2020-11-15
壽司郎喺香港插旗已經有一段時間,只知道每次都好難book,walk-in又要等好耐,經同事提醒,用app book定位⋯本身book咗14:45,我哋早咗25分鐘到,就入去報到先,店員提醒我哋未夠鐘,建議我哋一陣再返嚟。到咗14:45,我哋就準時返到去,結果都要等多5-10分鐘先可以入座。入到去,店員好貼心咁每人派一個膠袋用嚟裝口罩,仲介紹杯、筷子、豉油、綠茶粉等等嘅位置,抵讚!食物可以用前面部tablet落單,又或者直接從迴轉帶上拎,如果係用tablet落order的話,食物會從上層嘅輸送帶送到。呢度食物選擇有好多,包括壽司、熟食、甜品⋯而且價錢亦唔貴,壽司$12-$27。由於只有一個鐘用餐時間,事不宜遲,我哋立即落order。我哋都試咗好多款壽司,款款都好新鮮。最鍾意係中吞拿魚腩、特盛蔥花吞拿魚軍艦、赤貝、帆立貝壽司⋯最後以原味卡達拉娜同開心果Tiramisu結尾, 原味卡達拉娜好好食,食落好似雪糕咁,非常幼滑。但開心果Tiramisu非常一般,可以不試。總括嚟講,壽司郎性價比好高,值得encore!
總括嚟講,壽司郎性價比好高,值得encore!