2016-10-19 1235 瀏覽
同老公心血來潮食呢間,其實我想食好耐架喇唔係食環境,但堅係食味道的海南雞飯同串燒係必食的豆腐無味,全靠個醬椰青我只能說我唔好彩,唔夠凍,又唔夠熟所以係酸的唔夠甜但會再去多一次食其他未食過又吸引的食物,例如蟹煲,肉骨茶,仲有炒麵
同老公心血來潮食呢間,其實我想食好耐架喇

唔係食環境,但堅係食味道的

海南雞飯同串燒係必食的
沙爹串燒
豆腐無味,全靠個醬
椰青我只能說我唔好彩,唔夠凍,又唔夠熟所以係酸的唔夠甜
2016-10-01
沙爹串燒
  • 沙嗲串燒
2016-10-10 1369 瀏覽
It was a very satisfied meal, as the Satay Sauce and the Radish Cake were both Yummy and tasty, some may considera bit too salty, but it's just perfect for me as I love strong and heavy taste... too bad the portion of the radish cake is not small, and so, we can't order any more for this lunch, or this meal could be an even more evil lunch as I will come back for their Hainan Chicken Rice next time, as I heard that it's very famous... Yum !!
Mixed Satay
Stir Fried Radish Cake
2016-10-06
Mixed Satay
Stir Fried Radish Cake
2016-10-09 1111 瀏覽
由細到大聽就聽過好時沙嗲好多次,但就真係從來無試過,直到前排有傳結業時一直想試,但係實在太多人所以未能試到。今日剛好要黎尖東,仲要因為晚上有節目所以要早食飯,先有幸唔洗點等位就可以入座。兩個人唔係太肚餓,所以都係叫左一個麵同兩個小食。串燒有分牛,雞,同埋豬,一份有6串,可以隨意揀要咩肉,我地揀左3串雞3串豬。點串燒既汁都幾好,可惜肉方面有點兒over-cooked,絕對有改進既空間。辣通菜方面炒得唔錯,入味之餘又唔會太鹹。喇沙係今晚既主菜,湯底好香好濃郁,椰奶味都算重,米粉完全吸收曬香濃椰汁咖喱湯底裏面既精華,可惜配料比較少,俾多少少會更加好。下次要試下佢既蘿蔔榚同埋海南雞飯呀。
兩個人唔係太肚餓,所以都係叫左一個麵同兩個小食。
辣通菜方面炒得唔錯,入味之餘又唔會太鹹。

下次要試下佢既蘿蔔榚同埋海南雞飯呀。
2016-10-09 796 瀏覽
自從好時重開後已幫襯了幾次,其實食物水準都是不錯的,但服務就超級無敵差,諗住俾機會佢,但今晚剛剛吃完,服務完全不能接受,那些服務員的咀臉,相比以前的服務員,以前有善很多很多,所以那些時候,常常光顧,大家像朋友一樣,現在的已面目全非,我想,我在好時的美好回憶,已隨員工而去....我不會再去!

2016-10-08
30 分鐘 (堂食)
2016-10-08 682 瀏覽
好時沙嗲重開,有一種失而復得的感覺,大學時代開始就已經常常來幫襯,早前結業的消息傳出,我以為再吃不到好時的喇沙…幸好原來虛驚一場,好時又回來了!朋友點的排骨茶,我也是第一次吃好時的肉骨茶,藥材味頗重,似乎很補身!星洲炒蘿蔔糕,一如以往的惹味,香辣的醬料讓人愈吃愈開胃,每次我都能輕而易舉清碟今次的沙嗲串燒竟然令人失望了,3串豬3串牛,豬肉串燒沒有問題,但牛肉串燒竟然是韌的…我在好時從來沒吃過韌的串燒啊…本來還想吃喇沙,不過已經被一大碟蘿蔔糕填飽了,希望下次來吃喇沙和串燒不會令人失望!

