2019-04-16 350 瀏覽
約了朋友飲杯野,他住在附近,我們發現了個好地方。本來有個任飲的白酒清酒的餐,還會跟刺身。但有個由廚師發板,有刺身,小食和串燒,價費是每位三百幾,都ok。先食了燒三文魚干,象拔蚌刺身及生蠔。刺身夠新鮮好鮮甜,所以連壽司都好有水準。帶子肥厚,鮮甜又將口,而隻虾都係又大又甜。、串燒有豬軟骨串,牛舌串燒,燒汁燒雞亦串和串燒牛頸脊。串燒就不是燒得好乾身,牛串咬開,內是有汁,邊位都有蕉蕉地脆口。豬軟骨串,一骨一肉,食落好得意。再來一個小食,一字骨雞翼,辣辣地又香口。最後係象拔蚌泡飯,配菜多顏色豐,同樣好鮮甜。

2019-04-09
2019-04-14 420 瀏覽
今天到壹壹漁一食午市自助餐,之前都聽聞這裏物超所值,今日一試,非常同意。食品方面主要是泰式為主,冬蔭公湯、海南雞、泰式豬頸肉及泰式咖哩等款式頗多。海南雞很嫩滑,聯同雞油飯一起吃,香滑可囗。另外,泰式小食如蝦片、春卷及炸魚餅很脆口,蝦片香脆可口,吃過不停。自助餐不可缺少的冷盤和魚生方面。這裏有多款泰式沙律,凍蝦、青口,魚生則有三文魚刺身,全部新鮮,鮮甜,三文魚很肥美。海鮮也有熱食的,包括炒蜆、魚。餐廳內也有即煮的湯河,牛肉湯很惹味。泰國的甜品如椰汁糕、紫米露都是有充分的供應,味道也很不錯。水果則西瓜,清甜多汁。雖說這裏的午市自助餐選擇未必算包羅萬有,不過勝在每款食品都是高水準,尤其是海南雞,加上超值的價錢,對愛吃泰國食品的朋友,這裡是一個不錯的選擇。

餐廳內也有即煮的湯河,牛肉湯很惹味。
泰國的甜品如椰汁糕、紫米露都是有充分的供應,味道也很不錯。
水果則西瓜,清甜多汁。

2019-04-12 296 瀏覽
路邊見到特色火鍋,張相是花膠雞湯底,而且餐廳係酒店內,真係夠晒吸引哦!一入餐廳,有個好高,放滿酒的酒櫃,勁壯觀,而地方好整潔,樓頂勁高,感覺舒服。店員講解了餐牌,最後order了Omakase Japanese Dinner, 先來一份三文魚干,食落較有質感,鹹香鹹香,會食下一件又一件,用送酒就夾晒。見到露天座位,有其他食客飲緊野,環境清靜,飲野傾計,呢度氣氛又真係幾好。再來有生蠔和象拔蚌刺身,生蠔是濃味,肉厚鮮甜,而象拔蚌鮮甜爽口,真係勁新鮮。還有壽司,幾款串燒和單骨辣雞亦,辣雞亦味道好得意,小小辣。而壽司因為刺身本身新鮮,所以好好味。最後有象拔蚌泡飯暖下胃,勁圓滿。

