行過何福堂嗰邊見肚餓,有間新裝修嘅日本餐廳新開張當然要入去試吓啦😌雖然係下午茶時間不過都有唔少客人坐咗喺度,叫左個鮨芯特級丼,入面分別有5種刺身,海膽同埋牡丹蝦,138呢個價錢真係平到笑。雖然係咁,但質素同份量絕對係好同夠😂,以我對於魚生既認識,右至左分別係伊佐木、帶子、油廿魚腩、三文魚、劍魚同長鰭吞拿魚!中間仲有大大隻既牡丹蝦、海膽同吞拿魚茸 比我撈飯食。而牡丹蝦頭入面都有好多蝦膏,味道極之鮮甜,係新鮮貨色❤️講起佢個日本飯,粒粒分明,不過我本身就中意食酸既壽司飯,所以覺得呢個飯可以再落多啲醋,酸啲就更加開胃。我見到隔離食串燒,搞到我都忍唔住叫咗串燒牛脷,雖然佢唔係牛舌芯,不過佢既牛腫肉質厚實,咬落亦有口感,唔係冰鮮or 擺咗好多日既產品🥰

難得有個空閒既星期四🤣黎屯門行陣街同朋友仔食下最愛既日本野啦😋☺️霜燒三文魚醬油漬丼三文魚經火灸霜燒香更為肥美滑嫩之餘🐟🤩👨🏻‍🍳🔥每一啖都充斥住滿滿魚油香🤤🐟伴珍珠米飯及秘製丼飯醬油一齊食更是一絕🤤壽司午餐Set(油甘魚、劍魚腩、蟹籽軍艦、吞拿魚蓉青瓜卷)滿滿既刺身壽司盤以一流豐富賣相上枱🤩有聚多款式既新鮮刺身組合成既壽司群😋以多味組合而成😛🍣款款都各有千秋各有其獨特風味🤤🍣
難得有個空閒既星期四🤣
黎屯門行陣街同朋友仔食下最愛既日本野啦😋☺️

霜燒三文魚醬油漬丼
三文魚經火灸霜燒香更為肥美滑嫩之餘🐟🤩👨🏻‍🍳🔥
每一啖都充斥住滿滿魚油香🤤🐟
伴珍珠米飯及秘製丼飯醬油一齊食更是一絕🤤

壽司午餐Set
(油甘魚、劍魚腩、蟹籽軍艦、吞拿魚蓉青瓜卷)
滿滿既刺身壽司盤以一流豐富賣相上枱🤩
有聚多款式既新鮮刺身組合成既壽司群😋
以多味組合而成😛🍣
款款都各有千秋各有其獨特風味🤤🍣
2021-01-28
2021-01-28 23 瀏覽
今日專登嚟屯門食晏,順便試下新嘅屯赤隧道同舊同事食日本嘢「宏鮨芯」店舖都有好多選擇,我就點左鮨芯特級丼 $138 今日仲有牡丹蝦同海膽雖然話係午餐份量都好足大大碗,三文魚、八爪魚、鯛、帶子同油金魚刺身件件新鮮又鮮甜,特別係帶子大粒厚身餘韻令口腔充滿海水味👍🏻👍🏻加埋海膽一齊食鲜味更加提升到豉油都唔使點牛舌串 $38 我自己好少食因為怕(騷)但同事比咗件我話一定要試吓,見到燒得咁靚少少燶邊d肉汁仲爆曬出嚟!果然有驚喜完全冇騷又有咬口牛舌肉汁豐富😋胡麻豆腐沙律$58 麻醬味濃配合滑溜豆腐同新鮮蔬菜好味!多啲就更加好😄甜蝦+三文魚腩+油甘魚刺身 合計$184賣相精緻而且好怕刺身雪到好凍但佢又唔會喎👏🏻甜蝦比例上算大隻又夠鮮甜,油甘魚食完口腔留甘😋三文魚腩四件啱啱好唔會漏!呢餐每人兩舊性價比算高
牛舌串 $38
胡麻豆腐沙律$58
麻醬味濃配合滑溜豆腐同新鮮蔬菜好味!多啲就更加好😄
甜蝦+三文魚腩+油甘魚刺身 合計$184
賣相精緻而且好怕刺身雪到好凍但佢又唔會喎👏🏻
2021-01-27 12 瀏覽
前幾日同朋友嚟咗食呢個二人餐,感覺超抵食,而且都令到我哋好滿足好滿意❤️❤️❤️海鮮麵豉湯清甜,飲得出好多海鮮嘅鮮味,睇得出餐廳嘅用心製作😆😆😆甲鑼燒嘅味道超濃郁,新鮮!!😋😋😋😋沙律味道清新超級開胃🥰🥰🥰🥰刺身超級新鮮,而且鮮甜,令人食極唔停口❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️龍蝦同埋聖子,肉質鮮甜爽口,燒嘅時間啱啱好,無可挑剔😍😍😍😍

