2023-10-04
終於等到銀八有更加多嘅餐廳加入啦 觀塘又再多一個食飯聚餐嘅新地標咁岩今日係大金酒場嘅開幕日 超級多花籃 我哋揀咗$468/per person嘅Omakase🍽️沙律、前菜、漬物沙律係柚子汁沙律 新鮮 洗得好乾淨前菜係蘿蔔絲 漬物係茄子同牛蒡 全部都發揮正常🍽️茶碗蒸有蟹肉嘅茶碗蒸🦀 蛋滑 蟹肉鮮甜 蟹肉嘅份量都唔少唔係得幾粒仔🍽️刺身3點水八爪魚刺身🐙配上梅子醬 爽口 好Fresh兵庫縣處女蠔🦪細細粒但好飽滿 唔鐘意海水味重嘅朋友仔呢款就岩曬啦大托羅刺身🤤好肥美嘅大托羅 入口即溶 果然係日本人嘅神級美食!好好味阿👍🏻🍽️季節熱盤炸魚天婦羅🐟魚皮都炸到好似開花甘靚 好脆 味道岩岩好🍽️壽司6貫立魚🍣肉質爽口 鮮美 食落煙韌有咬口金目鯛🍣肉質細嫩 鮮甜 油脂豐富 帆立貝🍣帆立貝好厚 味道好鮮甜吞拿魚🍣顏色自然 魚味濃郁秋刀魚🍣臨近秋天 正值秋刀魚嘅時令季節 一定要試下阿!好新鮮肥美😍海膽🍣係我嘅摯愛阿🤩真係好飽滿好肥好新鮮好甜好滿足阿! 🍽️烏冬熱辣辣唔會太大碗 對我嚟講份量絕對足夠 味道OK🤗 🍽️甜品焦糖燉蛋🍮焦糖好脆 蛋好滑唔會太甜 配合得岩岩好😋🍽️串燒我哋額外再加咗幾串串燒燒蘆筍、燒粟米、五花
咁岩今日係大金酒場嘅開幕日 超級多花籃
我哋揀咗$468/per person嘅Omakase
🍽️沙律、前菜、漬物
沙律係柚子汁沙律 新鮮 洗得好乾淨
立魚🍣肉質爽口 鮮美 食落煙韌有咬口
金目鯛🍣肉質細嫩 鮮甜 油脂豐富
帆立貝🍣帆立貝好厚 味道好鮮甜
吞拿魚🍣顏色自然 魚味濃郁
海膽🍣係我嘅摯愛阿🤩真係好飽滿好肥好新鮮好甜好滿足阿!
🍽️烏冬
熱辣辣唔會太大碗 對我嚟講份量絕對足夠 味道OK🤗