2018-12-30 114 瀏覽
不知道如何評價這家店鋪,可能真的因為海南雞飯是新加坡的國飯,此次來到香港簡單天天海南雞飯,就隨便吃一餐咯。沒想到這家天天可不是新加坡的天天喔。首先在新加坡14新元半隻的正宗海南雞到香港要貴多三倍之多哦。如果質量一樣的話都算啦。畢竟你情我願,但是上到菜之後發現白雞飯上面被淋上了莫名其妙的濃厚醬汁,咸到沒辦法吃啊,石鍋雞飯又有一些生生的米飯。真的很糟糕啊。天天被搞成這樣真心覺得髒了招牌。新加坡路邊隨便一家,好過他家幾十倍。總結就是服務品質差 雞味道咸 價格不合理
2018-12-30
15 分鐘 (堂食)
2018-12-28 116 瀏覽
🐥天天海南雞飯🐥~~~~~~~~~~~~~~~~~~~新加坡米芝蓮推介美食嘅海南雞飯店進駐咗圓方啦,唔使過海或者飛去新加坡都有得食。試過之後發現海南雞反而唔係最好味,可惜,服務有D差。🐷火焰豚骨($108)唔睇menu唔知配上酸柑汁,豚骨上面加左三色椒,豚骨有D「鞋」。🐮和牛手卷($148)依個凈係得兩件有D少,和牛粒配三色椒,食落好香,可能因為連埋九層塔花食。🥩燒牛肋骨($238)依個可以再encore, 食落似牛𦟌、牛舌嘅質感,好淋身,D汁重蠔油味。🐥天天海南雞(例)($148)雞肉唔算好滑,似雪雞,但勝在醬汁濃,唔加汁應該會更加冇雞味,已經唔需要再點醬。🦀完美蟹逅(蟹王炸麵)($138)好欣賞依個炸麵,炸得黎唔會好油,加上蟹肉同蟹王醬,濕濕地,好易入口。🦞龍蝦炸米($168)依個食落幾舒服,配上炸米真係唔錯,龍蝦幾爽口。🐥天天石鍋雞飯(1-2人)($48)個飯好好味,重香芧味,飯嘅軟硬度適中。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
🐥天天海南雞飯🐥
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
🐷火焰豚骨($108)
🐮和牛手卷($148)
🥩燒牛肋骨($238)
🐥天天海南雞(例)($148)
🦀完美蟹逅(蟹王炸麵)($138)
🦞龍蝦炸米($168)
依個食落幾舒服,配上炸米真係唔錯,龍蝦幾爽口。
🐥天天石鍋雞飯(1-2人)($48)
個飯好好味,重香芧味,飯嘅軟硬度適中。
2018-12-26 88 瀏覽
熱愛旅行及潛水,所以成日去星加坡。最鍾意食佢嘅街頭小店,天天海南雞飯尤其聞名。而家唔使坐飛機,都可品嚐到天天海南雞飯,今日帶阿仔去圓方商場溜完冰,特登去新開嘅天天海南雞飯試吓菜。 由於新店開於圓方商場內,所以裝修佈置有返一定水準。餐廳門外有師傅不停喺度拉茶,感覺好吸引。週六都設有lunch Menu,我哋當然叫咗一客海南雞飯試吓佢嘅質素,另外在叫咗一客老婆最鍾意食嘅麵鼓牛筋腩撈麵。海南雞嫩滑,油雞飯味道恰到好處!牛筋腩撈粗非常好味,仲好多了!加錢嘅小食有海蜇頭同魷魚!kaya 多士傳統食法係點黑豉油雞蛋馬拉咖啡確係香濃
由於新店開於圓方商場內,所以裝修佈置有返一定水準。
餐廳門外有師傅不停喺度拉茶,感覺好吸引。

海南雞嫩滑,油雞飯味道恰到好處!
牛筋腩撈粗非常好味,仲好多了!

