2021-08-15
每一次去果欄嘅時候都會經過呢間鋪頭,之前仲見有啲關注組推介。所以今日再去果欄買生果嘅時候就揀咗佢哋試吓啦。舖頭喺一個轉角位度,點單同埋取餐係分開,點完單之後就喺另一邊等,大概五至八分鐘左右就可以拎餐。🥪香蔥芝士鹹牛肉滑蛋治烘底$樽仔奶茶🥤跟餐+$5▪️餐廳主打做外賣嘅關係,佢嘅包裝係幾有心思嘅,拎上手已經見到份三文治勁多蛋😍打開就聞到蔥嘅香味(有冇人係鍾意食蔥),蛋炒得超滑,同微脆嘅多士夾埋口感更正,鹹牛肉同芝士咸咸香香超惹味。拎餐嘅時候,店員話佢哋嘅樽仔系列係自家製,奶茶飲落微甜有茶香同幾滑。🌮士林台式香酥蛋餅 $35樽仔薏米水🥤跟餐+$5蛋餅嘅餡料係芝士肉鬆火腿,蛋餅表面有加沙律醬,預先切好咗,打開用叉一拮起就可以食,咬落酥脆有蛋香,芝士做到拉絲效果🧀薏米水感覺有家庭式味道,微微嘅甜,消暑解渴。總結:係一間高質素有心嘅外賣小店,行去最近嘅公園即係幾分鐘路程質素都冇乜點影響到。如果有堂食就更加好啦🤤
🥪香蔥芝士鹹牛肉滑蛋治烘底$
樽仔奶茶🥤跟餐+$5
🌮士林台式香酥蛋餅 $35
樽仔薏米水🥤跟餐+$5
薏米水感覺有家庭式味道,微微嘅甜,消暑解渴。