2021-02-25
今日去咗新城市廣場食天天海南雞飯。一去到已經覺得個裝修好靚✨店內好多人,不過好快安排到座位👍🏻餐牌上面見到好多唔同名人都有食過新加坡嗰間天天海南雞😍首先一定要試佢招牌海南雞~1.天天海南雞 半隻 $268香港分店同新加坡總部一樣,喺農場繁殖,主打係新鮮同冇雞腥味~半隻嘅份量已經好多,就咁望落去已經知道雞肉好滑。額外三款醬料俾你選擇去配雞肉。食落口真係好滑好香,肉質好鮮嫩,真係一啲多餘嘅肥膏同埋雞嘅腥味都冇👍🏻絕對係真材實料~2.天天石鍋雞油飯(2-3人)$58食海南雞點少得雞油飯~雞油飯係用石鍋碗裝住,所以能夠保持一定嘅熱度,每粒飯都好可口好香,雞油分佈得好平均~感覺健康啲又好味😋我同朋友兩個人去食,本身擔心一至二人份量會唔夠食,但係發現份量真係好多~呢碗絕對係三人份量,所以建議如果得兩位嘅話,要返一至二人份量就夠😆好抵食~3. 黃金軟骨 $68 ⭐️⭐️⭐️黃金軟骨極度推薦大家一定要試!每一粒雞軟骨都有黃金包住,即係鹹蛋黃😋味道調得啱啱好,絕對唔會過鹹。唔會好油膩~我覺得好夠火喉,食落口每一粒都係熱辣辣,好新鮮!真係好好味!!好想再encore多一碟🤣而且我同朋友都覺得食極仲有,對得住佢個
一去到已經覺得個裝修好靚✨
店內好多人,不過好快安排到座位👍🏻
餐牌上面見到好多唔同名人都有食過新加坡嗰間天天海南雞😍
首先一定要試佢招牌海南雞~
1.天天海南雞 半隻 $268
2.天天石鍋雞油飯(2-3人)$58
食海南雞點少得雞油飯~
3. 黃金軟骨 $68
⭐️⭐️⭐️黃金軟骨極度推薦大家一定要試!
每一粒雞軟骨都有黃金包住,即係鹹蛋黃😋
而且我同朋友都覺得食極仲有,對得住佢個價錢,性價比好高👍🏻好味又抵食!
4.木瓜花膠杏汁燉湯 $78
我比Menu句子吸引咗,天天海南雞堅持每一盅湯都用4小時文火熬製🔥
唔單止咁樣,每一盅湯底下都會有個蠟燭仔,好貼心~咁樣令到盅湯可以一直保持熱度~唔需要擔心食緊其他餸既時候會整凍咗碗湯。好加分!熱湯係最好飲的😆
呢盅燉湯好足料😋花膠嘅份量都好多~
好補身好滋潤~
總括嚟講天天海南雞我一定會再幫襯,因為所有食物嘅質素都非常好,份量又足夠,而且價錢非常合理。👍🏻店員服務態度都好好。
順帶一提,每位客人都需要俾茶位,每位$9~