加錢嘅小食有海蜇頭同魷魚!

kaya 多士傳統食法係點黑豉油雞蛋
馬拉咖啡確係香濃
2018-12-15
2018-12-22 85 瀏覽
「天天海南雞飯」,銅鑼灣總店初開業時候有長長人龍,排隊排到天昏地暗。九龍圓方開左新分店,人潮未減依舊人氣十足。新加坡過江龍,「天天」主打海南雞,當中以雞油飯最吸引我!雞油飯,濃香的雞油香,飯粒唔會油膩入口夠哂乾身,雞湯味濃清新,食完唔會太飽濟!原鍋雞油飯賣相好吸引,溫度保持溫暖!天天海南雞(例),海南雞肉質非常滑溜,入口鬆化而且伴上雞湯醬汁,非常清甜!雞皮完全唔會肥膩,非常出色!燒牛肋骨,牛肉半肥瘦,油脂好平均,牛肋骨肉味非常濃郁,肉質軟腍非常入味!師傅用出色刀功已經切開一件件!銀魚仔西蘭花,西蘭花清甜爽脆,加上銀魚仔香脆咸香,增加不少味道!飲品方面叫左芒果奶蓋和薏米水,甜度唔高非常滿足!

「天天海南雞飯」在新加坡一向有名,但來港開店後,評價卻只是好壞參半,食物水準似乎未如新加坡般高。銅鑼灣店我就沒有去過,但尖沙咀店就在日前到訪過,我對這分店食物的評價雖不算十分高,可也未至於覺得它的食物十分差,整體而言,這兒的食物質素其實還是過得去的。 這「天天海南雞飯」的新分店,裝潢華麗而有特色,店子除有主力的「天天海南雞飯」外,還有同樣來自新加坡的「超好麵」、「老街坊」和「五十年代」三間店舖,合組成新加坡的米芝蓮美食同盟,店內除最有名的「海南雞飯」外,還可吃到其他幾間新加坡過江龍的食品呢! 先來一碟兩夫妻都愛吃的小食「青瓜蜇頭」,份量雖不太多,清甜的青瓜片加上爽口的海蜇頭,配以陳醋,都幾開胃。而我獨自享用的「絲滑美祿」香甜可口,大量撒在飲品上的美祿粉既好味,也勾起自己兒時的美味回憶。這天來得晚,午市已過,較吸引和價錢較貴的「天天海南雞腿飯」($98)已經售罄,改點「天天海南雞飯」($80),味道和份量都比想像中好,油飯雖稍硬,但好味,海南雞頗多,而且肉質也過得去,配以特製雞汁,雖然不知是否侍應一時忘記,沒有主動送上吃海南雞的三寶----黑醬油、薑蓉和辣汁,仍不失為下飯之
這天來得晚,午市已過,較吸引和價錢較貴的「天天海南雞腿飯」($98)已經售罄,改點「天天海南雞飯」($80),味道和份量都比想像中好,油飯雖稍硬,但好味,海南雞頗多,而且肉質也過得去,配以特製雞汁,雖然不知是否侍應一時忘記,沒有主動送上吃海南雞的三寶----黑醬油、薑蓉和辣汁,仍不失為下飯之選。雖然價錢偏貴,顧及圓方的舖租,還是情有可原的吧!
也點了一碗侍應推薦的「超好肉骨茶和牛麵」($108)。這麵除了軟腍的牛肉粒外、還有牛腱、牛肚等物,肉質口肉味都是及格的,但肉骨茶味就稍嫌未夠濃郁,也許有些顧客會覺得可以,我就覺得還可以再濃味些,再好味些。
最後還點了一份充滿新加坡風味的「鍋餅大咖 / 咖椰鍋餅」($58)做甜品。其實咖椰即是咖央,啡褐色熱燙燙的鍋餅,裡面夾著黃澄澄的香甜咖央,吃來滿口椰香,為這午餐帶來意外驚喜。
雖說落戶香江的「天天海南雞飯」未必是香港頂好的海南雞飯專門店,我覺得還是比上不足,比下有餘的。 「海南雞飯」即使不算十分出色,其他食品水準可是挺平均地好的。
午餐
  • 鍋餅大咖 / 咖椰鍋餅
  • 絲滑美祿
2018-12-18 778 瀏覽
喜歡食海南雞飯的我,今天從同事口中得知九龍圓方,開左一間新加坡好出名的天天海南雞飯,新加坡天天總廚主理,急不及待叫埋老公陪我去試試!餐廳地方雅潔,招呼週到。天天海南雞(例牌):海南雞皮薄肉滑,沒有肥膏,加上獨有的秘制濃雞汁,味道鮮美,還有自家秘制特色辣醬,使雞肉特別惹味,如不食辣,可以選擇其他醬油和薑蓉。天天石鍋雞飯:食海南雞不可缺少了油飯,油飯用石鍋盛載上枱,可以保持熱度耐些,熱騰騰的飯軟硬適中,粒粒分明又有味。石窩花膠黑磨豉豬手:豬手用石鍋盛載,保持熱度比用碟上耐一些,花膠有口感,豬手皮好滑,肉質嫩滑,而且很入味,黑磨豉真的好惹味!骨膠原超豐富。松露蝦多士[原隻海蝦]:炸到金黃色的蝦多士好香脆,原隻蝦爽口,加埋松露醬更添香味。芝芝果果:用牛油果、蜂蜜、碧螺春綠茶、岩鹽奶蓋做成,牛油果和綠茶味道平均,和奶蓋伴均匀飲,味道特別。芝芝芒芒:用芒果、碧螺春綠茶、岩鹽奶蓋,少許芒果味,不太甜,因為有岩鹽,入口帶點咸味。

