2018-06-30 331 瀏覽
今晚收工,好想安慰下自己,大吃大喝一餐⋯⋯辛苦搵來自在食。當諗唔到食咩的時候,最好選擇就係自助餐。洒店buffet 又過哂時間,晚上九點有咩可以食呢⋯⋯答案係日式料理放題。朗豪坊附近一抬頭,見到對面文華商場,"大瀛喜"的招牌,唔諗咁多,上去醫肚。嘩。。平日晚上九點都仲有人等位,咁一個人當然有好處,唔駛訂位,即入😜😜食物由A - K沙律至甜品。。相信一定食到飽、食到盡門口已有兩大個雪櫃,自助取。(汽水、啤洒、仲有枝裝的橙汁、涼水)種類都多。。最好的係,竟然有熱飲提供。細心值首選:刺生、壽司(貴貨)精選推介:黃金蝦芝士焗凡立貝燒羊架7成熟,味道可以炸物:雞軟骨,必食。送啤酒🍻和風凡立貝,甜品:焦糖布丁🍮我食足2小時,都未食哂款色。應該多幾個朋友來,一定食得哂。。仲有雪糕、雪條都未有空間食啦⋯⋯
今晚收工,好想安慰下自己,大吃大喝一餐⋯⋯辛苦搵來自在食。

食物由A - K
沙律至甜品。。相信一定食到飽、食到盡

門口已有兩大個雪櫃,自助取。
(汽水、啤洒、仲有枝裝的橙汁、涼水)
種類都多。。最好的係,竟然有熱飲提供。
細心值

首選:刺生、壽司(貴貨)

精選推介:黃金蝦

芝士焗凡立貝

燒羊架
7成熟,味道可以

炸物:雞軟骨,必食。送啤酒🍻

和風凡立貝,

甜品:焦糖布丁🍮

我食足2小時,都未食哂款色。
應該多幾個朋友來,一定食得哂。。

仲有雪糕、雪條都未有空間食啦⋯⋯

2018-06-30 241 瀏覽
食放題最好係一個價錢,多種選擇,啱哂為食既我😆呢度雖然座位高密度,但坐得舒服😌。而家係宵夜時段食,都依舊人潮不減。飲品選擇豐富,啱哂各人口味!刺身點左:油甘魚、劍魚腩、虎蝦、甜蝦、赤海蝦。劍魚腩油脂分佈平均。甜蝦,虎蝦夠哂鮮甜味美。壽司卷點左:忌廉芝士鰻魚卷、吉列炸蝦卷同花之戀。忌廉芝士鰻魚卷,食落有軟綿綿嘅芝士,又唔會好漏。吉列炸蝦卷,同花之戀都好好味😋壽司有:北海道鮮帶子,食落黏口想再食多件。三文魚腩,夠肥美。鹽燒三文魚,入口即溶👍🏻。迷你手卷係鰻魚,份量啱啱好唔會食到過飽。一口牛 ,牛肉好淋,有d燒汁味,一口一口食啱啱好👍🏻天婦羅: 金磚炸鮮奶超好食,外脆肉軟,炸粉唔會太厚,亦唔會食到成口油。蝦天婦羅雖然唔大隻,但都好好食!夏天最啱食榴槤,呢度有貓山王糯米糍,榴槤味濃,中意食榴槤既我,啱哂!😋仲有其他雪糕雪條選擇,但太飽了,下次再試埋其他😍
放題最好係一個價錢,多種選擇,啱哂為食既我😆
飲品選擇豐富,啱哂各人口味!
一口牛 ,牛肉好淋,有d燒汁味,一口一口食啱啱好👍🏻
仲有其他雪糕雪條選擇,但太飽了,下次再試埋其他😍
2018-06-29
$262 (宵夜)
今日同朋友提早慶祝生日🎂,但唔想就住就住,咁就揀左黎食放題喇,平時經過見到好多人係lift口排晒隊等夠鐘上去,今次終於輪到我了。一入到去就見到兩大個飲品櫃,好多選擇👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻咁個人就揀左冬瓜茶、啤酒、同埋可以清熱解毒的火龍果汁,只係微甜,感覺好天然👍🏻👍🏻👍🏻放題緊係要食刺身,叫左三次第一輪全部都解好凍,唔會冰住上,油金魚、貝柱、三文魚、甜蝦都食得出鮮味!而池魚係今餐重點之一,超鮮甜!又唔膩👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻海膽手卷,細細件唔洗驚好多飯,海膽足夠,應該可以叫一口海膽手卷,都係有好好解凍,唔會有苦味,尚算鮮味😋😋😋😋😋😋👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻熱食方面鰻魚好淋,入口即溶的感覺,而且係熱住上,唔會凍冰冰,好正👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻重點講完當然重有其他熱食,實在太多選擇了正係雞翼都有兩種,有芝麻雞翼,有蜜糖雞翼😋😋鹽燒海蝦!有新鮮的味道,但未到最鮮甜既地步👌🏻👌🏻👌🏻勁辣尖椒,純粹過下辣癮,成條食晒都真係幾辣👍🏻,要即刻飲野解辣🙈甜品之中睇中左貓山王榴連糯米糍,貓山王喎,好貴架!一食落去,好creamy,香到不得了,即刻成個人醒晒,再加單!!!價錢-星期三埋單2

