!
見到呢間餐廳嘅評價都唔錯就揀左佢食晚餐😋
🌟明太子炒飯 ($128)
明太子炒飯

炒飯嘅份量充足 同friend兩個人share先食得晒
飯入面食到有帶子粒同埋蟹籽 而且飯粒分明
炒飯仲附上蒲燒汁🍚
撈埋落啲飯到就啱啱好 令到炒飯更加惹味
🌟迷你三文魚籽親子丼 ($108)
迷你三文魚籽親子丼
迷你三文魚籽親子丼

三文魚同魚籽都新鮮
魚同飯嘅比例啱啱好 飯亦都唔會太乾
呢個組合令人食唔停口 係經典嘅三文魚丼👍🏻
🌟Sapporo啤酒 ($32)
Sapporo啤酒

夜晚就梗係啤一啤🍻 今次我地揀左枝裝嘅日本啤酒
餐廳除左啤酒之外 仲有柚子酒同清酒等等 好多選擇

店員嘅服務態度好好
會留意住顧客嘅需要 又不停幫我哋refill茶🍵
上啤酒嘅時候亦幫我哋倒埋入玻璃杯 真係好細心
而且座位亦都好寬敞 係好寫意嘅用餐體驗☺️
2021-04-15 55 瀏覽
宏鮨芯 日本Omakase 餐廳是日午餐🥣 浜燒午餐(包括: 甲羅燒+帆立貝+花竹蝦)任選兩款 配日式炒飯 + 花甲麵豉湯、辣三文魚丼 浜燒午餐($98):我叫左帆立貝+花竹蝦。賣相好好,花竹蝦同燒帆立貝都好香、鮮甜燒帆立貝好香牛油味另外,日式炒飯係即炒,炒得好香、飯粒炒得乾身若放少少帆立貝嘅牛油汁落啲炒飯到食,都係好好味架花甲麵豉湯就清清地,飲完成身暖哂辣三文魚丼($88):三文魚夠多,個汁都好野味,唔需要落任何醬油去食每一個餐都會配一個小沙律🥗、花甲麵豉湯飲品:凍檸茶 少冰 、 凍奶茶 少甜 (凍飲+$2)環境方面: 地方寬敞、舒服、有不少日式燈籠🏮枱櫈較大,因為方便客人享用Omakase午餐唔需要加一服務費浜燒午餐同辣三文魚丼值得一試!仲有服務態度非常好
宏鮨芯 日本Omakase 餐廳

是日午餐🥣

燒帆立貝好香牛油味
另外,日式炒飯係即炒,炒得好香、飯粒炒得乾身
若放少少帆立貝嘅牛油汁落啲炒飯到食,都係好好味架
花甲麵豉湯就清清地,飲完成身暖哂

每一個餐都會配一個小沙律🥗、花甲麵豉湯

飲品:凍檸茶 少冰 、 凍奶茶 少甜 (凍飲+$2)

午餐唔需要加一服務費
浜燒午餐同辣三文魚丼值得一試!
仲有服務態度非常好

睇價錢好似覺得食放題任食仲好啦,但質素呢樣真係冇得比,贏幾條街,而且新鮮好食店舖都幾大,所以食材都是新鮮運到,食得開心舒服😌今次點了二人宏。浜燒二人前$488,再追加下面$238先上花甲面鼓湯,有2隻花甲,味道鮮甜角切刺身和風沙律🥗超鍾意佢落個隻醋😍帶甜味,非常開胃,岀面其他醋我麻麻地菜類很fresh 🥗三文魚🍣劍魚腩、章紅共4件厚切🤩十分新鮮時令生蠔🦪單叫 $68 2隻,呢隻生蠔偏甜少少🤏即叫即開蟹噌甲羅燒每人一份,份量很多,而且蟹味很濃,岀面應該只有3/4份量,個人鍾意點麵包多於梳打餅🤩法包有先烘底,很香脆份量足夠佈滿兩大塊包席前燒南非鮑魚😍加入少少青酒燒,鮑魚很魚,肉質彈牙😊
店舖都幾大,所以食材都是新鮮運到,食得開心舒服😌