2016-10-06 627 瀏覽
Goobne chicken is one of my favorite place in TST. Actually, I was very surprised to find out about this restaurant because It is one of the most popular franchise in Korea. I prefer Goobne over other Korean Chicken brands because it uses oven rather than frying.  Service, food quality,  and price are all reasonable! The waiting time can be long sometimes but it worth it! You can also takeout if you want to eat at home. They have over 10 different types of chicken flavors (spicy, sweet, orignal,
They have over 10 different types of chicken flavors (spicy, sweet, orignal, and sweet)  and other side menu such as eggs rolls and toppokki.
It is a great place to hang out with your friends and family.
Heineken Rita
Bulgogi Toppokki (soy sauce)
Fruity Soy Garlic Chicken
2016-10-05
10 分鐘 (堂食)
Heineken Rita
Bulgogi Toppokki (soy sauce)
Fruity Soy Garlic Chicken
2016-10-04 616 瀏覽
我一路都係係理工嗰邊讀書,所以對於好時沙嗲都有好深刻嘅回憶。上次佢執笠嘅時候,因為太多人所以都去唔到食。仲以為已經冇機會再去食添,點知最近知道佢重新開業,所以就叫埋一班人,一齊去食餐勁嘅。我自己個人就叫咗個海南雞飯嚟食啦,結果真係完全冇失望,質素同以前一樣咁好。雞肉非常之嫩滑,而且肉質鮮甜,雞皮亦都唔會有太多油份,係必食之選。佢附送左三種醬汁,我個人就最鍾意食醬油果種,為略帶清淡雞肉帶點鹹味,更加可以引起味覺嘅反應。而且,亦都要讚一讚個油飯,質素同以前差唔多,但係分量明顯多咗好多。油飯最重要就係帶點鹹味得來又唔會食落去後啖啖油,好時沙嗲嘅油飯絕對係當中嘅表表者,可以話食完返唔到轉頭。

2016-10-02
2016-09-30 986 瀏覽
是次晚飯時間,七點,唔使等位之前有聽過呢間野,好可惜喺我知道有呢間野的時候佢已結業,聽說裝修後開返所以走去試。叫左幾樣野食,兩人二百幾。咖哩牛腩,牛好林,林到散,就黎夾唔倒,牛味算係有咁啦,但咖哩牛腩的牛腩原來係無咖哩味的,風味相當獨特,咖哩亦不辛辣,甜甜的很有日本風情,值得一試。這個時候來了青檸梳打,感覺非常清新,好raw, 梳打氣有後勁,味道卻清淡如水,彷彿是在控訴現在市面的飲料太多添加。again, 值得一試。薄餅,鬆化,叫左咖哩一定要叫薄餅,一齊食喇唦,唔知正宗係點的,總之呢個必食,少少辣,唔油膩,中間果啲內容已經唔係重點,飲湯吧。串燒,如果唔係有呢味餸,我都唔記得咗呢間野叫做好時沙嗲,係食沙嗲,呢味菜,再次挑戰我味雷,小弟不才,要研究很久才知道我在吃什麼,有興趣研究研究的朋友請試試飯後,去掃街手卷以調劑心情,完。
是次晚飯時間,七點,唔使等位
薄餅,鬆化,叫左咖哩一定要叫薄餅,一齊食
飯後,去掃街手卷以調劑心情,完。
  • 喇沙
2016-09-27 1125 瀏覽
晚上試呢間人氣很高的好時沙爹,當時6點半都要等半個鐘,終於有位了,叫左海南雞個飯夠曬黃入味,d雞都唔錯跟住再叫左喇沙又甜又有喇沙味跟住再叫個椰青好好飲再叫個羅白糕(呢個人人都叫咁制), 所以我地都叫,都幾有特式但就有d辣總括而言:會再黎
跟住再叫左喇沙又甜又有喇沙味
跟住再叫個椰青好好飲
總括而言:會再黎
2016-09-05 2833 瀏覽
晚上約九時,當時座客都有7成滿,諗住距離仲有一個鐘先關門,所以同男朋友拿拿聲一座低即刻叫半打雜錦串燒,叻沙椰香米,海南雞飯及青檸梳打水。係等既途中,隔離枱話叫左白飯未黎,之後個侍應同佢地講,白飯無曬!(我聽到都覺得奇怪!餐廳無曬飯都第一次聽)咁佢地就話轉叫椰汁飯,轉頭待應走出黎話,唔好意思:椰汁飯最後一碗既都比左隔離枱!廚房只係得番半會椰汁,半碗飯!!之後隔離枱都開始叫佢拎張單黎對。。。睇下有咩無黎取消。過左陣,問題就開始發生係我身上。。。待應阿姐走過黎話:唔好意思海南雞飯賣曬,你揀其他!我就睇一睇個menu ,就即時轉左炒貴刁!係呢個時候,雜錦串燒同青檸水都黎到了。青檸梳打水用四分一青檸,仲要係無氣既梳打串燒無比牛肉、肉有紅色、沙嗲汁勁希(睇碟野話雜錦,我淨係見2款肉係到,我覺得如果無牛肉都應該同客人講聲呀!!毫不尊重)一會兒後:個待應阿姐又再走黎話:炒貴刁買曬!(點解可以又無曬!!)佢又叫我再揀過!今次我調轉問番佢:你仲有咩係有?佢就話有雙丸米、蝦湯面、珍多冰。。。係佢未講完時,我就話要係要蝦湯面!係咪有?!咁就蝦湯!轉過頭:個阿姐再走黎話蝦湯面都無啦!!(個刻都己經放棄再點其他!

