2018-11-15 187 瀏覽
食放題無論幾時都係爽一開始叫咗三文魚,甜蝦,赤貝,帶子各10件魚生新鮮厚切,感覺真材實料黑松露系列壽司好吸引,下面嘅係三文魚腩同珍寶赤蝦,香濃嘅黑松露醬配搭抵抗唔到嘅刺身鹽燒海蝦好大隻,燒得好乾,入面嘅肉都幾爽口海膽花之戀好正好creamy火炙三文魚入口即溶,燒得啱啱好,半生熟嘅口感好正呢度嘅左口魚壽司俾平時食開嘅大塊,睇嚟餐廳係用原條魚起肉,而唔係用批發嘅一片片燒牛仔骨都幾厚肉,熱辣辣,黑椒味濃,勝在肉質軟淋但又不失口感調味同火候做到好似自己BBQ燒出嚟嘅一樣士多啤梨骨味道酸甜,係有好特色嘅放題小菜香芋丸入面軟糯煙韌,芋香味濃,唔使點沙律醬都已經好好食榴槤炸彈係爆漿嘅,食嘅時候要小心辣親,亦要小心榴槤味太濃臭親隔離檯燒菠蘿都幾厚身,燒到外面乾身,入面juicy羊架好surprising! 肉質仲淋過牛仔骨!雖然係肥咗啲,但係啲肉好嫩滑,有羊騷味帆立貝有蒜香同煙肉,味道鹹香惹味焗蠔有好多沙律醬同粟米,味道都幾夾甜品食咗幾粒糯米糍,有香芋口味
放題無論幾時都係爽

一開始叫咗三文魚,甜蝦,赤貝,帶子各10件
魚生新鮮厚切,感覺真材實料

鹽燒海蝦好大隻,燒得好乾,入面嘅肉都幾爽口

海膽花之戀好正好creamy
火炙三文魚入口即溶,燒得啱啱好,半生熟嘅口感好正

調味同火候做到好似自己BBQ燒出嚟嘅一樣

士多啤梨骨味道酸甜,係有好特色嘅放題小菜

香芋丸入面軟糯煙韌,芋香味濃,唔使點沙律醬都已經好好食

燒菠蘿都幾厚身,燒到外面乾身,入面juicy

羊架好surprising! 肉質仲淋過牛仔骨!
雖然係肥咗啲,但係啲肉好嫩滑,有羊騷味

帆立貝有蒜香同煙肉,味道鹹香惹味
焗蠔有好多沙律醬同粟米,味道都幾夾

甜品食咗幾粒糯米糍,有香芋口味

2018-11-15 173 瀏覽
平時工作繁忙苦悶,有時放工都想放鬆下,去食個放題,人都開心d行過兆萬中心,見到門口有好多姐姐派傳單,其中一間就是大本瀛,見佢星期一至四,7:15pm - 9:00pm 都係$228一位,所以決定試下呢間~ 原來訂位仲有得送生蠔或海膽,但小妹今次Walk in所以沒有~佢有3個飲品櫃,有好多唔同款式既飲品,呢個係其中1個飲品櫃,烏龍茶,清涼爽,菊花茶,蜜桃茶,蘆薈,忌廉鮮奶。。。。。仲有好多好多啟動放題mode食放題,一來到就緊係叫個刺身食下先啦叫左三文魚,鮑片,北寄貝,希靈魚,帶子,甘蝦刺身都好新鮮,正呀黑松露珍寶帶子壽司,醬燒芝士蟹棒壽司,蒲燒鰻魚壽司,火灸香蔥左口魚邊壽司size細細件,岩晒食放題,份量細先可以食到好多唔同既野,壽司整體味道也不錯,特別係醬燒芝士蟹棒壽司,好香芝士味,大愛呀芝士控發作香蒜煙肉焗北海道帆立貝,和風芝士焗廣島蠔,2個都好好食,除左香濃芝士味外,都食到煙肉帶子既味道天氣轉涼,整番個壽喜燒牛肉鍋,正呀配料有金菇,肥牛,娃娃菜,生菜,墨魚丸,烏冬,拉麵或即食麵。。。自己剔壽喜燒火鍋,如果加埋粒蛋就完美嗱另外,火鍋仲有豬骨同地獄鍋可供選擇~鑊炒蒜片牛柳粒呢個份量

