2023-04-06 72 瀏覽
比較少有茶餐廳裝修咁特別,有道鋪滿花嘅特色牆,綠色油漆同選用嘅燈有復古嘅感覺,全場座位都好闊落,環境乾淨企理午餐選擇都多,常餐、中西式飯、意粉等都有椰香葡國雞飯配流心車打芝士腸($65) - 葡汁嘅椰汁味好香,撈飯好好食,飯夠乾身,粒粒分明,雞同腸嘅份量多,雞幾嫩滑,伴碟仲有新鮮嘅沙律菜溫泉蛋牛肉醬蕃茄意大利粉($68) - 意粉軟硬度適中,有咬口,牛肉醬香濃,加埋流心蛋汁同新鮮嘅菇、筍同椒,好香好好食跟餐配凍奶茶同凍檸茶(凍飲加$3) - 茶底夠濃,奶茶順滑,檸檬新鮮整體感覺唔錯

午餐選擇都多,常餐、中西式飯、意粉等都有

整體感覺唔錯
2K
呢日同兩個朋友👩🏻‍🦰👩🏻‍🦳一齊喺銅鑼灣, 想簡單快脆食個 early dinner,大家👩🏻‍🦰👩🏻‍🦳一齊諗吓有乜茶餐廳/冰室/車仔麵/燒味舖 等等合適嘅,諗到呢間,咁都唔再諗囉,就嗱嗱聲一齊👩🏻‍🦰👩🏻‍🦳行過去開餐😆$65「喜哥蔥油豬扒太陽蛋飯」:豬扒🐷🥩厚切超級大塊,煎得香口,肉質軟熟,加埋大量蔥油,真係幾好食😋,亦都好抵食🤩$88「挪威🇳🇴煙三文魚🐟凱撒沙律🥗伴特式薄脆」:沙律菜🥗新鮮,加埋煙三文魚,簡單幾美味,仲有脆片,食得開胃😆$108「香煎鴨肝黑陳醋忌廉汁意大利麵🍝」:鴨肝真係煎得幾香,又 creamy🤩;意大利麵意🇮🇹煮得軟腍腍,口味大眾化🤩跟餐「熱奶茶」、「熱鴛鴦」:兩杯都幾香滑好飲😋$38「白桃氣泡茶」:叫咗少冰少甜,幾清新😋

跟餐「熱奶茶」、「熱鴛鴦」:兩杯都幾香滑好飲😋

$38「白桃氣泡茶」:叫咗少冰少甜,幾清新😋
2 分鐘 (堂食)
2023-04-01 142 瀏覽
今晚放工去咗銅鑼灣站近C出口行2分鐘左右, 係謝斐道嘅四寶食堂食飯。網上食評好多都話平靚正, 有質數。去到門口見到餐廳差不多全部都係Tiffany Blue顏色, 裝修又雅緻, 門面配大玻璃窗, 仲有好大嘅玫瑰墙, 睇落高雅, 座位舒適。餐牌上都有好多選擇, 套餐包餐湯和餐飲。我地都幾肚餓關係, 叫咗份熱狗, 一份封門柳餐, 脆炸雞中翼配薯條, 大蝦球彩椒車厘茄羅勒蕃茄意粉及兩杯飲品。板燒美國頂級封門牛柳 - $188板燒美國頂級封門柳🥩七成熟, 配有菜心及半個焗香蒜, 配上燒汁。板燒美國頂級封門柳, 切開一件件, 大約有五六件, 封門柳刚刚熟, 見到裏面帶著嫩紅, 入口咬落肉質鮮嫩, 有嚼口, 軟腍香牛味, 又多汁, 算是高質封門柳。蘑菇忌廉湯 (跟餐)跟餐的蘑菇忌廉湯🥣, 質地稠糊, 食到頗多蘑菇粒, 有香濃蘑菇味道, 唔錯。白桃氣泡茶 $20 (跟餐配)香桃🍑味較淡, 茶味較濃, 不算太甜, 適中, 微微酸, 剛好中和油膩感🍹。大蝦球彩椒車厘茄羅勒蕃茄意粉 - $98落咗好多蕃茄🍅同車厘茄🍝, 彩椒, 紫洋蔥, 羅勒一齊煮, 味道香濃, 酸酸甜甜, 蝦球🦐中等大細, 都幾爽口。意