放題緊係要食刺身,叫左三次
第一輪

熱食方面

重點講完
當然重有其他熱食,實在太多選擇了
正係雞翼都有兩種,有芝麻雞翼,有蜜糖雞翼😋😋

鹽燒海蝦!有新鮮的味道,但未到最鮮甜既地步👌🏻👌🏻👌🏻

價錢-星期三埋單240蚊一位,非常抵食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

食物-整體質數好高,凍的食物有好好解凍,熱既食物真係熱住上,好少放題可以做到依個質數,甜品重有貓山王糯米糍!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

服務-好細心,如果碟滿會換碟,重比埋濕紙巾同乾紙巾,氣氛好好👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

終於明白點解成日咁多人排隊!😌

• 刺身
  • 海膽手卷
  • 甜品
2018-06-27 236 瀏覽
放多個大假就要返工喇緊係要襯放假食返次好野 唔洗講又係好朋友最鍾意嘅放題lu今次黎到旺角其中一個最出名嘅享受一晚!黎之前預左好多人好彩book 定先環境唔算好闊落不過絕對坐得舒適不竟香港地周圍都係咁㗎啦同朋友食得多刺身 小弟都開始接受多左而且呢到所有刺身都好大塊 同埋唔腥反而係鮮甜味好重好新鮮啊有厚切玉子同三文魚三文魚好滑好肥美,溶化係個口好香甜蝦好乾淨,絕對放心食呢到特別多小食有燒鰻魚,味道好濃郁入晒味不得不提係燒菠蘿好出身入口唔乾身,好甜好多汁,夠晒juicy !另外小弟最愛牛油粟米,唔覺油膩又夠晒香口,粟米仲好甜添小弟愛嘅小食太多,燒蝦同雞軟骨燒到岩岩好唔會乾身好好味啊!甜品飲品都有好多選擇㗎!而天婦羅都好好食添
放多個大假就要返工喇

緊係要襯放假食返次好野
唔洗講又係好朋友最鍾意嘅放題lu
今次黎到旺角其中一個最出名嘅享受一晚!

黎之前預左好多人

而且呢到所有刺身都好大塊
同埋唔腥反而係鮮甜味好重
好新鮮啊

有厚切玉子同三文魚
三文魚好滑好肥美,溶化係個口好香
甜蝦好乾淨,絕對放心食

呢到特別多小食
有燒鰻魚,
味道好濃郁入晒味
不得不提係燒菠蘿好出身
入口唔乾身,好甜好多汁,
夠晒juicy !
另外小弟最愛牛油粟米,唔覺油膩又夠晒香口,粟米仲好甜添

小弟愛嘅小食太多,
燒蝦同雞軟骨燒到岩岩好唔會乾身
好好味啊!

