2024-04-15 0 瀏覽
去得壽司郎就係貪佢有好多款式可以選擇。而且佢出新品既速度好快,所以我呢啲貪新鮮既人,去弋都成日有驚喜。今次同小朋友食,叫左好多小朋友啱食既食物,例如粟米軍艦,蕃薯條咁。今次新品係朱古力香莓芭菲!呢個好好味,雪糕好甜好滿足。而壽司方面,就想推介花之戀,呢款壽司由細食到大。依家再食都係好鐘意。
去得壽司郎就係貪佢有好多款式可以選擇。

今次新品係朱古力香莓芭菲!
呢個好好味,雪糕好甜好滿足。

2024-04-02
2023-12-28 159 瀏覽
12月26日中午12點半到達,冇人等位,可以直接入座。受之前惡搞事件影響,而家得一兩碟壽司喺迴轉帶上面,絕大部分都係撳平板電腦落order,比較清潔衛生。 😋美中不足係,限時食60分鐘,其實食得有啲趕, 壽司同其他分店都一樣,冇乜大驚喜🤔, 但個人覺得比元x壽司多樣化,尤其是吞拿魚品質管理較優,又新鮮,唯一覺得壽司郎嘅甜品越做越差, 栗子蛋糕中伏😫,普通得過份, 屋邨餅店做得更加好。 小朋友勁愛烏冬,所以連續叫咗兩碗,如果下次再嚟,可以試下要其他嘅烏冬。
12月26日中午12點半到達,冇人等位,可以直接入座。
自從食過一次之後發覺唔係魚生嘅壽司都好好食特別係蝦三味,抵食之餘又可以食到生蝦熟蝦甜蝦三款一d都唔腥其次最鍾意就係炙燒系列嘅芝士熟蝦另外仲有蟹籽牛油果炸蝦🍤好香脆,食完會再想食!。茄子壽司出嘅時候一開始覺得好似唔夾咁但食落又發現幾好食可以一試😋。茶碗蒸都係每次必叫抵食又多海鮮蒸蛋都好嫩滑!。甜品每期都出唔同新品不過牛乳雪糕幾時都係咁好食特別係配抹茶粉。焙茶卷有少少茶香同甘味中和返cream嘅甜度👍🏻。朱古力桑莓芭菲酸酸甜甜都唔錯食完壽司後食埋甜品就真係好滿足😌
自從食過一次之後發覺唔係魚生嘅壽司都好好食

特別係蝦三味,抵食之餘又可以食到生蝦熟蝦甜蝦三款
一d都唔腥
其次最鍾意就係炙燒系列嘅芝士熟蝦
另外仲有蟹籽牛油果炸蝦🍤
好香脆,食完會再想食!

茄子壽司出嘅時候一開始覺得好似唔夾咁

中和返cream嘅甜度👍🏻

朱古力桑莓芭菲酸酸甜甜都唔錯
食完壽司後食埋甜品就真係好滿足😌
2023-12-11 105 瀏覽
第一次食壽司郎~為左唔洗排隊~同男朋友一早10:15AM就到左(開10:30AM),成為當日第1位客人,仲有卡位坐,開心好好味~油甘魚好有水準~一次過食左4碟迷你食都好有心思,啱哂細食既我

好好味~油甘魚好有水準~一次過食左4碟
迷你食都好有心思,啱哂細食既我
2023-12-09
$300 (早餐)
  • 油甘魚天身
2023-12-08 90 瀏覽
考完車搭地鐵去最近嘅壽司郎~就係樂富!一位大概等左10分鐘左右,入壽坐Bar台,叫左4碟壽司,一份炸蝦烏冬(熱食),上菜速度快~下午4點左右入席,唔算太多人,主要1-2位客一台,食足60分鐘平板提示要離場~
考完車搭地鐵去最近嘅壽司郎~就係樂富!
2023-12-01 86 瀏覽
自從壽司郎黎咗香港之後,好多本身已經系香港既壽司店,例如元X、爭X,都完全唔夠壽司郎生意咁火爆。咁火爆既原因,無非因為佢極高既性價比。平均一碟壽司先$1x,而且味道仲要唔差,更加唔會好似名X壽司咁「特別」。呢個價錢,但係仲可以保持呢種質素,實屬不易,抵佢咁好生日。雖然人氣高企係質素既保證,但係隨之而來既,就係顧客每次食飯都要等,高峰時期要等1個鐘都正常不過。既然需求咁大,都只可以祝福佢開多幾間!我自己就鍾意佢地既茶碗蒸、天婦羅、仲有自製既 芝士壽司🍣

