2019-06-02 139 瀏覽
同表嫂去旺角信和買東西,經過隔壁的旺角新城,看到辣雞煲7折的廣告,勾起表嫂的思鄉食慾,反正是時候吃晚飯,就直接上去了。我們坐在窗邊位置,可以看到彌敦道街景。準備吃辣的東西,要叫一些冰凍飲品幫助減低刺激。表嫂知道我不能吃太辣,只選小辣一隻雞。 這家的雞煲送上後多煮一分多鐘再翻炒一下便可以吃了。雞件肉質嫩滑鮮美, 加上微辣麻香醬汁,表嫂大讚好好味。食完雞,店員送來粉絲蒸扇貝,不錯吃。我們的火鍋選了南瓜蜆湯底,湯內有些鮮蜆。手切牛頸脊牛味濃郁,好味啊。海鮮也很新鮮,特別是鮮蝦,吃著鮮甜美味。表嫂未食過雞子,味道和質感不是每個人都能接受的。蔬菜好新鮮,味道也很清甜。豬肉和羊肉也好食, 肉味好鮮。海鮮和手切牛頸脊肉不是任食,客人可以追加任食表單上的火鍋配料。表嫂說雞煲最好吃,兩百多一個人很抵噠。

我們坐在窗邊位置,可以看到彌敦道街景。

準備吃辣的東西,要叫一些冰凍飲品幫助減低刺激。

雞件肉質嫩滑鮮美, 加上微辣麻香醬汁,表嫂大讚好好味。

手切牛頸脊牛味濃郁,好味啊。

海鮮也很新鮮,特別是鮮蝦,吃著鮮甜美味。

表嫂未食過雞子,味道和質感不是每個人都能接受的。
蔬菜好新鮮,味道也很清甜。

豬肉和羊肉也好食, 肉味好鮮。

海鮮和手切牛頸脊肉不是任食,
客人可以追加任食表單上的火鍋配料。
表嫂說雞煲最好吃,
兩百多一個人很抵噠。

5 分鐘 (堂食)
2019-06-01 95 瀏覽
黎呢度就係為咗食到雞煲加火鍋,9點半後仲有優惠價 $188跟海鮮拼盤!首先食咗個雞煲先,雞煲係可以無限refill 我哋叫咗一個唔辣嘅雞煲,食落都係好惹味🤣雞肉切得細細舊,食落都幾入味。入邊仲有啲炒菇,食落特別香~~仲送咗一碟蒜蓉蒸扇貝食完雞煲之後就轉食打邊爐~ 揀咗南瓜湯底,清清地南瓜味都幾濃。食咗碟肥牛先~牛味好鮮,肉質都好嫩,覺得呢個餐性價比極高😎仲有個海鮮拼盤,大大隻蜆殼,好甜夠哂正😝叫多少少配料就已經飽到不得了~~
黎呢度就係為咗食到雞煲火鍋,9點半後仲有優惠價 $188跟海鮮拼盤!