板燒美國頂級封門牛柳 - $188

蘑菇忌廉湯 (跟餐)

白桃氣泡茶 $20 (跟餐配)

大蝦球彩椒車厘茄羅勒蕃茄意粉 - $98
落咗好多蕃茄🍅同車厘茄🍝, 彩椒, 紫洋蔥, 羅勒一齊煮, 味道香濃, 酸酸甜甜, 蝦球🦐中等大細, 都幾爽口。意炒煮得剛剛好, 都幾爽口。

朱古力咖啡 - $15(跟餐配)
朱古力🍫同咖啡☕比例剛好, 唔太甜, 如果配埋忌廉就更加好啦。

炸雞中翼配薯條 - $68
雞中翼份量有六隻, 外皮香脆, 炸到金黃色, 肉質嫩滑且多汁。仲配了薯條🍟同沙律菜🥗。呢個份量可當一份輕食餐呀!

招牌熱狗 - $28
個熱狗🌭冇咩特別, 但佢啲醬幾好食, 有啲似蛋黃醬, 又有啲似牛油, 都唔錯!

#四寶食堂#四寶食堂銅鑼灣#香港美食##hkfood#hkfoodie#銅鑼灣美食#銅鑼灣必食#謝斐道#茶餐廳美食#香港茶記#香港探店#港式餐廳#香港必食餐廳#脆炸雞中翼#板燒美國頂級封門牛柳
2023-04-01 56 瀏覽
去到四寶我淨係會食佢個經典常餐😋最適合大胃王之選🤭瑞士汁雞髀 炒蛋 丹麥多士 轉湯岀前一丁瑞士汁雞髀整得好入味 啖啖都滿滿瑞士汁味 肉質嫩而且好大隻👏🏻炒蛋份量令人滿足 蛋味香濃滑溜 正!而家去茶記見到常餐跟丹麥多士而唔係就咁多士會加哂分 因為丹麥多士好好味 不過個人就唔鐘意加牛油 就咁食已經好香口🫶🏻岀前一丁正常水凖 熱辣辣 係我鐘意嘅淋身麵
去到四寶我淨係會食佢個經典常餐😋
最適合大胃王之選🤭
瑞士汁雞髀 炒蛋 丹麥多士 轉湯岀前一丁
炒蛋份量令人滿足 蛋味香濃滑溜 正!
岀前一丁正常水凖 熱辣辣 係我鐘意嘅淋身麵
2023-03-29 249 瀏覽
四寶已係我嘅top冰室之選🤤 超可惜而家冇咗佢嘅豬扒+炒蛋+熱狗肥仔餐🥹裝修係離奇地fancy🌸🌺🌷🌹✨ 餐牌好少見 中式西式都有🙊 唔係港式豉油西餐係真係拍得上貴價西餐質素架🙆🏻‍♀️💯❣️板燒美國頂級封門牛柳 $188喺呢度食西餐好驚喜 我都係見好多人食過先叫🤣封門柳又真係有啲料到 肉好有咬口有牛味冇筋🐄 新鮮冇雪藏味‼️ 要讚佢鹽同黑椒落得夠 仲有蘑菇汁點😛配菜有Baby broccoli 好好食索索聲🤤 仲有好西式嘅焗蒜頭🧄❣️XO醬滑蛋蝦球飯 $78大推薦‼️ 真正港式美味💥 蛋炒得好滑有蛋香又唔油🍳🍤 蝦就爽彈份量唔少💯蔥花甜豉油XO醬加埋 必定食晒成碗靚飯🍚❣️瑞士汁雞脾 $28雞髀係加餸好朋友🍗 煮得好入味 攞起大啖食🤤❣️熱奶茶 凍檸茶水吧都好出色 茶香奶滑 茶唔澀好大杯☕️🍹

