好時沙嗲

Good Satay
4天前 5 瀏覽
今天我自己一個人去去咗位於尖沙咀麼地道好時中心入面嘅嘅好時沙嗲,其實由細到大屋企人已經帶我去食依一間充滿新加坡氣息嘅餐廳,係一間經典老店,咁一定唔使講會叫返佢嘅經典嘅餐就係海南雞飯,佢海南雞飯都係keep住一個水準有增無減,油飯嘅香真係好正,啲雞又滑喎,配埋啲醬真係一流流
6天前 0 瀏覽
尖沙咀太多好嘢食同朋友左揀右揀,最後決定揀一間地道又好食嘅餐廳!雖然睇食評餐廳環境似茶記!去到好時中心一樓,已經聞到勁香一間咁嘅樣嘅茶記,食完竟然想令我快啲叫多人試下一次!由於當時只有我同朋友兩個人,餐牌上面大約一半菜式都想食!咁岩隔離兩台都係六人以上,見住佢哋食完一樣又一樣,真係好想湊在一起😂😂😂有沙嗲海南雞,都係星馬泰食物!!雖然今次叫嘅蝦海鮮煲,沒有驚喜,但係期望下一次試其他食物通常遺憾會更期待下一次變得更加完美睇唔明就快啲去試吓啦😂😂
一間咁嘅樣嘅茶記,食完竟然想令我快啲叫多人試下一次!
有沙嗲海南雞,都係星馬泰食物!!
雖然今次叫嘅蝦海鮮煲,沒有驚喜,但係期望下一次試其他食物

通常遺憾會更期待下一次變得更加完美

睇唔明就快啲去試吓啦😂😂
  • 炒貴刁
2019-10-02 95 瀏覽
都隔左一排無食好時沙嗲🍢, 今日lunch 走去食下, 例牌坐低餐牌都唔駛睇就叫🐓🍚海南雞飯啦。 阿姐例牌問句我要油飯定🇯🇵白飯, 我又好例牌答" 🍚油飯" 丫唔該。🤣🤣🤣好快就上餐, 啱晒我地打工仔lunch hour 得一粒鐘, 食個快飯好緊要嘛。👍🏻👍🏻👍🏻嘩!!!攪咩呀, 🍚油飯好油呀, 食左幾啖已唔想食喎, 油淋淋der.... 🐓雞就仲係好滑, 配埋醬汁係好食嘅。。。但個油飯真係麻煩店主跟進一下, 太油未必個個顧客都接受到。🙏🏻🙏🏻

2019-09-30 72 瀏覽
Very dirty not tasty , moreover it’s price is not reasonable. Quality is bad , hygiene is not good disappointed Don’t go there because it’s not worth it .I ordered a chicken rice_ oily rice with no taste and tasteless chicken Only the milk tea is ok with lot of sweets on it Please don’t go

Please don’t go
2019-08-28
2019-09-25 196 瀏覽
我們巳光顧十多年, 今日難得路過, 便回來再試來到時, 有很多空桌, 但是職員硬要安排門口位置, 問她可否安排其他位置, 便極力推卻當年多人要等位, 我明白要預留桌子, 但如今淡靜, 要留下位置不給客人坐是何心態它的食物質素是有保證, 但要有好的服務, 才可歷久常新.希望它會有改善
我們巳光顧十多年, 今日難得路過, 便回來再試

它的食物質素是有保證, 但要有好的服務, 才可歷久常新.

希望它會有改善
2019-09-23
2019-09-22 308 瀏覽
呢間位於尖東嘅好時沙嗲,經典老店,原來已開業超過30年,主打新加坡地道菜式。喇沙湯米粉($51),湯極之濃郁,實在唔係一般嘅餐廳可以食到地道嘅喇沙!配料有蝦、豆卜、魚蛋、芽菜。湯底贏晒!👍🏻魚子炒芥蘭($47),乾魚子超多!芥蘭炒到啱啱好,咬落係爽口嗰隻!勁有風味!青檸梳打($19),一飲好有青檸酸,正!原來除咗半粒青檸,做額外加咗青檸榨汁!👍🏻尖東站出口步行1分鐘樓上鋪,環境乾淨!價錢亦算合理!值得推薦!