甜品飲品都有好多選擇㗎!
而天婦羅都好好食添
  • 燒有機菠蘿
2018-06-26 231 瀏覽
好耐無食個放題,嗰日講開好想食,朋友就介紹嚟呢間,去到見到好多人排隊,但walk in都有得食,入到去第一下嘅感覺就係覺得好迫,因為啲枱全部好窄,但食物選擇都算多,而且味道都唔錯!刺身幾新鮮,份量都嚟得足,食物無論係熟食定壽司選擇都多,而出面有個飲品吧可以拎野飲雪糕甜品,好似豆腐花、乳酪等等,都算多選擇,但因為太多人嘅關係,全餐飯野感覺都係覺得好嘈!如果你係想純食嘢就OK,如果諗住嚟傾計就真係唔太啱嘞!

2018-06-21 240 瀏覽
收工去到都要等一陣先入得,期待已久既放題今日終於食得到,呢間第一次黎,同事介紹,咁就黎試下,送餐時間都算快,係留單,刺生厚切的,好有口感,其他小食仲有芝麻雞翼都係我既最愛,服務還可以,下次可以再黎。
15 分鐘 (堂食)
  • 刺身
  • 壽司
  • 炸物
  • 芝麻雞翼
2018-06-17 619 瀏覽
整體服務質素,食物質素都唔係幾好,環境有情調,衛生情況都可以接受,但坐位好窄,如果多人最好提早訂(要求佢比房),眼見好似得2間。可能撞正父親節人多,間中會甩單同上菜的野多數都唔齊,同埋會冇人理。一早訂左位,我地多人都係叫我地坐出面,坐坐下先同我地講叫我地轉入房。食物種類正常,飲品同雪糕種類偏小,如想飲清酒需加錢。#刺身方面,上得好慢,三文魚唔係好新鮮,但其他刺身都幾好。#星級海鮮方面,推介蒲燒海鰻,芝士蒜香焗扇貝有d伏#壽司種類唔多,分左卷物,手卷同火炙壽司,值得一讚既係佢唔會比一大舊飯但真係好求其,火炙壽司令人好失望,完全冇誠意#炸物方面,個人認為係最好食,炸豪都豪幾大舊,唔會成舊都係粉,榴槤炸彈好香,但芝士波就太膩#燒物方面,羊架都尚算唔錯,肉質幾林,牛舌好香#甜品方面,貓山王糯米糍真係好食其他甜品都好差唔好食個的甜品會上到足比你,你想食個的佢只上一次。

#刺身方面,上得好慢,三文魚唔係好新鮮,但其他刺身都幾好。
刺身

#星級海鮮方面,推介蒲燒海鰻
,芝士蒜香焗扇貝有d伏

但真係好求其,火炙壽司令人好失望,完全冇誠意

壽司

炸物

#燒物方面,羊架都尚算唔錯,肉質幾林,牛舌好香

#甜品方面,貓山王糯米糍真係好食
其他甜品都好差
唔好食個的甜品會上到足比你,你想食個的佢只上一次。

2018-06-17
炸物
2018-06-14 438 瀏覽
今日同個friend都早收工,大家好耐無食過放題,見附近有呢間都好吸引,就去食下7:00前埋單仲有8折啱晒我地夠晒抵食放題位置在朗豪坊對面嘅新商場,好方便又近👍一入內就見到兩邊放滿多款枝裝飲品、汽水🥤放題食品都十分多種類,當然叫咗好多款刺身,刺身都好新鮮😍👍熱食嘅雞翼都好好味😋仲有熱鍋款式都好吸引😍甜品亦都有好多款式😋👍最重要係待應們都十分落力,好快落到單之餘,仲好快到,咁樣就可以食多幾轉,抵返埋👍👍
7:00前埋單仲有8折啱晒我地夠晒抵食
放題位置在朗豪坊對面嘅新商場,好方便又近👍
一入內就見到兩邊放滿多款枝裝飲品、汽水🥤
放題食品都十分多種類,當然叫咗好多款刺身刺身都好新鮮😍👍
熱食嘅雞翼都好好味😋
仲有熱鍋款式都好吸引😍
甜品亦都有好多款式😋👍
2018-06-08 381 瀏覽
星期五晚book左7點 4位食放題, 本身都唔祈望有啲咩高質素既食物, 諗住正正常常食餐咪算, 畢竟$238再加10%服務費。入到行第一round都正正常常, 點知第二round就黎料, 等左半個鐘乜_都冇, 催單仲要離譜地話啲單唔見晒。冇那野呀, 星期五晚多人就一定架啦, 冇人就執得笠啦。啲侍應靜係識收碟同收碟。一定冇下次 貼錢攞爛收🙄🙄🙄不知所謂 態度惡劣 食味質素差 環境極狹窄 果然一分錢一分貨 永不光顧 平野冇好野, 去到last order都靜係黎左兩round 。

