2019-05-29
呢日約左幾個中同放工出黎食飯,近排天氣又涼番,所以一班人就去左食雞煲。餐廳有一個個卡位,方便朋友去傾計。回到味來有雞煲加火鍋放題,任飲任食一個人都係248,價錢比較實惠。店員首先拎左醬料比我地自己配,每個醬料碟仲細心寫埋醬料名。一開始先上左個金蒜咸蛋蒸扇貝,扇貝蒸得岩岩好,仲有好香蒜蓉咸蛋味。因為朋友唔食得辣,所以我地叫左黃燘雞煲,雞煲有成隻雞,煮得好入味,另外仲加左少少菇,食得出好足料!食完雞煲之後,店員會好貼心咁幫你換過個鍋打邊爐,同埋可以再揀湯底。每枱會送一碟手切牛,同加一份海鮮。份海鮮比我好大驚喜,入面有鮑魚,蟶子等等,每個都好大隻好新鮮。臨走之前,店員送左我地一份薑茶水中花。中間個花係用豆腐雕刻而成,我同朋友好驚訝廚房師傅咁用心去做一份甜品。所謂今時今日既服務態度,我地食飯全程店員都好好態度,呢間舖頭對客人咁用心落力,真係值得讚揚!
店員首先拎左醬料比我地自己配,每個醬料碟仲細心寫埋醬料名。