我自己就鍾意佢地既茶碗蒸、天婦羅、仲有自製既 芝士壽司🍣
芝士三文魚壽司走三文魚
芝士三文魚壽司走三文魚
2023-11-07 139 瀏覽
壽司郎已經變成咗香港人都必定去過嘅壽司店之一,而家相對上排隊冇以前咁耐! 食物質素都保持到,而且每個月都會推出新款,keep住客人嘅新鮮感!自己最鍾意食佢嘅甜品卡達拉娜!蛋香味好重,而且上面有層薄薄嘅焦糖好香口🤪🤪
香港食迴轉壽司🍣必定會諗起「壽司郎Sushiro」。每月都會有限定新品推出,即使每個月去,都總會有新品可以一試,保證有新鮮感☺️.✨ 10月期間限定新menu壽司郎今個10月推出「まぐろ(鮪)VS サーモン(鮭)」系列全新餐點,包括特選大吞拿魚腩配三文魚子、蔥花吞拿魚海苔包配香炸蔥絲、三文魚腩配脆脆蘋果飛魚子及三文魚親子茶碗蒸等。✅ 特選大吞拿魚腩配三文魚子 $27 (推薦)大吞拿魚腩十分厚切,食落完成無筋👍🏻魚油香味濃厚,連埋三文魚籽,口感豐富又鮮味🤤❌ 慢烤黑毛和牛 $22食落有嚼勁,但失去咗和牛嘅油脂感,相對比較乾身,味道一舨😐.✅ 三文魚腩配脆脆蘋果飛魚子 $12食落好fresh、好清香嘅蘋果☺️爽脆口感配肉質柔軟嘅三文魚腩,十分特別😋❌ 甘口醬油漬炙烤吞拿魚 $17賣相有啲失望,失去咗油脂嘅吞拿魚,食落十分普通。✅ 香蔥炙燒三文魚腩 $12 (推薦)大量香蔥係上面,三文魚腩食落肥美😍魚油香重,配埋醬油一齊食,味道十分好,仲要係$12 兩件,性價比高💯✅ 炙燒喜之次 $27肉質厚實,口感柔軟,經過炙燒後🔥魚脂更豐富😎✅ 特大熟帆立貝配檸檬羅勒 $17特大Size嘅帆立貝,食落更加滿
✨ 10月期間限定新menu
特選大吞拿魚腩配三文魚子

