好時沙嗲

Good Satay
聽紅館演唱會前,去尖東好時開餐🥢應該係唔少人既routine😏 2016年曾經擾攘過一輪話結束30幾年老舖,最後都係原址重開,今日再黎一探睇睇係咪桃花依舊笑春風😎黎到好時中心,一慣地頹廢,一慣地殘舊,當你見到佢條電梯扶手同商場圍欄有幾污糟😫都不禁問點解個商場仲未重建🙄上樓轉灣黎到好時,呢個鐘數唔駛等位🤨 以前係無可能,餐牌同以前都一樣🤗(價錢唔同,死蠢)位都依然分兩邊舖,加加埋埋我估60至70個位,但今晚只得5至6成滿🤨嗌咗叻沙🍜,炒菜🥦,咖哩牛🐂搭個薄餅🍕 等左唔駛5分鐘已經有嘢上枱,方太教煮餸(「整定」呀)🧐叻沙其實係大雜燴,用蝦🍤淆出黎達達既湯底仲有一大層油係面,啲湯濃到好似蛋糕液體化咁😂😂 入面啲粉絲想唔吸味都無可能👍 用料都係足,有魚丸🐟,蝦肉🦐,雞肉🐣,好似文西「拿你命3000」咁乜都有。。。不過食食下,有條黑色粗絲,抽出黎似係包裝物料😫😫😫至於咖喱牛🐃 揀料唔好,定搞得太耐,係韌架囉🙄 啲牛腩係散晒,加埋佢個咖哩啲花椒八角無清走😫😫 咬落去啲散咗牛腩絲度成日咬中呢啲奇怪味😓😓 還好,個薄餅上枱係熱,點下咖哩還可以😉至於炒菜,不過不失,同以前一樣都係帶少少鹹🙄再訪好時沙嗲,

叻沙

不過食食下,有條黑色粗絲,抽出黎似係包裝物料😫😫😫

咖哩牛腩

薄餅

至於炒菜,不過不失,同以前一樣都係帶少少鹹🙄

炒菜

再訪好時沙嗲,其實係同一陣味,但係心機差左好多😑😑即係蘇斯克查帶住既曼聯,同後期摩佬帶既曼聯,明明同一班球員,有心機同無心機係好大分別

每人平均100蚊,唔係平,見到人流就知食客們都食得出跌watt🧐
2019-01-04
1天前 0 瀏覽
與同事齊齊lunch,上司帶去「好時」話食好味海南雞飯,4人叫左串燒、通菜、一隻海南雞、4碗油飯,口味都很符合,但我最後食唔哂,始終係比較油一點好快就飽左,但整體各食物都很不錯👍🏻
2019-05-13 0 瀏覽
認識好時沙嗲,源於十多年前,同事帶我黎呢間隱世小店,當時一食難忘,自此有機會去尖東附近都會黎食一次,懷緬一番。昨日咁岩去尖東辦啲事,順便黎醫肚。海南雞飯已經冇左當年雞味,雖然依舊滑溜。另一樣就係好店員都唔見哂,而家淨返啲黑口黑面阿姐🤷🏻‍♀️從此去尖東,要搵新地頭去醫肚喇....

另一樣就係好店員都唔見哂,而家淨返啲黑口黑面阿姐🤷🏻‍♀️

從此去尖東,要搵新地頭去醫肚喇....
2019-04-28 262 瀏覽
放工同朋友去食,發現比預期的,有點失望。兩人叫三款菜,加一份薄餅。雖然比較油,但係比較淡味的,所以我加左少許咖哩,味道濃郁好多但我第一次食貴刁,都覺得唔錯。咖哩牛,唔辣,原本忍住無叫飯,點知見到佢個汁,結果再加一份薄餅配佢咖哩食,給果令到自己食左好鬼多啖呢個,我係最愛食既,好好食,好香,少少辣,夠味叫梨配咖哩食的,很不錯,合拍的主食😂😂咸檸七,椰多。聽人話係好好食,但我反而有少少失望,不過我見好多人去食
放工同朋友去食,發現比預期的,有點失望。
兩人叫三款菜,加一份薄餅。