最後有象拔蚌泡飯暖下胃,勁圓滿。
  • 海鮮拼盤
2019-04-07 275 瀏覽
老友移民左好幾年,今次佢只返來香港幾日,我點都要約佢聚一聚,原本約佢出旺角食野,點知佢個schedule好趕,惟有我就佢, 在佢住既酒店入面食店食餐飯今次佢住旺角帝盛酒店,我就上網睇下佢酒店入面既食店,呢間叫做壹壹漁一,之後又上openrice睇下有乜野食,原來係食泰式自助餐,而且好抵$128咋一入到食店,侍應帶我地坐低之後,我不敢問一問,呢張係兩人抬? 因為張抬好大張,哈哈之後先走出去望一望有乜食,雖然話係泰式buffet,不過都好多野食,有泰式無骨鳳爪沙律,凍蝦青口,海南雞飯,仲有三文魚刺身,更加特別有點心(燒賣,包類),同埋仲有泰式船麵。其實自助餐唔需要太多款式,只需要夠精夠特式就得勒,呢間比到呢種感覺比我
2019-03-31
喺Openrice見到好多人都盛讚壹壹漁一嘅lunch buffet 性價比好高,都想寫返篇食評介紹下喺度食晚飯其實都好正 過去2個月已經先後幫襯咗3次首先想推介一下比鍾意品酒嘅朋友,以一間晚餐主打火鍋嘅餐廳黎講,剩係計啤酒紅酒白酒已經夾埋有十幾款可以揀,實有一款岩你。而本人比較對日本酒有情意結,呢度都有清酒、梅酒、燒酌可以揀,第一次黎試咗《菊咲 - 純米大吟釀》,飲落去有陣陣梨嘅芳香撲鼻,口感細緻嫩滑,男女都岩飲呢度有裝清酒嘅專用器皿,仲有好多酒杯可以揀,可以睇得出呢度對侍酒水都好認真。講返嘢食,雖然夜晚主打火鍋,但係呢度啲串燒一啲都唔馬虎,和牛肉質燒得岩岩好,外層燒到少少脆口,內裡鬆軟,要趁熱食呢度嘅免治雞肉棒都好特別,咬落去軟綿綿嘅口感好似食緊棉花糖,有種幸福嘅感覺,而除咗免治雞肉之外,仲混入咗雞軟骨碎,令到佢嘅口感更加豐富食完串燒,整返個冷盤,冰鎮鮑魚。呢道菜特別之處係用咗藥膳同酒去浸,本身以為藥膳通常都係用黎煲下雞同米線,點知同鮑魚嗰陣鮮味又幾夾。最欣賞係呢度嘅服務,幫你切好一片片方便你夾黎食跟住重點推介,清酒火煮鮮貝!如果大家出面食過清酒煮蜆,通常其實都唔會點食到清酒味,而
過去2個月已經先後幫襯咗3次

菊咲 - 純米大吟釀

串燒和牛

串燒免治雞肉軟骨棒

藥膳酒槽冰鎮鮑魚

跟住重點推介,清酒火煮鮮貝!
如果大家出面食過清酒煮蜆,通常其實都唔會點食到清酒味,而呢度如圖所見,佢地係會成支清酒倒哂落去,完全冇溝水 ,再加一堆蔥同蒜爆香佢。黎第3次嘅時候食,咁岩呢晚冇哂平時嘅蜆,一問之下發現今晚嘅蟶子幾新鮮,提議我地試下清酒煮蟶子。一試,嘩
好鮮甜
清酒火煮鮮貝 (是日貝類為蟶子)

仲要以猛火去燒佢,令到啲蟶子快熟得黎保持到爽脆嘅口感,咬落去蟶子自身嘅肉汁搭上佢地特登用嘅甜身清酒,完全係人間享受。真係錯有錯著
(如果有興趣試嘅朋友建議訂座嘅時候問埋可唔可以預留蟶子)
清酒火煮鮮貝

好鍾意呢度中日泰式嘅菜都有,食完蟶子呢啲咁港式嘅海鮮,整返條燒喜之次。魚肉好鮮好軟好滑 (提返,因為佢哋真係即叫即燒,所以由落單到上菜要等大概半個鐘,所以有心食最好都係一黎到就嗌),重點係條喜之次好大條
(另外,後尾職員話呢度都可以蒸喜之次,下次黎我應該會試下)
燒喜之次

食咗咁多好嘢,中場要食返個沙律清一清腸胃。點知簡簡單單一個沙律用料都好豪華,有大量嘅蟹籽同羽衣甘藍,再配上一條條(大條)嘅蟹柳絲,健康得黎依然係啖啖「肉」,贊

櫻花蝦蟹籽沙津

跟住繼續嗌小食,呢度啲職員推介炸雲吞,不過咁岩見到佢地有炸水餃,心諗:水餃都有得炸?於是膽粗粗試下。咬落去皮好脆,而水餃入面有啲肉同木耳。木耳好彈牙,幾特別 不過相信炸雲吞應該會更加好食,下次會試下

炸水餃

食到最後,加返個烏冬埋尾。呢度用嘅係稻庭烏冬,滑溜溜好好食
不過本人有啲貪心,因為知道呢度火鍋有冬蔭公湯底,又見其他Openrice食評讚呢度嘅泰式午市自助餐嘅冬蔭公湯好飲,所以特登問有冇得整個冬蔭功湯稻庭烏冬,啲職員話ok
湯底果然好香,而且唔會太酸,不過鍾意食辣嘅朋友如果有心試,可以嗌之前叫佢加辣
稻庭烏冬 (另加冬蔭功湯底)