今次點了二人宏。浜燒二人前$488,再追加下面$238

先上花甲面鼓湯,有2隻花甲,味道鮮甜

角切刺身和風沙律🥗
超鍾意佢落個隻醋😍帶甜味,非常開胃,岀面其他醋我麻麻地
菜類很fresh 🥗

三文魚🍣劍魚腩、章紅共4件
厚切🤩十分新鮮
時令生蠔🦪
單叫 $68 2隻,呢隻生蠔偏甜少少🤏即叫即開
份量足夠佈滿兩大塊包

席前燒南非鮑魚😍
加入少少青酒燒,鮑魚很魚,肉質彈牙😊
2021-04-09 29 瀏覽
今日約左朋友去屯門食晚飯,朋友想食清淡啲,於是去左呢間日本料理用膳。入到去環境寬敞,坐落去舒服,同埋服務員好貼心啊,如果有帶袋既女士們,佢地會比個箱裝住,咁就方便好多,抵讚!好啦,事不宜遲,即係睇下個餐單先。打開餐牌,有好多唔同各式各樣既美食,有沙律,卷物,刺身,飯,特飲等等。咁我地叫左一客沙律🥗,一碟燒魚同一碟炒飯!蟹籽沙律好食指數:10/10見到一黎就好大碟,沙律疊到好高咁,上面鋪滿成堆蟹籽,青瓜絲刨到好幼細,亦都好爽脆爽甜,蟹籽食落去脆卜卜,兩個好夠食,好抵。鹽燒鯖魚好食指數:10/10塊魚燒得岩岩好,熱辣辣,厚肉層層,魚皮燒到好香好脆,魚肉香滑唔「鞋」,再點啲檸檬汁同醬汁,鮮味十足。鰻魚炒飯好食指數:10/10最後一碟,可以講係精華所在,呢碟都等左好耐,珍珠米飯香粒粒,唔會太濕,又唔會太硬,煙煙韌韌,又索到啲醬汁又唔會淋晒,非常之高水準,再加上塊香滑鰻魚肉,好食到飛起,強烈推薦大家!整體來講,呢間餐廳質素好高,服務好又野食好,屯門或者區外友推薦大家過嚟食!

好啦,事不宜遲,即係睇下個餐單先。

咁我地叫左一客沙律🥗,一碟燒魚同一碟炒飯!

蟹籽沙律

鹽燒鯖魚

鰻魚炒飯

好食指數:10/10

最後一碟,可以講係精華所在,呢碟都等左好耐,

2021-04-09 37 瀏覽
Lived in Tuen Mun for a long time, don’t know there is such a yummy and warm-welcoming Japanese restaurant here. Located out of Tuen Mun Town Plaza, the price is cheaper. So worth to give it a try. Just around $100/ person.It is well-known for 刺身,very fresh and the price is acceptable 😇We ordered a 定食 which included 烏冬,salad and yum soup. The size is big. What’s more?It includes 12 pieces of sushi 🍣!! So full and super fresh and yummmy 🤤 must ordered , $128 onlyOther is 豬軟骨烏冬~ salad included too