但我第一次食貴刁,都覺得唔錯。
炒貴刁

咖哩牛

呢個,我係最愛食既,好好食,好香,少少辣,夠味

辣通菜

叫梨配咖哩食的,很不錯,合拍的主食😂😂

咸檸七,椰多。

聽人話係好好食,但我反而有少少失望,不過我見好多人去食

2019-04-28
辣通菜
2019-04-10 505 瀏覽
食得多放題火鍋烤肉,係時候食下東南亞野平衡下係尖沙咀,好時沙嗲係我首選!首先位置係尖東,當日去果時係係6:30有枱唔洗等直入炒通菜,有鑊氣,我喜愛食辣,有加點辣椒🌶️炒更惹味喇沙最愛,有香濃奶味又惹味必點,辣味不重不食辣的朋友食晒都無難度海南雞飯,雞油飯好香但不太膩,重點讚賞雞肉好嫰滑,配三種不同醬汁,不同新鮮感,一個人食晒無問題排骨茶,足料,濃香,飲完好暖胃醒神排骨亦好入味,排骨中有淋淋的骨髓
食得多放題火鍋烤肉,係時候食下東南亞野平衡下
係尖沙咀,好時沙嗲係我首選!
首先位置係尖東,當日去果時係係6:30有枱唔洗等直入

炒通菜,有鑊氣,我喜愛食辣,有加點辣椒🌶️炒更惹味

排骨茶,足料,濃香,飲完好暖胃醒神

排骨亦好入味,排骨中有淋淋的骨髓
2019-04-07
2019-04-03 371 瀏覽
好耐無嚟好時食野,對上一次已經是三年前~去睇演唱會,所以專登嚟好時食飯。未夠 7:15 pm 坐低已坐滿人;隔離有枱客6個人,有一人未到,入坐前侍應講明 ‘8點要交枱喎!‘ 個客即刻話: ’衣家7:15 pm 喎,邊食得切呀!’ 侍應無出聲,但一班朋友約齊人梗係照嚟食飯。 出面食飯貴租物價貴,無計 嚟到梗係要叫海南雞飯,落單幾分鐘已上枱,個雞係幾滑既 另外叫左炒菜苗、福建炒麵同半打沙嗲,福建炒麵係濕炒,幾好食。 沙嗲就比之前細左好多,叫一打都食得哂 食物嚟得太快,我地7:50pm 已食完,食物水準仲保持到,但份量明顯少左好多,又要趕住食,暫時都唔會再嚟 ....

好耐無嚟好時食野,對上一次已經是三年前~

嚟到梗係要叫海南雞飯,落單
幾分鐘已上枱,個雞係幾滑既

海南雞飯

沙嗲就比之前細左好多
,叫一打都食得哂

2019-03-01
  • 海南雞飯
2019-03-07 520 瀏覽
經朋友介紹得知呢間餐廳 就同屋企人去試下👪外在裝修稱唔上係好吸引但係乾乾淨淨 而坐位都算可容納好多客人 又唔洗等位😌餐牌有中有英 十分貼心🥰叫左半打串燒 雞牛豬各2 仲有炒貴刁 椰汁咖哩雞配薄餅 炒蘿蔔糕🤤D串燒本身已經好好味再加埋個sauce 真係好夾 又唔硬同咪唔會燒過頭呢個炒貴刁係次次黎都必食 超正 我特別中意佢地自家制既sauce 又唔會食到好濟 唯一係唔夠大碟🥴入面仲有D臘腸 芽菜同蝦😼今次係第一次叫呢個椰汁咖哩雞 好香椰汁味 D雞又入味同煮得唔老🐓不過就係唔辣既 如果食唔到辣既人好啱黎試下 仲有個薄餅係即刻整所以熱辣辣🥰可惜太少汁啊🤔個炒蘿蔔糕嘅醬係好味嘅 大大碟tim😌但係D蘿蔔糕太濕 食起上嚟好濟🤭啲食物都算黎得好快 一定會黎食多幾次💛