行過兆萬中心,見到門口有好多姐姐派傳單,
其中一間就是大本瀛,見佢星期一至四,
7:15pm - 9:00pm 都係$228一位
,所以決定試下呢間~

啟動放題mode

放題,一來到就緊係叫個刺身食下先啦

叫左三文魚,鮑片,北寄貝,希靈魚,帶子,甘蝦

刺身都好新鮮,正呀

芝士控發作

香蒜煙肉焗北海道帆立貝,和風芝士焗廣島蠔
,2個都好好食,除左香濃芝士味外,都食到煙肉帶子既味道

天氣轉涼,整番個壽喜燒牛肉鍋,正呀

壽喜燒火鍋,如果加埋粒蛋就完美嗱

另外,火鍋仲有豬骨同地獄鍋可供選擇~

鑊炒蒜片牛柳粒

呢個份量都多,大約有10粒,
蒜香味啖左少少,但牛肉肉質還好
都幾juice

牛油栗米

帶有香濃牛油味,栗米粒都好甜,好好食
大愛

日式一口甜薯

甜薯好甜
,好味道,一串有2粒~

鐵板燒紐西蘭羊架

呢個好香香草味,唔會so, 熱食一流

泰式冬蔭公湯

呢個都好飲,除左冬蔭公味,仲飲到好香椰奶味,酸酸甜甜,好開胃,裏面有蟹柳同蝦,細細碗,好快飲完,呢個小妹都飲左2碗,正呀

甜品叫左3.6牛乳奶凍,木糠布丁,
香滑豆腐花,朱古力泡芙,迷你心太軟

仲有其它甜品的。。,
門口仲有雪糕,糯米糍

其實都幾多野食,食完覺得好滿足

服務員態度都良好,效率高,叫食物時都唔會扮睇唔到唔接單,讚

下次會再光顧

2018-11-11 193 瀏覽
朋友的兒子生日,根據食評選了這間餐廳,開始時也不太肯定,因為地方較細,沒有觀塘那間大滿喜大。食物質素不算太差,但選擇多。最難得是服務員的感度,友善、親切,感受很好。可以用賓至如歸本形容,會再與朋友光顧。

2018-11-10
慶祝紀念
生日
  • 刺身
2018-11-08 248 瀏覽
好耐都未試過去兆萬到食放題,我個fd話兆萬有間CP值超高嘅放題,最後我地就決定去食!一去到門口,就到見個價錢牌,仲要有埋優質旅遊服務個標誌,好少放題有架😂唔洗講野~畫野食先!佢地出餐都好快,冇漏單👍🏻先黎刺身拼盤先,三文魚都好肥美,帶子好鮮甜,赤貝同馬刀貝都好新鮮餐廳仲送左個板海膽刺身比我地食,好正👍🏻海膽好鮮甜呢個軟殼蟹手卷好好食,軟殼蟹好脆,壽司細細件,易入口,都好足料金菇肥牛卷好入味!牛仔骨好淋,好有口感泰式燒豬頸肉,呢個真係抵食,燒得好味,出面食都唔平炒蜆都好惹味,蜆肉好甜又大粒炸蝦餅 炸年糕 炸墨魚丸都唔錯,好香口,一定要食飲品任拎,都有好多款選擇!整體都唔錯,價錢相對其他地方平,但都有質素,食物都多款,多選擇!

唔洗講野~畫野食先!
佢地出餐都好快,冇漏單👍🏻

餐廳仲送左個板海膽刺身比我地食,好正👍🏻海膽好鮮甜

金菇肥牛卷好入味!牛仔骨好淋,好有口感

泰式燒豬頸肉,呢個真係抵食,燒得好味,出面食都唔平

炒蜆都好惹味,蜆肉好甜又大粒

炸蝦餅 炸年糕 炸墨魚丸都唔錯,好香口,一定要食

飲品任拎,都有好多款選擇!

