2021-11-30 114 瀏覽
今日約了舊同事食飯,我們找了間串燒鋪,由於時間尚早啦不用輪候就可以入座。餐廳環境都好企理,枱與枱之間都有適當距離,聊天都不怕影響別人。這裏的點餐方法同現在很多餐廳都一樣是掃描QR code。掃描後,裏面都已經分類了不同種類,有肉類蔬菜類小食類飲品等等,分類得挺整齊方便選擇。鹽燒牛舌串($28):厚度剛剛好,同埋又唔會燒到好乾身,因為我們選擇了小辣,串燒加上辣粉很好吃。串燒雞腎($17)和串燒雞軟骨($18)同樣口感不錯。司華力腸($25):店舖很細心把它切開,一口口方便進食,腸皮燒得很脆口。 蔬菜類我們選擇了蒜香燒茄子,燒翠玉瓜。蒜香燒茄子($36):茄子和很多店舖一樣都是全條開邊燒的,加了很多蒜蓉,一上枱就香氣撲鼻。燒翠玉瓜($28):翠肉瓜同樣做到不乾身咬下去的時候仍然保留水份,這個做得挺出色。泰式燒豚肉($39):豚肉份量十足,吃起來很嫩,肉汁豐富,配上他們的醬汁酸酸辣辣很開胃,十分推介。芝士煙肉燒大啡菇($42):配料很足,芝士煙肉滿滿鋪滿了整個大啡菇,用刀切開大啡菇時看到裏面還是保留着很多水份,食落超級juicy。 墨西哥芝士雞肉薄餅($48):最後真係真心推介呢個薄餅,這個

串燒雞腎($17)和串燒雞軟骨($18)同樣口感不錯。

蔬菜類我們選擇了蒜香燒茄子,燒翠玉瓜。

墨西哥芝士雞肉薄餅($48):最後真係真心推介呢個薄餅,這個我和舊同事都一致讚好,餡料豐富,有芝士墨西哥辣椒紅椒黃椒,加上薄餅本身很脆口,一口咬下時還會做到芝士拉絲的效果,吃下時很滿足。

飲品方面食串燒怎可以沒有啤酒,我們叫了一支啤酒和一瓶蘆薈汁,這個配搭很舒服😊

這裏亦要讚一讚店員服務很好,食物上枱後店員主動問我們需不需要把冷氣調高以免把食物吹凍,和很快把我們吃完的串燒竹籤收走。

結帳後和朋友亦已相約下次再來吃,因為整體來說食物水準很好和價錢很公道。

我們離開時開始有很多客人進來了所以如果要吃的可能早些來會比較好。門口亦貼了一張外賣傳單寫明了有什麼串燒選擇。
  • 墨西哥芝士雞肉薄餅
  • 泰式燒豚肉
2021-11-27 728 瀏覽
同男朋友行街想食串燒,黎左呢間好燒式試下。餐廳用QR code落單,夠環保,串燒有好多選擇,仲有意粉個啲可以揀。環境乾淨,坐得都幾舒服👍🏻墨西哥薄餅芝士雞肉 🌶️薄餅好驚喜,芝士可以拉絲,入面有好多青椒紅椒等等,用黎增加口感,整體係小小微辣,開胃之選!串燒類全部都揀咗bb辣,呢個辣度啱啱好,滋味得嚟唔會令人口渴👍🏻:安格斯牛助串 超推薦!牛味好濃,啲肉又夠嫩滑,一啲都唔會韌鹽燒牛舌串 牛舌係厚切嘅,調味啱啱好,咬落去軟綿綿,仲有少少一絲絲嘅口感雞軟骨雞軟骨燒得好香脆,但又唔會油膩,軟骨夠曬脆卜卜雞腎串 雞腎切得夠厚,唔會有腥味,唔硬身夠軟淋正泰式燒豚肉呢個燒豚肉好驚喜,份量大不特止配埋獨有嘅醬汁,感覺就好似置身喺泰式餐廳入面咁樣,送飯一流!芝心丸🧀芝心丸純粹係我突然之間想食所以就叫,燒得啱啱好,入面嘅芝士唔會硬曬,仲有拉絲嘅效果。燒日本甜心蕃薯🍠甜心番薯係我食串燒必食嘅,呢度燒得好唔錯,蕃薯軟糯好味,我哋兩個都爭住嚟食原條蒜蓉燒茄子🍆🧄茄子切半上面有好多蒜蓉,好香好惹味,茄子拉到一絲絲,好味!蒜蓉燒蟶子皇 睇個價錢好似好貴,但絕對物超所值,蟶子王好新鮮,餐廳仲好貼心甘切開一塊塊畀我哋方便
同男朋友行街想食串燒,黎左呢間好燒式試下。