仲送咗一碟蒜蓉蒸扇貝

食咗碟肥牛先~牛味好鮮,肉質都好嫩,覺得呢個餐性價比極高😎

仲有個海鮮拼盤,大大隻蜆殼,好甜夠哂正😝

叫多少少配料就已經飽到不得了~~
2019-06-01 122 瀏覽
終於約到朋友仔一齊dinner la相約到回到味來嘆返個宵夜雞煲火鍋只要9點半後去 包埋海鮮拼盤都係$188/1人我地雞煲揀左唔辣嘅黃燜雞煲香氣撲鼻 油而不膩 味道獨特👍🏻雞肉色澤亮麗 肉質鮮美嫩滑😋而食雞煲前 會送上金蒜鹹蛋蒸扇貝粉絲帶點鹹味 扇貝都夠鮮甜之後火鍋黎到 叫左個比較清淡嘅湯底就係黃金南瓜海硯湯 滿滿的南瓜味本地手切牛頸脊 當然唔少得而生猛海鮮拼盤 有蚌有蜆有蟶子額外仲有60款配料任叫添啊所以話宵夜時段真係性價比好高㗎🙌🏼________________________裝修環境:✨✨✨✨服務態度:✨✨✨✨✨食物質素:✨✨✨✨(5個✨為滿分)________________________唔信我嘅可以自己去試試😂
終於約到朋友仔一齊dinner la
________________________
裝修環境:✨✨✨✨
服務態度:✨✨✨✨✨
食物質素:✨✨✨✨
(5個✨為滿分)
________________________
唔信我嘅可以自己去試試😂
本地手切牛頸脊
生猛海鮮拼盤
$188 (宵夜)
本地手切牛頸脊
2019-05-29 112 瀏覽
呢排冇波睇, 成班麻甩佬好悶, 老友就吹雞出去食雞煲啤啤佢, 我呢啲住家男邊度食咁多窿路呀, 今次去帶咗我去旺角, 地點就腳 ,重要雞煲任食, 我心諗通常任食嗰啲都出事㗎喎, 但老友極力推介下唯有一試。地點真係好方便,出咗油麻地地鐵站行五分鐘就到,呢度係半自助雞煲, 雞煲任叫任食, 分咗兩款味道, 辣嗰款叫 惡魔雞煲, 聽到隔離枱都叫辣,就知道係好辣, 所以我哋只敢叫小辣, 果然真係辣到噴火。 雞肉都好嫩滑, 性價比高, 加咗湯底後諗住打邊爐, 隨即送上海鮮拼盤, 有鮑魚有蝦有貝殼類, 配料新鮮相當高質。 仲有嗰碟牛頸脊, 肉質鮮甜, 油脂分佈適中,不錯。其他任叫嘅配料都超過60款, 而且嘢飲任飲,我覺得相當超值。當中我極力想推薦呢一款飲品, 好似涼粉咁, 當食完辣野,飲返啲凍嘢真係透心涼。
地點真係好方便,出咗油麻地地鐵站行五分鐘就到,
呢度係半自助雞煲雞煲任叫任食, 分咗兩款味道, 辣嗰款叫 惡魔雞煲, 聽到隔離枱都叫辣,就知道係好辣, 所以我哋只敢叫小辣, 果然真係辣到噴火。 雞肉都好嫩滑, 性價比高, 加咗湯底後諗住打邊爐, 隨即送上海鮮拼盤, 有鮑魚有蝦有貝殼類, 配料新鮮相當高質。 仲有嗰碟牛頸脊, 肉質鮮甜, 油脂分佈適中,不錯。

• 惡魔雞煲
  • 手切牛頸脊
2019-05-29 94 瀏覽
很久沒有食雞煲了,現在有各底各樣的火鍋,雞煲已經少食,但今天因為10點半才收工,一時之間想不到吃什麼,朋友介紹就去食雞煲看看價錢宵夜時間十分便宜,吃完雞煲後,還可以轉火鍋,這個格局在其他店鋪,大約都要3百以上雞煲選擇小辣,但有個小意外,店員上錯了台式卜卜蜆煲,如果除了雞煲,最近多了任食卜卜蜆煲,今天很多人都選擇了,所以才上錯,不過令我想到卜卜蜆,好像更吸引,不過雞煲很快上枱後基本上,雞肉十分飽滿,感覺十分良好,味道也很足食完雞煲後,選擇了蕃茄湯底,湯內已有新鮮蕃茄,蕃茄味不錯,火鍋配料60多款,每款食一點都已經很飽,不得不提牛頸脊,同普通肥牛比較,級數真的不同,很好吃。
很久沒有食雞煲了,現在有各底各樣的火鍋雞煲已經少食,但今天因為10點半才收工,一時之間想不到吃什麼,朋友介紹就去食雞煲

2019-05-29 51 瀏覽
呢日約左幾個中同放工出黎食飯,近排天氣又涼番,所以一班人就去左食雞煲。餐廳有一個個卡位,方便朋友去傾計。回到味來有雞煲加火鍋放題,任飲任食一個人都係248,價錢比較實惠。店員首先拎左醬料比我地自己配,每個醬料碟仲細心寫埋醬料名。一開始先上左個金蒜咸蛋蒸扇貝,扇貝蒸得岩岩好,仲有好香蒜蓉咸蛋味。因為朋友唔食得辣,所以我地叫左黃燘雞煲,雞煲有成隻雞,煮得好入味,另外仲加左少少菇,食得出好足料!食完雞煲之後,店員會好貼心咁幫你換過個鍋打邊爐,同埋可以再揀湯底。每枱會送一碟手切牛,同加一份海鮮。份海鮮比我好大驚喜,入面有鮑魚,蟶子等等,每個都好大隻好新鮮。臨走之前,店員送左我地一份薑茶水中花。中間個花係用豆腐雕刻而成,我同朋友好驚訝廚房師傅咁用心去做一份甜品。所謂今時今日既服務態度,我地食飯全程店員都好好態度,呢間舖頭對客人咁用心落力,真係值得讚揚!
回到味來有雞煲火鍋放題,任飲任食一個人都係248,價錢比較實惠。

店員首先拎左醬料比我地自己配,每個醬料碟仲細心寫埋醬料名。

因為朋友唔食得辣,所以我地叫左黃燘雞煲雞煲有成隻雞,煮得好入味,另外仲加左少少菇,食得出好足料!

