上星期收工去孖寶食車仔麵🤩地點係葵涌廣場地下 好方便 地鐵站行大約3分鐘就到了~好多人幫襯 大部分都係街坊🤍晚市3餸加熱飲只係50蚊 性價比十足好多麵款都可以揀 多達13款.我叫左豬腸 牛雜 墨魚丸 腸仔米線 朋友就叫雞翼 魚皮餃 牛腩粗麵 墨魚丸好彈牙 而且大大粒 豬腸唔會太韌 加埋腩汁好香濃 湯頭都會想飲多兩啖😋牛雜雖然要加5蚊 但好值得加~平時係街食牛雜咁貴 呢度俾既份量仲要唔少牛筋同牛肺好正 超入味又腍身每碗麵仲會搭多條菜添👍🏻.朋友就話呢度既豉油王雞翼好正 入味而且煮到岩岩好 唔會太硬/腍身牛腩本身脂肪含量低 係牛腹下的側肉 食落好鬆軟 仲帶少少筋位 特別香濃雖然呢度無好別緻既裝修 但就好地道同富有人情味 絕對可以成為飯堂😍

上星期收工去孖寶食車仔麵🤩
晚市3餸加熱飲只係50蚊 性價比十足
好多麵款都可以揀 多達13款
牛雜雖然要加5蚊 但好值得加~
平時係街食牛雜咁貴 呢度俾既份量仲要唔少
牛筋同牛肺好正 超入味又腍身
每碗麵仲會搭多條菜添👍🏻

成日經過都必食的平、靚、正掃街小食。今次吾食仔麵,繼續支持下滷水系列😋滷水雞脾$22勁大隻!見到都流晒口水🤤,入口雞肉嫩滑,夠晒入味😋。食完隻雞脾以經好飽🫢。滷水豆腐$15必點之選,15元有6塊,每塊都大大塊,而且又煮得好入味,豆腐控不能錯過!生菜魚肉湯$20生菜🥬爽脆,魚肉好滑口。湯底有淡淡胡椒味。陳皮魚蛋(辣)$10以前番工時每日早餐必點之選,加埋腸粉食,超正!凍檸蜜+$11📍 孖寶車仔麵 (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場地下A15號舖

滷水雞脾$22
滷水雞脾

滷水豆腐$15
滷水豆腐

生菜魚肉湯$20
生菜🥬爽脆,魚肉好滑口。湯底有淡淡胡椒味。
生菜魚肉湯

陳皮魚蛋(辣)$10
以前番工時每日早餐必點之選,加埋腸粉食,超正!
辣魚蛋

凍檸蜜+$11

📍 孖寶車仔麵 (葵芳)
葵芳葵富路7號葵涌廣場地下A15號舖
2023-08-06
滷水豆腐
生菜魚肉湯
辣魚蛋
2023-08-04 80 瀏覽
葵廣出名嘅車仔麵🌳孖寶車仔麵$50有三種醬汁選擇,配菜選擇都幾多😀揀咗豬紅、蘿蔔、豬皮、滷水蛋配出前一丁套餐三餸包+餐飲,午餐都幾飽肚配菜入味,尤其係滷水蛋🥚飲品揀咗低糖豆漿,支裝飲品飲唔晒仲可以拎走~呢款豆漿我都幾鍾意❤️🌳腐竹雞蛋糖水$20腐竹煲得好綿,甜度適中,有好多白果😋仲有原隻雞蛋,都算幾足料🌳燒賣、腸粉$20買多咗嘅燒賣腸粉外賣翻公司食,$20大大份勁抵食,仲要俾勁多汁😬🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌼懶好食指數:4.4/5🌼懶住去指數:4.4/5
葵廣出名嘅車仔麵

