尼間茶餐廳唔會未聽過啦 😏 以前好愛食佢哋小食店既腸粉燒賣餐 🤤 而家茶餐廳都開埋,當然唔可以錯過啦 (😛 雖然遲左少少先黎支持)不過記得黎食要帶身分證啊👍🏻今次🐻同朋友星期六中午時間黎,唔洗等就入得,剛好夠鐘有午餐啦,所以試左「黑牛黑麵餐」、「XO醬叉燒蔥花滑蛋飯」、「黃金單骨雞翼」仲有「凍奶茶」「凍檸茶」是必須的🤤推介/意見‼️✨「黑牛黑麵餐」即係沙嗲牛麵,特別地配上丹麥多士同火腿炒蛋,沙嗲汁真係比一般見既黑 🤣 高質濃郁既沙嗲牛肉汁唔容易遇到,而佢就當然唔會令人失望啦 😄 ✨「XO醬叉燒蔥花滑蛋飯」見好多人推介就叫佢黎試,點知大份到嚇死人 😂 兩個女仔share都好多,大食既朋友必叫 🤣 特別欣賞滑蛋超滑,而且鍾意佢有埋洋蔥🧅,加左好多分👍🏻 XO醬唔算辣,但加埋醬油一齊食超級惹味😍 ✨「黃金單骨雞翼」係驚喜之作‼️ 雖然單骨雞翼唔會大得去邊,不過佢既黃金(咸蛋黃)真心邪惡到一個點,每隻翼都會佈滿左,總之就好食啦 😈✨「凍奶茶」「凍檸茶」發揮正常,而且超大杯,食茶記必叫啦 😂價錢‼️$52「黑牛黑麵餐」$56「XO醬叉燒蔥花滑蛋飯」$60「黃金單骨雞翼

推介/意見‼️

價錢‼️
$52「黑牛黑麵餐」
$56「XO醬叉燒蔥花滑蛋飯」
$60「黃金單骨雞翼」
凍餐飲需另加 $3
  • 黃金單骨雞翼
2020-11-06 4484 瀏覽
噚(5-11-2020  Thur)晚同老公,男友人RK睇完戲後開餐,呢喥由戲院走嚟只係一條馬路之隔,又有天橋連接,非常方便.去到,店員要其中一人show一show身份證背面至俾入,確保大家都係自己人.我哋坐咗張卡位,然後叫咗3個有湯,白飯同餐飲嘅小炒套餐:1. 例湯係霸王花紅蘿蔔湯一入口飲到陳皮味,但飲得出冇味精同煲咗幾耐吓,夠火喉但又唔會太濃,好好味.從而開始覺得佢嘅嘢食應該唔錯.味道:5分2.熱奶茶呢個係我嘅,都唔算細杯,茶味都夠嘅,口感順滑.味道: 4.3分3. $109.00嘅秘製威士忌火焰牛肋肉端上嚟後,侍應加啲威士忌後點火,由於現場太光猛,所以影唔到火焰,等火焰熄咗後,我哋就起筷.由於係牛肋肉又大大舊,所以係啖啖肉,食得開懷,味道又好,唔錯.味道:5分4. $79.00嘅枝竹豆腐炆火腩用鍋上保溫,好熱.呢個口感同味道都正常,OK嘅味道:3分5. $79.00嘅蜜桃生炒骨酸甜味啱啱好,仍脆口,好味.味道:5分6.白飯大大碗,但略嫌唔夠水.味道:2.8分環境:非常光猛同闊落,冷氣溫度適中.衛生:好乾淨,近乎一麈不染.其他:睇見佢menu幽默嘅命名真係好惹笑開心,可以抒發吓.

我哋坐咗張卡位,然後叫咗3個有湯,白飯同餐飲嘅小炒套餐:

1. 例湯係霸王花紅蘿蔔湯

2.熱奶茶
呢個係我嘅,都唔算細杯,茶味都夠嘅,口感順滑.
味道: 4.3分
左: 霸王花紅蘿蔔湯, 右: 熱奶茶

3. $109.00嘅秘製威士忌火焰牛肋肉
秘製威士忌火焰牛肋肉
等火焰熄咗後,我哋就起筷.

4. $79.00嘅枝竹豆腐炆火腩
枝竹豆腐炆火腩
用鍋上保溫,好熱.呢個口感同味道都正常,OK嘅
味道:3分

5. $79.00嘅蜜桃生炒骨
蜜桃生炒骨
酸甜味啱啱好,仍脆口,好味.