呢晚食得好滿足,啲嘢食新鮮,價錢公道,環境好衛生,枱同枱之間隔得夠開,會坐得好舒服,不得不提係員工非常好,啲菜點整法可以同佢傾,最鍾意佢哋肯整menu入面冇嘅嘢。希望可以多啲人幫襯佢哋

上面講咗咁多,其實都冇提過呢度嘅火鍋,以下補返一張圖係之前另外一晚黎食火鍋嗌嘅清酒糯米燉鮮雞煲。呢度係成隻雞擺落去,兩個人食其實食唔哂
隻雞好滑有雞味(唔係雪味)加埋因為本人真係好鍾意清酒,呢個煲絕對夠酒味,酒鬼唔可以錯過呢個鍋
清酒糯米燉鮮雞煲

同埋呢度happy hour有個優惠係7點前$98一位兩個鐘酒水任飲(紅白啤清酒)仲送刺身(當然,唔係好高級嘅刺身,但都叫做有三文魚帶子海膽),真心抵
,希望佢地真係有錢賺
所以大家多多支持
2019-04-03
菊咲 - 純米大吟釀
串燒和牛
串燒免治雞肉軟骨棒
藥膳酒槽冰鎮鮑魚
清酒火煮鮮貝 (是日貝類為蟶子)
清酒火煮鮮貝
燒喜之次
櫻花蝦蟹籽沙津
稻庭烏冬 (另加冬蔭功湯底)
清酒糯米燉鮮雞煲
  • 稻庭烏冬(另加冬蔭功湯底)
  • 炸水餃
  • 清酒火煮鮮貝(是日貝類為蟶子)
2019-04-04 282 瀏覽
星期六要出旺角選室內瓷磚裝修材料, 順便揾吓食咩好🤔揾到係大角咀有一間酒店入面有自助午餐, 由旺角行過去都相當近,價錢也相當抵HK$128再加1,由中午12:00開始。凍食: 雜菜沙律, 泰式鳳爪 , 青瓜 ,青口及海蝦。熱葷: 靖魚, 豬頸肉 ,排骨, 西蘭花 , 葡汁雜菜 ,蝦餅 ,蝦片, 海南雞, 雞油白飯及船麵- 即叫即煮,任點配菜。熱湯: 菜湯, 冬陰功湯( 不辣,小朋友啱飲)甜品: 有不同味道糕點, 花生糖不甩及紫米芋頭糖水。水菓: 西瓜,哈蜜瓜。飲品: 蜂蜜綠茶, 柚子蜜茶, 奶茶咖啡。( 真係有好多款式 ,唔記得自己有冇記漏😅)食完出現了大肚腩 😜,店內座位寬敞舒服, 侍應非常有禮, 值得推介。
星期六要出旺角選室內瓷磚裝修材料, 順便揾吓食咩好🤔

凍食: 雜菜沙律, 泰式鳳爪 , 青瓜 ,青口及海蝦。
熱湯: 菜湯, 冬陰功湯( 不辣,小朋友啱飲)
甜品: 有不同味道糕點, 花生糖不甩及紫米芋頭糖水
水菓: 西瓜,哈蜜瓜。
飲品: 蜂蜜綠茶, 柚子蜜茶, 奶茶咖啡。
( 真係有好多款式 ,唔記得自己有冇記漏😅)

2019-03-30
2019-04-02 175 瀏覽
上次食完依間餐廳之後非常回味, 適逢星期日放假又想去多次餐廳位於酒店二樓, 唔算多客人, 環境清靜, 不論係一班朋友or情侶都非常適合! 我地去到仲好早, 先唻order 個happy hour , 白酒/清酒無限任飲之開仲配有一份新鮮既sashimi , 有生蠔海膽仲有好彈牙既大蝦, 連平日好高要求既友人都大讚好味!杯白杯好易入口好夾刺身.. 重頭當然係打邊爐, 醬汁係自己配搭, 好鐘意佢用果jam樽裝起醬汁, 又環保而且望落好靚邊爐落左龍蝦去煲啖湯好鮮甜, 我地碌既菲菜餃吸哂d湯汁令到味道更升一層, 依個餐廳用料高質, 用餐環境舒服, 絕對要唻試下!
上次食完依間餐廳之後非常回味, 適逢星期日放假又想去多次

