2020-11-08
太吉近來發現咗呢間係堅尼地城嘅居酒屋,今次唔係第一次食,細佬特然話要食返上次食過嘅一口炸芝士。本來無諗住寫post所以無乜影到相,不過真係覺得好好食所以要分享一下。之前我成日都會去紅磡海逸酒店嘅炉端燒嗰度食都幾貴下又要過海。都係食燒物太吉呢度嘅質素真係唔錯,我哋四個人食咗廿款都無一樣覺得唔ok。我本來諗住燒沙甸魚可能會腥,不過佢推介我就試吓啦,冇腥而且燒得啱啱好肉質唔會燒到過乾,最搞笑嘅係我兩個仔問乜沙甸魚咁大條嘅咩,佢見罐頭茄汁沙甸魚個size同呢條燒嘅差別大。如果呢餐係炉端燒食就仲貴,呢度我會再食,must encore 個油甘魚鮫,比兩個仔食曬我食得兩嚿仔咋。呀,仲有一樣impressive嘅係雪凍咗嘅杯serve日本果汁汽水,兩個仔試咗桃味、提子味,我就試西柚味嘅汽水,兩個仔都話好飲係真果味。最後哥哥話食燒年糕但係佢唔鍾意食紅豆,佢哋好好,肯幫佢改造醬油燒年糕。總括嚟講都係值得encore嘅。最緊要係服務好食得開心嘛
總括嚟講都係值得encore嘅。最緊要係服務好食得開心嘛