2018-06-08
2018-06-04 657 瀏覽
因為好耐冇食過放題,心血來潮,上OPENRICE搵左搵,見呢間評價唔錯,就黎試一試~首先係啲冷盤。豆腐好清爽,泡菜雖然唔辣但都好開胃。刺身有三文魚,鮑片,油甘魚,魷魚……全部都好新鮮,個人最鍾意食鮑片,又香又濃壽司有帶子,黑松露赤蝦,蟹棒等等,黑松露赤蝦個松露味非常香,加上滑嫩嘅赤蝦,一個字中途插入一個迷你心太軟,水準雖然比唔起甜品鋪,但起碼係整到個流心,個味都OK點左煲牛乳湯,奶味好濃,飲落去好舒服呢個一口牛勁嫩滑,亦都好香,超好食!辣炒大蜆其實就唔多辣,不過對鍾意食蜆嘅我黎講都係好好食雖然個芝麻雞翼好高卡路里,但都忍唔住食左2隻!(其實食放題就預左肥啦HAHA)仲有個榴槤波波,超香濃,鍾意榴槤嘅一定唔可以錯過!!以上係一啲比較有印象嘅野食,其實好多都唔錯,只係選擇超多記唔晒。總括而言,呢間鋪值得一試!

首先係啲冷盤。豆腐好清爽,泡菜雖然唔辣但都好開胃

點左煲牛乳湯,奶味好濃,飲落去好舒服

呢個一口牛勁嫩滑,亦都好香,超好食!

辣炒大蜆其實就唔多辣,不過對鍾意食蜆嘅我黎講都係好好食

雖然個芝麻雞翼好高卡路里,但都忍唔住食左2隻!

2018-05-28
2018-06-04 326 瀏覽
對呢間放題最深印象係上菜速度好高,交左單10分鐘都冇就幾乎上晒,快到差D食唔切添而且一去到就有位喇,當然都有因為等開夜晚場刺身同壽司都好新鮮,食落去啖啖肉厚度都好夠,飯嘅黏稠度恰好,亦食到D飯粒粒分明羊鞍冇我最驚嘅騷味,少少鹽帶出左羊肉本身香味,幾好嘅煮法雞翼都夠晒大隻,外皮脆卜卜又係啖啖肉,都幾入味,好滿足呀炸鮮奶好得意,雖然係炸但冇油膩感外皮鹹鹹地餡料甜甜地,化喺口腔好正牛肉粒夠軟好爽,岩晒我呢個牛肉愛好者食咁多肥膩野,之後緊係食粟米啦份量都好足,甜甜的好開心整體黎講,成間鋪都唔錯,上菜速度快、收碟都好快環境都舒適衛生,不過冷氣就都係大左D

