2016-06-29 4186 瀏覽
心癢癢想食放題,經過旺角就試下呢間刺身拼盤,第一round我地只叫了三文魚,玻璃蝦,玉子,北寄貝,鮑片,象拔蚌,除此之外其實重有另外五,六款魚,剌身好新鮮,冇雪藏味,三文魚好厚身,蝦又勁大隻,超好味芝麻雞翼,好多芝麻,同樣冇雪藏味,肉質嫩滑炸一口芝士,細細舊,食完都唔會好溜杏片鮮蝦球,脆卜卜,紫心香芋丸,濃郁既香芋味,又甜超級榴連炸蛋彈,榴連餡超香,未食都已經有好濃烈既榴連味黃金生蠔,夠大隻秋葵蝦肉天婦羅,紫薯天婦羅,蟹柳天婦羅,甜蝦天婦羅熱辣辣,又夠脆卜卜黃金蝦,雖然係好邪惡,但都照食,充滿咸蛋黃,炸得夠脆👍🏻👍🏻👍🏻蒜香牛肉粒,細細粒既牛肉粒,易入口,肉質夠林兩款沙律既汁都好好味,菜亦唔係壞菜壽司,我叫了蟹柳壽司,鰻魚壽司,軟殼蟹壽司,花之戀壽司,牛肉壽司壽司既飯都👌🏻,好味牛油栗米,勁香牛油味,正最尾當然唔少得甜品,我叫乙北海道牛乳芝麻奶凍同法式焦糖燉蛋雖然兩份甜品都係細細個,但因為食到最尾其實已經好飽,細細粒就啱啱好整體黎講,冇出現過漏單情況,呢個值得一讚,所有熟食都夠熱,呢個都好重要因為只限放12幅相既關係,飲品我冇放上黎,但其實佢有超過10款飲品可選擇,包括各式汽水,烏龍茶
心癢癢想食放題,經過旺角就試下呢間
芝麻雞翼,好多芝麻,同樣冇雪藏味,肉質嫩滑
炸一口芝士,細細舊,食完都唔會好溜
杏片鮮蝦球,脆卜卜,
紫心香芋丸,濃郁既香芋味,又甜
超級榴連炸蛋彈,榴連餡超香,未食都已經有好濃烈既榴連味
黃金生蠔,夠大隻
秋葵蝦肉天婦羅,紫薯天婦羅,蟹柳天婦羅,甜蝦天婦羅
熱辣辣,又夠脆卜卜
蒜香牛肉粒,細細粒既牛肉粒,易入口,肉質夠林
兩款沙律既汁都好好味,菜亦唔係壞菜
壽司既飯都👌🏻,好味
牛油栗米,勁香牛油味,正
最尾當然唔少得甜品,我叫乙北海道牛乳芝麻奶凍同法式焦糖燉蛋

因為只限放12幅相既關係,飲品我冇放上黎,但其實佢有超過10款飲品可選擇,包括各式汽水,烏龍茶,蘆薈飲品,檸檬冰,jolly sandy等等

一定會再encore ,食返今次冇食果啲!!
2016-06-28
2016-06-27 2392 瀏覽
今日見完工,約左朋友去左旺角行下街,順便食我地最鐘意既日式放題,行完朗豪坊附近見到有人派傳單,就拎左張大瀛喜,就直接上左去喇!晚市第一個時段5:30,去到已經好多人等緊,入到去帶位既人都好有禮貌,亦好主動去問你既order紙需唔需要遞,去洗手間,都會有人指示比你,我覺得真係好驚訝,因為食咁多間放題個個忙,你唔主動叫佢佢都唔會幫你,仲有人咁有禮貌service你!真係不敢想像然後我地就走左去拎野飲,雪櫃真係超多野飲比你選擇,椰青水係最受歡迎!之後兩個餓鬼就喪點啦,刺身,壽司,炸物,一口料理,乜較點少少試下!仲值得讚既係,你點幾多就係黎幾多份量亦唔會溜單

