2021-02-25
門口嘅接待哥哥好有禮貌,有英文餐牌,比個讚佢哋!睇完大概知有咩啱食先入座,入座之後先睇到座位有中文餐牌男主角唔食豬,嗌嗰時英文個餐牌冇寫到係豬,同侍應反映返個事件之後問佢可唔可以轉另一款食物,通常都係可以,但一定會唔好面口好surprised佢哋好好咁搵另一位侍應過嚟,用英文嚟確認男主角係唔食豬,然後主動提議可以問下廚房可唔可以走豬,又主動比個英文餐牌比我哋睇下有咩其他嘢想改一般嚟講,其他餐廳嘅侍應係會同我交待返點解處理,但呢間係會直接同返男主角講,呢樣嘢令我覺得非常之重要,服務態度非常之好,雖然男主角覺得冇乜嘢,但就係因為呢個原因我先寫第一篇嘅食評嗌咗個韮菜蝦仁炒蛋飯,同埋個闊佬炒飯講咗炒蛋先,份量十分足夠,感覺上多過平時街食到嘅,個蛋炒得夠靚,個色唔會好淡,係個蝦仁爭少少,其他配料都非常ok闊佬炒飯原來係濕炒飯嚟嘅,好味,男主角非常喜歡埋單嘅時候,收銀哥哥都好好禮貌,講晒have a nice day,用餐經驗非常愉快,會再嚟食!
睇完大概知有咩啱食先入座,入座之後先睇到座位有中文餐牌
嗌咗個韮菜蝦仁炒蛋飯,同埋個闊佬炒飯
闊佬炒飯原來係濕炒飯嚟嘅,好味,男主角非常喜歡