2019-05-29 71 瀏覽
旺角已經有很多間雞煲,不過依間未食過,而且9半後入黎食只係$148任食,其實都幾抵食,不過可惜的是海鮮拼盤都已經賣清光,但調轉頭想想,即是海鮮都是即日海鮮,不過今天無緣食到。今日我揀左小辣既惡魔雞煲,本來都話唔算好辣,不過食食下就開始入味,麻辣味都唔錯,而且d雞肉都幾好,感覺上都足料前菜仲有個扇貝食下,大大隻的扇貝,食完雞煲就揀左,蕃茄湯或,大約61款的配料任食,真係好抵食。還有主角的主角,本地手切牛頸脊,肉味十足,而且係厚切,咬落有口感之餘,肉感都好嫩,其實百幾數有依碟牛肉,都已經值回票價。

2019-05-28 61 瀏覽
平時食開旺角嗰間雞煲竟然裝修, 雞煲引起嘅我立即要四圍搵下有乜 好推介, 見喺旺角附近呢一間雞煲嘅評價都唔錯,即管試下。先講地點好近家樂附近,坐地鐵到油麻地站後行五分鐘就到。估唔到佢會有海鮮拼盤送, 有蝦有鮑魚 ,仲有花甲同勝子, 都好多元化。雞煲出場, 原先我哋見到餐牌寫住惡魔雞煲, 想試下中辣, 好彩最尾轉咗做小辣, 已經辣到飆汗。 佢嘅味道有別於一般雞煲, 重孜然粉味, 嗰種味道都唔錯。 呢度最好就係有任飲, 無論幾口渴都無限添飲。黃燜雞煲相對就冇咁惹味, 個人比較喜歡惡魔雞煲。送嘅蒸扇貝 牛頸脊牛味濃,正食物種類都相當多,啱曬大胃王。

先講地點好近家樂附近,坐地鐵到油麻地站後行五分鐘就到。

黃燜雞煲相對就冇咁惹味, 個人比較喜歡惡魔雞煲

送嘅蒸扇貝

牛頸脊牛味濃,正

食物種類都相當多,啱曬大胃王。

2019-05-25
  • 惡魔雞煲
  • 手切牛頸脊
2019-05-28 123 瀏覽
今日中午在群組發起去食雞煲,有人介紹去旺角的《回到味來》,但最後只有我們三個人來,我們19:30 來到,可能今天是星期三來到的人不算太多,這裡屬於半放題海鮮火鍋,首先是先招牌惡魔雞煲或黃燜雞煲,然後換湯底再食火鍋。今天我們選了普通辣的招牌惡魔雞煲一隻雞的份量,服務員先為我們送上每客一份的前菜金蒜鹹蛋蒸扇貝,這個口味配搭得很不錯,然後雞煲就來了,雞煲和我平常食開的麻辣的有點不同,他隨了麻辣的味道還多了其他的辣味,醬汁好好味真是想叫個白飯來食下,而且這裡的雞煲還可以任食再加,但因為想留返個肚來吃海鮮火鍋,所以白飯和雞我們也沒有加,食完雞煲我們沒有選擇店內免費提供的其他五款湯底,我們叫服務員直接在雞煲上加湯就可以了,之後服務員很快就為我們送上,半自助火鍋不可再點的時令海鮮拼盤,拼盤內有鮑魚、鮮蝦、聖子和蚌類等等,全部都開好洗乾淨,味道新鮮可口,還有一碟本地手切牛頸脊,這碟真是不錯,一碟真是不太夠,還好自助任點的也不小,而且大多數也是不錯,埋單每人也不用三百,平時我們剩食雞煲也差不多了。
2019-05-28 77 瀏覽
垃圾中的極品,自問真係未去過一間咁爛嘅食店,8點入場,半個鐘先嚟個雞煲,好快食晒之後,畫紙入打邊爐啲嘢,一直都冇嘢嚟,催單第一次叫我地再畫單,第二次又係咁,結果10點都未有得食打邊爐嘅嘢,催到有嘢食嚟之後話夠鐘埋單,真係火都嚟!咁大個場得一個細雪櫃,啲嘢飲完全唔夠同唔凍囉,真係錯晒!總括來說,三個字形容晒,冇 下 次!
2019-05-27 167 瀏覽
同朋友約食飯,當然係約喺大家都方便嘅旺角啦。本來諗緊食咩好,不過有朋友話佢有一間食過嘅餐廳推介,就跟住佢想到嚟啦。其實呢間餐廳喺商業大廈嘅樓上,如果唔係有人帶,其實我唔會留意到。入到黎其實裝修得幾好,位唔算太多,所以人唔多,咁就好啦,我好怕太多人,太多油煙味。因為我哋都唔食得辣,所以冇揀到惡魔雞煲,叫咗一個黃燜雞煲。打邊爐餸方面就係一般邊爐都會有嘅料。最鍾意就係打邊爐嘅時候嘢飲有竹蔗茅根或者涼茶揀,咁就唔會因為打邊爐太熱氣,第日喉嚨痛啦。個雞煲燜得好入味,上嘅時候侍應仲會特登過嚟幫我地打開個煲蓋搞下佢,同提醒我哋等一陣入味啲先至食,會好味啲。話俾我哋聽最適合嘅食法呢一樣野真係好貼心啊😍個雞煲除咗雞之外,仲有其他配料,包括冬菇或者洋蔥所以成煲雞好香呀😋啲雞食得差唔多,就叫佢幫我地換咗過爐嚟打邊爐啦,湯底我哋揀咗一個比較清淡嘅芫荽皮蛋湯。湯底夠清淡就可以食得出海鮮嘅鮮味同埋食材原本嘅味道啦。同埋芫荽下火啊!😍我最鐘意海鮮拼盤夠夠海鮮揀,而且又夠新鮮,一啲腥味都無😈最後我哋傾計傾得有啲耐,呢個時候侍應哥哥走埋嚟問我地要唔要試吓佢哋個甜品,免費送咗一個甜品俾我哋。初時我哋冇咩期待上到嚟嘅時候先