Other is 豬軟骨烏冬~ salad included too, recommended 😍🥰

The waitresses are super warm and kind
2021-04-07 46 瀏覽
由於提早拜祭先人的關係,平日周五獨個兒返到屯門進餐,午餐時間想食餐豪華日本菜有個意外新選擇了!位於仁愛堂街鄰間屯門賽馬會的一間新小店,宏鮨芯餐廳內空間感非常足夠,簡約中份外衛生,是一個屯門友聚餐的好地方。餐牌滿多選擇: 刺身壽司、生蠔、魚生丼、燒物、甲羅燒等應有盡有。作為招牌是日式浜燒料理小店,晚市燒海鮮就更加吸引。午餐拉麵定食烏冬都有十幾款,本想食個招牌鮨芯特級丼,但睇燒三文魚嘅相已經流口水,所以二話不說叫了$88這個超值丼。=̶霜燒三文魚醬油漬丼=̶ $88推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️套餐包括麵豉湯和前菜沙律,麵豉湯熱辣辣上檯,攪一攪裏面有兩隻花甲,濃郁美味。燒三文魚丼賣相吸引,每件三文魚切紋燒香,突顯其惹味油脂豐富的魚油香,加入蟹籽伴上日本珍珠米,回味無窮。=̶宏蟹噌甲羅燒=̶ $78推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️蟹膏份量十分充足,滿滿蟹膏味道濃郁,攪拌一下就知濃郁足料不馬虎,配上燒香的多士包,塗上一齊食,滋味蟹膏鹹香加上香脆口感特別美味。=̶油甘魚帆立貝壽司=̶$18+$28推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️新鮮即製每件壽司已加了少許芥末,油甘魚肥美鮮嫩厚切帆立貝滿意甜美,意想不到單叫質素不錯。暫時可以用隱世來形容的一間少有市中心日

由於提早拜祭先人的關係,平日周五獨個兒返到屯門進餐,
午餐時間想食餐豪華日本菜有個意外新選擇了!
位於仁愛堂街鄰間屯門賽馬會的一間新小店,
宏鮨芯餐廳內空間感非常足夠,簡約中份外衛生,
是一個屯門友聚餐的好地方。

作為招牌是日式浜燒料理小店,晚市燒海鮮就更加吸引。
午餐拉麵定食烏冬都有十幾款,
本想食個招牌鮨芯特級丼,但睇燒三文魚嘅相已經流口水,
所以二話不說叫了$88這個超值丼。

=̶霜燒三文魚醬油漬丼=̶ $88
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
套餐包括麵豉湯和前菜沙律,麵豉湯熱辣辣上檯,
攪一攪裏面有兩隻花甲,濃郁美味。
燒三文魚丼賣相吸引,每件三文魚切紋燒香,
突顯其惹味油脂豐富的魚油香,
加入蟹籽伴上日本珍珠米,回味無窮。

=̶宏蟹噌甲羅燒=̶ $78
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
蟹膏份量十分充足,滿滿蟹膏味道濃郁,
攪拌一下就知濃郁足料不馬虎,
配上燒香的多士包,塗上一齊食,
滋味蟹膏鹹香加上香脆口感特別美味。

=̶油甘魚帆立貝壽司=̶$18+$28
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
新鮮即製每件壽司已加了少許芥末,
油甘魚肥美鮮嫩厚切
帆立貝滿意甜美,意想不到單叫質素不錯。

暫時可以用隱世來形容的一間少有市中心日本菜,
性價比相對算高,值得一試的別緻餐廳。

👅美味: 8/10 😮驚喜: 7/10
✨環境: 7/10 💆‍♂️服務: 7/10
💡性價: 8/10 🐽飽肚: 9/10
💫回頭: 8/10 👍推薦: 8/10
2021-03-31 30 瀏覽
今日去開屯門做野,順便約個住附近既朋友食飯~佢話早前經過見到呢間日本野好似幾吸引,我地一於黎試下啦!裝修都係好日本居酒屋feel,真係好掛住日本啊!呢間餐廳有廚師發板同埋散叫串燒/浜燒,亦都有壽司刺身既,咁我地每樣都叫d黎試下啦~首先有特選刺身盛盒$268 黎到已經心心眼啦,成個擺盤都好靚,有帶子,蝦刺身,三文魚幾款,都好新鮮,鮮甜!其中一款魚帶點柚子味,好fresh好好味~第二樣係叫左小食:一口炸雞$58,呢款炸雞一咬落去好juicy!岩岩炸好就上碟,所以熱辣辣又有肉汁流出,加埋面頭七味粉,好好食!朋友想食海膽,所以叫左一客海膽壽司$48,佢話好香海水味!海膽味好出,一食就知係靚野同好新鮮,真係超想encore~之後開始食熱食啦,先係一份清酒煮大蜆$78 蜆既份量都算多,用清酒煮係最夾既,帶出蜆既鮮甜同香味!我就好鐘意食甲羅燒,所以同朋友各叫左一款甲羅燒試下啦~有三文魚籽甲羅燒$88同宏蟹噌甲羅燒$78兩款!兩款都有蟹籽既,前者再多左三文魚籽加在內面姐~黎到已經撈好同煮熟左,配上幾片法包,好香蟹膏味!!就咁一大啖食同配面包都好食既!好好食!朋友仲有叫到一支啤酒飲,佢話黎到居酒屋點可以