2018-11-07 166 瀏覽
香港有非常之多既日式放題餐廳,價格實惠又可試唔同種類既食物,迎合唔同人既需求。仲可慢慢坐,同朋友家人聚下會,傾下計。而今次黎幫襯既係兆萬既大本瀛,交通非常便利。一入去,俾人一種好簡約日式既感覺,因為餐廳加上左日式既竹簾,可增添氣氛,更重要既係增加左隱私度。點餐紙由A到Z排列,方便客人選擇。迫不及待咁揀左好幾張,必點既有刺身、壽司、卷物、爐端燒、天婦羅等等。落單一陣,一盤刺身就上左啦,抵讚!三文魚厚切,脂肪分佈均勻,入口嫩滑。鮑片夠凍,超鮮甜。甜蝦刺身好大隻,口感黏黏綿綿,夠新鮮。貝類刺身無沙又唔腥,仲好爽口添!至於壽司方面,唔會大大舊,可以食多幾款。黑松露系列同火炙壽司係唔錯既選擇,另外都有一d幾有創意既壽司可選,和牛卷同和風龍蝦沙律吞拿卷等,值得一試。熱食同燒物方面,鹽燒鯖魚、串燒大蝦、烤菠蘿、香芋丸、汁燒冬菇串、炒牛柳粒、炭燒雞翼等,實在滿足。仲有出乎預料好食既焗壕、香蒜焗帆立貝同埋烤雞球。野飲選擇頗多,任選任拎任飲,今次試左好幾款飲品,最鍾意都係忌廉鮮奶!最後侍應會俾一張精選甜品紙,我就點左心太軟,朱古力味幾濃郁,仲食左芒果雪糕同糯米糍,真係非常滿意又滿足既一餐!

點餐紙由A到Z排列,方便客人選擇。迫不及待咁揀左好幾張,必點既有刺身壽司、卷物、爐端燒、天婦羅等等。落單一陣,一盤刺身就上左啦,抵讚!三文魚厚切,脂肪分佈均勻,入口嫩滑。鮑片夠凍,超鮮甜。甜蝦刺身好大隻,口感黏黏綿綿,夠新鮮。貝類刺身無沙又唔腥,仲好爽口添!

2018-11-07 151 瀏覽
好耐冇食放題啦😍 今次同事介紹我黎食,地點就腳,野食又好掂,真心幾好,好值得推介俾大家!入到去環境好闊落,職員都好熱情介紹俾我地知有咩特別推介。第一樣放題必食嘅就當然係刺身啦。呢到嘅刺身又新鮮又夠曬凍,唔會有好重魚腥果。三文魚好肥美,帶子又大粒又多冰凍,赤貝好夠滑!當然,刺身最好係佢份量俾得多又上得快。壽司方面叫咗火炙三文魚,呢個真係入即溶 好好食呀😆😆😆 我地仲叫咗左口魚,好少係放題有得食,仲要整得好好食架🙊另外想介紹嘅就係佢嘅壽喜鍋,裏面好多牛肉,加上有我至愛嘅生菜、菇同生蛋 真係perfect !!! 佢嘅湯好鮮甜我差不多飲曬成碗。其他小食都好正,我最推介就係佢嘅花枝丸,炸得又香又大粒,同台灣食嘅差不多!另外焗帶子都好creamy😋😋😋 我男朋友就覺得最好食係煮蜆,因為冇咩沙,又大隻加上份量都好好!另外佢亦都推介炸雞軟骨 因為炸得好香好好咬口!
入到去環境好闊落,職員都好熱情介紹俾我地知有咩特別推介。

另外焗帶子都好creamy😋😋😋
另外佢亦都推介炸雞軟骨 因為炸得好香好好咬口!
2018-11-05 412 瀏覽
今天跟朋友約在旺角大本瀛吃放題,我們訂了2030的時間,但早10分鐘到達時已見一條人龍在門外等候入座安排,果然人氣十足!稍等一會兒,我們已獲安排入內,餐廳環境寬敞,座位很舒適。見到餐牌選擇算好多,有海鮮、刺身、壽司、燒物、炸物、沙律等等。飲品方面,有罐裝汽水、果汁、茶、啤酒等等。還有招牌的泰國正宗菜式,一定要試試! 上菜速度都相當之快 ,首先上枱的是刺身,我個人好喜歡吃蝦,所以今次點刺身我主攻食蝦,2款蝦肉都水潤透明新鮮,味道一點都不腥,甜蝦就肉質甜嫩,泰式虎蝦就肉質爽口,還加配有特制的泰式醬料,好像置身泰國餐廳一樣,非常有驚喜!而其他魚生我都有叫了少少來試,帶子三文魚全部都好新鮮非常甜,絕對一定要食!想不到放題也有如此高質素的帶子和蝦吃~~大推介韓國人參雞湯,我和朋友都飲不岀有味精,人參味很重,雞味又夠香甜,好似在喝老火湯一樣,我一共喝了2碗!燒物方面我們點了幾款,鐵板燒紐西蘭羊架,鹽燒珍寶大蝦,日式一口甜薯,炭燒雞翼,金菇肥牛串和燒有機波蘿來試試。其中我最喜歡的是鹽燒珍寶大蝦,蝦肉啖啖肉,又夠爽口, 表面加左D鹽,所以味道烤的香香的,炭燒雞翼也很出色,金黃香脆,燒到皮有點脆脆地