因為我哋都唔食得辣,所以冇揀到惡魔雞煲,叫咗一個黃燜雞煲

打邊爐餸方面就係一般邊爐都會有嘅料。

竹蔗茅根

芫荽皮蛋湯底

生猛海鮮拼盤

我最鐘意海鮮拼盤夠夠海鮮揀,而且又夠新鮮,一啲腥味都無😈
薑茶水中花

最後我哋傾計傾得有啲耐,呢個時候侍應哥哥走埋嚟問我地要唔要試吓佢哋個甜品,免費送咗一個甜品俾我哋。初時我哋冇咩期待上到嚟嘅時候先發現原來係好花功夫嘅切豆腐。要切到啲舊豆腐一條條做花瓣,而且仲要唔斷,加上我哋三個人,師傅要慢工出細貨,切足三次,而且配埋個薑茶,幫女仔驅寒實在太貼心啦🤪🤪
2019-05-27 70 瀏覽
好彩一早book好枱食雞煲火鍋放題,如果唔係,排半個鐘都未必有位🙈🙈招牌😈雞煲我嚟喇🥰 一上枱就聞到好香嘅香料味加淡淡嘅辣味🌶 配料有花椒、八角、洋蔥、乾辣椒...... 叫得惡魔🦹‍♀️真係有佢過人之處,好惹味(我只係食少辣都感受到🤫)雞肉好嫩滑,職員會主動幫手炒兩炒,以防痴底👍🏻 雞肉可以無限♾添加,但我地加多咗轉就變成火鍋🍲,因為海鮮同其佢火鍋配料不停呼喚緊我😂😂火鍋我地揀咗自家清湯,可以清清口嘅辣味😚 跟餐有海鮮拼盤(6款左右),我見同朋友推介嗰啲有啲唔同,應該係時令食材,今次有鮑魚、蟶子、大蝦......非常新鮮 跟餐仲有金蒜咸蛋蒸扇貝,粉絲扇貝真係食得多,但加咗咸蛋真係第一次食,蛋黃粉粉地,食落多重口感😛

