2021-11-03
火鍋店裝修華麗和古色古香, 充滿懷舊的感覺,環境舒適, 食材新鮮,十分享受。鎮店湯底櫻唇半開(特色卜卜蜆鍋)$198奶白色的湯底, 分量十足, 放滿毫不吝嗇的蜆肉, 水滾後 , 散發陣陣誘人的香氣 , 半開蜆肉加上香菜,令到湯底鮮味提升, 清甜美味,不油膩, 感覺好健康, 用來做火鍋湯底認真一流 ,蜆肉隻隻仲挺身彈牙, 鮮味在口中綻放。 手打蟹子墨魚丸(四粒)$68手打蟹子墨魚丸,肉質爽彈緊緻, 加上脆卜卜的蟹子, 咀嚼丸時,認真鮮味十足。白鱔片$68鱔片晶瑩剔透, 只需要滾十多秒,白鱔肉慢慢捲縮便可吃,啖啖肉, 肉質爽彈細緻,鮮味滑溜中帶豐富油香。鬼馬油炸鬼$68脆卜卜的油條, 表面釀上蝦滑及脆卜卜的蟹子, 口感更豐, 鮮味吸引, 別有一番滋味。精緻水魷魚$88水魷魚擺盤精緻, 表面界上花紋 , 入口彈牙帶嚼勁 , 我最喜歡。爽脆豬潤$58豬膶放在冰塊上面,色澤亮麗, 十分新鮮, 只需輕輕灼一會, 灼得剛剛好, 入口柔軟, 十分滑溜。薯粉$22幼身的薯粉吸收了濃湯精華,令平凡的薯粉, 加添濃郁的香味, 特別喜歡它煙煙靭靭的 口感,滋味吸引。加多寶每罐$20火鍋怎少得汽水加多寶 , 夠
鎮店湯底櫻唇半開(特色卜卜蜆鍋)$198
手打蟹子墨魚丸(四粒)$68
白鱔片$68
鬼馬油炸鬼$68
精緻水魷魚$88
爽脆豬潤$58
薯粉$22
加多寶每罐$20
火鍋怎少得汽水加多寶 , 夠曬冰爽解渴,為熱燙的喉嚨降下溫吧。