6.白飯
大大碗,但略嫌唔夠水.
味道:2.8分

環境:
非常光猛同闊落,冷氣溫度適中.

衛生:
好乾淨,近乎一麈不染.

其他:
睇見佢menu幽默嘅命名真係好惹笑開心,可以抒發吓.
2020-11-05
  • 霸王花紅蘿蔔湯
2020-11-03 185 瀏覽
其實都食過大渣哥幾次, 每一次有friend響附近約食飯,佢地都會不約而同咁話食大渣哥, 講真,佢又真係幾好食嘅,抵佢俾我d friend點名要食之前兩次, d friend都係食黑牛黑面, 係唔同嘅friend都要食黑牛黑面, 今次呢個friend終於唔係叫黑牛黑面喇 我地可以叫小炒喇. 我地揀咗蜜桃生炒骨同臘味炒芥蘭苗。 唔駛問, 當然好好食啦~ d臘味好香, 唔太咸又唔太乾,唔油,好好食~ d芥蘭苗又好嫩, 好有芥蘭味,唔苦~ 超好食 個蜜桃生炒骨都好掂, 我地連配菜都食晒, 乜都冇剩, 抵食又好食成餐飯都好滿意, 應該都係因為武漢肺炎,搞到民不聊生,好多人都唔出街,再加埋monday, 所以冇人排隊。 呢個武漢肺炎同垃圾正苦嘅所謂防疫措施, 真係搞到各行各業都好慘, 其實一早封關咪得囉, 到而家都唔封關, 反而封香港市民唔俾去街, 極度反智。。。。 有d咁嘅垃圾正苦,我地唯有自己求神拜佛,希望有神明疪佑啦。。。。

, 今次呢個friend終於唔係叫黑牛黑面喇
我地可以叫小炒喇

柚子梳打
臘味炒芥蘭苗
好足料好好味嘅例湯
2020-11-03 109 瀏覽
依家有邊個唔識大渣哥😆一路都想食好耐,咁啱過到嚟依度開會終於有機會可以食到😍好彩啱啱響真係中午人哋放飯時間前去到舖頭,所以唔使點等位就已經即刻入到去,入到去5分鐘出面已經有條長龍🤭恨左好耐想試佢既黑牛黑麵好耐,轉埋出前一丁,加多杯香濃凍奶茶,正😋真心佢個沙嗲係香濃有心機既,係幾好味,常餐冇乜嘢好評論,但係真係整體嚟講有咁嘅質素算係唔錯👍🏻希望快啲開多幾間分店,之後有機會再試埋其他嘢食😋
依家有邊個唔識大渣哥😆

一路都想食好耐,咁啱過到嚟依度開會終於有機會可以食到😍

希望快啲開多幾間分店,之後有機會再試埋其他嘢食😋
2020-11-01 119 瀏覽
由佢一開就好想食! 不過一直都係排晒長龍,冇辦法食。最近放工早收同男朋友經過見到冇人排隊見到即刻沖去食。見到有各式各樣嘅餐,樣樣都好想試。最後見到隔離枱上咗碟魚香茄子煲,10分吸引最後就叫咗小菜。碟椒鹽豬扒大大嚿10分野味!個魚香茄子煲更加係冇得彈!杯凍檸茶又大杯埋單都係$200有找。覺得個廚房做得非常好,有意外驚喜。下次應該會試埋佢啲下午茶,見到有三文治好似好大份,座位方面,就比較迫啦。而且入座時間只有一個鐘,如果想坐得舒服或者坐耐啲就未必啱你啦。
  • 魚香茄子煲
  • 椒鹽豬扒
2020-10-25 164 瀏覽
大渣哥成日都排晒長龍今日決定一早黎,早餐唔洗排隊啦呱?果然可以直入,正,哈哈早餐來來去離不開沙嗲牛麵但依度早餐竟然無.....獨立左出黎做左個黑牛黑麵餐...老細識做生意點都好,係要試下既先講杯奶茶,夠熱,有茶味又唔會苦澀算係咁,不過不失丹麥多士方間少見,幾特別炒蛋份量多,但不夠熱...火腿一樣,扣分主角沙嗲牛通,係好食既沙嗲味濃,牛肉入味夠淋通粉算係軟硬適中,唔錯總括黎講唔差既,係唔夠熱囉又貴貴地....以上食評只反映本人立場,如有類同,實屬不幸
大渣哥成日都排晒長龍
今日決定一早黎,早餐唔洗排隊啦呱?
果然可以直入,正,哈哈

早餐來來去離不開沙嗲牛麵
但依度早餐竟然無.....