甲鑼燒嘅味道超濃郁,新鮮!!😋😋😋😋

沙律味道清新超級開胃🥰🥰🥰🥰

刺身超級新鮮,而且鮮甜,令人食極唔停口❤️❤️❤️

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
2021-01-26 20 瀏覽
身為屯門牛都唔知有呢間日本餐廳🙃好彩有朋友介紹至知。位置方便離屯市好近,馬會行過去2分鐘👍🏻食完野行街啱啱好。附近大部份都係夜市大排檔酒吧,所以日頭真係好靜。日式文清feel🇯🇵入面裝修好闊落,防疫措施做得好好。宜家呢個環境食嘢好放心😊屯市好多時午餐都好多人,呢間午餐選擇多,價錢好合理👍🏻豆腐沙律配芝麻醬蟹子好足料😌配埋豆腐一齊食一流去唔到🇯🇵望到呢set lunch 當去咗.叫咗個午餐海鮮丼,賣相非常之豐富。個碗好靚,味增湯一般。係牡丹蝦,海膽吖😍😍😍😍😍其他幾樣刺身係師傅發板,樣樣都好新鮮。開頭睇落以為唔多,食食吓原來發現好多飯。日本飯加咗壽司醋,好好胃口,最後食晒成碗飯。叫咗三文魚腩、甜蝦、油甘魚刺身三樣都非常之新鮮特別係三文魚腩,好肥美好正😣😣😣油甘魚切到好厚,好滿足甜蝦好鮮甜,靚貨。食日本嘢一定要叫串燒一串牛舌吖唔該🥳厚燒牛舌,燒到好Juice啱啱好😊好滿足食過會再食嘅一間日本餐廳,附近返工lunch最好選擇。位置好位,少人價錢合理,同埋職員都好有禮貌😊😊屯門首選
身為屯門牛都唔知有呢間日本餐廳🙃
好彩有朋友介紹至知。
位置方便離屯市好近,馬會行過去2分鐘👍🏻
食完野行街啱啱好。
附近大部份都係夜市大排檔酒吧,
所以日頭真係好靜。

日式文清feel🇯🇵
入面裝修好闊落,防疫措施做得好好。
宜家呢個環境食嘢好放心😊
屯市好多時午餐都好多人,
呢間午餐選擇多,價錢好合理👍🏻

豆腐沙律配芝麻醬
蟹子好足料😌配埋豆腐一齊食一流

去唔到🇯🇵望到呢set lunch 當去咗.
叫咗個午餐海鮮丼,賣相非常之豐富。
個碗好靚,味增湯一般。
係牡丹蝦,海膽吖😍😍😍😍😍
其他幾樣刺身係師傅發板,樣樣都好新鮮。
開頭睇落以為唔多,食食吓原來發現好多飯。
日本飯加咗壽司醋,好好胃口,最後食晒成碗飯。