朋友仲有叫到一支啤酒飲,佢話黎到居酒屋點可以唔飲酒喎🤣

呢間餐廳既用料都好新鮮,值得一試!
2021-03-31 24 瀏覽
今晚專程入黎屯門搵朋友食飯,佢話想食日本野,然後我地就搵到呢間係仁愛堂街既日本料理「宏鮨芯」試試先!呢度空間感都幾大,坐得唔會好逼,仲有個籃俾食客放袋添,服務周到!門面雖然標榜食浜燒料理,不過都有壽司刺身同埋送酒小食既!我地前菜就叫左一口炸雞,因為係岩岩炸出黎所以肉汁都仲keep到,而且雞皮同肉係連住左唔會散哂,上面仲落左七味粉更加香口,送酒真係一流啊!之後就到刺身盛合喇,刺身種類都好豐富,而且每樣都好新鮮,肉質方面都好細膩唔會有筋,食落口仲帶有陣陣魚既香甜味,值得一讚!另外我地仲叫左清酒煮大蜆,一黎到就已經聞到好濃郁既清酒味,所以事不宜遲即刻試下先。嗯~陣陣酒香帶出左大蜆既鮮味,蜆肉本身既鮮甜海水味同清酒果然係絕配!最後黎到試佢既甲羅燒喇,我地點左兩款分別係「三文魚籽甲羅燒」同埋「宏蟹噌甲羅燒」。兩款甲羅燒都充滿蟹膏,十分足料!搽落脆卜卜既多士度一齊食實在太正喇,燒香左既蟹肉鮮嫩無比,無得彈!

門面雖然標榜食浜燒料理,不過都有壽司刺身同埋送酒小食既!

2021-03-30 30 瀏覽
喺市中心邊緣位置,原來開咗間日本嘢,我哋就八卦入去試吓~餐廳座位好闊落,張枱又夠大~蟹子沙律,成座山咁高,撈埋沙律醬,好fresh!忌廉蟹肉餅,咬開有一絲絲蟹肉,而且好creamy, 唔錯!叫咗幾款壽司,中拖羅壽司,超肥美,食到成口都係油,好滿足~三文魚腩壽司,不過不失,幾新鮮,同埋都幾大塊。葱碎三文魚壽司,第一次試,平時都係蔥碎拖羅蓉嘅,變咗三文魚都幾特別,同葱味都幾夾!食返平時嘅葱碎拖羅蓉,正!劍魚腩同帆立貝手卷,兩款刺身都好新鮮,帆立貝好大粒,劍魚腩有好大塊,最特別嘅係無論壽司定手卷,入面都已經搽左Wasabi, 好懷舊嘅感覺。加多個鰻魚炒飯,個味道好特別,好似加咗啲鮑魚汁炒咁,鰻魚都好彈牙,不錯~
喺市中心邊緣位置,原來開咗間日本嘢,我哋就八卦入去試吓~
餐廳座位好闊落,張枱又夠大~
蟹子沙律,成座山咁高,撈埋沙律醬,好fresh!

忌廉蟹肉餅,咬開有一絲絲蟹肉,而且好creamy, 唔錯!

叫咗幾款壽司,中拖羅壽司,超肥美,食到成口都係油,好滿足~

三文魚腩壽司,不過不失,幾新鮮,同埋都幾大塊。

食返平時嘅葱碎拖羅蓉,正!