餐牌有中有英 十分貼心🥰

啲食物都算黎得好快 一定會黎食多幾次💛
2019-03-07 235 瀏覽
去紅館睇演唱會,尖沙咀附近搵間平靚正快餐,見OpenRice「好時沙嗲」好多like, 六點去到已經坐一半人,六點半九成滿,餐廳環境一般,好似好耐歷史,地板有啲滑,要小心,order半打沙爹串燒、炒貴刁、牛根通菜煲、椰汁真多冰、椰漿飯,炒貴叼甜甜地好多料,沙嗲串燒雞同豬細細條,肉好諗,燒得好香,沙嗲醬唔辣,好野味,牛筋好諗好入味,不過太辣,椰漿飯都好香椰汁味,椰汁真多冰,掂呀,可以解辣😂,晚餐$80一個人,抵呀
  • 串燒
  • 炒貴刁
  • 沙爹串燒
2019-02-27 222 瀏覽
沙嗲真係一樣好吸引既食物,好大既原因可能係照顧到想試辣又唔食得好辣既人,而且有花生既香味間唔中又甜甜地,真係會忍唔住一串接一串。今次介紹既餐廳都幾出名,位於尖東一個商場入面,但其實都幾隱秘,唔特登搵真係會miss左,今次叫左福建炒麵、蝦羔雜菜沙律同埋豬、牛、雞沙嗲半打。首先黎既係蝦羔雜菜沙律,呢個應該係人生中食過最特別既沙律,因為同一個沙律可以食到幾種味道,包括甜、咸、辣、脆、爽、軟、香,相信好多朋友仔都未必食過咁複雜口感既沙律🤔,因為呢個沙律除左有蝦羔同辣椒做醬,仲有大量花生碎鋪面,配料有韮菜、芽菜、四季豆.....既雜菜之餘,仲有油炸鬼同沙葛,所以一啖食曬既話,都幾特別同新鮮。之後既福建炒麵就好鐘意,用左蝦仁、魷魚、芽菜、冬菇、蛋絲同油麵炒埋一碟,佢係用濕炒既方法,所以食埋唔會好乾,真係會忍唔住一碗接一碗。最後既串燒,就會鐘意🐔>🐮>🐷,肉質方面,雞肉係最嫩,但係另外兩種都唔差,只不過雞肉真係永遠不敗,如果咁多位朋友仔食過一間沙嗲串燒係雞肉最差既,歡迎留言;到最尾當然要講下佢既沙嗲醬,話曬呢間係以沙嗲做主角,佢個沙嗲係可以一點再點,花生味好濃又帶點甜味,配埋啲肉串真
最後既串燒,就會鐘意🐔>🐮>🐷,肉質方面,雞肉係最嫩,但係另外兩種都唔差,只不過雞肉真係永遠不敗,如果咁多位朋友仔食過一間沙嗲串燒係雞肉最差既,歡迎留言;到最尾當然要講下佢既沙嗲醬,話曬呢間係以沙嗲做主角,佢個沙嗲係可以一點再點,花生味好濃又帶點甜味,配埋啲肉串真係好夾,好想時時食沙嗲🤤

每次都會透過以下6大方面評分(滿分:30分)
味道 : 4 / 5
環境 : 3.5 / 5
外觀 : 3.5 / 5
價錢 : 3.5 / 5
服務 : 3.5 / 5
回頭率 : 4 / 5
總分 : 22 / 30

性價比 :
呢間餐廳其實以星馬菜為主,係香港好似比較少機會會接觸到呢個菜系,去過一次新加坡之後,發現原來味道都係咁夾,尤其唔太食辣但又好鍾意食沙嗲,而且個沙律都真係好有趣,仲有我搵到一個喜愛既福建炒麵,相信好快就會見到帶埋一齊食,👦🏻最想試埋海南雞飯
2018-12-07
2019-02-25 271 瀏覽
I tried the Hokkien Mee.... it's not Singaporean style and it's too sweet.I also tried the satay bbq, the pork texture was not good. I really don't know why they say it's Singaporean Restaurant which there's no Singaporean Chef. the menu was Singapore food but nothing taste like Singapore food.
2019-02-25
$140 (其他)
2019-02-24 261 瀏覽
諗唔到食咩又去食晚飯時間唔爆唔洗等無叫平時食開既海南雞飯叫左香蘭葉包雞要自己拆開d葉有少少麻煩但好好食🤤串燒就必叫架啦另外叫多個豆角一上菜既時候對佢期望幾高因為真係好香但食落無聞咁好味不過不失
諗唔到食咩又去食
因為真係好香
但食落無聞咁好味
不過不失
2019-02-23 292 瀏覽
一大班人聚會,想搵個平平地既地方食飯,於是就揀左好時沙嗲。因為鋪頭重開前我冇黎過,所以比較唔到邊個時間好d,但我覺得overall都唔差!見到餐牌平均一個餸50幾蚊,我地埋野都係100頭,好抵!講番食物先,呢碟海南雞飯既雞不過不失,但我覺得可以再滑d,但油飯就好出色,夠味而且粒粒分明東巴牛肉,重點係個汁,要配埋薄餅一齊食先唔浪費直得推薦係呢個加多加多,佢係一個沙律黎,非常惹味!另外仲叫左炒貴勺,炒菜,咖哩魚,串燒等,調味夠足料,唔可以話驚為天人,但絕對up to standard😋

東巴牛肉,重點係個汁,要配埋薄餅一齊食先唔浪費

直得推薦係呢個加多加多,佢係一個沙律黎,非常惹味!

