餐廳: 太興 (沙田廣場)
資訊:

2005-10-05 17 瀏覽
好心就唔好食啦!係唔好食煙呀!可能阿姐聽唔到你話食煙,唔會為你個26 個大洋騙你呀嘛。無煙餐廳係趨勢,遲早都無得食,空氣清新d唔好嗎?你食早餐定食煙呀大佬?唔好話一早要提神,我食左十幾年煙都戒左,唔食我重精神。食少支啦,唔該。
好心就唔好食啦!
係唔好食煙呀!

可能阿姐聽唔到你話食煙,唔會為你個26 個大洋騙你呀嘛。
無煙餐廳係趨勢,遲早都無得食,空氣清新d唔好嗎?

食少支啦,唔該。
2005-10-03 15 瀏覽
有冇人會$2 6食早餐, 呢個唔係最大問題,我冇睇清楚,但我一入去己講明我食煙等佢帶我去吸煙區,座低叫佢比煙灰缸,佢又扮聽唔到,寫完單個亞姐又扮聽唔到,最後叫令外一個,佢同我講全場禁煙....我覺得我未落單前有心忍慲,咁樣做生意好唔老實!!
(非會員)
2005-09-30 2 瀏覽
0個日3點幾有D 餓咪同AR媽去試下LAW,平時見佢好多人,D野食好似都幾貴(比一般茶餐廳),諗住下午茶貴極有個譜就入去試試佢,我點左個厚多士平時去一般茶餐廳通常都係得小小醬,但係le度落足料我覺得好似多得滯tim,ar媽叫左個脆叉燒飽,好好味,又係落足料唔會得小小叉燒,期間隔離食個雪菜火鴨絲米粉,我諗住同一般茶餐廳都無乜分別,但係過左幾秘後我就feel到好香,and then值得一提係杯咖啡都幾好飲唔好似其他茶餐廳咁得個甜字,整體黎講幾有質素,唔同其他茶餐廳,俾d野你食飽就算,我諗我會再去試下佢地d晚飯
2005-09-04 8 瀏覽
今晚老豆"興"起話食瑞汁牛河. 又唔想出咁遠. 行過太興. 因為唔係間間太興都有做呢味. 我就走去問個"知客". 佢話有. 成家人就走左入去. 呢家太興裝修得幾好. 又好坐. 不過冷氣就開得好"衡"下. 叫了: 瑞汁濕炒河- 好得. 成家人"渣"一聲就分晒老豆之所好. 阿娘叫了焗豬扒飯( OK). 我就叫了Wasabi Cream Sauce燒肉飯( 都幾搶喉~). 阿妹就叫了"野生蜂蜜香桃焗叉燒飯" ( 個名幾有氣勢) 呢味個汁幾好味咖.加埋D 蜜桃焗. 成個飯好Juicy. 好彩佢地用矮碟闊身盆焗. 所以Portion 都唔會太大. 幾肚餓個陣. Size 都剛好.唯一美中不足就係D Waitress 冇乜笑容. 寫單後粒聲唔出就行單.全程Response 都唔俾一下~

呢家太興裝修得幾好. 又好坐. 不過冷氣就開得好"衡"下.

已來過五、六次。住沙田的我們,每次做「無飯夫妻」而又不想太破費,都會到這裡來。食過的包括:燒味飯--大致不錯,但有一次要雙拼,其中的燒肉竟然係有五六件肉,但只得兩小塊皮。小菜--試過蒜香骨(很香,但肉排本身略肥)、七味鮮魷(值得推介)等。西式飯--扒飯,水準ok。瑞士牛柳絲濕炒--用甜豉油做汁,幾好味,但不覺得是濕炒。餐湯、飲品和油菜都大致合格。平均消費兩人晚餐約$100~$120。最喜歡這裡有很多卡位,兩個人來吃,可以坐得很舒服。

食過的包括:

西式飯--扒飯,水準ok。

瑞士牛柳絲濕炒--用甜豉油做汁,幾好味,但不覺得是濕炒。

最喜歡這裡有很多卡位,兩個人來吃,可以坐得很舒服。
2005-07-25 9 瀏覽
黎到呢間食燒味既地方,我梗係叫左我至愛既乳豬飯啦~~呢間野我食左大約五至六次...只有一次,o的乳豬係唔脆既,就係3-5點喇~~~~其餘既時間,o的乳豬都幾唔錯!!!不過就唔係好抵食lor....因為碟飯都幾細下~如果以普遍男士既食量黎講呢.....可能就唔係幾夠食喇~~~入面個環境都幾好,只係有o的卡位既屏風係直接望到隔離,完全係通花屏風~~o的侍應既服務就ookk la...因為有o的好似發緊夢噤......