叫咗三文魚腩、甜蝦、油甘魚刺身
三樣都非常之新鮮
特別係三文魚腩,好肥美好正😣😣😣
油甘魚切到好厚,好滿足
甜蝦好鮮甜,靚貨。

食日本嘢一定要叫串燒
一串牛舌吖唔該🥳
厚燒牛舌,燒到好Juice啱啱好😊
好滿足

2021-01-21 38 瀏覽
屯門日本料理選擇不嬲好少,身為屯門牛好多時都會出元朗搵食,今次見屯門開左間日本餐廳就一於去試試佢個午餐☺️餐廳地點位於何福堂同杯渡站之間,經過見到咁大個招牌,勁易搵到。餐廳比我想像中大間,裝潢好整齊同牆上會掛上日本裝飾。午市套餐。我都幾欣賞佢自己寫既餐牌☺️好有心機。午市選擇都真係好多,見到角切魚生飯個樣勁吸引😍😍朋友毫不猶豫就叫左佢。我就係魚生飯同豬扒定食考慮左好耐☺️最後我叫左北海道魚生飯😊😊有甜蝦三文魚同帆立貝,仲有個麵鼓湯同沙律飲品跟餐。魚生係屯門區黎講真係唔錯☺️食得出係新鮮貨☺️角切飯都好抵,有埋海膽吞拿魚茸🥰我最欣賞佢有餐飲,我係無奶茶咖啡周身唔自在既人🥰係次次食日本野最唔慣既地方。午市黎講質素同價錢都好合理,午市餐牌仲有9折☺️都幾抵食😍

餐廳比我想像中大間,裝潢好整齊同牆上會掛上日本裝飾。

午市套餐。

我都幾欣賞佢自己寫既餐牌☺️好有心機。

我就係魚生飯同豬扒定食考慮左好耐☺️
最後我叫左北海道魚生飯😊😊

有甜蝦三文魚同帆立貝,仲有個麵鼓湯同沙律飲品跟餐。

魚生係屯門區黎講真係唔錯☺️
食得出係新鮮貨☺️

角切飯都好抵,有埋海膽吞拿魚茸🥰

午市黎講質素同價錢都好合理,午市餐牌仲有9折☺️都幾抵食😍
2021-01-20 17 瀏覽
平時好少去屯門,今日同朋友心血來潮黎過屯門一日遊,仲試左一間十分出色既日本餐廳好耐冇食日本菜了,同朋友見到有午市定食就二話不說衝左入去店內裝修好日系,而且環境光猛,座椅闊落好坐菜單選擇真係好多,選擇困難既人會十分頭痕我點左滑蛋鰻魚丼飯,一上枱已經心心眼,份量十足,一定可以大飽口腹先飲左麵豉湯,熱辣辣成個人都暖晒。沙律菜亦好新鮮,好爽脆,越食越開胃呢個滑蛋鰻魚丼飯賣相真係好吸引,金黃色既滑蛋包左切成一舊舊肥美既鰻魚,面頭再淋上甜甜既鰻魚汁,3者加埋一齊,真係配合得十分好。珍珠米粒粒分明,完全係食到停吾到口友人既北海道海鮮丼亦十分足料,而且好新鮮,吾會食到有雪味,好似有去左日本食魚生既感覺今日呢餐飯真係好有驚喜,係冇得去旅行既時候,可以食到咁有日式感覺既丼飯,真係心靈上既小小安慰。另外,餐廳既店員都好主動有禮貌,十分值得一讚