• 加多加多
  • 海南雞飯
這家新加坡菜太好吃與午飯形成強烈對比!「叻沙」超濃郁的湯底又帶有椰汁的香甜味米粉吸收了湯汁就著爽口的魚旦一起吃太美味!「海南雞飯」雞油飯很香很香雞肉很嫩從來都很怕吃雞皮這次掙扎嘗試了一下刷新認識這家海南雞的雞皮一點都不油膩不肥  帶皮吃嚐到了Q彈的口感配上中間黑色的甜醬好好吃啊!「沙爹雞肉串」雞牛羊肉串各兩串  沒想到這份燒烤是蜜汁的口感不點醬入口是稍微的甜味完全沒有嚐到味精的重口  配的醬汁口味很特別說不出值得嘗試「真多椰奶」最後不得不說這杯椰奶!好喝到哭泣椰香濃郁杯底還有椰果完美最加分的是吃那麼多還很便宜!無限期推薦
這家新加坡菜太好吃與午飯形成強烈對比!

「海南雞飯」雞油飯很香很香雞肉很嫩
從來都很怕吃雞皮這次掙扎嘗試了一下刷新認識
這家海南雞的雞皮一點都不油膩不肥
帶皮吃嚐到了Q彈的口感
配上中間黑色的甜醬好好吃啊!

「沙爹雞肉串」雞牛羊肉串各兩串
配的醬汁口味很特別說不出值得嘗試

「真多椰奶」最後不得不說這杯椰奶!
好喝到哭泣椰香濃郁杯底還有椰果完美

最加分的是吃那麼多還很便宜!
無限期推薦
2019-01-28
2019-01-21 513 瀏覽
沙爹雞肉串雞牛羊肉串各兩串 沒想到這份燒烤是蜜汁的口感 不點醬入口是稍微的甜味完全沒有嘗到味精的重口 配的醬汁口味很特別 說不出 值得嘗試真多椰奶最後不得不說這杯椰奶!好喝到哭泣 椰香濃郁 杯底還有椰果完美最加分的是 吃那麼多還很便宜!無限期推薦
沙爹雞肉串雞牛羊肉串各兩串
沒想到這份燒烤是蜜汁的口感 不點醬入口是稍微的甜味
完全沒有嘗到味精的重口
配的醬汁口味很特別 說不出 值得嘗試
真多椰奶最後不得不說這杯椰奶!
好喝到哭泣 椰香濃郁 杯底還有椰果
完美
最加分的是 吃那麼多還很便宜!
無限期推薦
2019-01-16
今日lunch🍴同事們提議到尖東那邊吃飯,就大顆兒一起走 起行了。位於尖東的好時中心,平常好少會到,今天都是第一次午飯時間去吃吃呢。 這個名子聽得多,但吃呢還是第一次。這裡按道理應該是主打吃沙嗲吧。但lunch時間 見很多枱都是在吃海南雞飯🐥🍚🥢,樣子好像也不錯呢。結果我們枱一人點了一份海南雞飯。一份餐點有:一碗菜湯🍲`一份海南雞🐥`一碗油飯🍚`三碟醬油🌶 (辣椒醬/甜醬油/薑蔥油) ,看下去挺豐富的。雞因為多人點,來貨快 保持嫩滑。而且份量也不少喔,也可按自己口味點選不同醬料 挺貼心;而油飯 大大碗,看下去也是精瑩的油飯粒。吃下去因為已一早調教好味道 所以就算單吃也不寡,好吃喔。..如果不想吃沙嗲 在這裡吃雞也是另類選擇喔。😋🐥🍚🥢..
海南雞(油) 飯

[好時沙嗲] 這個名子聽得多,但吃呢還是第一次。這裡按道理應該是主打吃沙嗲吧。但lunch時間 見很多枱都是在吃海南雞飯🐥🍚🥢,樣子好像也不錯呢。

如果不想吃沙嗲 在這裡吃雞也是另類選擇喔。😋🐥🍚🥢
海南雞(油) 飯