2018-12-11
  • 天天海南雞
  • 石窩花膠黑磨豉豬手
  • 天天石窩雞飯
  • 黑松露蝦多士
2018-12-16 162 瀏覽
今日去君臨天下探個朋友探位朋友,我都好耐無去過果邊啦!咁夜晚之後就唸下食咩啦!朋友提議話去食天天海南雞,佢話好味,跟住我話要去到銅鑼灣咁遠,重要等位,不如樓下食算啦,跟住重俾佢串,原來圓方都開左間,咁就立即試下啦!落到去之後啦,見到都算坐滿,個場就裝修得好靚,燈光暗暗地,門口就有個大招牌,裡面牆身上都係講佢d師傅呀,講佢係米芝蓮推介有關嘅訊息咁樣,都幾靚同幾特別。咁我地就坐低望下個menu 先,個menu幾有趣,叫做創刊號,新加坡米芝蓮指南,裏面除左有必食嘅海南雞或者燒雞外,就重有d前菜,小菜,牛肉,飯類同埋好多嘅飲品類別啦!我地唸左一陣,就叫左以下菜式啦!首先係前菜,係 e個佢話必試嘅蟶子王啦,我見到佢話高蛋白質,我地e d玩健身嘅人就最愛啦!食落去都幾爽口彈牙,而且都幾重蟶子味道,再加埋我最喜歡嘅芫茜,我絕對覺得係絕配黎呀!同埋最重要一點,就真係幾鮮,另外你每夾一下都係成條上呀!絕對唔係頭頭尾尾撈埋一碟咁樣,好足料。咁住就係主角海南雞啦,由於我地係兩個人,只係叫左個例牌,唔緊要啦,貴精不貴多ma! 上枱果陣就望都已經見到好滑啦,咁就即刻試下啦,d雞肉好滑而且皮薄,同埋真係有雞味,走

咁住就係主角海南雞啦,由於我地係兩個人,只係叫左個例牌,唔緊要啦,貴精不貴多ma! 上枱果陣就望都已經見到好滑啦,咁就即刻試下啦,d雞肉好滑而且皮薄,同埋真係有雞味,走肥,我直頭唔洗點醬汁都已經覺得好好味,你會覺得師傅嘅功力好高,煮雞嘅時間係剛剛好,唔會生而且食落去好滑口,唔怪得之銅鑼灣成日都要等位啦!
跟住到飯啦,個油飯都係精髓黎呀!因為雞同飯事但一樣做唔好就失敗啦,咁佢個飯係用石鍋上嘅,就一定夠熱啦,而個飯都好香雞油味,色澤均勻,絕對唔係雞粉可以做到出黎嘅效果,唯一問題就係我叫得太小啦,應該叫大一個size。
跟住我地就叫左個喇沙脆腩,一舊牛腩外面上左d粉之後再炸,賣點係個汁,一個地道嘅喇沙汁,腩肉好脆身,而且絕對夠熱,一定係即叫即炸,食左之後係發覺原來牛腩同喇沙係幾夾呀!
最後就係飲品啦,我地叫左兩杯飲品,分別係火龍爆檸同埋蔗梨薏茶。火龍爆檸係用左紅火龍,再加上檸檬汁同埋茶,味道都幾夾,唔係太甜。而我朋友就選擇左蔗梨薏茶,佢就話好似薏米水加茶咁樣,都算ok。整體黎講都算係唔錯呀!下次會試下個燒雞,會再幫襯。
2018-12-15 123 瀏覽
今日同同事收工之後,去天天海南雞食下飯傾吓計。不知原來圓方開咗第二間分店,圓方咁近做嘢嘅地方,又點可以唔嚟試吓?我覺得圓方嘅分店,座位比銅鑼灣分店舒服。比較光猛!不過就無cocktail供應!文昌雞今日有幸試咗第一日新出嘅文昌雞,食落去雞味都好香濃,雞皮好爽好滑,天天海南雞的海南雞醬依然是重點。當然薑蓉都唔錯啦。油飯有半份,兩個人食啱啱好喇沙脆腩當牛腩遇上喇沙醬,究竟係一番咩風味呢。牛腩揸得香口,點上富有椰香嘅喇沙醬好夾,好有新加坡嘅風味。雖然牛腩炸脆咗,但係肉質仍然好鮮嫩,食落去好淋。蒜蓉露荀露荀好新鮮,一啲都唔老!另外兩杯嘢飲都好唔錯。都係芝士奶蓋類嘅飲品。芝芝豆豆紅豆加上薏米,打碎混入碧螺春,飲落去好養生。朋友呢一杯就係牛油果,飲落去都好飽肚。呢一間天天海南雞第二間分店都冇令人失望,而且喺圓方,位置都比較易搵。地方好大坐得好舒服!而且食物都冇令人失望。