好人好事絕對要支持!o係fb 見到,呢間日式餐廳每日o既下午時份都會派飯俾附近d 長者,係良心企業~ 一於過o黎食個lunch,醫飽自己之餘,餐廳賺到錢自然又可以做更加多o既善事!午餐有成26 款丼飯、拉麵、刺身壽司定食揀,但係最eye-catching o既一定係浜燒午餐($98 無加一),包兩款海鮮浜燒,另外再有湯、沙律同一個炒飯。浜燒做set lunch 真係好少見,之前食開都係散叫逐隻計……而家夾埋晒都唔使$100,感覺超抵!首先個面豉湯係有花甲,真材實料,飲落唔同外面得股死鹹o個d,反而係有種清甜o既味道。一小兜田園沙律,以胡麻醬調味。主角海鮮浜燒,三選二,揀o左甲羅燒同帆立貝。聞到好香燒貝殼燶燶地o既氣息,令人流晒口水……甲羅燒滿口蟹肉蟹膏o既精華,附以兩片烘麵包,塊多士本身都係熱熱的,可以搽得好厚大滿足!帆立貝亦好大隻,燒至全熟,好重牛油香,食落彈牙實淨。仲有碗日式炒飯,加入咖哩炒至黃黃的。我特登留番少少甲羅燒d 膏,用o黎送飯更覺高級~試埋佢d sashimi,寫o左一份甜蝦($68/5本),實物非常吸引,估唔到我咁樣單點一份都有冰底,製作認真。d 蝦全部都粗身鮮甜,仍

浜燒午餐 ($98)

花甲面豉湯

浜燒帆立貝
日式炒飯(+甲羅燒)

試埋佢d sashimi,寫o左一份甜蝦($68/5本),實物非常吸引,估唔到我咁樣單點一份都有冰底,製作認真。d 蝦全部都粗身鮮甜,仍略帶膠狀口感,夠晒新鮮美味~
甜蝦 ($68/5本)

個午餐加$8 可以配特飲,我點o左杯凍柑桔蜜,都好飲。我本來想叫酒飲,但餐廳o係飲品選擇就比較少,都有sake o既,但只有per bottle,如果per glass 得啤酒。希望下次o黎有燒酌之類o既o野飲就更完滿了!
柑桔蜜 (跟餐加$8)
浜燒午餐 ($98)
花甲面豉湯
浜燒帆立貝
甜蝦 ($68/5本)
柑桔蜜 (跟餐加$8)
2021-03-25 35 瀏覽
午市黎到屯門市中心附近嘅日式餐廳,餐廳由係日本深造多年、有唔少係日式餐廳烹飪經驗嘅總廚操刀,除咗有午市套餐,仲有午市omakase,係刺身壽司愛好者嘅唔錯選擇。霜燒三文魚醬油漬丼($88),附有花甲湯及沙律。一片片三文魚油脂豐富,又嫩又滑,燒過後更帶出一股油香味~ 旁邊仲有蟹籽、醃蘿蔔、薑片,一口三文魚一口粒粒分明嘅米飯,非常滿足!浜燒午餐($98),可以從甲羅燒、帆立貝、花竹蝦中任選二款,我地揀咗甲羅燒同埋花竹蝦。蟹蓋上面鋪滿咗滿滿嘅蟹膏,味道濃郁,仲配上蒜蓉包,更加突顯蟹膏嘅鹹香味。花竹蝦肉質結實,味道鮮甜。日式炒飯金金黃黃,有粟米、蘿蔔等等,口感十足。套餐附送花甲湯同沙律。花甲湯非常清甜,沙律亦都好開胃,加錢可以加配飲品添。

2021-03-25
10 分鐘 (堂食)
收工同朋友起附近一間日本餐廳食飯,之前同屋企人食過,地方同環境都好闊落,所以係傾偈一流,同朋友聚餐嘅好地方!三文魚腩我最鍾意就係食三文魚腩,而呢間嘅三文魚腩係特別厚切,唔講咁多,即刻去圖!雞軟骨雞軟骨燒得外面香脆,入面肉質鮮美,送酒一流,可惜聽日要返工,所以冇叫到酒,下次星期五嚟食,一定會叫埋酒🥺和牛串朋友鍾意食和牛,於是我推介佢呢款,佢非常滿意!覺得價錢都合理鵝肝多士鵝肝煎得好香脆,外脆內軟,鵝肝嘅脂肪配埋焗到脆嘅多士食,簡直一流!珍寶炸蝦呢度嘅炸蝦真係即叫即整,炸得非常鬆化,滿口幸福感!鰻魚炒飯係日本餐廳食飯,又點少得鰻魚炒飯呢!點都係要食個飯先至夠飽肚,呢度嘅鰻魚炒飯大大碟,兩個share嚟食都仲可以,非常抵食!