2019-09-11
  • 喇沙
2019-09-19 324 瀏覽
2019年9月18日晚飯時間尖東行街,無意間見到好時沙嗲嘅廣告牌,二話不說就踩入商場試吓!商場冷冷清清,好時沙嗲响商場地庫,要捐窿捐罅搵,有D擔心中伏!估唔到去到人聲鼎沸,好多人幫襯!信心即刻返晒嚟🤗海南雞飯例湯麻麻 ,海南雞同埋油飯,水準一流,三色醬料提鮮,愈食愈想食,晚市套餐價唔駛60蚊,認真抵食!炒蘿蔔糕蘿蔔糕唔會太粉亦都唔會太削,啱啱好,食到蝦米好香,好味!沙爹串(豬牛雞)沙嗲醬做得好,肉串軟嫩唔會柴餐廳裝修懷舊,濃濃星加坡餐廳風味!價廉物美
2019年9月18日

海南雞飯

炒蘿蔔糕

蘿蔔糕唔會太粉亦都唔會太削,啱啱好,食到蝦米好香,好味!

沙爹串(豬牛雞)

沙嗲醬做得好,肉串軟嫩唔會柴

餐廳裝修懷舊,濃濃星加坡餐廳風味!價廉物美
2019-09-18
  • 炒蘿蔔糕
  • 海南雞
  • 油飯
2019-09-11 350 瀏覽
今次要介紹一間樓上沙嗲鋪佢嘅炒貴叼真係真材實料有好多蝦仲有臘腸加上少少微辣味道比較重但係竟然有一種屋企住家菜嘅感覺最好就配埋印尼加多加多主要係以蔬菜為主有生菜青瓜等等配埋佢嘅花生椰子醬汁就唔會咁單調仲可以逼下自己食菜食完如果覺得膩加埋杯鹹檸七就完美喇!Price is very reasonable as wellJust $50 for the noodleAnd the portion is so huge that can fit into two peoples stomach

今次要介紹一間樓上沙嗲鋪

配埋佢嘅花生椰子醬汁
就唔會咁單調
仲可以逼下自己食菜

食完如果覺得膩
加埋杯鹹檸七就完美喇!

Just $50 for the noodle
2019-09-05 418 瀏覽
今日成日都好忙,晏就飯都未食。係尖沙咀麼地道個頭,真係吾知食咩好,又吾想行番過Mira or K11個頭。點知突然靈機一觸,有好時沙爹。晏就三,四點無人甘,吾洗等就有位。打開menu, 本身想食個喇沙,但驚拒太辣,食吾到,所以最後都係嗌左海南雞飯only. 但有驚喜嘅,飯係油飯,好出色,d雞都好嫩無骨,總括黎講,係一個幾高質嘅海南雞飯,係後悔竟然無叫到沙爹串燒,因為一嗌就要嗌半打......下次一定要try try......
2019-08-31 404 瀏覽
尖沙咀通常都食高檔次嘅野,前幾日就跟左個朋友去食間都幾難搵嘅星馬菜首先個海南雞飯嘅雞肉份量幾多下,同埋皮薄肉滑,無論點薑蓉定甜醬油都好好味,因為我就唔食辣,所以紅色個醬就無試到啦🤣🤣🤣而個油飯都唔錯,好香雞油味又唔會太油👍🏻👍🏻👍🏻之泉仲嗌左個星洲炒蘿蔔糕同胡椒香脆雞個蘿蔔糕同係新加坡個種蘿蔔糕一樣,甜甜地再有埋蛋一齊炒😻,個蘿蔔糕唔會炒到散晒,外面仲有少少脆🤘🏻而個胡椒香脆雞胡椒味好濃而d雞炸得好乾身👍🏻咬落去d雞肉都算幾滑,但就無乜肉🤧如果唔鍾意食炸雞嘅可以唔洗試😂😂😂

之泉仲嗌左個星洲炒蘿蔔糕同胡椒香脆雞
2019-08-29 370 瀏覽
係Polyu開完會,行落去好時中心10分鐘路程,見到有間食沙爹,就入左去。佢有兩邊,另一邊近收銀好多人就去左隔離。最有名氣係海南雞飯,咁一定要叫啦!佢啲雞好滑,有3種醬料,薑蓉係最好食,吾算好辣,三種醬一齊點,完美!佢個飯就吾算好香油飯味,少少扣分。Xo醬炒蘿白Go超惹味!不過都算辣!但佢切得小小粒,所以每一粒都佔滿XO醬,好入味!不過,吾太食到蘿白粒,似係粉團多啲。沙爹串燒係我想去呢間餐廳的原故😺佢個汁超香濃。有牛,豬,雞,三款。牛就太老,其他兩款就幾好