文昌雞

油飯有半份,兩個人食啱啱好

喇沙脆腩
雖然牛腩炸脆咗,但係肉質仍然好鮮嫩,食落去好淋。

蒜蓉露荀
露荀好新鮮,一啲都唔老!

另外兩杯嘢飲都好唔錯。都係芝士奶蓋類嘅飲品。

芝芝豆豆
紅豆加上薏米,打碎混入碧螺春,飲落去好養生。

朋友呢一杯就係牛油果,飲落去都好飽肚。

2018-12-13 772 瀏覽
今日去圓方睇戲,睇戲前就在圓方覓食,才知道”天天海南雞”在圓方開設分店,不用跑過海食。來到餐廳排隊人都不少,餐廳高朋滿座,等了一小會就入得,餐廳裝潢漂亮有格調,店員有禮帶位,坐在一個小 包廂內,有两張大枱,坐得十分舒適。四家米芝蓮餐廳合為一體。餐紙上介紹的”天天吃雞小知識”,介紹其海南雞多麼的獨特,自家農場養殖,天天新鮮運到港。蟶子皇是一種高蛋白低脂肪的水產食材含有膠原蛋白,這種物質對促進皮膚新陳代謝有很大的好處, 經常食用可以滋養細嫩肌膚,增加皮膚彈性。愛芫茜蔥的我啱曬,舖滿面,蟶子王新鮮彈牙,整體味道不錯。選用途新加坡天天總部一樣的雞種,在各自的農場養殖,皮薄肉滑冇肥高一點雞腥味都冇,非常健康,十分新鮮,賣相吸引,跟平時食到的海南雞賣相是有不同,看著特別汁潤,入口質感和平時吃到的確實有分別,雞肉的皮下脂肪較少,原來師傅將雞隻用雞湯浸熟,再浸冰水保持肉質彈牙,所以入口清甜味美,不會滿口油膩,最厲害之處是雞胸肉的肉質滑如雞髀,配上三款佐雞醬汁各有風味。秘製辣醬在天在新加坡天天海南雞的絕密配方,每日廚房新鮮製造,絕不外傳,必定要試。每一窩飯都要明火煮邊煮邊攪,米飯粒粒分明,粒粒有味,飯特