獨立左出黎做左個黑牛黑麵餐...
老細識做生意

點都好,係要試下既

先講杯奶茶,夠熱,有茶味又唔會苦澀
算係咁,不過不失

丹麥多士方間少見,幾特別
炒蛋份量多,但不夠熱...火腿一樣,扣分

主角沙嗲牛通,係好食既
沙嗲味濃,牛肉入味夠淋
通粉算係軟硬適中,唔錯

總括黎講唔差既,係唔夠熱囉
又貴貴地....

以上食評只反映本人立場,如有類同,實屬不幸
2020-10-22 152 瀏覽
黎到九龍灣一定要食食大渣哥啦,一直都冇機會黎食,今次終於可以食到啦,入餐廳之前,職員要檢查你的身分證......餐廳全幾闊落,四人卡位都坐得舒服。見到xo醬叉燒蛋飯,一眼就認定了你,好快就落餐,d餐都黎的好快,職員放底餐具,我地要求比杯熱水洗洗餐具(疫情期間出街食野都係謹慎d好),職員都好快比熱水♨️,我地發現其中一隻羹痴住一pat 飯粒😟叫餐廳員工幫我地換左一set新餐具🍴,職員都好多幫我地換左,比我一個印象,就係快😂講返食物,呢個xo醬叉燒蛋飯超級推介比大家,特別係胃口大嘅人😍唔係講笑,兩個女仔都未必食得曬,唔單止飯多,叉燒同飯都好多,多到可以撈飯食!高質!

2020-10-21 131 瀏覽
去開呢頭翻工,就順便揾埋好朋友一齊再戰大渣哥🤘🏻雖然係平日夜晚,但都比想像中多人,仲要排隊齊人先入到坐🤭.周圍都有啲特色poster✨餐牌上有好多好多港式選擇,不過咁啱我真係唔太肚餓,就喺云云選擇中揀咗相對普通嘅常餐😂😂份量比想像中大,雞排都好大塊🤩炒蛋份量多,食完都有啲飽😶多士用咗特製嘅包,配埋牛油食落鬆脆可口😋略嫌啲米粉太吸水、啲面都塌曬😕😕整體而言都幾抵食,份量大,不過價錢比一般茶餐廳貴😂😂
周圍都有啲特色poster✨

常餐

整體而言都幾抵食,份量大,不過價錢比一般茶餐廳貴😂😂
2020-10-18 148 瀏覽
今天放假,就同老婆拍拖捻住去淘大花園睇戲,今未肚餓又未夠鐘睇戲,就特登走去食渣哥,去到D服務員都有禮貌,今安排坐低之後,我地就點餐,因為我同老婆未肚餓,今就叫在一份三文治,同一杯雪糕紅豆冰,問題就出現,同我落單的高大男同事,服務態度太差自己落錯單,一句唔好意思都無,就黑面離開,好似我錯咁,本來這間店都ok,但就比這個員工應向我用餐的心情,真係有D失望,可能我幫襯得太少,唔係客人
2020-10-18 198 瀏覽
成日經過都總有條人龍,呢日放假專登約食早餐,避開排隊🤗要左個外國勢力早餐$42同黑牛黑麵$52~齋睇價錢黎講比起其他茶餐廳的確稍貴,但唔緊要,試下味道再講外國勢力早餐要左雞扒、腸仔、太陽蛋,配以麵包同粟米粒。雞扒好鬼大塊!醃左先拎去半煎炸(?),好香脆!同一般啲早餐set唔同,包係特別啲嘅丹麥麵包,好香牛油味,肥仔啲🤣黑牛黑麵個set就揀左炒蛋,係滑嘅。沙嗲牛通個湯底略嫌太鹹,但要讚下牛肉片份量好多而且都幾厚切,啖啖肉!兩個早餐食完飽到下午茶時間🤣🤣🤣
成日經過都總有條人龍,呢日放假專登約食早餐,避開排隊🤗