之後兩個餓鬼就喪點啦,刺身壽司,炸物,一口料理,乜較點少少試下!
仲值得讚既係,你點幾多就係黎幾多份量亦唔會溜單
刺身
炸物
燒物
甜品
2016-06-23 1198 瀏覽
去開另外一間大型放題,但有時段限制,要就屋企人,最終選了大瀛喜!呢個商場真係未入過去,上餐廳路徑都頗為複雜。坐低無人講過話食幾耐,問完個staff要再問人先知開始當然先食刺身啦,無咩分別,可能入貨都係同一間。手卷超迷你,都岩既,可試多d其他食物!比較特別既有Macaron &焦糖燉蛋。Macaron太硬,食糖粉咁焦糖燉蛋幾好另外有個芝麻雞翼唔錯,可推介仲有特別d既係榴槤波波,但唔記得影相。燒羊鞍都ok,其他都係普普通通。總結: 座位太窄,員工執枱很慢,全部要自己攞走d碟,價格偏貴,會去返另一間
去開另外一間大型放題,但有時段限制,
要就屋企人,最終選了大瀛喜!
呢個商場真係未入過去,上餐廳路徑
都頗為複雜。

坐低無人講過話食幾耐,問完個staff要
再問人先知
開始當然先食刺身啦,無咩分別,
可能入貨都係同一間。
手卷超迷你,都岩既,可試多d其他食物!
比較特別既有Macaron &焦糖燉蛋。
Macaron太硬,食糖粉咁

焦糖燉蛋幾好

另外有個芝麻雞翼唔錯,可推介

仲有特別d既係榴槤波波,但唔記得影相。
燒羊鞍都ok,其他都係普普通通。

2016-06-20 1120 瀏覽
閒日放肆下,同老婆去食放題。係旺角好多好野食,今次揀左間放題試下,位置一流,就係朗豪坊對面。上到去環境一般,座位有啲窄。款式多,夠新鮮。先來轉刺身,再來熟食。勝在樣樣好,水準平均,好味。推介燒蝦,燒得香蝦夠爽,用少少鹽調味。之後叫多轉刺身加炸物,最後食埋甜品,perfect推介一款飲品,泰國椰青水,清新清甜。

上到去環境一般,座位有啲窄。

推介燒蝦,燒得香蝦夠爽,用少少鹽調味。

之後叫多轉刺身加炸物,最後食埋甜品,perfect
推介一款飲品,泰國椰青水,清新清甜。
2016-06-20 867 瀏覽
難得好想大吃一番, 決定今晚食番餐日式放題. 今次就試下旺角既大瀛喜.其中一個選擇呢間舖頭既原因係刺身, 刺身選擇多, 新鮮. 而且呢度重有珍寶海蝦刺身, 好少日式放題有珍寶海蝦刺身任食. 海蝦刺身鮮甜, 肉質結實, 重有埋個蝦頭, 已經唔記得食左幾多轉刺身同珍寶海蝦......除左刺身外, 都有唔少海鮮熟食, 例如東風螺, 炸蠔等. 海鮮熟食不過不失, 食完一轉就夠.呢舖頭都有唔少日式放題餐廳少見既食物同飲品, 中式老火湯係其一. 朋友都飲左幾碗先肯收口. 另外呢度有一支支玻璃瓶既梨汁, 非常有誠意.最後值得一讚既係無漏單. 日式放題漏單一兩張係平常事, 呢度雖然人超多但都冇漏單, 讚!!!