好耐冇食日本菜了,同朋友見到有午市定食就二話不說衝左入去

店內裝修好日系,而且環境光猛,座椅闊落好坐

菜單選擇真係好多,選擇困難既人會十分頭痕

2021-01-20
間中在何福堂食早餐的我, 前陣子發現了那邊開了間日本餐廳, 主打屯門少有的浜燒。當時因為新開, 一來未有任何關於此店的食評, 二來價錢亦在屯門區來說是處於中上, 所以不太敢試。剛巧, 在家工作的我和那天不用上班的男友相約在屯門來一個午餐小聚, 腦海中想起了《宏鮨芯》, 午餐應該會抵食點吧, 所以跟男友去嚐鮮~幸好, 最後沒有令我失望, 不但有午餐, 還要有26個餐呢!!!當中有刺身丼, 定食和浜燒等, 總有一款合你心意~午餐: 鰭芯特級丼《$138》※ 推薦指數: 5/5男友點的, 超豐富!隨機的刺身配上牡丹蝦和海膽, 雖然每一啖的味道都不同, 但都是鮮甜的! 當日的隨機刺身有帶子, 三文魚, 油甘魚, 劍魚, 八爪魚等, 雖然略厭不夠厚切, 但滿滿的放滿整個飯面, 見到心情都會很滿足呢~浜燒午餐《$88》※ 推薦指數: 4/5浜燒午餐包括了甲羅燒, 隨機的浜燒海鮮, 日式炒飯, 沙律和麵鼓湯。當日我的隨機的浜燒海鮮是半隻龍蝦呢雖然上枱時布一點失望, 我以為是可以自己燒的~~~食物方面, 甲羅燒份量超多, 蟹膏濃而不腥, 配有兩片麵包, 不錯不錯龍蝦大小正常, 但應該燒得耐了一點, 有
午餐應該會抵食點吧, 所以跟男友去嚐鮮~

當中有刺身丼, 定食和浜燒等, 總有一款合你心意~

午餐: 鰭芯特級丼《$138》※ 推薦指數: 5/5

男友點的, 超豐富!

但滿滿的放滿整個飯面, 見到心情都會很滿足呢~

浜燒午餐《$88》※ 推薦指數: 4/5

當日我的隨機的浜燒海鮮是半隻龍蝦呢

雖然上枱時布一點失望, 我以為是可以自己燒的~~~

龍蝦大小正常, 但應該燒得耐了一點, 有點乾, 但味道就很不錯!

整體感覺不錯, 可以再試。
另外, 不知是因為疫情還是早開業, 現在有8折!8折!8折!
最後我們這餐午飯都不用$190呢~
2021-01-07 22 瀏覽
今日黎開屯門探朋友,佢話屋企附近開左一間日本餐廳,所以就一齊去試下啦今日我地係1點左右黎食午餐嘅,所以叫左lunch set, 我叫左北海道魚生丼,我朋友就叫左鹽燒鯖魚定食係等緊野食嘅時間無聊揭下個餐牌,原來有燒蟹蓋嘅(人地有個好聽啲嘅名,叫甲羅燒,但我都係會叫佢燒蟹蓋),可惜今日我只係食lunch ,下次有機會食夜晚先再試🤣北海道魚生丼 $108海鮮方面有三文魚,三文魚籽,帆立貝,甜蝦,魚生份量好足料,我覺得三文魚係最好食,好肥美,亦夠厚切,帆立貝都好新鮮,份量都唔少,如果可以切厚啲啲就perfect la👍甜蝦都有兩隻,鮮甜,以佢呢個價錢,算好超值😂鹽燒鯖魚定食 $88我朋友叫左鹽燒鯖魚定食,佢不嬲鐘意食日式燒魚,佢食咗一啖叫我都試下,話好食,我唔客氣了左幾啖黎食,真係好唔錯,魚嘅表面燒到脆卜卜,入面魚肉仍然保留到肉汁,一啲都唔乾,而且,鹽燒最怕就係太咸,但呢個咸度啱啱好👍,跟餐仲有個大大碗嘅飯,不過實在太大,我朋友食唔晒個飯😅另外,跟餐送左個麵豉湯,麵豉湯都落足料,入邊有兩隻蜆😍😍埋單原來新開張有9折,兩個人食左180蚊,抵值得一提係佢豉油樽,頂有一個氣孔,撳住個氣孔豉油會一滴一