墨西哥薄餅芝士雞肉 🌶️

安格斯牛助串
超推薦!牛味好濃,啲肉又夠嫩滑,一啲都唔會韌

鹽燒牛舌串

雞軟骨
雞軟骨燒得好香脆,但又唔會油膩,軟骨夠曬脆卜卜

雞腎串
雞腎切得夠厚,唔會有腥味,唔硬身夠軟淋正

泰式燒豚肉

芝心丸🧀

燒日本甜心蕃薯🍠

原條蒜蓉燒茄子🍆🧄
茄子切半上面有好多蒜蓉,好香好惹味,茄子拉到一絲絲,好味!

蒜蓉燒蟶子皇
睇個價錢好似好貴,但絕對物超所值,蟶子王好新鮮,餐廳仲好貼心甘切開一塊塊畀我哋方便夾,蒜蓉一啲都唔會慳住黎用,舖滿畀我哋,蒜香好勁

日式汁燒魷魚筒
魷魚筒都係切好畀我哋,嗰個醬汁超好味,好有日本風味,魷魚好爽口,一啖接一啖,我諗用黎做下酒茶一定好夾!

2021-11-21
  • 墨西哥薄餅芝士雞肉
  • 蒜蓉燒茄子
  • 泰式燒豚肉
2021-11-23 111 瀏覽
間唔中就會想同朋友食串燒經佢推介下 就一於試下呢間餐廳🤣又真係性價比好高 又好味啵🥰💎$48 墨西哥薄餅芝士雞肉熱門之選🤣好特別香脆嘅薄餅外皮加埋芝士 雞肉 同少少辣嘅醬好開胃😍.串燒:💎$38 蒜茸燒茄子串燒必食😆大大條 份量十足💎$28 鹽燒牛舌串好食♥️好香嘅牛味軟硬適中😇.💎$25 魷魚鬚估唔到份量會咁多🙈配嘅燒汁勁match好正🤣.💎$19 羊肉串好有肉香😍.💎$18 雞軟骨又係超多份量 粒粒都咁香脆吸引💯.💎$17 韮菜.💎$17 雞腎脆脆地嘅外皮😎.💎$17 墨魚丸外面嘅燒汁好正😍.💎$12 燒日本芝士年糕外面好脆 入面煙煙韌韌好好食!💯推介🤩.🛋環境:餐廳位處缽蘭街鋪面好sharp好易搵入面十分乾淨企理服務態度又超好😍十分適合嚟同fd一路吹水一路過下串燒癮🤣下次會再嚟!
間唔中就會想同朋友食串燒