2016-06-15 6367 瀏覽
前排聽朋友講有優惠 慶祝我搵到暑期工 家姐就決定同我賀一賀佢 所以就黎咗哩度食 我地兩個食5:30pm 咁就有85折喇😆😆嗌咗好多唔同種類既野 因為我地兩個唔算好大食 所以就重質多過重量 而哩間質素真係幾好 一開始嗌咗兩款小配菜: 中華沙律同泰式酸辣鳳爪 兩兜都幾好食 食落幾開胃 一份唔會話好大份 可以試完再試其他野都得 推介😆😃另外仲嗌咗平時放題必嗌既 牛油粟米杯🌽🌽牛油味重 粟米幾甜 食落好開胃 嗌咗兩杯✌燒菠蘿🍍🍍都係我覺得唔可以唔試既野食 今次佢d份量好足 寫幾多片就比幾多片 我地兩個夾埋都食咗15片 因為佢燒得岩岩好又幾甜😆飲野方面我就飲咗兩款 康師傅蜜桃茶同維他既檸檬冰 應該算係新產品 都幾值得一試😽又食咗一堆刺身(但冇影相)有三文魚 北寄貝 甜蝦 鮑片 象拔蚌同貝柱 款款都好新鮮 特別係甜蝦 好大隻 差唔多有一隻手指咁長💡💡↕↕仲試咗和風柚子燒牛仔骨 哩隻好出色 令我好驚喜 好鬼juicy同入味 食落好有口感 高質必選鹽燒海蝦串 我地都覺得幾特別 好少放題有得試 今次食落幾有風味 味道岩岩好 🍡🍡🍡芝麻雞翼嗌咗兩隻試試 見佢寫到必食就決定一試 雞翼幾大隻 食得出d雞翼味好
另外仲嗌咗平時放題必嗌既 牛油粟米杯🌽🌽
牛油味重 粟米幾甜 食落好開胃 嗌咗兩杯✌
芝麻雞翼嗌咗兩隻試試 見佢寫到必食就決定一試 雞翼幾大隻 食得出d雞翼味好有特色🐥
甜品就食咗我最鍾意食既大腳板 見到有得食都好開心🙌🙌 好少有放題有哩款雪條食 認真抵讚 食完一大條我仲嗌咗一杯意式奶涷🍼 食完哩兩樣野就好似為今次個放題畫上咗完美既句號😻😻
總括黎講 餐廳跟單幾足 冇乜漏單 仲要好快送到黎 服務態度唔錯💁💁 仲要佢d伙計會幫手換下碟又會擺好咗d細匙羹同牙籤係櫃筒😀😉
2016-06-10
2016-06-15 1043 瀏覽
難得放假一天,平日番工咁忙,決定今晚食番餐放題獎勵下自己。 而家日式放題店選擇實在太多,唔試過又唔知邊間好,今次選擇左朋友介紹既大瀛喜。一入門口就見到2邊既飲品區,款式多,汽水,蘆葦汁,椰子水,啤酒等等,仲見到有乳酪 款式紙選擇也不少,刺身,壽司,卷物,燒物,炸物,甜品。Coconut water味道清甜 刺身最愛-甜蝦鮮甜,北寄貝爽口燒物與炸物非常出色  燒蝦與雞軟骨味道剛剛好,不會過咸芝麻雞翼也是必點,外皮又脆有香口,內裡肉質仍然嫩滑榴槤炸彈一吃難停口,滿滿的榴槤香,大愛 壽司手卷小巧,份量剛剛好,更有不少創意的壽司選擇,最愛還是鰻魚及帆立貝壽司。整體不錯!7:30pm前離座仲有85折
難得放假一天,平日番工咁忙,決定今晚食番餐放題獎勵下自己。
款式紙選擇也不少,刺身,壽司,卷物,燒物,炸物,甜品
Coconut water味道清甜
刺身最愛-甜蝦鮮甜,北寄貝爽口
燒物與炸物非常出色
 燒蝦與雞軟骨味道剛剛好,不會過咸