而且一去到就有位喇,當然都有因為等開夜晚場

刺身壽司都好新鮮,食落去啖啖肉

厚度都好夠,飯嘅黏稠度恰好,亦食到D飯粒粒分明

羊鞍冇我最驚嘅騷味,少少鹽帶出左羊肉本身香味,幾好嘅煮法

雞翼都夠晒大隻,外皮脆卜卜
又係啖啖肉,都幾入味,好滿足呀

炸鮮奶好得意,雖然係炸但冇油膩感

外皮鹹鹹地餡料甜甜地,化喺口腔好正

牛肉粒夠軟好爽,岩晒我呢個牛肉愛好者

食咁多肥膩野,之後緊係食粟米啦
份量都好足,甜甜的好開心

整體黎講,成間鋪都唔錯,上菜速度快、收碟都好快
環境都舒適衛生,不過冷氣就都係大左D
2018-05-28
2018-06-03 292 瀏覽
其實我自己覺得呢間嘢幾好食但係朋友係神仙肚少少污糟都受唔到佢嘅帶子元貝真係勁頂唔順又細粒又唔好味不如唔好畀人食好過蟹柳堅好味帶子壽司夠大件魚生算係肥美各類壽司都算肥美新鮮但係如果 佢嘅大仔如果持續係咁嘅話應該唔畀人食勁唔掂無論熟食生食都係非常困擾佢個 法式忌廉青口係幾好食嘅但係佢有三個殼得兩粒肉個汁勁掂燒灼左口魚裙勁掂個帶子鵝肝真係勁唔掂完全冇鵝肝味帶子又勁唔好食最重要全部壽司都冇醋味我真係勁唔鍾意囉服務唔算好我真係唔會返去
其實我自己覺得呢間嘢幾好食
最重要全部壽司都冇醋味
我真係勁唔鍾意囉
服務唔算好我真係唔會返去
2018-05-30 401 瀏覽
🎉慶生放題 #HazelNutDinning男友揀嘅放題餐廳☺☺ 刺身好凍好新鮮 但質量唔算太好 海膽手卷好細舊 係出面細卷嘅Size! 😵當中帶子鵝肝壽司係5蚊銀咁大咋😂😂😂見到都嚇親😩炸物比較好食!最推介炸芝士同埋炸生蠔😍😍飲品任飲😆仲要有枝裝飲品揀😆👍🏻 注意生日優惠同7點前離座嘅優惠唔可以共用生日優惠係送HaagenDazs雪糕一杯咋😵計落都係7點前離座抵啲 2個人400蚊有找~ 想平啲就早啲食 早啲離座啦😆價錢︰★★★☆☆味道︰★★★☆☆舒適度︰★★★★☆服務:★★★☆☆
🎉慶生放題 #HazelNutDinning

炸芝士
炸蠔
  • 炸物
2018-05-30 15331 瀏覽
食日本料理價錢貴係人都知, 但係放題就唔同啦,一個價錢任飲任食, 而且又唔使自己諗食乜好, 睇menu就已經好多選擇, 所以今晚一於去食放題。旺角大瀛喜呢間算好就腳,行完朗豪坊可以順便過嚟,非常方便,這裡超多人排隊,最好預埋時間等位就醒目啦。一坐低緊係出去個凍櫃度攞咗兩罐汽水先, 呢度都好多飲品提供, 如果想飲酒嘅話仲可以加 錢購買清酒梅酒等佳釀。刺身總共有十多款選擇, 當中最正係三文魚, 夠曬新鮮肥美, 其次甜蝦都鮮甜美味。 壽司款最好嘅就係北海道鮮帶子壽司, 帶子大大隻, 壽司飯量都唔少, 所以都係唔好食咁多,以免飽得滯食唔到其他嘢。花之戀一定要食, 新鮮肥美的三文魚入口即溶口感好正。鍾意食呢一款和風帆立貝, 帆立貝肉身厚實飽滿,味道爽爽甜甜 ,醬汁美味, 點完再點。炸物只有幾款選擇, 一定不能錯過嘅係榴槤炸彈,夠曬邪惡吸引。天婦羅炸得香脆可口, 唔算太油膩,不過不失。黃金炒海蝦都好好味,海蝦上鋪滿金黃色蛋黃 醬,香口又美味。豉椒炒大蜆辣辣地夠惹味, 不妨一試。最後輪到食甜品,選擇多多, 每款細細件, 試多幾件都得, 正呀。