兩個早餐食完飽到下午茶時間🤣🤣🤣
2020-10-14 162 瀏覽
呢日咁岩嚟到九龍灣 覺得一定要嚟幫襯下渣哥!去到條龍都幾長下 但等咗冇耐就入到 等既時候仲有店員貼心提供把遮畀我地遮太陽tim! 咁貼心既茶記邊度搵💛食物方面都好有水準!我地order咗大渣哥炒飯同蔥油雙雞全翼煎蛋飯 份量同材料完全冇吝嗇☺️而且仲好夠鑊氣同味道 食到要捧住個大肚腩走!😝
呢日咁岩嚟到九龍灣 覺得一定要嚟幫襯下渣哥!
2020-10-13 167 瀏覽
渣哥開左第一間茶餐廳,當然要去試一試身手啦。唔知係咪因為有太高期望,食完之後有少少失望。價錢方面比一般茶餐廳貴$10至$20左右,而份量就比一般茶餐廳少。首先叫左份茶餐廳必叫的炸薯條🍟,黎到嗰下真係有啲嚇親,份量少到好似已經俾人食過咁,價錢亦都唔係特別平,味道方面就一般,都叫做香脆可口。跟住叫左碟炒公仔麵,頭一兩啖覺得唔錯,但係食多幾啖就覺得好油,一路食一路見到d油,到最後直頭膩到食唔落。仲有一杯幾好飲既特飲總結而言,未食過可以黎試下,但係如果要排咁耐就真係唔係好值得。

仲有一杯幾好飲既特飲

2020-02-16
30 分鐘 (堂食)
2020-10-08 159 瀏覽
小編好難得fing咗出去九龍灣,第一時間就諗起大渣哥茶餐廳,而小編有冇食過喎,咁當然就走去食啦!終於有機會試到佢早幾個月出嘅黃芝丼喇!🤓.小編揀咗黃芝丼嘅牛肉ver, 講真我冇諗過成碗飯係禁大碗,極多芝士汁!😍 味道係有驚喜嘅,芝士味好濃,但又唔會太膩,唔會越食越滯!而牛肉份量都幾多吓,可惜好唔好彩地食到一兩片有筋!🙁 牛肉汁味有啲偏淡,即使啲飯索晒啲汁,但好似冇乜牛味咁⋯🙈 都幾依賴啲芝士汁!😂.呢個飯$48冇跟嘢飲,小編係冇嗌到嘢飲,但又可以係唔飲水嘅情況下食得晒成個飯!都幾證明到唔會越食越滯!🤣 小編覺得呢個價錢加多幾蚊加埋嘢飲好似抵啲咁囉!😗
2020-10-08 201 瀏覽
佢嘅唦嗲味非常濃郁,令到啲麵都撈哂啲汁,好好味。因為我本身好怕啲餐會整到啲牛肉太淋,但佢地嘅牛肉口感就好好。佢地嘅麵包係用左丹麥麵包,佢嘅口感係類似扎實版嘅酥皮,再加上牛油,超級好食。好想下次可以單叫呢個包食呀,但可惜佢只係可以跟餐包埋。個滑蛋淨係見到佢個色澤都知好靚,真係又滑又香。成個常餐係非常飽肚呀!食落係勁濃嘅黑椒味,身為黑椒迷嘅你一定唔可以錯過呀!面頭仲有厚厚嘅芝士,超級邪惡。佢嘅雞肉都幾嫩滑。飯底有撈左啲炒蛋增加香味同口感。呢個飯嘅份量又係好大呀,我覺得兩個女仔些牙食就岩岩好啦!飲品都大大杯。飲品甜度岩岩好。我最欣賞就係店主嘅創意十足,道道菜名都超級特別有趣,睇到都開心哂!以下就係佢地嘅餐牌:
飲品都大大杯。飲品甜度岩岩好。

以下就係佢地嘅餐牌:
2020-09-21
  • 丹麥麵包
2020-10-07 134 瀏覽
中秋節去 一嚟到就俾咗個月餅我哋食🥮😭老闆同我哋傾咗下計 原來個月餅係佢哋自己整🤩質素同出邊賣冇分別 支持下年開賣😋呢度啲嘢食太大份 今次學精左三個人食兩碟👅❣️XO醬叉燒蔥花滑蛋飯 $56呢個勁正‼️分量大到兩個人食都飽😂叉燒同滑蛋都好多 配埋XO醬同甜豉油勁送飯🥰佢嘅飯又係好粒粒分明🍚 真係落足料👄 好推薦🥳❣️乾炒雞扒公仔麵 $58呢個都好唔錯 有鑊氣🔥😋公仔麵炒得乾身 唔會黐埋一pat🥴雞扒已經切好咗 好港式既味道💛出品都係咁穩定 選擇又多 環境又舒服又💛👍🏻
中秋節去 一嚟到就俾咗個月餅我哋食🥮😭
老闆同我哋傾咗下計 原來個月餅係佢哋自己整🤩