芝麻雞翼也是必點,外皮又脆有香口,內裡肉質仍然嫩滑

榴槤炸彈一吃難停口,滿滿的榴槤香,大愛
整體不錯!7:30pm前離座仲有85折

• 海膽手卷
  • 炸物
2016-06-14 893 瀏覽
每隔一段日子就會很想食放題,今次就揀了朗豪坊附近的大瀛喜!刺身很新鮮,三文魚很肥美因為刺身吃得多會很“濟”的,所以每次吃放題是都只是象徵式吃小小,留肚吃其他東西…但今次就忍不住要再點一次吃這款鹽味蘋果汁感覺好奇妙,又咸又甜,真是第一次試帶子沙律醬汁味道剛好,不會太咸和太酸羊架羊味很重,正!值得推介青口也不錯,唯獨有時青口還未開口,吃不了。這個炸榴槤實在太太太好味,充滿濃郁的榴槤香味,一試難忘,令人吃不停甜品種類都算多,而最愛就是焦糖蛋,很香很滑
每隔一段日子就會很想食放題,今次就揀了朗豪坊附近的大瀛喜!
刺身很新鮮,三文魚很肥美
這款鹽味蘋果汁感覺好奇妙,又咸又甜,真是第一次試
帶子沙律醬汁味道剛好,不會太咸和太酸
羊架羊味很重,正!值得推介
青口也不錯,唯獨有時青口還未開口,吃不了。
甜品種類都算多,而最愛就是焦糖蛋,很香很滑
2016-06-14 4997 瀏覽
今日出左旺角同朋友行街,行完朗豪坊瘋狂大購物完覺得又攰又落雨,經過文華商場見到大大個banner,"7點30前離座有85折優惠"嘩,好似抵好多啵咁🙉雖然5點30就食晚餐仲要係食題好似好誇張,但吾理咁多食左先講🙌可能係頭一批客,吾洗點等位就可以入得,太好啦👏間餐廳好大,一入到去個個侍應都會大大聲用日文歡迎你,令人感覺到好親切!依點值得讚大瀛喜設有wifi,岩哂我依個wifi控可以隨時上網,放題選擇真係好多,炸物,刺身,一品料理,壽司,鍋物,甜品樣樣都有好齊全囉😝 食放題最好就是吾洗傷腦筋,但咩都可以試下,我同朋友就簡左好多吾同種類既食物,刺身一定是我最期待😍😍😍飲品櫃有幾個,我最鍾意依種自己係飲品櫃拎飲品,想飲咩就拎咩最方便,罐裝枝裝樽裝都有吾怕好少選擇,連我喜愛既雀巢乳酪🍧都有!刺身種類都算多:象拔蚌,貝柱,北寄貝,鯛魚,油甘魚吾少得既三文魚同我最愛既有頭甜蝦 樣樣都好新鮮,無令我失望黎張大合照先,甜蝦最得我歡心勝出,我叫左好幾round帆立貝壽司🍣Wow 帆立貝好正,好鮮甜!飯吾會太大件辣酒東風螺,細細碗好爽,吾算太辣,我吾太食得辣都覺得✔辣得過癮好惹味!醬爆金剛棒,即係田雞腳🐸 好
樣樣都好新鮮,無令我失望
黎張大合照先,甜蝦最得我歡心勝出
,我叫左好幾round
帆立貝壽司🍣
Wow 帆立貝好正,好鮮甜!飯吾會太大件
醬爆金剛棒,即係田雞腳🐸 好多人都會好驚田雞覺得好核突吾敢食,但我勁鍾意

咸左少少,但好有小炒風味,用左洋蔥青椒紅椒等材料爆香,再撒上芝麻😉 估吾到放題都有鑊氣的食物
放題好鐘意食燒菠蘿🍍,因為平時好少有得食,而且甜甜酸酸可以消滯,再叫其他食物✌
最令我驚喜眼都發哂光光光光
既就係依到甜品,一般都是雪糕雪條🍦等,依到好有心思,有幾款少女甜品即刻心心眼

日式和果子,法式焦糖燉蛋🍮,意式奶凍同小甜點馬卡龍,不理咁多,反正甜品有第二個胃
每款都叫一樣試下,樣樣都好精緻有一定的水準,我最推介的是馬卡龍同焦糖燉蛋
我之後都叫左幾次
不少得的雀巢雪糕
我好鐘意既牛奶樂,食左幾枝
好朱古力阿🍫
總體黎講,大瀛喜真係食放題的不錯選擇,而且有生日同早鳥優惠提供,可以吸引更多客人,依間除左食物有質素,值得一讚既係侍應服務態度有禮,樂於幫客人換碟,上碟速度快。最令我驚喜
一定係甜品:款式多,份量小小,可以試勻每種款式,岩哂我依種心大心細既為食鬼