四家米芝蓮餐廳合為一體。

愛芫茜蔥的我啱曬,舖滿面,蟶子王新鮮彈牙,整體味道不錯。
天天海南雞 $148/例

天天石鍋雞飯(1-2人) $48

每一窩飯都要明火煮邊煮邊攪,米飯粒粒分明,粒粒有味,飯特別油香。配上美味的海南雞,食完整鍋無難度。
喇沙脆腩 $128

新加坡地道風味,外皮炸得香脆,腩肉厚身煙韌有口感,肉味香濃,配上特調Laksa Sauce,倍感滋味。
海南印象 $88

材料豐富,有腐竹脆脆、金黃粉絲、木耳、紅蘿蔔和椰菜,粉絲煙韌入味,蔬菜新鮮,用鐵鍋上能保持熱度。
木瓜綠茶 $38百香茉莉 $38

味道清甜,有木瓜、雪耳和碧螺春綠茶,感覺滋潤。
百香果、碧螺春綠茶。
2018-12-05
  • 木瓜綠茶$38百香茉莉$38
  • 海南印象$88
  • 天天海南雞$148/例
  • 喇沙脆腩$128
新開兩個月,食過五六次。餐廳有名氣需要攞飛等位。個人鍾意雞腿飯多d;豆腐花幾滑不過好冰;服務時好時壞,有次食例牌雞$148,埋單變半隻雞貴咗兩倍,但返到屋企先發現。好彩過兩日再食個陣同經理反應,肯送返碟例牌雞當打和。
新開兩個月,食過五六次。
餐廳有名氣需要攞飛等位。
個人鍾意雞腿飯多d;豆腐花幾滑不過好冰;
雞腿飯
海南雞飯
雞腿飯
2018-12-12 612 瀏覽
以往去新加坡必食的天天海南雞飯,現在於Elements都可以吃到了,省回不少機票錢. 雖然香港店價格較貴,但環境比新加坡的熟食中心舒適N倍,個人都覺得值得一試~ 午市時段惠顧,有set lunch供應,可加配小食、飲品等~ 青瓜蜇頭 (+$48) 青瓜及蜇頭冰凍且爽脆有嚼勁,作為前菜剛剛好. 蒜香豆腐 (+$38) 豆腐炸粉相當薄,而且豆腐超級嫩滑,外脆內嫩,幾討好~ 天天海南雞飯 ($80) 雞肉份量頗多,肉質嫩滑,配以3款醬汁,個人最喜歡濃稠的黑醬汁,很好下飯. 飯粒有咬口且粒粒分明,也有水準. 超好肉骨茶和牛麵 ($108) 肉骨茶湯頭濃郁,配以牛味十足的和牛,略嫌麵條偏淋了一點,否則更好. 順帶一提,肉骨茶可以添湯的,很好喝,所以記得添呀!! 凍奶茶/ 咖啡 (+$18) 南洋奶茶甜度偏高,所以要求了少甜,如此味道就剛剛好,香滑美味; 友人的咖啡則香濃滋味,各有支持者. 於環境濶舒適且位址極佳的Elements享用一頓正宗的新加坡天天海南雞飯,令我回想起差不多三年沒去過新加坡,是提醒我要飛一趟過去嗎? 哈哈~尖沙咀柯士甸道西1號圓方1樓10

青瓜蜇頭 (+$48)
青瓜及蜇頭冰凍且爽脆有嚼勁,作為前菜剛剛好.

蒜香豆腐 (+$38)
豆腐炸粉相當薄,而且豆腐超級嫩滑,外脆內嫩,幾討好~

天天海南雞飯 ($80)

超好肉骨茶和牛麵 ($108)

凍奶茶/ 咖啡 (+$18)

尖沙咀柯士甸道西1號圓方1樓1050A號舖

Definitely restaurant to avoid ! Bad quality of food, service, not worth the price! It tastes nothing like tian tian in Singapore, in fact the hainan chicken doesn’t even taste like a regular hainan chicken. Both taste and texture of the chicken arent right and they put lot of gms in all of their dishes. Not only the food tastes horrible, the staffs are also very rude and undertrained. We had to ask 3 times to get a glass of water and some of our dishes never came, staffs weren’t even apologetic