服務態度又超好😍
十分適合嚟同fd一路吹水
一路過下串燒癮🤣
下次會再嚟!
🤣跟大家Rap住分享一個好消息:男友升職加薪好得戚🥳見佢個樣咁招積🤩屈佢請食好燒式😋 大點特點點左好多串燒🍡再加條燒香蕉🍌即叫即燒唔駛眼超超😎等食嘅心情開心輕飄飄❤ 蒜蓉燒茄子 $36/原條首先上場嘅係原條蒜蓉燒茄子🍆陣陣蒜香令人姆指大動👍茄子同蒜蓉不嬲都係最好嘅朋友👯‍♀️茄子上面鋪滿蒜蓉🤤茄子索晒蒜蓉嘅香氣😌食落去嗰個moment😬軟軟嘅茄子好多汁🌊再爆出蒜香🧄簡直無懈可擊👏燒茄子嘅火侯都控制得好好🔥茄子肉跟皮完全分離😋一啲都冇痴住難分難解嘅跡象,絕對都值得俾個讚👍👍👍👍👍 燒菠蘿 $19/串跟著上嘅燒菠蘿都令人驚喜🍍嗌兩串燒菠蘿🤤足足上左兩條大大條 大大件!岩晒菠蘿控嘅我🥰而且菠蘿燒得好靚🌟而且用新鮮菠蘿先做到哩個咁靚嘅效果😍彷彿落左閃令令filter一樣🌟🌟🌟🌟🌟咬落去爆汁Juicy!超級!香!甜!😍🍍控絕對要encore 多多都食唔夠! 燒韮菜 $17/串燒韮菜火喉掌握得非常好🥳唔會乾爭爭硬邦邦!熟嘅程度可以用牙直接咬得斷😋加上燒烤醬汁同孜然粉完美配合🍻再飲即刻嘆返啖啤酒🤤哇!人生至此夫復何求 係腦海中略過!飲勝!🍻🍻🍻🍻🍻 羊肉串🐑西班牙黑毛豬肋串🐖&安格斯牛肋串🐂一齊隆重登
🤣跟大家Rap住分享一個好消息:
男友升職加薪好得戚🥳見佢個樣咁招積🤩屈佢請食好燒式😋

蒜蓉燒茄子 $36/原條

燒菠蘿 $19/串

燒韮菜 $17/串

羊肉串🐑西班牙黑毛豬肋串🐖&安格斯牛肋串🐂一齊隆重登場📯📯📯📯📯

羊肉串燒 $19/串
羊肉串好特別🐑食落口完全唔羶😋岩晒平時怕羊羶味嘅我!枱面上有碟洋蔥辣椒醬🌶沾上串燒肉味道好夾😋辣辣地又夠fresh🤯醬汁兩大碟都比我同男朋友清得一乾二淨🤣

西班牙黑毛豬助串燒 $28/串
黑毛豬串肥瘦相間🐽咬落去d肉質好飽滿☺豬肉味濃郁加上噴出油香🤤一口接一口 停唔到手!果然不愧為黑毛豬肋🤩串得黎又高質🐷

安格斯牛助串燒 $28/串
安格斯牛肋串牛氣十足🐮有好香好濃郁嘅牛味!油花豐富有嚼勁😋牛肉順滑入舌尖👅肉質幼嫰唔痴竹籤🥰牛魔王(男朋友)都大讚新鮮😆

燒朱古力香蕉 $20/條
最後上場嘅係甜品朱古力香蕉🍌將香蕉切段燒完之後配上朱古力醬🤤香蕉肉跟香蕉皮完美分離!燒到少少溶嘅香蕉超級甜😍唧上朱古力醬後更豐富層次!作為食完串燒之後享用嘅甜品😇非常有特色又好味!
2021-11-01 100 瀏覽
天氣轉凍,突然間想食串燒,意外發現一間旺角串燒店,除了串燒高質,原來其他食物都好高質牛油金菇包份量質多,超香牛油🧈,金菇都好新鮮👏🏻墨西哥薄餅芝士雞肉中間除咗雞肉同芝士,仲有少少紅椒,口感好豐富而且一啲都唔會覺得膩原條蒜蓉燒茄子🍆個醬同蒜蓉都唔會太咸,而且個茄子仲好甜好大條好多肉,見到每一枱都有點😂安格斯牛肋串有牛肉味同多汁,加上啲調味,好惹味🥰鹽燒牛舌串厚薄切得岩岩好,入口好易咬開,肉質好腍羊肉串 & 西班牙黑毛豬肋串一點都沒有羊膻味,唔會燒到好乾,兩款肉質好軟腍雞全翼好大隻雞全翼!而且肉質仲好嫩滑!低溫去骨燒乳鴿上碟已經好靚,外表燒到脆脆的,肉質好嫩,去骨食都好方便。串燒店都食到咁高質嘅乳鴿真係超級推薦🤩🤩另外,職員服務好好,上枱的時候會介紹返每一個串燒,串燒的價錢都唔算好貴👍🏻 CP值超高!
牛油金菇包
份量質多,超香牛油🧈,金菇都好新鮮👏🏻
墨西哥薄餅芝士雞肉
原條蒜蓉燒茄子🍆
安格斯牛肋串
有牛肉味同多汁,加上啲調味,好惹味🥰