仲有一日就放假,提早同朋友Happy Thursday,食雞煲海鮮火鍋半放題($248/位,另計醬油、服務費)。🐥🦐🥘🥢·Book咗枱唔洗等即入,一坐低先揀雞煲🐥🥘,有2款選擇 — 招牌惡魔雞煲或黃燜雞煲,同樣係任食。我哋揀咗前者,半隻雞、少辣🌶。·落單後,職員會遞上醬料盤俾我哋配搭,搞掂之後就上雞煲。雞煲煮咗大約2分鐘⏳,職員就嚟幫我哋炒咗幾下,跟住就食得喇!雞件好入味,好惹味,落足配料烹調,又香又好食!🤤·食完雞煲之後,我哋就揀火鍋湯底、飲品、火鍋配料。有7款湯底選擇,我哋想食清d,所以揀咗蕃茄濃湯🍅。飲品就叫咗一瓶竹蔗茅根,清下熱氣。🙈 另外再揀咗多款火鍋配料!·等候期間,職員就送上金蒜咸蛋蒸扇貝,每人一大隻,趁熱食夠滋味!👍🏻·上菜速度都幾快😳,好快就上咗湯底、海鮮盤、牛頸脊、自選火鍋配料。·值得介紹下個海鮮盤,有6款海鮮,包括聖子、鮑魚、花甲、海蝦🦐、蜆等。擺盤精美、而且全部海鮮都好鮮味,啱晒鍾意食海鮮嘅朋友,下次想帶媽咪嚟食!☺️·牛頸脊🐂好大碟,有嚼勁,牛魔王表示滿足!😍 配料方面,我哋揀咗炸午餐肉、包心芝士丸🧀、美國肥牛、魚皮餃🐟🥟、芝士脆皮腸、包心蟹子丸🦀、蟹柳、魷魚🦑
仲有一日就放假,提早同朋友Happy Thursday,食雞煲海鮮火鍋放題($248/位,另計醬油、服務費)。🐥🦐🥘🥢
落單後,職員會遞上醬料盤俾我哋配搭,搞掂之後就上雞煲雞煲煮咗大約2分鐘⏳,職員就嚟幫我哋炒咗幾下,跟住就食得喇!雞件好入味,好惹味,落足配料烹調,又香又好食!🤤

蕃茄濃湯
竹蔗茅根

金蒜咸蛋蒸扇貝

牛頸脊🐂好大碟,有嚼勁,牛魔王表示滿足!😍 配料方面,我哋揀咗炸午餐肉、包心芝士丸🧀、美國肥牛、魚皮餃🐟🥟、芝士脆皮腸、包心蟹子丸🦀、蟹柳、魷魚🦑、芋絲、粟米🌽、冰豆腐、烏冬、闊薯粉。
熟識我嘅朋友都知道我打邊爐必叫午餐肉同芝士丸,今次都唔例外。午餐肉係厚切,外面炸得香脆,超正!❤️ 芝士丸做到流心,冇失望,而其他配料都好唔錯!😚
今餐又飽又滿足,職員服務都好好,又快又有禮貌。另外,餐廳成晚播放好多舊歌,劃火柴、祝君好等,回憶返晒嚟。今晚除咗「回到味來」,同樣「回到過去」呀!🤣
2019-05-25 78 瀏覽
近來雞煲+火鍋放題成行成市,要找一家有水準的不是太難。今日放工收得遲,和同事來到旺角信和隔離的樓上火鍋店,見到門口$250有半任食火鍋,好吸引!相比起一般大多要$300以上的雞煲火鍋夜題,$250有找的確有競爭力,但我都係比較注重食物質素。一坐得雞煲有辣有唔辣,遷就同事叫了半隻微辣,想留肚打邊爐。雞煲有水準,肉質幾嫩,味道唔錯;之後我哋揀咗蕃茄濃湯,聞落好香,好喇!戲肉嚟喇!先係有一人一隻熟食粉絲扇貝,好鮮!之後有一大碗海鮮盤,有鮑魚、聖子、大蝦、蜆,食得出全部都好活躍新鮮,開場有好印象!尤其值得推介有隨餐送嘅手切牛肉,仲有鮮炸響鈴、芝士丸、炸午餐肉同冰豆腐,加埋任飲飲品好多選擇,埋單$250真係好難搵!

一坐得雞煲有辣有唔辣,遷就同事叫了半隻微辣,想留肚打邊爐。

題外話/補充資料: 服務好,侍應好有交帶
2019-05-23
  • 手切牛肉、海鮮盤
2019-05-25 91 瀏覽
今天朋友帶我去食新嘢,餐廳叫回到味來,我們三人閒日上到去都看到好多人,時間還早都坐滿八成人了,呢到環境不錯,較靜不太嘈吵,冷氣都好夠凍,我們食的是半自助雞煲放題,雞是任食的,可以自選辣度,其他的食物,一般都應有盡有,還加送海鮮拼盤和牛肩脊,不錯,雞煲到了,幾香,肉質算嫩滑,吃完可加雞的,之後我們加湯食火鍋,有了之前的雞香和辣味,令火鍋香氣更濃烈,肥中好食,厚度適中,其他食物都不錯,雲吞水餃更是一絕,內裡好大隻蝦,丸類和魚片都叫彈牙,最好味的是個海鮮拼盤,鮑魚,聖子,蝦等海鮮,吃得出好新鮮,非常甜美,而送的牛肩脊更是滑溜和手味重,喜愛牛的你一定要食呢,今餐吃得真不錯,會再來的!

而送的牛肩脊更是滑溜和手味重,喜愛牛的你一定要食呢,

今餐吃得真不錯,會再來的!