2017-08-07
其實係俾佢既店舖外觀吸引住, 感覺似日本街頭侍應特製沾麵 - 叉燒, 味蛋同紫菜配麵, 湯底感覺好油, 放涼咗成層油係變成一片軟膠膜, 好誇張, 湯裡面有竹筍, 腩肉, 湯底好濃味但偏油, 麵既質地煙韌但偏硬, 整體上都麻麻地黑蒜油沾麵 - 湯底真係好黑蒜油, 湯底好油咁, 裡面都係有啲腩肉同竹筍, 紫菜都唔新鮮, 唔夠脆, 整體上都係麻麻*** 都真係試一次就夠, 唔會再有下次 ! 提外話 ---今日遇到件趣事, 話說隔離枱埋單, 個總數係有毫子位, 係有2毫子, 個食客俾全數唔駛找錢, 但就俾2毫子, 女侍應話我地呢到唔收毫子, 但女食客堅持話冇其他散子, 係都要俾2毫子, 又話如果我俾200蚊, 你都係要找毫子俾我, 咁你點解唔肯收我果2毫子呢? 最後待應都係照收!
其實係俾佢既店舖外觀吸引住, 感覺似日本街頭[懷舊拉麵店, 下午2點半多好彩唔駛等住, 但店內唔算太多位, 坐滿2/3客人, 餐牌麵類真係款式唔多, 最終選擇咗試沾麵, 因為平時多數食湯拉麵同湯烏冬, 好少地方有得食沾麵, 普通麵量都好多, 可以選擇增大麵量, 落單係自己寫落單紙再交侍應
*** 都真係試一次就夠, 唔會再有下次 !