鹽燒牛舌串
厚薄切得岩岩好,入口好易咬開,肉質好腍
羊肉串 & 西班牙黑毛豬肋串
一點都沒有羊膻味,唔會燒到好乾,兩款肉質好軟腍

雞全翼
好大隻雞全翼!而且肉質仲好嫩滑!

低溫去骨燒乳鴿

• 墨西哥芝士雞肉薄餅
  • 牛油金菇包
  • 招牌無骨燒乳鴿
2021-10-31 71 瀏覽
幾年前食過,昨晚突然想再食返,味道一如以往的好。重點係,服務態度都一樣係咁好!Order咗以下串燒:牛舌、四季豆、翠玉瓜、鱈魚乾、原個蒜頭、鴨舌、豬仔脾、切件乳鴿、燒油甘魚鮫、豚肉蘆筍、龍蝦汁大蝦意粉⋯⋯牛舌、鴨舌依然保持高水準。四季豆、翠玉瓜一樣係咁好食。意粉略為淡味咗少少,不過龍蝦汁香味好濃。今次令我喜出望外嘅係燒油甘魚鮫,好脆好滑好香好好味!乳鴿我一件都冇食,因為太飽不過男朋友有食幾件,應該都好好味!食剩嘅就全部打包拎走咗唔好嘥。要再次一讚嘅,仲有服務態度!依然非常友善,好少有生意咁好,次次去態度依然非常好
Order咗以下串燒:
牛舌、鴨舌依然保持高水準。
四季豆、翠玉瓜一樣係咁好食。
意粉略為淡味咗少少,不過龍蝦汁香味好濃。
今次令我喜出望外嘅係燒油甘魚鮫,好脆好滑好香好好味!
乳鴿我一件都冇食,因為太飽
燒油甘魚鮫
2021-10-30
燒油甘魚鮫
2021-10-24 82 瀏覽
出旺角尖沙咀買野想食啲野打定肚路過見有串燒店又耐無食就同男朋友入去試下一坐低店員已經好好禮貌又拎張紙介紹下有咩主打菜式點餐紙除左串燒小食 仲有啲意粉之類既主食選擇非常之多———————————牛油金菇包 ($36)牛油味香 金菇嫩滑調味恰到好處墨西哥芝士雞肉薄餅 ($48)本身都鐘意食哩隻夾餅見到咁多人都推介就嗌黎試下外面的薄餅香脆芝士既份量毫不吝嗇入面既雞肉預先調味煎香仲夾雜左少許辣椒酸瓜碎酸酸辣辣咁好惹味牛肋串 黑毛豬肋串 大京葱 ($28/$28/$17)我比較鐘意肉味濃郁既牛串但男朋友就鐘意豬串既油脂感京葱咬落爽脆清甜泰式燒豚肉 菠蘿 ($30/$19)豚肉用左香茅醃製 燒得香口 如果切得厚身啲可能口感會更好菠蘿就鮮甜多汁蒜蓉燒茄子 ($36)面頭有好多蒜蓉同香葱茄子燒得軟腍——————————鋪頭比較細不過座位位置尚算闊落環境乾淨企理唔會話枱櫈地板笠痴痴通風足 無嘜油煙味 加上店員服務態度真係好好整體食物質素唔錯 價錢合理
出旺角尖沙咀買野
點餐紙除左串燒小食
仲有啲意粉之類既主食
選擇非常之多
———————————
牛油金菇包 ($36)
牛油味香 金菇嫩滑
調味恰到好處