過左陣,問題就開始發生係我身上。。。

待應阿姐走過黎話:唔好意思海南雞飯賣曬,
你揀其他!

我就睇一睇個menu ,就即時轉左炒貴刁!
係呢個時候,雜錦串燒同青檸水都黎到了。

青檸梳打水
用四分一青檸,仲要係無氣既梳打

串燒
一會兒後:個待應阿姐又再走黎話:炒貴刁買曬!
(點解可以又無曬!!)佢又叫我再揀過!

轉過頭:個阿姐再走黎話蝦湯面都無啦!!

(個刻都己經放棄再點其他!!!!)

係呢個時候:有另一枱客係收銀處同侍應唔知發生咩事嘈交,講曬粗口。

之後我就同我男朋友講,快d追下個叻沙米啦。
咁就同個侍應阿姐講,佢就追啦。
點知佢走過黎同我地講:叻沙米都買曬!你地揀過其他!!!!

我地等左成四五個字。。你現在先講!!成間鋪乜都無曬!
呢個時候我忍唔住都要爆!!
我話你無就唔好要我地等咁奈!
我地叫左咁奈,你廚房無又唔講!
個阿姐竟然話:我都唔知點解佢廚房無!!
呢句都講得出!!真係過份!
廚房無既,樓面阿姐竟然照接單!!
仲好意思要我地再叫其他?!?!?!

之後我地即時起身比錢,見到張單$74仲要加一服務費,我就話:你地都無服務過我地,咩野食都無仲要個客人係到等!仲好意思收服務費?
侍應話唔好意思:老闆規定!!
(真係不知所謂,咁做生意)

另一個待應b:因為我地每樣食物都唔會有隔夜!

我就話:問題唔係呢樣!係你無個樣野就應該早d講,唔係要個客係座度等咁奈去追!!何況我地一開始就點左唔係後加!廚房無餐既同樓面通知!!

成餐晚飯就係食串燒同飲難飲既青檸水!叫3次轉3次野都無,點咁奈既米粉、無又唔通知!

P.S. 第一次去因為知道重開,但都因為今次見識過咁做生意都只此一次食!!
就算有朋友食我都唔會推介呢間餐廳!
就算食物再好!服務既態度及鋪頭運作太差!

係尖沙咀或香港食飯,第一次有咁既待遇!而且侍應態度麻麻,餐廳未到晚上9點樣樣野都無,應該提早係點餐時話比顧客聽等佢選擇或營業時間提早關!侍應又無心幫你追,仲要講到唔關佢事,係廚房問題!完全無歉意!