It tastes nothing like tian tian in Singapore, in fact the hainan chicken doesn’t even taste like a regular hainan chicken. Both taste and texture of the chicken arent right and they put lot of gms in all of their dishes. Not only the food tastes horrible, the staffs are also very rude and undertrained. We had to ask 3 times to get a glass of water and some of our dishes never came, staffs weren’t even apologetic. We will never visit this restaurant again! I can’t believe that tian tian allows this franchisee to ruin their reputation like this.
Hainan  Chicken  Rice
2018-12-10
2018-12-08 272 瀏覽
朋友話附近開咗新加坡嘅天天海南雞,心想過江龍應該有番咁上下水準,lunch 就走去試吓🍽12點多佢都唔使等位,但侍應話午市限時一個鐘。午市有Lunch Set,我哋點左天天燒雞飯、超好麵同九層塔肉燥茄子🍆飯。天天燒雞飯嘅燒雞惹味肉嫩但份量略嫌少咗啲,超好麵好多餸料,有水煮過嘅雲吞、炸蝦雲吞、日式五花腩肉同滷蛋,口感豐富味道不過不失,而九層塔肉燥茄子飯,熱辣辣連石鍋上,冬天係一個唔錯嘅選擇,但係咖啡☕️味道較淡,對咖啡有要求嘅朋友可能選擇其他飲品會較好,我哋都有叫午市甜品-豆腐花,豆腐花好嫩滑👍🏻但豆味偏淡🥄最令人火滾嘅係侍應嘅服務😤,未到1點我哋都未食完就已經催促我哋走,我哋同佢講坐低未夠一個鐘喎,個侍應就話有人等緊,到我哋埋完單之後,個侍應話而家已經冇人等,咁個侍應究竟想點呢😑 今時今日咁嘅服務態度,唉……
12點多佢都唔使等位,但侍應話午市限時一個鐘。
天天燒雞飯
超好麵
九層塔肉燥茄子飯
豆腐花
天天燒雞飯
2018-12-08 160 瀏覽
Elements實在是太多鋪頭可以逛, 想買些聖誕禮物, 行到腳都軟, 唔覺唔覺已來到下午差不多兩點, 這才醒覺饑腸轆轆, 行到來一間叫”天天海南雞的食肆門口, 見到餐牌上的食物非常吸引, 價錢又唔貴, 即刻攞張飛等位, 輪到我們入去店內時, 見到店內是座無虛席, 下午兩點幾三點依然人氣暢旺, 於是座低之後都叫了個他們的招牌菜”海南雞飯” 另外又叫了一碟菜及一碟雞珍小食.落咗order之後再細看間鋪, 原來這間天天海南雞是過江龍, 是間新加坡食肆, 在新加坡有攞過米芝連獎添,於是更加好奇地想食它的海南雞飯, 青菜及雞珍上枱先, 小棠菜摆在圓形的碟上齊齊整整, 白灼的小棠菜上面淋了上醬汁及撒了些蝦乾, D菜林得來又甜甜地, 清淡得來又有蝦乾掉下味, 唔錯! 雞珍有雞腎及雞肝, 雞腎又爽口又有咬口, 雞肝又林又香, 淨係這兩碟小食,我已覺得這間水準相當唔錯!終於主角海南雞飯出場了, 一碗黃黃地色的雞油飯倒扣在碟上, 飯的旁邊放著已一排已切好並去骨的海南雞(無皮的), 海南雞上面淋了些醬汁, 再配上一碗湯及一碟秘制辣椒醬, 黃黃地色的雞油均勻的沾滿了每粒米飯, 但又唔覺油膩, 米飯一粒粒全部

終於主角海南雞飯出場了, 一碗黃黃地色的雞油飯倒扣在碟上, 飯的旁邊放著已一排已切好並去骨的海南雞(無皮的), 海南雞上面淋了些醬汁, 再配上一碗湯及一碟秘制辣椒醬, 黃黃地色的雞油均勻的沾滿了每粒米飯, 但又唔覺油膩, 米飯一粒粒全部獨立分開, 唔會粘到一舊舊, 但食落口卻是相當的軟熟, 一D都唔會覺得飯好硬, 這雞油飯真的做得好有水準, 唔怪得攞米芝蓮獎, 食了一啖飯再食雞肉, 哇! D雞肉好嫩滑, 雞有雞味, 因為淋了汁在上面, 不用點醬已是非常好食! 不過如果鍾意食辣, 這碟秘制辣椒醬相當醒胃, 我自己就非常鍾意, 這碟海南雞飯是我食過最好食的海南雞飯, 無可否認它真的是好好味! 無論雞油飯定係海南雞都好食到無話可說, 非常正!

2018-12-02 367 瀏覽
一個人,星期日去西九睇展覽前食個lunch,門口攞飛,一個人下一張枱都等成半個鐘,睇一睇門口個list佢竟然俾兩人入哂完全冇諗住俾我入!催咗佢先話問我搭枱得唔得,講真一個人食我冇所謂,但最後咪又係俾咗張二人枱我!中午1:45分,星期日喎,想叫個海南雞腿飯竟然賣哂!結果食普通海南雞飯,星期日及假日仲逼人叫套餐,主食+小食+飲品再加一盛為$139。價錢唔平但好食就唔緊要,但係好難食......😨雞完全冇雞味,淋個唔知咩汁上啲雞度,唔暖唔熱,份量少得啲青瓜墊底long起哂。燻蛋冇咩特別。咖啡原來已經落咗糖,冇咖啡味仲熱到滾水咁。完全唔會再幫襯,早知食快餐店!😡

完全唔會再幫襯,早知食快餐店!😡
2018-12-02
30 分鐘 (堂食)