北海道魚生丼 $108

鹽燒鯖魚定食 $88

另外,跟餐送左個麵豉湯,麵豉湯都落足料,入邊有兩隻蜆😍😍

埋單原來新開張有9折,兩個人食左180蚊,抵

值得一提係佢豉油樽,頂有一個氣孔,撳住個氣孔豉油會一滴一滴咁樣出,如果唔撳個氣孔,豉油就會出得快好多,好鍾意呢個設計😀
2020-12-30 877 瀏覽
在仁愛堂街停車場停車,見到有新開的日式餐廳,內在空間感很好,和煦的陽光透射進落地玻璃,暖暖的十分舒適,就在這裏愜意地吃個午餐吧!新張期間,午餐有八折,而且全日免加一, 所以很多人來光顧。地方夠大,很適合家庭或朋友聚會。由於天氣寒冷,我們點了滑蛋吉列豬扒丼和豬軟骨拉麵,八折後每個餐是$71,加$2配熱飲。這裏還有壽司和濱燒午餐,八折後都很超值。滑蛋吉列豬扒丼非常有份量,大食的人一定夠飽。吉列豬扒炸得很鬆脆,豬扒肉質爽口有肉汁,十分好吃!滑蛋也是用心之作,質地幼滑,裏面還加了洋蔥和冬菇增添口感,灑上醬汁,拌飯吃真的又滑又香。套餐還配有麵豉湯,裏面的海苔和豆腐分量也算多,上桌時還是熱辣辣的,在這冬日更添溫暖。小小一碟沙律拌沙律醋,清新爽口,配一杯熱飲,實在吃得很滿足!豬軟骨拉麵,喜歡它的配料多,紫菜、海苔、荀、粟米粒、日式魚蛋,令湯底更添鮮味。還有一隻溏心蛋,帶微咸,吃著又香又滑,很幸福哦!炆得入味又軟滑的豬軟骨,味道不錯,也被溏心蛋搶鏡了!拉麵麵質彈滑,連湯底一起吃,感覺混身暖暖的很舒服啊!餐飲點了熱檸水和熱咖啡,要讚讚熱咖啡沖泡得很不錯,沒想過日式餐廳的茶檔也很有水準,咖啡味香但不苦澀,

餐飲點了熱檸水和熱咖啡,要讚讚熱咖啡沖泡得很不錯,沒想過日式餐廳的茶檔也很有水準,咖啡味香但不苦澀,奶的比例適中,入口幼滑,看著落地玻璃外的陽光喝咖啡,忙裏偷閒,輕鬆一下吧!

整體來說,無論食物、價錢、環境,都很滿意,最後還要讚讚職員服務熱誠,不時來加熱茶,十分有禮貌,很有親切感,值得再來!

2020-12-30
2020-12-30 23 瀏覽
今日行過呢間餐廳見佢有八折就入嚟試下叫咗個北海道魚生丼飯 等食物期間周圍影下相 餐廳位置鬆動 坐得舒服 無壓迫咁魚生原本會有三文魚,三文魚籽,帆立貝同埋甜蝦 由於本人唔係太鍾意食三文魚所以就查詢可唔可以轉做其他食物 店員回覆可以轉其他魚生俾我 等咗冇耐食物就嚟到 套餐已經包咗麵豉湯同埋沙律以及餐飲丼飯非常之新鮮三文魚籽粒粒脆口卜卜聲 裏面亦帶有鮮甜味 帆立貝亦厚身 甜蝦都好味 食物質素出乎我意料套餐原價$108折扣後先至$87 超級超值有少少意猶未盡就再叫咗一件帆立貝同埋蟹子壽司 大大件 帆立貝係我愛好之一 真係好正