2016-09-04
30 分鐘 (堂食)
2016-09-04 1953 瀏覽
本來對好時沙爹無乜興趣,不過男朋友想食,就即管陪下佢,點知真係食到一肚火首先等位到入座到落單都無問題,裝修過後的好時比以前坐得更寬敞,更舒服,呢點要讚我地嗌左排骨茶,海南雞飯,辣通菜,串燒同星州辣椒蝦,上菜速度算快,侍應態度ok,呢點都要讚不過以下四大問題,令我決定以後都唔再去!第一:排骨茶到嗰陣,侍應隨便講左句:「今日油炸鬼賣晒,唔好意思」阿姐,我呢個價錢係包埋油炸鬼,你無嘅話,一係就落單時話我知,一係就補另一啲野畀我,唔係隨隨便便交代句就當無事,咁唔通下次嗌海南雞飯,你話啲雞賣晒,剩係畀碗飯我呀?第二:我唔想嘥辣椒蝦啲汁,諗住加碗白飯撈左佢,點知勁耐都唔到,我地催左成三次,阿姐先同我地講話無白飯!大佬,無白飯你早講丫,我為左等你碗白飯專登唔食個蝦住,搞到最後我碟辣椒蝦凍晒第三:到埋單嗰陣,阿姐無畀單我地睇,剩係講左個數,我男友問佢拎張單睇,先發現佢無取消到碗白飯,照收我地錢,收銀阿姐又唔熟手,左問右問先改得返,奉勸各位去食記得check單!最後:食物質素麻麻,排骨湯好淡,海南雞無味,串燒同辣通菜ok,最好食係辣椒蝦個汁,本身隻蝦食得出係唔新鮮寄語大家去食前先諗清楚!!
不過以下四大問題,令我決定以後都唔再去!

寄語大家去食前先諗清楚!!
2016-09-04
15 分鐘 (堂食)
之前佢租約問題結業,未能品嚐一下個個大讚既海南雞飯!終於見佢開返,就等左幾日先去試食,今日就同同事叫左海南雞飯外賣拎走啦由原來既45蚊而家加到53蚊一個飯賣相還可以,但一食落口就,可能期望太高,只係希望係嫩口一點,可惜每一件都俾唔到呢種感覺我,“鞋“口又唔算,但肯定唔會係嫩滑!雞又無雞味,其實都唔知食緊乜,而個油飯都算適中,但鬆散!期望高係因為聽過人講,係新加坡人開,諗住可以食返新加坡風味既食物如果以新加坡既海南雞飯做標準有10分來計算,好時我覺得只值2-3分應該唔會再去食
之前佢租約問題結業,未能品嚐一下個個大讚既海南雞飯!

由原來既45蚊而家加到53蚊一個飯
海南雞飯
賣相還可以,但一食落口就

雞又無雞味,其實都唔知食緊乜,而個油飯都算適中,但鬆散!

應該唔會再去食
2016-09-01
外賣自取
2016-08-29 1259 瀏覽
從來都未寫過食評,今次真是忍唔住要講,大約十二時左右到達,點了沙爹半打,叻沙,海南雞飯,咖喱牛腩和薄餅。首先來海南雞飯,雞肉沒有味道,油飯鬆散。咖喱牛腩來到裏面是凍的,而且淡而無味。最後來沙爹,亦是最垃圾的一碟,D肉好像是拾熟然後上面加D醬汁似的,從未食過如此難食的沙爹真是只此一次
真是只此一次
2016-08-15 2714 瀏覽
2016年4月收到好時沙嗲因租约期滿而暫停營業😰社交網站及傳媒都有報道,要排大概2小時才可進去#喇沙味道: ❤❤❤❤❤👉湯底超赞😗😗😗😗😗👉配料不多,靠湯底已足夠湯底好香蝦殼,椰奶味,適合重口味人士#海南雞飯味道: ❤❤❤❤👉雞不會硬👉三色醬汁配雞油飯絕配🙈😍😍#沙嗲串燒味道: ❤❤❤👉串燒似炸過,不似燒,一d都5香口😐👉靠沙嗲襯托😋#加多加多味道: ❤❤👉整體十分一般 只在菜上淋上醬汁的
#喇沙
味道: ❤❤❤❤❤
👉湯底超赞😗😗😗😗😗
👉配料不多,靠湯底已足夠
湯底好香蝦殼,椰奶味,適合重口味人士
#海南雞飯
👉整體十分一般
只在菜上淋上醬汁的[沙津]
  • 喇沙
2016-04-15 3849 瀏覽
Laksa | 喇沙.喇沙湯底一貫的濃郁得起沙 有椰香 配料也是一貫的很普通 但湯底美味得只給我淨米粉我也滿足了 我的最後一碗好時喇沙 (人超多! 如果要來預45-60mins吧)

Laksa | 喇沙.

50 分鐘 (堂食)