2019-04-01 171 瀏覽
星期日當然攞正牌唔煮飯, 今日簡既依間餐廳係我朋友介紹, 食完之後我都一定會介紹比朋友, 好好發揚推廣, 我地依日book左七點, 去到得兩枱有人, 侍應哥哥推介我地先唻個happy hour , 白酒再配刺身, 依種配搭我第一次試, 估唔到咁夾, 刺身生蠔同海膽非常新鮮, 之後order左個龍蝦刺身, 又係我第一次試, 口感好好好彈, 食落好甜, 原來係比平日既大蝦差好遠, 係好味100倍, 我同老公唔使十分鐘就食哂,再唻鮑魚又係正, 做法好有心思, 先輕輕煮熟再淋上清燒, 食落一陣陣酒味, 好香! 到邊爐又係好出色, 今日簡左烏雞花膠椰子湯, 啖湯好多骨膠原, 我地都飲左兩大碗先開始打bino, 由於都食左好多前菜, 我地打邊爐只係叫左餃同埋和牛, 餃就自家制, 我自己最鐘意係韭菜餃, 依一餐食得好開心, 餐廳好用心而且食材好新鮮, 最可惜係佢冇點做廣告, 好似好少人知道, 推介比大家要試龍蝦!
2019-03-25 245 瀏覽
今天友人約我到旺角聚舊,帶我去酒店食 Buffet lunch,原來在旺角帝盛酒店內有間”壹壹漁一”,做緊假日$128午市自助餐,非常抵食,當然要試試質素。餐廳佔地大,樓底高,坐得舒服。飲品包括有:茶、熱鮮奶、咖啡、柑桔檸檬、綠茶。有三文魚、凍蝦、青口,和數款沙律。即製的金邊湯粉、芽菜、墨魚丸、魚角、牛丸。甜品有糕點、西瓜和芝麻糊。有冬陰功湯,和海南雞湯。主食有:海南雞飯、咖哩牛腩、炒蜆、泰式金邊粉、炭燒豬頸肉、炒青菜、燒鯖魚。炸物有:蝦片、魚餅、春卷還有蒸點心。

餐廳佔地大,樓底高,坐得舒服。

飲品包括有:茶、熱鮮奶、咖啡、柑桔檸檬、綠茶。

有三文魚、凍蝦、青口,和數款沙律。
即製的金邊湯粉、芽菜、墨魚丸、魚角、牛丸。

甜品有糕點、西瓜和芝麻糊。
有冬陰功湯,和海南雞湯。

炸物有:蝦片、魚餅、春卷

還有蒸點心。

2019-03-17
2019-03-14 259 瀏覽
今午睇完網上食評後去光顧,中午12點左右到達,但未見人客,大概到12:30左右先至開始多人,發覺很多人客係獅子銀行職員,細問侍應才知佢哋幫襯會有85折,所以一定程度會吸引到佢哋。説回食物,自助沙律吧選擇唔多,泰式沙律有3款,柚子沙律,酸辣鳳爪,木耳青瓜,青木瓜沙律都會輪住替換,基本上味道正常,但青木瓜沙律好似過辣,食完要猛飲凍水解渴,另外亦可加錢20, 30選取推薦食品,例如船河,海南雞連油飯,我就試咗海南雞,雞算嫩滑,但油飯過濕,唔算好食,仲有冬陰公湯,只有草菇片,欠缺蝦,唔算吸引。埋單唔駛$80, 性價比算唔差, 行開一試就無妨。
埋單唔駛$80, 性價比算唔差, 行開一試就無妨。
2019-03-13 310 瀏覽
老婆睇錯咗呢度係88蚊有自助餐食黎到原來係半自助餐 咁既然都黎到,咁就食啦 多大堂係酒店式嘅大堂餐廳算係高樓底嘅, 裝修並不是走豪華路線,但也舒適的大堂餐廳其中一邊呢度淨係食個沙律吧就五十八蚊 不過呢個沙律吧,無麵包的有湯,有粟米,有鷹嘴豆,有菜,有啲冷盤甜品,屬於一個簡單嘅沙律吧 有咖啡機,檸檬茶嗰啲任飲 但58蚊應該就唔會食得好飽所以都係加錢食主菜啦我同老婆在家外母一行3人我老婆想食海南雞飯屬於不太油的油飯雞好滑份量也多好食我就食咖哩雞雞肉好多,配菜唔係好多,汁份量唔夠雖然雞肉好多,但係屬於較鞋嘅雞肉煮得過咗火鰻魚飯超大塊,好味總括而言 如果用半自助餐嘅形式去睇 佢半自助餐嘅部分係有啲失色嘅 選擇太少,而亦都不常refill 但以價錢嚟講, 80蚊,環境舒適度 任飲即磨咖啡,有湯甜品 性價比係高嘅 但今次我都覺得好難評價 因為如果我今日嘅目的係黎間hea下冇咁多人嘈,80蚊呢個價錢呢度係good嘅 但係如果我想食一個好嘅半自助午餐 我覺得呢度未必係首選 我住個位置行過嚟大概15分鐘,算係近 但係如果你係一般喺地鐵站落車 就有啲隔涉 所以嚟呢度最緊要睇你目的係乜 想靜下悠閒hea下,
老婆睇錯咗呢度係88蚊有自助餐
黎到原來係半自助餐
咁既然都黎到,咁就食啦
多大堂係酒店式嘅大堂
餐廳算係高樓底嘅, 裝修並不是走豪華路線,但也舒適的