墨西哥芝士雞肉薄餅 ($48)
本身都鐘意食哩隻夾餅
見到咁多人都推介
就嗌黎試下
外面的薄餅香脆
芝士既份量毫不吝嗇
入面既雞肉預先調味煎香
仲夾雜左少許辣椒酸瓜碎
酸酸辣辣咁好惹味

牛肋串 黑毛豬肋串 大京葱 ($28/$28/$17)
我比較鐘意肉味濃郁既牛串
但男朋友就鐘意豬串既油脂感
京葱咬落爽脆清甜

泰式燒豚肉 菠蘿 ($30/$19)
豚肉用左香茅醃製 燒得香口
如果切得厚身啲可能口感會更好
菠蘿就鮮甜多汁

蒜蓉燒茄子 ($36)
面頭有好多蒜蓉同香葱
通風足 無嘜油煙味
加上店員服務態度真係好好
整體食物質素唔錯 價錢合理

2021-10-21 662 瀏覽
今次黎到旺角呢間bookmakred 左勁耐既串燒店, 淨係睇個menu都已經流曬口水🤤 呢度既款式都算多, 除左平日食開果啲肉同菜之外, 仲有海鮮, 因為我地果日比較晏去, 所以老闆建議我地留定海鮮去到就唔怕冇得食啦😉 今次我地都叫得多唔同款式既串燒, 海鮮就只係叫左3款😃海鮮類🦞扇貝(市價) 我地去食果日就係$58/隻, 聽落好似有啲貴, 但係扇貝既肉超大厚身, 用蒜蓉蒸超juicy同鮮甜😍蒜蓉蠔🦪($35/隻)蠔肉屬於中Size, 大量既蒜蓉配落去係好鮮甜🙃 除咗蒜仲有另外兩個唔同味可以揀日式汁燒墨魚筒🦑 ($82)墨魚既顏色燒出黎比較淺, 墨魚本身爽口彈牙, 如果再入味啲會更好😝串燒類🍢 牛舌串🐄($28)呢款係厚身既牛舌, 食落啖啖肉☺️雞軟骨🐔($18)正常發揮, 軟骨同肥膏既部分比例啱啱好👍🏽雞腎串🐓($17)雞腎好大塊, 爽口彈牙, 超鐘意😍羊肉串🐏($19)羊肉烤到香香的, 唔會過份地羶🙂日本蕃薯🍠($18)無論食放題定係燒烤, 呢個小蕃薯係必食的, 呢度面頭仲落左少少蜜糖, 感覺冇咁滯🤰🏽牛油粟米🌽($25)粟米無論食咩菜都係一個好好既食物, 牛油既香配上粟米既甜真係

海鮮類🦞
扇貝(市價)

蒜蓉蠔🦪($35/隻)

日式汁燒墨魚筒🦑 ($82)

串燒類🍢
牛舌串🐄($28)
呢款係厚身既牛舌, 食落啖啖肉☺️

雞軟骨🐔($18)
正常發揮, 軟骨同肥膏既部分比例啱啱好👍🏽

雞腎串🐓($17)
雞腎好大塊, 爽口彈牙, 超鐘意😍

羊肉串🐏($19)
羊肉烤到香香的, 唔會過份地羶🙂

日本蕃薯🍠($18)

牛油粟米🌽($25)
粟米無論食咩菜都係一個好好既食物, 牛油既香配上粟米既甜真係冇得頂👍🏽

串燒豆腐($18)
豆腐外脆內滑, 加上孜然粉既味道好好食🤤

蔬菜類🥬
蒜蓉燒茄子🍆($36)
食串燒一定會叫呢個, 仲要係原條開邊加蒜茸, 軟綿綿既茄魚子肉加埋蒜蓉既香, 真係冇得頂🤤

翠肉瓜🥒($28)
超厚身, 冇加調味料咁去燒, 食到翠肉瓜本身既清甜, 食完咁多肉, 食返啲清爽既菜係好鮮滯☺️

其他類
香煎鵝肝配紅酒汁🍷($177)
一碟有兩塊, Staff 好好咁俾我地叫1.5份, 咁就唔洗多左一件出黎😍 鵝肝肥美得黎又唔會有太大陣羶味, 配埋多士食, 呢個價錢我覺得抵食💯