好味指數:
×4)
2016-06-10
  • 刺身
  • 甜品
  • 燒有機菠蘿
2016-06-13 759 瀏覽
大瀛喜在朗豪坊對面的商場,地點非常方便,同朋友行完街黎食就最Good啦,9點半後入座價錢仲平啲。 侍應安排左我地坐卡位,座位都幾鬆動。最怕啲餐廳排到啲位密側側,要同啲陌生人膊頭搭膊頭咁坐。呢度既環境唔錯,成餐飯都食得舒服。 先講刺身,三文魚係厚切,唔會切到一粒粒咁。而且呢到既甜蝦有兩款,名就唔記得啦。一款係平時食開個細隻啲,另一款就係放題比較少見,每隻都有手板咁長。兩款都好正,不過識叫一定係哪大隻啲個款啦!因為三文魚實在太肥美,我忍唔住再叫多左兩,兩轉水準都唔錯 呢度仲有海膽手卷,好細舊,唔怕食左好多飯 壽司方面都有幾多選擇個人推介一定要食北海道帆立貝壽司,隔離黑夜壽司都要十幾蚊舊,咁不如係度食多幾舊仲好花之戀細細粒,一啖一個超正 熟食方面就試左羊架,好重羊味同勁大件芝麻雞翼都唔錯,好香口 甜品有六款揀,我地食得太飽,今次只係試左macaron 同 tiramisu

