2017-05-18
因為響附近返工,間唔時都會過呢邊食好時沙爹。食過佢laksa,炒蘿蔔糕等等,都係覺得佢既海南雞飯最好味最划算。我哋一行四人,四個都點咗海南雞飯($53加一)。好快就上台,好肚餓!其實第一次黎,覺得好「up dup」咁。嗰深啡色盤好似用咗N年冇清潔。嗰地方又奇怪。之前重開嗰時就好咗,開咗間大房,坐得幾舒服。但唔知點解,今次佢大房變咗倉,而啊姐就塔咗幾張枱凳響條走廊樹俾我哋坐。好大排檔feel。不過唔好講環境。食物都同以前差唔多。海南雞飯唔錯。冇骨啖啖肉。而且佢冇分雞俾架錢,因為佢每次都會黑肉白肉一半一半。有人話呢間啲雞淡味或冇乜雞味,但我覺得除了雞有要求,嗰醬都好緊要。佢嗰醬都唔錯!撈飯超正。油飯黎架。好肥好邪惡。公平講句,佢海南雞飯唔係話好食到要排大隊特等黎試,不過響我哋返工附近有得食,我哋好滿足架啦!之前話結業我哋好失落。好開心佢開返,我哋有海南雞食!
海南雞飯
之前話結業我哋好失落。好開心佢開返,我哋有海南雞食!