等咗冇耐食物就嚟到 套餐已經包咗麵豉湯同埋沙律以及餐飲

套餐原價$108折扣後先至$87 超級超值

今日難得Work from Home,又好想食日本嘢,就openrice搵到呢間日本餐廳。地理位置來講都算方便,由屯門西鐵站行過嚟都唔使10分鐘。店員服務殷勤主動,環境舒適,枱與枱之間有足夠距離,客人可以放心食用。午餐有好多選擇,有熟食,亦都有刺身類。加上而家做緊八折,又跟埋麵豉湯,同埋沙律,都好抵食。每樣刺身都好吸引,所以揀咗鮨芯特級丼,有五款刺身,再有牡丹蝦同海膽。其實香港食過好多有海膽嘅海鮮丼,啲海膽都會有啲苦味,但係!今次呢個海膽好有驚喜,真心係好鮮甜,有日本嘅質素!帶子同隻牡丹蝦亦都好大隻,好鮮。五款刺身都好新鮮,完全有去咗日本嘅感覺!雖然個飯睇落去會硬身少少,但係加埋豉油食就剛剛好。個麵豉湯入邊有埋蜆肉,誠意之作!如果想食得簡單少少嘅話,朋友叫嘅呢個北海道魚生丼,都一樣好值得推薦。有齊晒北海道必食嘅魚生,帆立貝,甜蝦,三文魚,三文魚籽。甜蝦亦都比市區嘅日本料理店更鮮甜大隻,刺身份量好慷慨,睇得出餐廳好用心製作。絕對推薦大家嚟屯門支持呢間親民小店!😋我都一定會再嚟,試吓佢嘅小食。
雖然個飯睇落去會硬身少少,但係加埋豉油食就剛剛好。
個麵豉湯入邊有埋蜆肉,誠意之作!
味噌湯

我都一定會再嚟,試吓佢嘅小食。
北海道魚生丼
鮨芯特級丼
味噌湯
北海道魚生丼
鮨芯特級丼
今日唔係朋友帶我黎呢到都唔會搵到呢間咁好食嘅餐廳呢間係新張期間 午市套餐有八折仲要免收加一 都係朋友帶我黎試嘅原因 但質素咁高 服務又好 就吸引到我下次一定要再黎食 首先一入到呢張枱非常之大張 地方好夠闊落 非常欣賞 店員親切招呼 讚 我要咗個午餐我就係滑蛋鰻魚飯 而朋友就點左個鮨芯海膽爆卷滑蛋鰻魚飯(原價98 折後79)超級多鰻魚而且厚肥又無骨 唔係廉價質素 滑蛋都好嫩 上面汁醬亦都好好餸飯 份量非常之多 鰻魚粉必點 套餐仲要包埋飲品沙律同埋麵豉湯 非常飽肚滿足鮨芯海膽爆卷(138)而朋友不嬲對食物比較有追求 經店員介紹下 點左個同餐廳名命名嘅菜式 本身以為係好似嗰啲卷物咁樣 但係上枱嘅時候又唔係仲以為畀錯咗但係見到上面滿滿嘅海膽又覺得應該啱原來係已經將嗰啲卷放咗喺最底 呢一個就好似一座海膽山咁樣 裏面仲有吞拿魚蓉,帶子同三文魚籽 每啖都可以自己組合雖然佢呢個唔係套餐但係確實係非常之好味而且呢個價錢食到咁多海膽同埋其他咁高質素食材 超值
今日唔係朋友帶我黎呢到都唔會搵到呢間咁好食嘅餐廳

我要咗個午餐我就係滑蛋鰻魚飯 而朋友就點左個鮨芯海膽爆卷

滑蛋鰻魚飯(原價98 折後79)

鮨芯海膽爆卷(138)