因為三文魚實在太肥美,我忍唔住再叫多左兩,兩轉水準都唔錯
呢度仲有海膽手卷,好細舊,唔怕食左好多飯
壽司方面都有幾多選擇
花之戀細細粒,一啖一個超正
熟食方面就試左羊架,好重羊味同勁大件
芝麻雞翼都唔錯,好香口
2016-06-13 3784 瀏覽
同 frd 即興想食放題,就近近地 book 左呢間,喺朗豪坊對面,個商場唔算多人行,但上到間食店就人頭湧湧 hahaaa首先一黎當然係刺身盛,特別想講:三文魚都幾肥美;海蝦大大隻,好多肉!之後黎海膽手卷,size 好 mini,一啖食哂好好,唔怕食客浪費唔食舊飯,哂野~ !壽司方面,舊飯都係細細舊,一啖一舊,唔怕飽,可以試多唔同野食呢個花之戀都係一口 size,細細粒嘅飯團令到d三文魚食落特別肥美!仲有最愛帆立貝,呢個壽司都算啖啖肉,真係都幾厚,所以連叫左幾次!好耐無食過嘅中華沙律芝麻醬凍豆腐芝麻雞翼真心好食,炸到好脆,味道岩岩好;下面仲有粒榴槤炸彈,極中意佢果陣濃濃嘅榴槤味!!甜品有焦糖燉蛋,食落仲係熱熱的,仲有 macaron 同 tiramisu。總括,放題店舖位置方便,環境 ok,食物都唔錯,是食放題之選
!
好耐無食過嘅中華沙律
芝麻醬凍豆腐
2016-06-09
2016-06-12 1228 瀏覽
而家出街食野都好貴, 食放題就最開心, 唔洗就住就住嗌, 想食幾多就幾多呢一間放題我都幾鍾意刺身好好味, 好新鮮, 食落去唔覺得雪味重三文魚竟然有腩位, 正呀! 免費升級海鮮宴(都係任嗌項目), 最好味我覺得就係呢個辣味東海螺, 其實唔算好辣, 怕辣既人我覺得都應該接受到, 辣得好過癮, 會愈食愈想食, 最後我食左4碗.(一碗大約4粒左右) 炸物方面, 有榴槤炸蛋, 這個季節食榴槤就最岩時候了, 一咬落去,榴槤蓉流出來, 又香又好味!(榴槤FANS必點) 呢個鹽燒蝦串, 又係必點之選, 本身我地都無嗌既, 但見到隔離枱嗌完一轉又一轉, 我都忍唔住嗌左4串,燒得好香蝦肉好嫩...可惜我地已經食到好飽好飽了><!!除左雪糕, 重另外有張甜品紙, 每一款都好吸引, 焦糖燉蛋好出色! 有脆脆既焦糖面,燉蛋唔會過甜! 非常好味!飲品既選擇好多, 有酒有果汁類有汽水類有無糖烏龍茶等等...樣樣都想試呢!
呢一間放題我都幾鍾意
刺身好好味, 好新鮮, 食落去唔覺得雪味重
三文魚竟然有腩位, 正呀!
1972 瀏覽
呢個鹽燒蝦串, 又係必點之選, 本身我地都無嗌既,
但見到隔離枱嗌完一轉又一轉, 我都忍唔住嗌左4串,
燒得好香蝦肉好嫩...可惜我地已經食到好飽好飽了><!!
樣樣都想試呢!
2016-06-02
2016-06-12 814 瀏覽
同女朋友的一週年諗食咩諗到爆頭,所以就簡左間放題食,由於我一早book左枱,所以等左5分鐘就入得去食得。入到去感覺張枱好似比其他細少少咁,不過都無咩所謂啦。最重要係枱面同餐具夠乾淨。先講下魚生,食左三文魚,d脂肪正正常常不過都好新鮮下,唔會魚生的邊位見到黑,所以都唔會難入口,𣎴過始終唔係好食魚生,所以只係食左少少咁。另外食左甜蝦,同其他放題相比都差唔多,不過d肉都幾厚同鮮美。呢間魚生船係無其他咁多裝飾,不過勝在夠快同夠軟唔會好硬。食左個芝麻雞翼就有d失望啦今次,面頭炸粉有d厚同唔知點解唔係好脆,可能係油的問題同調味的問題啦🤔不過呢另一個雞翼就係燒蜜糖雞翼就真係好好食,燒到金黃色少少焦焦地好好味同蜜糖好夠唔會淡,勁正食左4隻😁而炒雜菜係都幾好,會切細條d唔會一大塊咁連女朋友唔食菜塊食左一碟😂最好係上菜果時夠熱,同少少咸清清地幾好唔會好油同放耐左。炒牛柳粒方面,一見距上碟好似大塊唔似粒咁諗住中伏啦,點知食落好諗唔會卡住牙,夠肥真係幾好食,不過一碟有一塊係硬身d,因為食左三碟塊係咁,但除左果粒又幾好真係忍唔到口。我覺得牛肉鍋係幾正嫁,個湯頭好似係吉野家打邊爐的日式濃湯,不過就好飲好食好多因為

我覺得牛肉鍋係幾正嫁,個湯頭好似係吉野家打邊爐的日式濃湯,不過就好飲好食好多因為濃厚d同甜d,牛肉夠肥不過得兩三塊少左d,一上枱要快d食如果唔係老左就慘啦😂同都幾多菜,菜的鮮加上湯頭真係好好食,同距唔會俾幾多韓式粉絲搞到好飽or唔食浪費曬,所以最後一個鍋自己好快清曬食曬要叫多個😂😎

最中意食係朱古力鏄,其實就係朱古力蛋糕唔係凍嫁係熱嫁,個心有少少流流地心,食5個有3個都係,最中意係朱古力勁濃,食完細細塊但朱古力真係勁多,好似真係食成塊朱古力咁。我覺得係一定要食嫁😚平時係無嫁係食果日距地話原料問題無心太軟有d失望,不過有呢個replace距塊幾好幾正