低溫去骨燒乳鴿🦆($85)
身為呢度既招牌菜點都要試下既, 可惜個人黎講覺得冇咩特別, 只係冇一般酒樓果啲咁油膩, 但係聽老闆講製作過程係有好多個步驟🤔 無骨既部分只係限於身體果部分, 翼同脾既位置都係有骨既🍖

雞泡魚乾🐡($48)
一個好適合送酒既小菜, 甜甜地再帶濃濃魚香, 不錯的說😍

整體黎講唔會令到你好驚豔, 但係食得出食材係有質素, 海鮮果一部分係令到我最驚喜, 特別係個扇貝, 真係好厚肉同鮮甜, 大家去之前記得卜定位, 因為都幾爆下☎️
2021-10-15
  • 原條燒茄子
  • 蒜蓉扇貝
  • 翠玉瓜
星期日拍拖,當然和老公去吃他最喜歡的串燒。這間串燒很多選擇,今次沒有選海鮮,點了11 款美食,不用等很久,十分鐘左右食物已到。芝士西蘭花,芝士又多又濃,份量亦不少。燒豆腐,外脆內軟,加上獨有醬汁,火喉剛剛好。雞髀菇入味,不乾,入口非常juicy 雞中翼皮脆肉嫩,不太油膩。牛肋串,牛肉味重,不韌,值得推薦。豬頸肉相對普通,但味道都不錯,而且份量多。被牆上這個menu 吸引,所以點了兩款燒蠔。蒜蓉燒蠔加辣,澎湃的蒜蓉,配合新鮮肥美的蠔,怎樣會不令人心動呢?所以再叫了煙肉燒蠔。滿滿的煙肉碎非常香口,未入口已經聞到煙肉的香味,入口簡直食指大動還有煙肉蘆筍,煙肉香味四溢,蘆筍非常爽口。燒白鱔,皮脆無骨總數三百多,非常超值
星期日拍拖,當然和老公去吃他最喜歡的串燒。

芝士西蘭花,芝士又多又濃,份量亦不少。

燒豆腐,外脆內軟,加上獨有醬汁,火喉剛剛好。
雞髀菇入味,不乾,入口非常juicy

雞中翼皮脆肉嫩,不太油膩。

牛肋串,牛肉味重,不韌,值得推薦。

豬頸肉相對普通,但味道都不錯,而且份量多。

被牆上這個menu 吸引,所以點了兩款燒蠔。

還有煙肉蘆筍,煙肉香味四溢,蘆筍非常爽口。
燒白鱔,皮脆無骨

總數三百多,非常超值

2021-10-02 94 瀏覽
🍢好燒式在油麻地⋄ 鹽燒牛舌串 $28⋄ 蒜芯 $17⋄ 菠蘿 $19 ⋄豆卜 $17⋄ 串燒豆腐 $18⋄ 蒜蓉燒蠔 $35✍︎ 很受歡迎的串燒店,提前訂位能省下很多時間。食物質素很高,火候把握恰到好處,至少吃過幾次還沒遇過我覺得不好吃的,價錢也很合理。店主員工的體貼或一些細節上的準備都讓我對這家店加分不少,少有串燒店會貼心地將燒菠蘿成小塊,還備有小夾子供客人使用。非常推薦的一家店。✍︎ 4#852fatboy串燒#852fatboy在油麻地