最有名氣係海南雞飯,咁一定要叫啦!
佢個飯就吾算好香油飯味,少少扣分。

Xo醬炒蘿白Go

沙爹串燒
係我想去呢間餐廳的原故😺
佢個汁超香濃。
有牛,豬,雞,三款。
牛就太老,其他兩款就幾好
2019-08-28 283 瀏覽
30幾年喺尖東死場嘅沙嗲屋環境幾清淨嘅…但真係靜過頭繼續堅持水準嘅新加坡傳統菜海南雞飯 $55(轉雞髀另加$10)新加坡正宗海南雞飯一定係必食推介!雞飯有海南雞&油飯,仲有雞湯碗雞湯難得清清哋無味精幾鮮甜海南雞蘸上3款都好滋味,配埋油飯成個套餐咁雞肉好嫩滑,仲要已起骨,揀過晒仲有生菜放底無咁油膩豬、牛、雞沙嗲串燒 $51/半打沙嗲串燒都係必食51元有半打豬牛雞串燒連埋沙嗲醬啲串燒都係用明火燒青檸梳打水 $19飲杯青檸梳打水,解渴又消滯
30幾年喺尖東死場嘅沙嗲屋
環境幾清淨嘅…但真係靜過頭
繼續堅持水準嘅新加坡傳統菜

海南雞飯 $55(轉雞髀另加$10)
新加坡正宗海南雞飯一定係必食推介!
雞飯有海南雞&油飯,仲有雞湯
碗雞湯難得清清哋無味精幾鮮甜
海南雞蘸上3款都好滋味,配埋油飯成個套餐咁
雞肉好嫩滑,仲要已起骨,揀過晒
仲有生菜放底無咁油膩

豬、牛、雞沙嗲串燒 $51/半打
沙嗲串燒都係必食
51元有半打豬牛雞串燒連埋沙嗲醬
啲串燒都係用明火燒

青檸梳打水 $19
飲杯青檸梳打水,解渴又消滯
  • 沙嗲串燒
2019-08-24 350 瀏覽
見到呢度有過百人推薦海南雞飯,就嚟試吓啦!真係超正海南雞好滑,連雞胸都滑,雞皮又林又滑又香,入口即溶!炒貴刁有特式,好似係辣醬炒,唔會好似一般炒貴刁咁乾!馬拉盞辣度適中,好香蝦米味!雙丸粉絲就雙丸都好好味!
見到呢度有過百人推薦海南雞飯,就嚟試吓啦!真係超正
半隻海南雞
馬拉盞炒芥蘭
雙丸粉絲
  • 海南雞
2019-08-23 242 瀏覽
好時沙嗲,一間經典老店,相信唔少人都聽過佢個名今日趁有時間,就決定再去幫襯呢間經典老店!一坐低就叫左半打串燒,分別有雞牛豬雞肉好嫩滑好好食,再配上沙嗲醬一流呀豬肉燒得幾好,唔會太老牛肉好好味,配上沙嗲始終都係最完美既配搭之後叫左海南雞!雞肉始終都係我最愛🤤🤤海南雞既雞肉更嫩滑,更有雞味。本人最愛就配泰式辣醬,簡直係一流呀最後叫左個星洲炒蘿蔔糕,呢個完全喜出望外呀!蘿蔔粒爽甜,配上佢地既醬炒,真係好好食老店既水準保持得好好
好時沙嗲,一間經典老店,相信唔少人都聽過佢個名
今日趁有時間,就決定再去幫襯呢間經典老店!
一坐低就叫左半打串燒,分別有雞牛豬
雞肉好嫩滑好好食,再配上沙嗲醬一流呀
豬肉燒得幾好,唔會太老
牛肉好好味,配上沙嗲始終都係最完美既配搭
老店既水準保持得好好
2019-08-22 228 瀏覽
今天難得到尖東附近,便到了十分出名的好時沙嗲。我們七點前到,但要等齊人才能入座。朋友推介這味「加多加多」味道很香濃,有陣陣花生味,甜甜的,不太辣,伴有蝦片和生菜,味道非常夾。接著是海南雞(半隻)雞肉挺嫩滑的,而且份量也不少,但雞本身雞味不夠香,必須點醬吃。配了三款醬,有甜醬油、薑蓉,還有那款我沒試,但估計是甜辣醬(?)然後是沙嗲串燒,肉質剛好,沙嗲醬好吃,不會太辣。叻沙湯很濃,但對我來說有點太辣了。朋友點的珍多椰汁,即是珍多冰。
今天難得到尖東附近,便到了十分出名的好時沙嗲。
我們七點前到,但要等齊人才能入座。

朋友推介這味「加多加多」
味道很香濃,有陣陣花生味,甜甜的,不太辣,
伴有蝦片和生菜,味道非常夾。
加多加多

接著是海南雞(半隻)
海南雞(半隻)

然後是沙嗲串燒,肉質剛好,沙嗲醬好吃,不會太辣。
雞、牛、豬沙嗲(半打)

叻沙湯很濃,但對我來說有點太辣了。
叻沙

朋友點的珍多椰汁,即是珍多冰。
珍多椰汁
2019-08-21
加多加多
海南雞(半隻)
雞、牛、豬沙嗲(半打)