2021-12-04 50 瀏覽
無遇過一個收銀呀姐嘅態度差到咁食茶餐廳唔係要求賓至如歸嘅服務但係呢個收銀呀姐唔講多謝之餘仲會鬧個客銅鑼灣茶餐廳選擇好多唔嚟呢間真係毫無損失除非你想去畀人黑面食物係唔錯但係咁嘅收銀真係趕客worst cashier evergo only if you want to be yelled atfood is okay but the attitude of the cashier is unacceptablewill not recommend
無遇過一個收銀呀姐嘅態度差到咁

但係咁嘅收銀真係趕客

worst cashier ever

will not recommend
2021-12-02 74 瀏覽
今天天氣冷了很多🌀,窩在被窩裡不願起床,終於2點多才出門跟朋友吃下午茶。因為是第一餐,所以點多一些一起分享,分別是喜哥蔥油豬扒煎蛋飯,他他醬水牛城雞翼配炸薯條,輕盈焗羅勒蕃茄芝士肉醬長通粉。🍽喜哥蔥油豬扒煎蛋飯 🍳 招牌推介之一,果然沒有失望,跟照片是一樣的。豬扒很大,很厚,煎得內嫩外脆,有肉汁,不油膩。很怕吃燒味時配的蔥油做得很油、很鹹,但這裡味道就剛好,加分。喜歡把煎蛋的蛋黃弄破,混合白飯,再加一小塊豬扒在飯上,這樣一起吃特別幸福,滿足。🍽他他醬水牛城雞翼配炸薯條🍟雞翼微辣,惹味香口,炸薯條是幼身的,很香脆。🍽 輕盈焗羅勒蕃茄芝士肉醬長通粉肉醬香濃且酸酸的,很開胃。很滿足的一餐,下次想來試試晚餐。

🍽喜哥蔥油豬扒煎蛋飯 🍳
招牌推介之一,果然沒有失望,跟照片是一樣的。

豬扒很大,很厚,煎得內嫩外脆,有肉汁,不油膩。

🍽他他醬水牛城雞翼配炸薯條🍟
雞翼微辣,惹味香口,炸薯條是幼身的,很香脆。

🍽 輕盈焗羅勒蕃茄芝士肉醬長通粉
肉醬香濃且酸酸的,很開胃。

很滿足的一餐,下次想來試試晚餐。

2021-11-26 74 瀏覽
食物質素係好,但態度差到極點😡😡😡尤其係收銀櫃檯職員,態度差到好似喝狗咁,試過有張外買單想加嘢,佢講話唔得,因為已經出咗單,好好笑堂食加嘢就得,外賣就唔得
2021-11-22 113 瀏覽
點都諗唔到平平無奇茶餐廳,竟然好好吃超抵食!#奶茶 #西多士 #牛肉 推薦嗌左個「封門柳套餐」真係估唔到!分量好大!蘑菇湯好好味!薯條加多d黑松露會更加好d超驚喜!前湯我直接飲使!不過牛肉有d生,建議提前同工作人員講要全熟。更加驚喜仲係後頭最多金嘅「法蘭西多士加蛋」一邊花生一邊好似係雞蛋,但是花生那半邊真的絕了!加上牛油絕了!一定要試!外酥裡嫩!金燦燦好有食慾!鴛鴦內餡真的很絕!想不到番茄炒蜆裡的蜆一顆都沒有沙!OMG!絕了三文魚柚子沙律,連埋我唔中意食菜嘅肉食動物都食左大半盆
點都諗唔到平平無奇茶餐廳,竟然好好吃
超抵食!#奶茶 #西多士 #牛肉 推薦