原來係已經將嗰啲卷放咗喺最底

2020-12-25 35 瀏覽
小胖同事午飯時吿知小胖有間新開的日本餐廳,表示想一試,愛美食的小胖當然答應去往同食🤣相比起其他日式餐廳,佢的日料款式非常多樣,佢有刺身,有燒物,炸物,一品料理等等,非常適合多人一齊去食,可以滿足不同人的需求😆 因爲小胖有選擇困難,咩都想食😂😂所以最後選咗個Lady set, 入面有沙律,味噌湯,迷你丼仲有刺身,雖然話係Lady set, 但份量十足! 佢的迷你丼令小胖十分驚喜,本身小胖以為佢的丼飯只會有三文魚因爲畢竟係set餐,點知佢的丼飯唔單之外形超靚,一朵粉紅花花咁,重點係內涵,一個迷你丼飯就包含咗4款唔同的魚肉粒,有三文魚,油甘,柚子真鯛,劍魚腩,仲有蟹籽粒和青瓜粒,以一個set 餐內的丼飯黎講佢真係誠意滿滿,而且佢的魚粒每粒都厚實厚實的,每一啖都係肉,加埋青瓜的清爽,口感多豐富 佢的味噌湯和平時的不同,多咗一層海鮮的味道,而且又唔會過鹹佢的刺身有2款,每款各2件,件件厚肉🤤🤤仲有佢的沙律,配上佢酸味沙律汁,超開胃。呢個lady set 真心推薦!小胖友人就叫咗一份卷物,牛油果炸蝦卷,牛油果塊配上香脆香脆的炸蝦,外加甜甜的美乃滋,真心一讚,好食!脆脆的外皮包覆厚實的蝦肉佢的坐位寬

佢的味噌湯和平時的不同,多咗一層海鮮的味道,而且又唔會過鹹

佢的坐位寬闊好坐,而且仲有吧檯位,環境乾淨,價錢亦合理,不錯,會再去

2020-12-23 520 瀏覽
得知家裏附近有日本小店開張,新張期間還有優惠,特意趁平日放假和家人吃午餐。小店光潔明亮,富空間感,桌面夠大,枱與枱之間有很多空間,還有籃子提供放置手袋,即使疫情期間都讓人感到放心。霜燒三文魚醬油漬丼套餐除了主菜外,還搭配麵豉湯和前菜,麵豉湯熱辣辣上桌,裏面還有兩隻花甲,美味又開胃。三文魚丼賣相吸引,以醬油漬輕輕調味。每件三文魚都有細心𠝹花,更加入味。三文魚半生熟非常惹味,輕輕燒過能逼出魚肉本身的油分,口感比刺身更加細嫩。飯底值得一讚,米香十足,日本米甘甜有彈性,小店在細節上都不會馬虎,選擇食材明顯有花過心思。壽司套餐很有驚喜,分量大而且搭配了一些較貴價和特別的刺身。每件壽司裡面都加了一點點芥末,個人本身是不吃芥末的,但覺得加了芥末味道也不錯,因為小店使用的芥末沒有刺鼻的感覺,反而令刺身味道層次更豐富。劍魚腩比其他魚類刺身較為爽口,肉質厚實得來同時又很柔軟。帶子大隻又有光澤,開了邊都不失口感,味道濃郁鮮甜。油甘魚沒有筋,魚肉肥美鮮嫩,厚切令口感更上一層樓。香蔥吞拿魚蓉小卷賣相精緻,油香四溢。午餐還有搭配飲品,除了八折優惠外還不用加一,性價比超高。整體而言感受到小店的誠意,在食物質素上有下

壽司套餐很有驚喜,分量大而且搭配了一些較貴價和特別的刺身

劍魚腩比其他魚類刺身較為爽口,肉質厚實得來同時又很柔軟。

帶子大隻又有光澤,開了邊都不失口感,味道濃郁鮮甜。

油甘魚沒有筋,魚肉肥美鮮嫩,厚切令口感更上一層樓。

香蔥吞拿魚蓉小卷賣相精緻,油香四溢。
午餐還有搭配飲品,除了八折優惠外還不用加一,性價比超高。整體而言感受到小店的誠意,在食物質素上有下功夫,絕對值得一再支持。
2020-12-23
午餐