三文魚腩

雞軟骨

和牛串

鵝肝多士

珍寶炸蝦
呢度嘅炸蝦真係即叫即整,炸得非常鬆化,滿口幸福感!

鰻魚炒飯
2021-03-24 82 瀏覽
話說今日同女友人去左屯門覓食, 好難得地拍到錶位, 咁我地就去左屯門市行街, 行到攰想揾野食就發覺其好多連鎖店我地都食過晒. 一時間唔知食咩好.. 之後女友人就話係拍車嗰度好似有間日本野幾骨子.. 咁我地就返左去試下啦..佢呢間鋪子細細但就空間感都幾寬倘 野食我地就叫左蟹籽沙律,鰻魚炒飯,忌廉蟹肉餅,中拖羅壽司, 三文魚壽司,劍魚腩手卷,帆立貝手卷,同埋蔥碎三文魚壽司.. 味道方面都唔錯! 個蟹籽沙律好fresh同都幾大份, 個鰻魚炒飯好香同埋應該係加左d鮑魚汁去炒所以好入味... 個忌廉蟹肉餅就creamy得黎有粒粒既蟹肉碎係裡面好正, d壽司就份量都適中同埋幾新鮮, 佢d手卷好足料.. 食到落中間都發現仲有好多魚生夾係中間.. 整體黎講呢一餐係屯門市廣場以外既不錯選擇...
話說今日同女友人去左屯門覓食
, 好難得地拍到錶位
, 咁我地就去左屯門市行街
, 行到攰想揾野食就發覺其好多連鎖店我地都食過晒
. 一時間唔知食咩好
.. 之後女友人就話係拍車嗰度好似有間日本野幾骨子
.. 咁我地就返左去試下啦
..佢呢間鋪子細細但就空間感都幾寬倘
.. 味道方面都唔錯! 個蟹籽沙律好fresh同都幾大份
, 個鰻魚炒飯好香同埋應該係加左d鮑魚汁去炒
好正
, d壽司就份量都適中同埋幾新鮮
, 佢d手卷好足料
.. 食到落中間都發現仲有好多魚生夾係中間
.. 整體黎講呢一餐係屯門市廣場以外既不錯選擇
...
2021-03-02
2021-03-19 116 瀏覽
今日去左宏鮨芯食午餐,我叫左個浜燒午餐,因為一見到有甲羅燒就被呢個餐吸引左!海鮮三選二,我要左甲羅燒同帆立貝,跟餐有花甲麵豉湯同日式炒飯。我另外要左份油甘魚(4切)同三文魚(4切)油甘魚同三文魚刺身都非常厚切,啖啖肉,正!😋😋浜燒午餐物超所值!甲羅燒超多蟹膏!用來塗喺脆脆既多士上面食,一流!😋😋😋帆立貝都好新鮮,爽口,又大粒!😋麵豉湯完全唔重味精,反而好鮮甜!😋日式炒飯粒粒分明,不過有點乾身,但撈埋帆立貝既汁就岩岩好!😋餐飲我要左杯熱柚子蜜。呢餐lunch令我好滿足😊
我另外要左份油甘魚(4切)同三文魚(4切)

油甘魚同三文魚刺身都非常厚切,啖啖肉,正!😋😋

浜燒午餐物超所值!
甲羅燒超多蟹膏!用來塗喺脆脆既多士上面食,一流!😋😋😋
帆立貝都好新鮮,爽口,又大粒!😋
麵豉湯完全唔重味精,反而好鮮甜!😋
餐飲我要左杯熱柚子蜜。
呢餐lunch令我好滿足😊
浜燒午餐