🍢

⋄ 蒜蓉燒蠔 $35

✍︎ 4

#852fatboy串燒
#852fatboy在油麻地
今次去了呢一間食燒肉既餐廳,叫做好燒式。餐廳屬於係細舖頭,不過地方雖小,餐牌卻有好多既選擇。牛油金菇包好重牛油香味,牛油加金菇一向都係經典組合,冇得輸。芝士焗西蘭花餐廳真係落左好多芝士,好邪惡,西蘭花唔好太生 食過爽口岩岩好,個人極度推介🧡🧡🧡🧡🧡蒜蓉燒茄子燒茄子對我黎講 ,次次食串燒都入叫,食落口多汁香口,幾好食🧡🧡🧡🧡🧡日本蕃薯呢個令我相當驚喜,好甜之餘,蕃薯肉入口即溶 必叫!燒菠蘿甜中帶焦香,好開胃。牛舌串,牛肋串,黑毛豬肋串肉串既調味即還好,不過不失。店內既串燒即叫即整,值得推介。

牛油金菇包
好重牛油香味,牛油加金菇一向都係經典組合,冇得輸。

芝士焗西蘭花

蒜蓉燒茄子

日本蕃薯
呢個令我相當驚喜,好甜之餘,蕃薯肉入口即溶 必叫!
燒菠蘿
甜中帶焦香,好開胃。

牛舌串,牛肋串,黑毛豬肋串
肉串既調味即還好,不過不失。

店內既串燒即叫即整,值得推介。
2021-09-16 55 瀏覽
高質又抵食嘅人氣串燒店!每款串燒嘅份量都好多,食得好滿足💛.#芝士煙肉大啡菇 $38#牛肋串 $26#雞中翼 $19#豬仔脾 $39#泰式燒豚肉 $39#牛油粟米 $25#蒜蓉燒茄子(切片) $34.基本上每款串燒都好好食,冇中過伏💖蒜蓉燒茄子同雞中翼係我嘅最愛⸝⸝⸝ᵒ̴̶̷̥́⌑ᵒ̴̶̷̣̥̀⸝⸝⸝茄子好入味,蒜蓉加上孜然粉鋪滿茄子面,簡直係無敵🥲另外茄子切咗片食得更方便~雞翼燒得好香好脆,大推!♡芝士煙肉大啡菇係冇得輸嘅配搭😆配料好多,大啡菇一切開會見到好多汁,食落好Juicy!!仲有好多款小食都想食,但係太飽了꒦ິ⌓꒦ີ ♡唯有下次再encore ꒦ິ⌓꒦ີ~
高質又抵食嘅人氣串燒店!每款串燒嘅份量都好多,食得好滿足💛
#芝士煙肉大啡菇 $38
#牛肋串 $26
#雞中翼 $19
#豬仔脾 $39
#泰式燒豚肉 $39
#牛油粟米 $25
#蒜蓉燒茄子(切片) $34
基本上每款串燒都好好食,冇中過伏💖
茄子好入味,蒜蓉加上孜然粉鋪滿茄子面,簡直係無敵🥲
另外茄子切咗片食得更方便~
雞翼燒得好香好脆,大推!♡
仲有好多款小食都想食,但係太飽了꒦ິ⌓꒦ີ ♡
唯有下次再encore ꒦ິ⌓꒦ີ~
2021-09-12 63 瀏覽
旺角太多餐廳,真係花多眼亂,好耐無食串燒,決定試一試呢間小店🍢好燒式🔥餐廳雖然唔算大,但係每張檯闊落,坐得都舒服😀坐低冇幾耐,店員主動講解menu,服務友善🤩🦪蒜蓉燒蠔 $35@1燒蠔有三款口味選擇,我就揀左最basic嘅蒜蓉口味,生蠔冇腥味,而且燒得岩岩好,唔會太乾,仲好多汁,加埋蒜蓉同辣椒真係無敵🤤 十分推薦!👅鹽燒牛舌串 $28🐑羊肉串 $19牛舌同羊肉串燒得juicy ,加埋辣粉調味,好惹味😆🐖泰式燒豚肉( 1份)$39燒豚肉份量算多,食落個肉質有啲似豬頸肉🤣 記得一定要點埋佢每位客人都送嘅泰式醬汁,同燒豚肉好夾,酸酸辣辣咁,好醒胃🍆蒜蓉燒茄子(原條)$36每次食串燒都必食嘅燒茄子,一定一定要叫原條,咁先原汁原味,上面加左好多蒜蓉同辣粉調味,而且唔係濕身嘅茄子,岩晒我口味😚🌮墨西哥薄餅芝士雞肉 $48熱門菜式之一,見好多人都推薦呢個墨西哥薄餅,平時出面又未見過,決定一試🙂 薄餅裏面好足料,有芝士、燈籠椒、蘑菇等材料,食晒辣辣地,好特別~總結:食得開心,又滿足,好想再黎encore燒生蠔🤣