稍等一會兒,我們已獲安排入內,餐廳環境寬敞,座位很舒適。見到餐牌選擇算好多,有海鮮、刺身壽司、燒物、炸物、沙律等等。飲品方面,有罐裝汽水、果汁、茶、啤酒等等。還有招牌的泰國正宗菜式,一定要試試!

燒物方面我們點了幾款,鐵板燒紐西蘭羊架,鹽燒珍寶大蝦,日式一口甜薯,炭燒雞翼,金菇肥牛串和燒有機波蘿來試試。其中我最喜歡的是鹽燒珍寶大蝦,蝦肉啖啖肉,又夠爽口, 表面加左D鹽,所以味道烤的香香的,炭燒雞翼也很出色,金黃香脆,燒到皮有點脆脆地,而入面肉質好嫩滑多汁。

我朋友就最愛鐵板燒紐西蘭羊架,因為羊肉質地燒得剛好,不會老,羊的酥味也不會過濃,大推介!。

炸物方面我們點了天婦羅蝦,玉子和蟹柳試試,炸得不錯啊~因為不會特別多油,吃下去也是啖啖肉夠香口。

壽喜燒鍋不算太大份~2人吃剛剛好,不會吃了一份后就撐到肚皮都沒有位置試其他美食,整鍋充滿了蔬菜,菇類,鍋面上又鋪了薄片肥牛和雞蛋,已經胃口大開啦~我和朋友把整鍋清光光,連湯都喝光了!大推介!

來到最后一部分~~甜品時間,女生永遠有2個胃,一個是給甜品的!我和朋友叫了3款一齊試試,牛奶布甸最出色,牛奶味濃,布甸也口感香滑,非常好入口,其次是木糠布甸,不會很甜的煉奶味,配上一層層的木糠口感十分豐富啊,也有拿了一個雀巢的雲呢拿雪糕試試,作了個完美的ending。

2位最后埋單晚市連加一隻是$457.6,的確是值回票價,一次過滿足我和朋友食肉獸的大胃口!下次一定再來光顧!
  • 炸物
2018-11-03 5108 瀏覽
人大了,開始少吃放題,因為不敢撐太飽,也開始重視質多於量,但今天心血來潮,想吃一頓放題減減工作壓力,於是去了朋友介紹的這間大本瀛,聽聞價錢相宜食物質素也可以。7點左右到,餐廳已經頗FULL,點餐紙種類都算多,除左一般放題有既刺身、壽司、日式料理、炸物之外,仲有火鍋同泰式料理,不過衝著想瘋狂吃日本野的心而黎,所以先試試日式食物先。刺身魚類選擇唔算好多,比較多貝殼同螺類,我地點左三文魚、希靈魚、章紅魚,帶子、甜蝦、泰式生蝦黎試,所有刺身都算新鮮,推介泰式生蝦同章紅魚,係甜蝦食落無咁新鮮。壽司卷物壽司卷物選擇唔算最多,但都有d特別款色,例如海膽花之戀、象拔蚌壽司、和牛卷,推介海膽花之戀、軟殻蟹手卷同劍魚腩壽司!花之戀用左三文魚腩整,配埋海膽食唔錯,軟殻蟹手卷都encore 左兩次,炸到脆卜卜,紫菜都係脆卜卜的。一品料理&串燒料理反而比較多款式選擇,推介蒜少牛柳粒同牛仔骨,蒜香味好重,牛味亦好香,有驚奇,牛仔骨同羊架都好味。 仲寫埋青酒煮蜆,略嫌有少少沙。 串燒推薦雞翼同日本蕃薯仔,好甜。炸物都唔差試左炸墨丸同炸蠔,炸到脆卜卜,但入面唔會乾。出面個櫃仲有好多飲品揀,我瘋狂飲左三罐蜜桃茶。 上菜