總之呢就係熟食好好食,我一定會再去再食個cake同鍋😍

態度方面侍應塊好快黎幫你落單同有笑聲,有時會講下笑話,就少漏單,所以塊幾好呢間。熟食好正👍🏻
2016-06-04
慶祝紀念
紀念日
  • 朱古力蛋糕
2016-06-11 563 瀏覽
已經食左第五次了水準愈黎愈好今日帶我女仔朋友黎食佢第一次黎食依間細細件好適合女仔細食海膽吾會苦幾鮮味蘆筍和牛卷新出的好好味蘆筍好脆加埋和牛好夾芝士軟殼蟹卷軟殼蟹炸得剛剛好黑松露味好重好正加埋三文魚無得頂炸秋葵新出的以為就甘炸甘簡單?錯啦原來入面有讓左雞肉炸左之後無甘滑潺潺容易入口放題一定要食既羊架發覺真系新出左好多之前都無既燒牛脷剛剛燒好就食Wow太好味了最中意佢芝麻雞翼好脆又入味又一新出炒田雞田雞我最愛之一炒得好香又入曬味隻隻差吾多系田雞腿食完甘多肉一定要食下沙律啦柚子大蝦酸酸甜甜好清爽
已經食左第五次了

軟殼蟹炸得剛剛好
黑松露味好重好正

加埋三文魚無得頂
炸秋葵新出的

以為就甘炸甘簡單?

錯啦

• 天婦羅
  • 蘆筍和牛卷
  • 刺身
2016-06-11 467 瀏覽
我地book左位十點鐘左右去到,已經有幾多人係到等緊,呢間放題嘅選擇都算幾多,而且飲品嘅選擇都有好多-涼粉爽、溝鮮奶、蔗茅根紅、烏龍茶等都有,最值得驚喜嘅係佢連雀巢嘅yogurt都有,食野之前食番杯,可以減低少少自己既罪惡感。 野食方面佢都好多選擇 有成八九張紙咁多。首先出場嘅就有刺身,佢嘅刺身都好新鮮,最鍾意既係象拔蚌,好爽口,比較少放題有既珍寶赤海蝦佢都有供應,鐘意食既話黎到呢到一定要好似我咁食番夠。壽司方面我最鐘意既野就係呢個露筍和牛卷,和牛微微笑過帶點鹹味,蘆筍就好鮮甜,兩個味夾埋係絕配,佢其他燒嘅壽司都唔錯,值得一試。 燒物都係我既推介之一,因為出面放題嘅燒物大多數會燒得好乾,但係佢就燒得啱啱好保留住所有肉汁,呢d都係我試過覺得好食既:鹽燒牛舌、燒有機菠蘿片(笑得唔係好耐所以菠蘿都仲好鮮甜)、蜜糖醬燒雞中翼、勁辣尖椒(其實唔辣 但係食落味道唔錯)、q版心太軟(大家可以一試因為佢個朱古力蛋糕係真係燒過嘅,熱熱地有啲似岩岩焗好既感覺)天婦羅方面選擇就比較少,但係佢嘅秋葵蝦天婦羅同埋有機番薯仔我都好鍾意,秋葵蝦就比較特別,有機番薯仔仔我的最愛(我係一個番薯迷),其他食物好似牛油粟米
野食方面佢都好多選擇 有成八九張紙咁多。
壽司方面我最鐘意既野就係呢個露筍和牛卷

燒物都係我既推介之一,
勁辣尖椒(其實唔辣 但係食落味道唔錯)、
天婦羅方面選擇就比較少,但係佢嘅秋葵蝦天婦羅同埋有機番薯仔我都好鍾意,秋葵蝦就比較特別,有機番薯仔仔我的最愛(我係一個番薯迷),其他食物好似牛油粟米蟹子沙律呢啲都係比較新鮮,健康的選擇。
甜品方面
焦糖燉蛋:雞蛋燉得岩岩好 而且焦糖又唔會太甜
雲石芝士蛋糕 比較重奶味係比較滑身的芝士蛋糕
馬卡龍:唔錯,好細粒一口就可以食到,所以又唔會好甜,同外邊買到既差唔多水準
2016-06-08
10 分鐘 (堂食)
  • 有機番薯仔
  • 露筍和牛卷