🌳孖寶車仔麵$50
套餐三餸包+餐飲,午餐都幾飽肚
配菜入味,尤其係滷水蛋🥚
🌳腐竹雞蛋糖水$20

🌳燒賣、腸粉$20

🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲
🌼懶好食指數:4.4/5
🌼懶住去指數:4.4/5
2023-08-02 71 瀏覽
身為一個土生土長嘅香港人就係對燒賣魚蛋腸粉生菜魚肉碗仔翅咖哩篤篤有種情意結街頭小食嘅文化慢慢由喺街邊篤篤到可以坐入舖頭叫埋杯凍檸茶走甜慢慢嘆🥰🥰呢個係我嘅一個人浪漫🤣🤣🤣=====================孖寶車仔麵真係食足咁多年之前食開都係佢嘅滷水同車仔麵今次試吓佢嘅小食😋三溝—生菜魚肉碗仔翅識食嘅,一定係加埋菜甫,口感會豐富一啲,如果食得辣嘅建議食辣菜甫,會再惹味d,真係話咁快就食咗一大碗🤣🤣🤣😋腸粉套餐—腸粉底配三餸加嘢飲今次叫咗咖喱魷魚豬皮同燒賣,混醬多芝麻係必選,食得辣,可以加埋佢哋嘅辣椒油,好好味🥰🥰唔想喺街邊企喺度食,可以選擇嚟呢間,坐定定慢慢食,又有冷氣嘆😋😋😋#孖寶車仔麵 #街頭小食 #魚蛋燒賣 #腸粉 #碗仔翅 #生菜魚肉 #凍檸茶
身為一個土生土長嘅香港人
今次試吓佢嘅小食

😋三溝—生菜魚肉碗仔翅

😋腸粉套餐—腸粉底配三餸加嘢飲

2023-07-27 114 瀏覽
今日放假約咗朋友去葵芳廣場shopping , 好耐冇出嚟行街,難得出開黎, 順便去葵芳廣場掃下街食下野啦, 以前集中係一層有野食, 而家多咗好多野食, 好多都好吸引😋😋😋食下食下都試咗好多小食, 又魚旦燒賣, 又pancake , 又撈面, 又小丸子, 最後落埋佢地下間孖寶車仔麵叫咗個餐可選三餸+ 1 碟腸粉, 附送一杯飲品, d 個餐幾好, 可以唔使叫麵, 唔會太飽, 好滿足, 蘿蔔好淋好入味, 𠕇成3 大件, 雲吞入面好多餡,d 蝦好彈牙,d 菜新鮮, 👍👍快靚正, 食飽再繼續瘋狂shopping ❤️, 由朝早行到晚, 中間肚餓就食下野

2023-07-23
2023-07-25 65 瀏覽
有讚有彈叫咗4️⃣個餸有麻吉燒~ 韭菜 午餐肉 豬頸肉麻吉燒唔錯,同想像中差唔多韭菜份量好多,喺曬個底度❕大家可以攪攪上面再食🟩🟩🟩🟩午餐肉麻麻 唔推薦好少食豬頸肉~ 都ok✓ 手工麵則唔夠煙韌🫥第一啖就feel到淋🤨環境方面,大家要搵個好位置,入面有啲位冇咁熱 其實環境ok不焗促!:呢個係西洋菜蜜(食完先記得冇影個麵)
有讚有彈
叫咗4️⃣個餸
有麻吉燒~ 韭菜 午餐肉 豬頸肉