✅ 特選大吞拿魚腩配三文魚子 $27 (推薦)
慢烤黑毛和牛

❌ 慢烤黑毛和牛 $22
食落有嚼勁,但失去咗和牛嘅油脂感,相對比較乾身,味道一舨😐
三文魚腩配脆脆蘋果飛魚子

✅ 三文魚腩配脆脆蘋果飛魚子 $12
甘口醬油漬炙烤吞拿魚

❌ 甘口醬油漬炙烤吞拿魚 $17
賣相有啲失望,失去咗油脂嘅吞拿魚,食落十分普通。
香蔥炙燒三文魚腩

✅ 香蔥炙燒三文魚腩 $12 (推薦)
炙燒喜之次

✅ 炙燒喜之次 $27
肉質厚實,口感柔軟,經過炙燒後🔥魚脂更豐富😎
特大熟帆立貝配檸檬羅勒

✅ 特大熟帆立貝配檸檬羅勒 $17
特大Size嘅帆立貝,食落更加滿足😍配上擁有獨特香味嘅羅勒同清新檸檬,十分清新,減少飽膩感🤭
三文魚親子茶碗蒸

❌ 三文魚親子茶碗蒸 $22
茶碗蒸分別不大。
⭐整體︰8.5/10
炙燒喜之次
特大熟帆立貝配檸檬羅勒
三文魚親子茶碗蒸
2023-10-08 128 瀏覽
壽司郎除了定期會推出時令壽司,更會在每月更新限定餐牌,讓人期待每次的新品,無不欣喜若狂。是年十月為鮪鮭祭,即是鮪魚及鮭魚(吞拿魚及三文魚)的比拼。例如:蔥花吞拿魚海苔包配香炸蔥絲、三文魚腩配脆脆蘋果飛魚子。 (1) 特選大吞拿魚腩配三文魚子 (2) 醬烤日本產帆立貝 (3) 粒粒桃肉芝士蛋糕 (4) 朱古力香莓芭菲聽說,被壽司耽誤的甜品郎。炸三文魚鰭、三文魚親子茶碗蒸都是新推出的MENU之中。油脂豐沛,味道濃鬱。再者,特盛蔥花吞拿魚軍艦主打價格不變,份量升級。

是年十月為鮪鮭祭,即是鮪魚及鮭魚(吞拿魚及三文魚)的比拼。

(1) 特選大吞拿魚腩配三文魚子

(2) 醬烤日本產帆立貝
醬烤日本產帆立貝

(3) 粒粒桃肉芝士蛋糕

(4) 朱古力香莓芭菲
朱古力香莓芭菲
聽說,被壽司耽誤的甜品郎。

2023-10-05
醬烤日本產帆立貝
朱古力香莓芭菲
粒粒桃肉芝士蛋糕
我好喜歡到壽司郎食壽司,壽司郎的壽司總是有各種新鮮的時令魚和海鮮供應,像是鮪魚、鯛魚、蝦子和鰻魚。壽司飯亦一絕,口感超級棒,有嚼勁而且調味剛剛好,讓人吃了停不下來!🥰🥰我特別愛他們的炸蝦天婦羅、炙燒海鰻壽司,還有炙燒芝士三文魚壽司和炙燒羅勒芝士三文魚壽司!每次去都一定會Encore!炸蝦天婦羅外皮酥脆,裡面的蝦肉又鮮嫩多汁🍤🍤,超好吃!炙燒海鰻壽司魚肉軟嫩多汁,還有一點炭烤的香味,讓人回味無窮!😍😍😍炙燒芝士三文魚壽司和炙燒羅勒芝士三文魚壽司三文魚鮮甜肥美,加上芝士的奶香味和柔軟質地,真是絕配啊!而加了羅勒的版本更帶來清新芳香的風味!🍣🍣最後,他們的服務也非常值得讚揚。工作人員友好熱情,提供專業的建議和服務。而且環境舒適整潔,讓用餐體驗更加愉快。
我好喜歡到壽司郎食壽司壽司郎的壽司總是有各種新鮮的時令魚和海鮮供應,像是鮪魚、鯛魚、蝦子和鰻魚。

炸蝦天婦羅
外皮酥脆,裡面的蝦肉又鮮嫩多汁🍤🍤,超好吃!
炙燒海鰻壽司
魚肉軟嫩多汁,還有一點炭烤的香味,讓人回味無窮!😍😍😍
海鰻壽司
炙燒芝士三文魚壽司和炙燒羅勒芝士三文魚壽司
三文魚壽司
2023-08-13
海鰻壽司
三文魚壽司
  • 炙燒海鰻壽司
壽司郎今個月以「四週年創業祭」為主題,小編又去左試新MENU🤩!🍜濃厚海膽拌麵 $32小編試左呢個海膽拌麵,唔推介俾大家。因為海膽味一啲都唔濃厚,食落唔吸引。建議大家留翻啲quota食其他野。🦀生松葉蟹腳 $29留翻啲quota就要試下生松葉蟹腳!咬落啖啖肉,而且非常鮮甜。價錢雖然偏高,但值得叫件試下!🦀特製軟殼蟹卷 $22軟殼蟹卷就好多地方都食到,唔算太特別。味道同質素同保持中上。咬落軟殼蟹卷會食到濃郁嘅炸蟹味同淡淡牛油果香,穩陣之選!