大堂

餐廳其中一邊

呢度淨係食個沙律吧就五十八蚊
不過呢個沙律吧,無麵包的
有湯,有粟米,有鷹嘴豆,有菜,有啲冷盤
甜品,屬於一個簡單嘅沙律吧
有咖啡機,檸檬茶嗰啲任飲
但58蚊應該就唔會食得好飽
所以都係加錢食主菜啦

我同老婆在家外母一行3人
我老婆想食海南雞飯屬於不太油的油飯雞好滑份量也多好食

我就食咖哩雞
雞肉好多,配菜唔係好多,汁份量唔夠
雖然雞肉好多,但係屬於較鞋嘅雞肉
煮得過咗火

鰻魚飯超大塊,好味

總括而言
如果用半自助餐嘅形式去睇
佢半自助餐嘅部分係有啲失色嘅
選擇太少,而亦都不常refill
但以價錢嚟講, 80蚊,環境舒適度
任飲即磨咖啡,有湯甜品
性價比係高嘅

我住個位置行過嚟大概15分鐘,算係近
但係如果你係一般喺地鐵站落車
就有啲隔涉
所以嚟呢度最緊要睇你目的係乜
想靜下悠閒hea下,瘋狂飲檸茶檸水咖啡
咁你可以嚟了
但你想食一個有質素嘅半自助午餐
就真係唔好嚟喇
2019-03-12
2019-03-12 166 瀏覽
約左幾個朋友到大角咀帝盛酒店二樓食晏,之前來過覺得抵食啲野又唔錯,雖然款式唔算多係泰國菜式但最緊要係啲嘢有水準! 約朋友吃吃談談我都鍾意來食客唔雜又唔嘈, 收費只係每位128元加埋一才不過140多元,睇埋啲食物既新鮮又企理 。沙律,甜品,飲料,生果,泰式無骨鳳爪沙律,樣樣齊!新鮮肥美嘅三文魚我地食唔停!熟食好好味!該淋嘅淋,該爽嘅就爽!鷄肉滑!豬手又滑脫脫,夠入味!青魚好甘香!熱辣辣夠脆口泰國春卷同蝦片依個即場煮嘅 黑色湯底米粉好特別,湯底味道濃都有香料香味,原來湯底叫nam tok, 鮮濃原因係摻入豬血或牛血熬製而成,但又飲唔出有血腥味喎,真係好有風味!仲有,冬陰功湯夠濃都,蒸籠內幾款包點,燒賣等都熱辣辣好軟熟,啲食不停供應,真係好唔錯!
約朋友吃吃談談我都鍾意來[壹壹漁一]食客唔雜又唔嘈,

沙律,甜品,飲料,生果,泰式無骨鳳爪沙律,樣樣齊!
新鮮肥美嘅三文魚我地食唔停!

青魚好甘香!

熱辣辣夠脆口泰國春卷同蝦片

仲有,冬陰功湯夠濃都,
蒸籠內幾款包點,燒賣等都熱辣辣好軟熟,
啲食不停供應,真係好唔錯!