麻吉燒唔錯,同想像中差唔多

韭菜份量好多,喺曬個底度❕
大家可以攪攪上面再食🟩🟩🟩🟩

午餐肉麻麻 唔推薦

好少食豬頸肉~ 都ok✓

手工麵則唔夠煙韌🫥第一啖就feel到淋🤨

呢個係西洋菜蜜(食完先記得冇影個麵)
2023-07-18
2023-07-24 60 瀏覽
成日幫朋友玩到夜上10點先出嚟搵食,想簡簡單單食個麵。朋友話葵涌廣場仲有車仔麵食,咁就決定食車仔麵。50蚊套餐,有一個麵三個餸加一杯熱飲,都好抵食。這樣便宜都沒有期待過😂😂。我點自手打麵、牛腩、牛肚同辣魚旦同熱檸檬蜜,檸檬蜜平時去茶記都要加2蚊,但現在不用加錢,好抵飲👍🏻👍🏻。等待了5分鐘左右麵就到,手打麵麵身比烏冬粗少少,入口軟綿,並不彈口的口廳,但是我喜歡。牛腩和牛肚有濃濃牛味,入口即化,應該炆了很久。辣魚旦是陳皮魚旦,品質保證,味道偏辣。藉得再食的車仔麵👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
  • 車仔麵
  • 孖寶招牌麵
【腸粉 燒賣 辣魚蛋】 (多麻醬)$30經典三寶❤♡辣魚蛋 爽口彈牙 用陳皮魚蛋😋 陳皮味濃郁回甘 加埋辣汁辣辣地更惹味🌶♡燒賣食落煙韌冇咩粉感 而且魚味出 feel到用靚料👍🏻♡滑溜溜的混醬腸粉☺簡單的甜醬、麻醬、豉油、芝麻 就是價錢親民的人間美食😚 【三餸車仔麵】 $50 (+$3 沙嗲汁)送熱飲♡鹵牛肉大腸 炆得好稔👍🏻腸中保留油脂 入口更香☺ 牛拍葉索晒沙嗲湯汁 辣辣哋好味😋油麵麵底份量足 🍜 軟硬適中 又一平民美食😆

【腸粉 燒賣 辣魚蛋】 (多麻醬)$30
經典三寶❤

♡燒賣食落煙韌冇咩粉感 而且魚味出 feel到用靚料👍🏻

【三餸車仔麵】 $50 (+$3 沙嗲汁)送熱飲
又一平民美食😆

2023-07-17 378 瀏覽
先幾日約咗好朋友想去葵涌廣場,諗住食吓立雜嘢。因為早到咗,所以四周圍行吓睇吓有咩好食時,發現其中一間車仔麵 keep 住有人排隊堂食或者叫外賣🚶🏻🚶🏻‍♀️ 仲開成 3 大個舖位咁多,就決定試吓呢間孖寶車仔麵 🥢 我哋未坐低之前,已經知道一定要嗌佢皇牌滷水雞髀 ($22),同埋我永恒嘅至愛魚肉碗仔翅 ($23) 🐟 至於點心紙上嘅 3 餸麵套餐 ($50),麵底有得揀腸粉覺得真心正 (好耐無食啦) 😍 餸方面我哋揀咗蘿蔔、豬皮、冬菇 🥕🐷🍄 仲加咗滷水豆腐、陳皮魚蛋 (每款 $10),同埋牛雜同豬油渣 (每款再加多 $5)。你見我哋咁食法,就知我哋咩料啦 😏 嘢飲我哋每人嗌咗杯金牌奶茶、極品鴛鴦 ($16)。最後食埋個腐竹蛋糖水 ($20),真係好滿足!What a perfect day for 麻甩 us 👭🏻
皇牌滷水雞髀
腸粉
車仔麵套餐
腐竹蛋糖水
2023-07-16 97 瀏覽
葵涌廣場呢個地方真係由細食到大,而且呢間車仔麵細細個已經成日經過,但係細個對車仔麵冇乜興趣,而家大個咗今日心血來潮就決定試吓。雖然車仔麵好似擺幾個餸落碗麵度就得,但係唔係間間做得好食,呢間真係令我喜出望外。我哋兩個叫咗下午茶,差唔多所有餸都嗌晒,又有魷魚、鳳爪、雞翼、牛雜、牛腩,所有餸都醃得好夠味。雞腳啱啱夠淋,皮肉容易分離,豬紅入味爽滑,菜肉餃夠飽滿扎實,牛雜都好掂,腸粉差唔多台台都會叫!唯一牛柏葉同埋牛肚就一般,兩樣都唔算太入味。值得一題,就係啲服務員超級有禮貌,態度非常好,真係好少何見🤭