🍜濃厚海膽拌麵 $32

🦀生松葉蟹腳 $29

🦀特製軟殼蟹卷 $22
2023-08-07 145 瀏覽
壽司郎walk in一向都要大排長龍,收工唔想等經app叫咗外賣自取,預啱時間去到唔使等,拎完走得。叫咗個精選三文魚盛合2人前,有煙燻三文魚、炙燒三文魚腩、三文魚腩、厚切三文魚及三文魚卷各4件,啱晒鐘意食三文魚既朋友。壽司件件都新鮮大件,色澤靚,有雪白油花,見到都流晒口水。壽司飯係用日本米,有醋味,飯夠紥實,唔會一夾就散。入口啲魚油香味泌晒出嚟,件件三文魚都鮮甜軟滑,呢一餐真心好滿足。壽司郎keep到一貫高水準,難怪長期都咁多人幫襯。
壽司飯係用日本米,有醋味,飯夠紥實,唔會一夾就散。

2023-08-02
外賣自取
2023-07-23 202 瀏覽
壽司郎樂富打風嗰日晏晝去食,等位都係10分鐘左右好快就入到去。質素都係偏差😅卡達拉娜炸蝦牛油果卷極上海膽海苔包蟹亭軍艦赤蝦日本產帆立貝((迷你壽司飯)甜蝦鰈魚鰭邊特選大吞拿魚腩三文魚腩長鰭吞拿魚蟹柳沙律軍艦個甜品卡達拉娜可以係超級硬,未完全解凍好,要好用力先可以食到😅其他壽司都係一般水準,冇話特別好食。炸蝦牛油果卷個炸蝦可以係凍既😅
壽司郎樂富

卡達拉娜
炸蝦牛油果卷
極上海膽海苔包
蟹亭軍艦
赤蝦
日本產帆立貝((迷你壽司飯)
甜蝦
鰈魚鰭邊
特選大吞拿魚腩
三文魚腩
長鰭吞拿魚
蟹柳沙律軍艦

2023-07-17
2023-07-11 200 瀏覽
今日去九龍東呢邊搵嘢食,最後同朋友都係諗唔到食乜嘢就去咗食壽司郎,排隊情況,我諗都係差唔多30分鐘先入到去,不過傾吓偈其實時間都好快過!今日見到有7月menu,正!佢嘅松阪牛壽司幾特別,亦都幾厚切,牛肉味都幾香濃加埋嘅醋米飯,原來係幾好食嘅一個配搭!佢嘅赤蝦就非常大隻,食落去都有甘甜嘅味道,爽口彈牙,都食得出非常新鮮!螢光魷魚,加埋薑同埋蔥嘅配搭,令到成個味更加突出,反而炸雞就冇乜特別,唔係太熱,都係比較鍾意食,即叫即炸嘅!最後叫埋佢嘅雪糕,非常滿足,正!

2023-05-31 328 瀏覽
好久沒去壽司郎🍣 這次到訪樂富分店,人潮依舊呀😝 週末午餐時間等了一個多小時入座,算是不錯吧✨每次到壽司郎必點的帶子和赤蝦,真的食極不厭,爽嫩口感和清甜之味沾上檸檬🍋醬油和芥末🤤 吞拿魚腩呈漂亮的紅色,大大份超滿足呢😚經典布丁🍮是熟悉的味道😋 口感較紮實,作為收尾甜品很圓滿哦🥰