花之戀一定要食, 新鮮肥美的三文魚入口即溶口感好正。

天婦羅炸得香脆可口, 唔算太油膩,不過不失。
黃金炒海蝦都好好味,海蝦上鋪滿金黃色蛋黃 醬,香口又美味。

豉椒炒大蜆辣辣地夠惹味, 不妨一試。

2018-05-14
10 分鐘 (堂食)
2018-05-30 352 瀏覽
大瀛喜日本料理昨天正式完SEM後,同一位朋友到旺角狂歡一下!!!為求開心、飽肚同滿足,我地去左食日式放題。上網OPENRICE下就見到E間大瀛喜日本料理,好有多LIKE同埋係得獎熱店所以就決定試試佢@@大瀛喜日本料理的環境還算不錯,有一定的空間。唔知係咪我地食尾果輪,所以都有叫多少少位,可以2個人用3人桌。所以,叫起野食上黎,都叫有多D位擺。同埋,坐落去都叫幾舒服。差D漏左講,E間餐廳的位置都非常方便。係正旺角E出口旁邊的文華大廈,即係朗豪坊對面。今次仲要咁岩係9點半係有甘岩有85折,姐係大約210一位連加一。講反食野先,咁開心既時候就係不停叫野食。刺身因為我朋友少食生野,所以生野、刺身我只係叫左帶子、三文魚、甜蝦、玉子及劍魚。整體質素都幾好,甜蝦同三文魚都好好食,好新鮮及肥美。特別係三文魚肥既比例多少少,食落口感好好,即溶的感覺。而我最期待的海膽手卷都好新鮮,沒有苦味。而最重要係佢細細個,唔會好多飯而太飽。黑椒牛粒好好味,食完會想再叫!燒帶子味道還好,但是有D涷,熱D會好食好多燒牛舌味道好好味,吸引的,不過我會留反個胃食多D生野XDD炒蜆E個超好食,如果多2個人我一定會再叫多幾次!!
大瀛喜日本料理
昨天正式完SEM後,同一位朋友到旺角狂歡一下!!!
為求開心、飽肚同滿足,我地去左食日式放題
所以就決定試試佢@@

大瀛喜日本料理的環境還算不錯,有一定的空間。
所以,叫起野食上黎,都叫有多D位擺。
同埋,坐落去都叫幾舒服。
差D漏左講,E間餐廳的位置都非常方便。
係正旺角E出口旁邊的文華大廈,即係朗豪坊對面。

講反食野先,咁開心既時候就係不停叫野食。
黑椒牛粒
好好味,食完會想再叫!
燒帶子
味道還好,但是有D涷,熱D會好食好多
燒牛舌
味道好好味,吸引的,不過我會留反個胃食多D生野XDD
炒蜆
E個超好食,如果多2個人我一定會再叫多幾次!!!
炸蝦卷及雞翼
兩者味道都OK,但因為沒什麼特別,亦沒有令人再叫的衝動
灸燒的壽司
灸燒壽司一向係我最好,不論灸燒三文魚或是灸燒蟹棒,我都叫左2輪。正正子!
香芋波波
E個真係十分十分十分十分十分十分十分好味!!!太過重要,重覆左N次!!!真心推介一定要試下。不過,千祈唔好叫錯榴槤波波(因為我係唔食榴槤)。
蕃茄湯烏冬
因為想食反D熱野,E個烏冬都幾彈牙,而個湯底都惹味,岩我E D濃味精。
小小的心太軟
我朋友叫左4個,佢話幾好食,一口一個。但我馬馬太甜的野,所以沒有食到。

飲品方面,在大門口有幾個雪櫃,都有好多飲品選擇的。而我最欣賞的係清熱酷,我飲左2支,清一清D熱氣。

整體黎講,E間放題性價比極高,不愧係得獎熱店。
香芋及榴連波波
清熱酷
小小心太軟
炙燒壽司
牛舌
燒帶子
炒一口牛
2018-05-12
$210 (宵夜)
香芋及榴連波波
清熱酷