7點左右到,餐廳已經頗FULL,點餐紙種類都算多,除左一般放題有既刺身壽司、日式料理、炸物之外,仲有火鍋同泰式料理,不過衝著想瘋狂吃日本野的心而黎,所以先試試日式食物先。

壽司卷物

一品料理&串燒

炸物都唔差
試左炸墨丸同炸蠔,炸到脆卜卜,但入面唔會乾。出面個櫃仲有好多飲品揀,我瘋狂飲左三罐蜜桃茶。 上菜都快,少甩單情況。
2018-10-04
2018-11-03 3108 瀏覽
今天心血來潮想吃放題,聽聞大本瀛放題幾抵食,一於到店大吃特吃。放題怎少得了刺身?刺身款式多,點了三文魚、鱆紅魚、赤貝、帆立貝、馬刀貝、北寄貝、榮螺、八爪魚等,款式多,適合貪心甚麼都想吃的人。三文魚厚切,油脂肉香,赤貝爽口有獨特海水風味的鹽鮮香,馬刀貝淡麗風味,口感超爽脆,正合我口味。還有放題少見的泰式酸辣醬刺身虎蝦,與甜蝦不同,虎蝦吃的是質感與淡淡的鮮香,配以酸辣泰式口味,正!然後介紹的是壽司,花之戀加上海膽,小小一件,飯量少,刺身料足,正!黑松露+明太子+三文魚壽司,明太子、黑松露都是濃烈個性傾向,兩者混在一起,超強的濃鮮香味,特別!火炙左口魚邊,邊位脂香特強,輕輕炙燒,令魚油香味更出!壽喜燒牛肉鍋,甜甜的醬油底蘊,加上月見生蛋、牛肉、野菜、菇菌、豆腐,又滑又甜,濃濃的日式風味。經典炸物,即叫即炸,上檯熱辣辣,喜歡貓山王榴槤炸彈,流出來的榴槤漿,香味四溢!香芋丸超香芋味,甜得不會過份。板燒牛仔骨,連骨的位置特別有嚼勁和脂香,牛味也特別濃,嗜牛者不可錯過。甜品好味多款,首推白皮明月卷、紅豆和果子,前者的內涵有豆蓉香,甜而不膩;紅豆和果子有濃濃的和式傾向,水嫩的晶瑩外皮,紅豆內涵,很和風

放題怎少得了刺身刺身款式多,點了三文魚、鱆紅魚、赤貝、帆立貝、馬刀貝、北寄貝、榮螺、八爪魚等,款式多,適合貪心甚麼都想吃的人。三文魚厚切,油脂肉香,赤貝爽口有獨特海水風味的鹽鮮香,馬刀貝淡麗風味,口感超爽脆,正合我口味。

甜品好味多款,首推白皮明月卷、紅豆和果子,前者的內涵有豆蓉香,甜而不膩;紅豆和果子有濃濃的和式傾向,水嫩的晶瑩外皮,紅豆內涵,很和風呢!心太軟細細粒,流心朱古力,細細份,唔會太飽,貼心size。