2023-07-09 84 瀏覽
孖寶車仔麵的菜單上有各種不同口味的車仔麵供選擇。他們的麵條煮得剛好,口感彈牙,配上濃郁的湯底和新鮮的配料,味道非常美味。我嚐過他們的豬腳麵,豬腳肉香濃厚,軟嫩可口,加上醬汁的調味,每一口都讓人回味無窮。此外,他們還有其他口味的車仔麵,像是牛腩、牛雜和魚蛋等等,每一種口味都有其獨特的風味。不論你喜歡哪一種口味的車仔麵,孖寶車仔麵都能滿足你的口味需求。除了車仔麵,孖寶車仔麵還提供其他的小吃選擇,像是脆皮雞、炸春卷和炒麵等等。我嚐過他們的脆皮雞,外酥內嫩,味道香脆可口。他們的小吃品質不錯,是一個不錯的選擇。

2023-06-23
2023-07-02 119 瀏覽
今日中午去買個車仔面外賣,平時買開$48,幾星期無食,依家加到$50,外賣再加$2,返到去一打開蓋就見到條雞翼骨,咩胃口都無哂….本身想拎返落去,點知咁岩落大雨… 唉

本身想拎返落去,點知咁岩落大雨… 唉
車仔面
2023-07-02
外賣自取
2023-06-28 131 瀏覽
車仔麵(三餸)才50蚊,而且包含一杯熱飲品,凍飲要加錢,而餸可以選擇牛腩,雞翼等相對高性價比的食物,非常抵食。麵方面可選擇粗幼,撈等等不同的麵類,我今次選擇了烏冬,烏冬無論點煮都好好食,加埋腩汁,都頗為不錯👍🏻我另外還加了腸粉,燒賣和魚蛋,全部10蚊左右,都唔錯,魚蛋係陳皮魚蛋,雖則一入口時有些不習慣,但之後陳皮的回甘令人愛不擇手。而燒賣是普通的魚肉燒賣,彈牙好吃。腸粉有很多醬料,吃得很滋味🤤🤤

2023-06-27 155 瀏覽
呢間車仔麵開左好多年,耐唔耐都會黎幫襯,今日放假就黎食個下午茶再掃街食甜品🤭⭐️三餸車仔麵配熱飲 $44唔係下午茶就會係$50三餸,今次叫左雞翼尖、辣魚蛋同豬腸配秘製汁。個湯底幾濃但唔油,雞翼尖同豬腸都醃得好入味。另外勁推佢地既菜脯,有辣有唔辣,加埋落麵到食增加口感。

⭐️三餸車仔麵配熱飲 $44
另外勁推佢地既菜脯,有辣有唔辣,加埋落麵到食增加口感。

2023-06-16 133 瀏覽
这家位於葵涌廣場的車仔麵年輕人之間相當有名,实至名归,口感及卫生情况处理都非常的得宜。首先开口说说他们家的面,绝对是我吃过的最好吃的車仔麵之一。那Q弹有弹性的面条,再让人配上浓郁的酱汁,一口下去,有着令人难以抗拒的美妙口感。重点是,店面非常勤奋地追求卫生方面,整个店内干净清爽,桌椅、厨具、餐具无一不洁净,连厨房的整洁度都令人赞叹。对于注重卫生的我来说,他们的标准绝对是令人称赞,而且也给了我非常安心的享受体验。另外,服务态度也非常周到亲切,服务员也非常的热心和耐心,每道菜品也能够很好地为客人推荐点心,以及详细讲解本店每道菜品的特色和味道,让人倍感温馨。总之,这家位於葵涌廣場的車仔麵,无论是对于麵条的口感还是店面管理和服务,都达到了非常令人满意的水准。无论是平日吃饭还是特别场合都非常值得一尝,如果你正好路过的话建议一定要到店内品味一下,相信绝对能让你感受到异彩连连。