頂級封門柳

加上牛油
絕了!一定要試!外酥裡嫩!金燦燦好有食慾!
法蘭西多士加蛋

鴛鴦內餡真的很絕!
法蘭西多士

想不到番茄炒蜆裡的蜆一顆都沒有沙!OMG!絕了
番茄醬炒蜆

三文魚柚子沙律,連埋我唔中意食菜嘅肉食動物都食左大半盆
三文魚柚子沙律
頂級封門柳
法蘭西多士加蛋
法蘭西多士
番茄醬炒蜆
三文魚柚子沙律
2021-11-19 111 瀏覽
今日同朋友食早餐,叫咗個西式d嘅早餐,有黑松露蘑菇炒蛋+香草豬肉腸+火腿,仲有餐包同drinks! 份早餐比想像中細份,但味道唔錯,尤其個炒蛋炒得好嫩滑,超級正! 呢set早餐連凍飲$41, 都ok!👌👌👌
呢間野收銀自己落錯單鬧反個客,聽電話語氣服務態度差外賣次次個飲管都冇包裝突曬崗黎 外露曬好唔衞生!野食正正常常 有時就好咸好重手🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲
呢間野收銀自己落錯單鬧反個客,
聽電話語氣服務態度差
外賣次次個飲管都冇包裝
突曬崗黎 外露曬好唔衞生!
野食正正常常 有時就好咸好重手
🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲
2021-11-16 67 瀏覽
聽講呢間個滑蛋叉燒飯好好食,就特登過嚟試下。午飯時間都幾多人,等左一陣先有位。個飯一到,見到個份量就知可能食唔哂😂,超多蛋同叉燒,蛋好滑,叉燒大大嚿好香口👍🏻👍🏻👍🏻可以一試!
2021-11-14 66 瀏覽
呢度嘅港式奶茶是用Lipton 立頓的 Yellow Label tea 貴價茶葉作為茶底,茶味甘香且香濃。沙嗲牛肉麵的牛肉可嚐得出經長時間花生醃製,沙嗲辣味得宜,沙嗲牛肉夠濃味。丹麥多士質感鬆軟,有空氣感,配上半溶的牛油和多士的溫熱,牛油味充份滲入多士。炒蛋約七成熟,份量頗大,炒蛋滑溜但不油膩。滑蛋叉燒飯,無論飯底還是滑蛋,一如餐廳特色,份量大。炒蛋約七成熟,滑溜但不會有生蛋汁滲出,叉燒不見肥膏,望落肉瘦,但叉燒吃落軟腍。豬扒蛋飯,豬扒有近一吋厚,豬扒長度有兩隻手掌般長,豬扒外層底和面脆口,豬扒肉多汁。紅豆冰紅豆份量多,配上雲呢拿雪糕,奶味濃郁!

紅豆冰紅豆份量多,配上雲呢拿雪糕,奶味濃郁!
2021-11-13 69 瀏覽
每次想食滑蛋飯就會去四寶!上星期六lunch又來四寶食滑蛋蝦仁飯,食咁多次始終水準如一。我想食少啲紅肉所以好少嗌滑蛋叉燒/豬扒飯,但係睇黎都係好正。四寶間間滑蛋飯啲水準都好穩定~ 想食滑蛋系列既朋友仔唔使周圍搵啦~
滑蛋蝦仁飯
2021-11-06
滑蛋蝦仁飯
2021-11-11 93 瀏覽
因為同frd 玩完鬼屋太夜無乜餐廳可以揀,見尼間評語都ok 諗住試下✨啤油脆漿炸魚柳蕃茄意粉炸魚柳脆漿炸得幾薄👍🏻,即叫即炸入口熱辣辣,可惜意粉番茄醬味道一般,真係茶餐廳水準。✨黑松露薯條尼間既黑松露薯條同平時嘅餐廳唔一樣,尼間係無黑松露醬只有少少係薯條上面,有d 伏🥲而且味道唔突出,建議大家唔洗食✨意式香草豬肉丸忌廉薯蓉配黑椒蘑菇汁尼個真係唔好食,薯蓉勁水,份量又少,一D 口感都無,淨係得醬汁多肉丸味道一般般

✨啤油脆漿炸魚柳蕃茄意粉

✨黑松露薯條

✨意式香草豬肉丸忌廉薯蓉配黑椒蘑菇汁
我們這次來到四寶食堂「搵食」,它裝潢比普通茶餐廳特別,以湖水藍為主調,光潔明亮,有一幅打卡花牆,增添少女味,另外座位舒適,侍應效率夠爽快,知道我們點叫幾樣菜式,即刻由二人檯轉至四人檯,顯得比較靈活變通!這裡無論港式及西式也可以選擇😊燒頂級美國封門柳套餐松露簡蘑菇湯,黑松露好像不計成本的灑進湯內,好香松露味道,質感滑順,好味! 封門柳脂肪不多,肉味濃郁,入口外表有韌勁,但裡面軟腍,浸在滿滿的蘑菇醬上很好吃,唯獨配菜中蒜頭能再軟身會更好!點醬更惹味!黑松露薯條雖然是配菜,但份量大,足夠2人食用,即炸即起,非常脆香,是我喜歡的扭紋薯條!香煎蔥油豬扒蛋飯勁厚!勁大!勁香蔥油味的豬扒令我印象深刻,這塊扒質素高,肉質軟腍夠入味,咬下滿滿肉汁,配搭蔥鼓油撈飯,很好吃,果然是招牌! 小食拼盤我們叫多了!份量巨大,4人食用剛剛好,有水牛雞翼、腸仔、雞槌、薯條及洋蔥圈!同樣是即炸即起,最值得提是洋蔥圈,炸粉薄,夠香脆,另外雞翼外表似很硬身,但內裡多汁嫩肉,男朋友覺得蠻不錯! 朱古力雪山充滿香濃朱古力味,如果能在最後上枱的話,成為甜品也不錯👍🏻! 相反紅豆冰雖然有好多紅豆冰,但味道較淡,還是下次叫小冰好

燒頂級美國封門柳套餐

點醬更惹味!