餐廳雖然唔算大,但係每張檯闊落,坐得都舒服😀

坐低冇幾耐,店員主動講解menu,服務友善🤩

🦪蒜蓉燒蠔 $35@1

👅鹽燒牛舌串 $28
🐑羊肉串 $19
牛舌同羊肉串燒得juicy ,加埋辣粉調味,好惹味😆

🐖泰式燒豚肉( 1份)$39

🍆蒜蓉燒茄子(原條)$36

🌮墨西哥薄餅芝士雞肉 $48

總結:食得開心,又滿足,好想再黎encore燒生蠔🤣
2021-09-12
  • 蒜蓉燒茄子
  • 蒜蓉燒生蠔
2021-09-02 101 瀏覽
【心思思想食串燒嘅晚上🤤】成日都係睇完人地食野就會好想食嗰一種菜嘅人,有日見完人食串燒就激起左好想食串燒嘅念頭,最好嗰日放工就有得食,事實嗰日講完收工就去左食串燒,開心🥳好燒式啲野唔貴又幾好食💛,位置、服務都唔錯,地下唔係好滑,食得幾舒服😌埋單2個人食$3百頭,高質抵食✨✨墨西哥雞肉芝士薄餅 $48好少見串燒店有賣呢個,認真幾好食,有拉絲,雞肉又juicy✨原條燒茄子🍆✨韮菜✨牛肋串✨牛舌串✨雞腎串✨雞軟骨✨豬頸肉串✨羊肉串✨牛柳串✨蒜蓉蠔 個沾醬都唔錯,帶多啲鮮味亦冇甘油膩😋

【心思思想食串燒嘅晚上🤤】

✨✨墨西哥雞肉芝士薄餅 $48
好少見串燒店有賣呢個,認真幾好食,有拉絲,雞肉又juicy
✨原條燒茄子🍆
✨豬頸肉串
✨羊肉串
✨牛柳串
✨蒜蓉蠔

個沾醬都唔錯,帶多啲鮮味亦冇甘油膩😋
墨西哥芝士雞肉薄餅
墨西哥芝士雞肉薄餅
2021-08-31 75 瀏覽
今天跟朋友來了旺角吃串燒,還說我一定會喜歡的,於是我們便來了好燒式串燒專門店,真的很期待啊!我們叫了很多皇牌之選,包括有黑毛豬肋串、雞中翼、煙肉露筍卷、羊肉串、芝士年糕、原條蒜蓉燒茄子、翠玉瓜、串燒豆腐,飲品叫了竹蔗茅根,及青島啤酒。黑毛豬肋串:肉質鮮嫩,咬落juicy,好有肉香雞中翼:火候掌握得很好,皮脆肉嫩,非常惹味煙肉露筍卷:這個配搭非常好,吃時一點都不覺肥膩,反而吃到露筍的鮮味及爽口羊肉串:涮味十足,入口肉質細嫩,現在仍回味無窮至於翠玉瓜、豆腐及芝士年糕也很不錯,而最有驚喜的就是原條蒜蓉燒茄子,蒜蓉惹味,茄子非常嫩滑,確是最好的配搭。也推介給素食者,這裡有很多優質兼多元化之選吃完飯後,確令人有大満足的感覺

黑毛豬肋串:肉質鮮嫩,咬落juicy,好有肉香
雞中翼:火候掌握得很好,皮脆肉嫩,非常惹味
羊肉串:涮味十足,入口肉質細嫩,現在仍回味無窮

吃完飯後,確令人有大満足的感覺
2021-08-29