飲品多款自選,非特價時段埋單加一才二百出頭,算抵食之選。
2018-11-01
2018-11-02 171 瀏覽
吃了很多家放题,这家店是很不好的,首先说扇贝,竟然都不是在贝壳上,不好吃,肉质松软,大虾算是肉不错,可是竟然有好多沙子,不好吃,入口,冰淇淋都很普通的,别的鸡翅啥的也不惊艳,还是喜欢大喜屋
2018-10-30 184 瀏覽
吃貨小妹既放題癮起 又拉左小胖男友去兆萬隨機搵食 果度真係勁多間放題選擇揀左呢間係10樓未食過既大本瀛lunch放題都幾抵食 $188兩小時無限任食先講最重要既刺身 多款同新鮮 除左有小妹喜愛既北寄貝,赤貝 馬刀貝,鮑片,角螺 同埋基本既三文魚,希靈魚,甜蝦等等外 最特別係有泰式生蝦個汁好好味 好有水準 食落仲正過d甜蝦刺身壽司都唔錯 細細件得黎 又幾多款式試左象拔蚌,玻璃蝦,黑松露珍寶帶子,香蔥牛肉卷,火炙京蔥三文魚等當中小妹最鐘意食就係個醬燒芝士火炙蟹棒壽司 我同小胖男友都覺得好食經過一輪掃蕩之後 我地其實已經有3成飽 不過面豉湯同其他冷盤先岩岩開始 前菜例如胡麻豆腐,一口炸豆腐果d都幾好食身為食肉獸既我地又點少得了肉肉肉 牛仔骨 牛仔粒 金菇牛肉卷我地一樣都無放過 另外仲叫左串燒珍寶蝦好大隻同新鮮而小胖男友就讚個羊架好嫩好多肉汁另外仲叫左香蒜煙肉焗北海道帆立貝同芝士焗廣島蠔廣島蠔一客有兩隻 夠晒新鮮滾熱辣 除左日本料理 其實佢仲有泰國風味既馬拉盞炒通菜同冬陰公果d食 但實在叫左太多野食 不能盡錄 不過要讚一讚個地獄牛肉烏冬個湯底 辣得幾過癮幾好味
吃貨小妹既放題癮起 又拉左小胖男友去兆萬隨機搵食
果度真係勁多間放題選擇
揀左呢間係10樓未食過既大本瀛
lunch放題都幾抵食 $188兩小時無限任食
個汁好好味 好有水準 食落仲正過d甜蝦刺身

壽司都唔錯 細細件得黎 又幾多款式

前菜例如胡麻豆腐,一口炸豆腐果d都幾好食
身為食肉獸既我地又點少得了肉肉肉

• 刺身
  • 壽司
  • 羊架
2018-10-28 159 瀏覽
從幾年前已經少去放題,一來覺得現在也吃不動多少東西,二來放題質素大部分也比不上單點,寧願去一些日式料理店。朋友生日打算從溫一下兒時回憶,故挑了家在兆萬的放題店。當天才知道可在店預訂生日蛋糕,還會有這種慶祝儀式,應該會滿驚喜,如果蛋糕底想自備,可能訂桌時要同店員溝通一下。刺身最大聚的種類基本上都有,色澤及味道也挺新鮮。卷物、壽司飯及魚生比例剛好,米飯不大不易飽肚,很多新穎配搭,味道還不錯。小食炒蜆除了炒蜆,大家還可以選飛天通心菜,鑊氣及味道也夠,暖胃好味。芝士焗蠔、蒜蓉元貝以芝士沙律醬蓋面焗,味濃滿香。溫泉蛋質感香滑,咬下蛋黃流心,蛋黃香十足。飲品櫃有兩個,款式比較多,對比雪糕櫃選擇只有雀巢牌,不能盡興。整體來說,價錢便宜,地點方便,選擇雖然沒有說很多,但食物水準不錯,性價比高。

刺身

最大聚的種類基本上都有,色澤及味道也挺新鮮。

卷物、壽司

小食

炒蜆

芝士焗蠔、蒜蓉元貝

以芝士沙律醬蓋面焗,味濃滿香。

溫泉蛋

質感香滑,咬下蛋黃流心,蛋黃香十足。

2018-10-27 151 瀏覽
又係牛爸放假日,心思思想食放題,食開旺角大本瀛,可惜最近呢幾個月,佢地嘅牛脷暫時停止供應,據侍應回覆話係因為來貨太貴。我同牛爸選擇食邊間日放題嘅首要菜式,就係要有牛脷同羊架,今次又再次失望……雖然冇左牛脷,但由於旺角區食過好多間日式放題,佢嘅水準算係穩定,地方唔會好迫,二人都會有寬敞嘅卡位,唔會要客人坐啲窄窄二人枱,啱哂我地呢啲有要求嘅中老年食客,又有我鍾意嘅無糖烏龍茶,但最重要都係食左冇肚瀉,呢點好~好~好重要喔!頭輪通常都係先叫剌身,但我同牛爸都唔係好愛食生野,只叫左幾片三文魚同赤貝,我就冇食,牛爸話水準穩定,因為冇左牛脷,我地唯有食多舊羊架補數,今次佢嘅羊架夠厚同好juicy,估計係剛返貨,其實有時都明白,所有食店都會有呢啲情況,撞啱啲食材存貨係尾水果次,食落嘅口感同肉質一定差啲。其他食品都係一如過往,水準好穩定,鹽燒大蝦淨係個賣相已經令人食指大動,牛柳粒夠軟冧,金菇肥牛卷唔醬汁唔會太多太濃,可以食倒金菇同肥牛嘅獨有香味,芝士煙肉帆立貝好迷你,圖片係有殼,但上枱係用錫紙兜載住(圖片只供參考),日本肥牛拉麵係一人份量,味道ok,但肥牛略嫌太肥!另外佢多數嘅甜品雪糕都ok,但唯一係佢