2019-03-09
2019-03-12 179 瀏覽
外面下着毛毛雨空氣濕度高,人顯得 懶洋洋,週末放假起床已是九時多,一家人想着中午吃什麼…… 突想起附近曾經去過吃晚餐的帝盛酒店內餐廳"壹臺漁一''星期六、日也有午市自助餐的,朋友也讚好。 即電留座,幸好有位,一家四口準備前往…… 到步幸好留了位,巳經滿座了衹剩窒外座位,我們被安排一張寬敝的大枱。 這 雖然不是很大但有種令人舒服的感覺! 這個自助午餐屬於小型的,以東南亞菜為主款式不多,但每樣都做得精緻顯出廚師的用心。很滿足到我個人求精不求多的要求! 價錢更加要讚!每位$ 128(另加一 )有這般的食物水準屬是超值了!_沙律吧蔬菜新鮮,有不同的沙律醬汁,刺身,多款泰式甜品及芝麻糊。三文魚色澤鮮明非常新鮮!凍蝦和青口彈牙帶鮮甜!熱葷;白切雞肉質扎實皮爽滑,清甜娃娃菜,猪手夠淋滑滑口感十分滋味!泰式脆脆春卷,蝦餅,蝦片……炒蜆,什菜……等。體驗到廚師製作每樣調味都咁出色!還有泰式風味爽爽猪肉丸,墨魚丸,魚丸即煮米粉,金邊車仔檔。除了新鮮水果還有多款美味泰式甜品。一家人悠悠慢食,感覺愜意~食物味道好,價錢親民抵食!非常亨受!又是一個美好的 週末!
即電留座,幸好有位,一家四口
準備前往……
這 雖然不是很大但有種令人舒服的感覺!
_

三文魚色澤鮮明非常新鮮!

凍蝦和青口彈牙帶鮮甜!

熱葷;

泰式脆脆春卷,蝦餅,蝦片……

炒蜆,什菜……等。
體驗到廚師製作每樣調味都咁出色!

還有泰式風味爽爽猪肉丸,墨魚丸,魚丸即煮米粉,金邊車仔檔。

除了新鮮水果還有多款美味泰式甜品

一家人悠悠慢食,感覺愜意~
食物味道好,價錢親民抵食!
非常亨受!又是一個美好的 週末!
2019-03-06 193 瀏覽
大角咀平民食肆好多,大部分都價錢又平又好食,而且人唔算多,例如我地今日就去左呢間壹壹漁一,係日本菜,名字聽落好有趣。叫左個火鍋,花膠椰子燉竹絲雞鍋,湯底好濃,奶白色,撈上黎睇都好足料,竹絲雞肉質鮮甜,粟米落鍋更甜。自家製椰菜餃拼自家製韭菜餃,都幾大幾新鮮,皮薄餡多,漲卜卜,落鍋裡慢慢滾,滿足。除左火鍋,仲有串燒食,試左個燒黑豚肉串,烤得好好,外脆內嫩,調味足夠,好濃郁,令人停唔到口!壹壹漁一光線充足,令人坐得舒適,桌又夠大,可以盡情傾計,收工後約朋友小聚,盡情鬆一鬆都唔錯!

2019-03-06 141 瀏覽
經過大角咀見到一間日本野叫壹壹漁一,個名好得意,即興同朋友入去食。Happy hour刺身拼盤,上面有海膽、帶子、甜蝦,冰鎮每持新鮮。海膽量好多,入口即溶,於舌尖慢慢融化,滑膩又口感豐富。至於帶子就充滿汁,啖啖海水鮮味。串燒分別叫左三款:汁燒雞翼串、燒黑豚肉串、燒本地騸牯牛頸脊串。燒得非常好,受熱均勻,肉眼可見恰到好處,肉汁都鎖實於肉裡面,先講牛,牛串外脆內嫩,微微泛紅,咬落有濃郁牛汁。黑豚肉肉質結實,色澤漂亮,雞肉加上醬汁後相當惹味,送酒一流!講到酒,當然唔少得啤酒啦!清涼舒爽,配上串燒簡直人間天堂。Happy hour除左清酒任飲,仲仲可以$15一隻生蠔 任叫!壹壹漁一環境唔錯,好夠光猛,適合四人左右朋友小聚,飲酒同串燒都得,價錢合格,性價比高,可以得閒同人黎大快朵頤!

講到酒,當然唔少得啤酒啦!清涼舒爽,配上串燒簡直人間天堂。