香煎蔥油豬扒蛋飯

小食拼盤

朱古力雪山充滿香濃朱古力味,如果能在最後上枱的話,成為甜品也不錯👍🏻! 相反紅豆冰雖然有好多紅豆冰,但味道較淡,還是下次叫小冰好了

在銅鑼灣地段開設茶餐廳,並提供了性價比高的餐食,份量多,食物質素好,價格相宜,整體用餐感覺良好。

2021-11-08
2021-11-06 82 瀏覽
好耐無黎四寶食堂,好掛住佢個叉燒滑蛋飯。✨呢個叉燒滑蛋飯係每次嚟到都必食,個蛋真係好滑,金黃色既賣相好吸引。蛋同叉燒嘅份量都超多,叉燒雖然唔係好肥, 但勝在啖啖肉同埋夠腍,加埋甜甜地嘅豉油真係好好送飯,食完呢碟真係今晚都唔使食。✨沙嗲牛肉公仔麵:牛肉食落軟淋,沙嗲汁唔錯有啲花生香甜甜地又唔會太辣,公仔麵都彈牙。✨丹麥吐司唔係好脆,但係牛油味好香,炒蛋都好滑份量又夠多。✨瑞士汁雞髀大大隻,個汁甜甜地唔錯。
好耐無黎四寶食堂,好掛住佢個叉燒滑蛋飯。

✨丹麥吐司唔係好脆,但係牛油味好香,炒蛋都好滑份量又夠多。

✨瑞士汁雞髀大大隻,個汁甜甜地唔錯。
早兩日經開銅鑼灣,朋友介紹我地試下呢間抵食又幾好坐既餐廳食晚飯去到既時候,幸好時間尚早,一去到有卡位坐 👍我叫左個香煎蔥油豬扒配嫩滑炒蛋+冰火菠蘿油,塊豬扒勁大塊又厚身,但係食落口感幾Juicy軟林又入味,炒蛋做得好好,好滑溜,蛋味都好濃郁,波羅油入邊係有烘過,幾香口,牛油仲冰鎮住,食落個包外脆內軟之餘,再夾住凍既牛油,口感超正!而同行既朋友就叫左燒安格斯牛肉沙律伴意大利陳年黑醋汁,朋友話沙律菜都幾新鮮,加上黑醋汁食落好開胃,再加上煎得好軟腍又幾有肉味既安格斯牛肉,配合起上黎幾好!食到中途已經見出面幾多人等,所以如果夜晚食真係要早少少黎食成餐飯好食之餘性價比都幾高,有樣會一定會再幫襯。
去到既時候,幸好時間尚早,一去到有卡位坐 👍

食到中途已經見出面幾多人等,所以如果夜晚食真係要早少少黎食
成餐飯好食之餘性價比都幾高,有樣會一定會再幫襯。
  • 香煎喜哥蔥油豬扒配招牌炒蛋、冰火菠蘿油
值得返兜,所以第二次食四寶。(1)蕃茄豬扒焗麵包磚勁大份 份量超足夠嫌啲汁少咗啲 芝士味唔夠濃好多飯 有蛋嘅炒飯 但無乜蛋味中中庸庸 (2)滑蛋叉燒炒飯蛋夠滑 叉燒多 份量大評分為中上👍🏻👍🏻👍🏻服務又幾好 哥哥仔見我哋將啲刀叉擺落水度洗 remind 我哋分2杯洗 驚倒瀉👍🏻環境衛生就好一般 張椅因為有少少色 我用紙抹一抹係幾污糟嘅🥲而我走之後有下一位客人 哥仔又好似無抹枱 所以如果對環境有要求嘅食客可以食前自己先行清潔🧹
值得返兜,所以第二次食四寶。

(1)蕃茄豬扒焗麵包磚

滑蛋叉燒飯

蕃茄豬扒焗麵包磚
滑蛋叉燒飯
2021-10-14 94 瀏覽
四寶食堂 地址: 銅鑼灣謝斐道482號兆安廣場地下1-3號舖時間岩岩545pm,仍然有下午茶同lunch ,所以就好隨心咁點了滑蛋叉燒飯是男朋友食架,因為是招牌菜之一,一大碟滑蛋,甜豉油同蔥花己是無敵好食。$38瑞士雞脾加菠蘿油,大大片牛油連烘了底力菠蘿包,那有不好吃理由。雞脾入夠入味,大大口吃肉.$78 秋葵南瓜大蝦沙律,賣相吸引,用了胡麻醬,有高級cafe 出品質素見作佢西式出品都高水準,點多份$78 意式香草肉丸伴忌廉薯蓉,個汁美味,本身我好鍾意肉丸,一口一粒,薯蓉又好滑,食完心靈同胃都超級滿足。上菜速度快,熱辣辣食到好幸福。
四寶食堂

地址: 銅鑼灣謝斐道482號兆安廣場地下1-3號舖

上菜速度快,熱辣辣食到好幸福。