,因為冇左牛脷,我地唯有食多舊羊架補數,
今次佢嘅羊架夠厚同好juicy
),日本肥牛拉麵係一人份量,味道ok,但肥牛略嫌太肥!另外佢多數嘅甜品雪糕都ok,但唯一係佢嘅“心太軟”就不敢恭維(可惜忘記影相)!
,賣相就好似一粒放左好耐,乾左凹陷左嘅朱古力蛋糕仔咁,食落係

雖然如此,但個人認為,旺角呢間大本瀛仍然係物有所值嘅!
希望佢嘅牛脷快啲恢復供應!
2018-10-25
2 分鐘 (堂食)
2018-10-26 140 瀏覽
第三次食呢間日泰放題了,因為成日十五十六諗緊食日菜定泰菜嘅時候,呢度就可以完滿咁滿足到我2個慾望😋😋打頭陣嘅當然係刺身啦😋三文魚厚切有油香;章紅魚肥美爽口,有頭甜蝦鮮甜,重點係泰式生蝦加埋辣汁,味道正宗😋食多幾隻就感覺回本了😍青瓜 & 蟹子沙律青瓜酸酸小辣,做前菜一流,好開胃。蟹子沙律清新爽口😋招牌九層塔炒蜆九層塔味道突出,好惹味香口😋😋泰式冬陰公湯有大量海鮮,味道幾正宗😍配菜有蝦仲有大量菇同蔬菜,一啲都唔hea架~鹽燒海蝦蝦size大大隻,熟度恰到好處,彈牙唔黐殼👍又一回本選擇😬😬仲有大量飲品提供任君選擇,當你有一日好似我咁日泰選擇恐懼症,大本灜係你嘅不二之選☺

打頭陣嘅當然係刺身啦😋

青瓜 & 蟹子沙律
青瓜酸酸小辣,做前菜一流,好開胃。
蟹子沙律清新爽口😋

招牌九層塔炒蜆
九層塔味道突出,好惹味香口😋😋

泰式冬陰公湯

鹽燒海蝦

2018-10-23 2808 瀏覽
今日 lunch 突然間好想食日式放題 就走出旺角 搵下邊間好, 去到兆萬中心樓下 見到有一間 喺10樓 叫做 大本瀛 價錢唔貴 188食兩個鐘 就上去試下點菜紙 選擇好多 由A 到K刺身有好多選擇我叫咗 三文魚 希靈魚 北寄貝 馬刀貝赤貝 珍寶帶子 鮑片 呢啲都係我至愛因為想留番個肚食其他嘢 所以壽司 都係嗌咗兩三款 黑松露珍寶帶子壽司 同象拔蚌壽司 刺身同壽司 都好新鮮 燒羊架 同燒珍寶大蝦 唔會話 多人 就求其 !燒得好香同埋啲蝦好大 隻,羊架又燒 啱啱熟好滑芝士焗廣島蠔 香蒜煙肉焗北海道帆立貝 都好正 日式炸物最考功夫 值得一讚 貓山王榴槤炸彈 同吉列蠔 做得好 貓山王榴槤 炸彈 真係好多榴槤肉喺入面 食落口一啲都唔油膩 鍾意食榴槤我 真係有驚喜實在太多嘢食 仲有日式花蟹野菌雜菜鍋仲有泰式風味嘅炒通菜,冬陰功湯 炒辣蜆 真係食到個肚都脹曬最後梗係嘆埋佢嘅精選甜品啦,甜品都有好多選擇有豆腐花3.6牛乳凍奶木糠布甸 紅豆和菓子 同埋朱古力泡芙 仲有雪糕 所以都話食放題又抵又正
點菜紙 選擇好多 由A 到K

因為想留番個肚食其他嘢 所以壽司 都係嗌咗兩三款 黑松露珍寶帶子壽司 同象拔蚌壽司 刺身壽司 都好新鮮

所以都話食放題又抵又正

2018-10-07
10 分鐘 (堂食)