❣️板燒美國頂級封門牛柳 $188

雞髀係加餸好朋友🍗 煮得好入味 攞起大啖食🤤

❣️熱奶茶 凍檸茶
水吧都好出色 茶香奶滑 茶唔澀好大杯☕️🍹
XO醬滑蛋蝦球飯
由門口到入面裝修都唔知普通茶餐廳,用CAFÉ會更加貼切。食物方面都係中西都有,它三比例左右。星期六日2點幾食都要排一陣十五分鐘隊。黑蒜油叉燒滑蛋飯 $60★★★★☆滑蛋炒得夠滑身夠嫩,唔會變左炒蛋咁,食落似係加左奶,但就少左陣蛋香味!叉燒算係肥瘦適中少少偏瘦,唔算特別有炭火味。佢地係滑蛋上面仲有淋左一層黑蒜油同埋甜豉油,當日又食唔到黑蒜油個香味,唔知係太少定點。甜豉油冇煮過就咁淋落去,都夠撈哂成個飯,加埋撈勻成個食味道認真唔差,未去到最正香港港式滑蛋叉燒飯級數。但唔洗點排隊,又有幾間分店黎講水準算係唔錯。蔥油豬扒煎蛋飯 $65★★★★☆對比起滑蛋飯,反而覺得個蔥油豬扒煎蛋飯都幾唔錯又抵食!蔥油多又夠香,啲蔥唔會全部淋哂,仲有啲咬口,撈飯一流。豬扒有成2大塊都幾厚,用豉油醃得好入味,食落又軟稔。個大陽蛋生熟程度剛好,如果佢煎得香口啲燶邊會更正,食落有陣焦香味。唯一敗筆係個飯唔夠熱,搞到撈個蛋食落冇咁出色。港式茶記忌廉煙肉磨菇所謂卡邦尼意粉 $52★★★☆☆雖然好似茶餐廳,但亦有咖啡廳食到嘅西式意粉,但餐牌都寫明係港式,所以唔會好似西式咁濃稠杰身,都做到少少掛汁。個味道都有平時食落嘅7成,
黑蒜油叉燒滑蛋飯 $60
★★★★☆
蔥油豬扒煎蛋飯 $65
★★★★☆
港式茶記忌廉煙肉磨菇所謂卡邦尼意粉 $52
★★★☆☆
雖然好似茶餐廳,但亦有咖啡廳食到嘅西式意粉,但餐牌都寫明係港式,所以唔會好似西式咁濃稠杰身,都做到少少掛汁。個味道都有平時食落嘅7成,唔會話淡某某,意粉個口感都正常,係差左少少芝士粉點綴下,令個味道再重啲。

🌟總括:整體食物味道都唔差,叉燒滑蛋飯味道中上,但又未去到非食不可,神級美味。蔥油豬扒煎蛋飯都唔錯,唔洗排隊又想食滑蛋飯,呢間都不錯!
2023-03-23 54 瀏覽
餐廳好大間,但食晏時間都要等一等先入到座,座位係密啲,但唔會逼,店面光猛同乾淨,裝修都新同靚,店員都有禮貌,今日食香蔥叉燒炒蛋飯,飲熱奶茶飯好大碟,粒粒分明,好夠多蔥,所以炒蛋好夠香,本身亦炒得滑,叉燒又唔會好硬或者韌,配埋豉油汁食好開胃,大碟都清晒成碟,奶茶茶底夠濃,亦沖得幾香滑,整體質素唔錯,絕對會再嚟試其他嘢

2023-03-21 69 瀏覽
想平平地嘆封門牛柳?唔一定要去西餐廳或者扒房,簡簡單單茶餐廳都可以😬。💫是日餐湯🥣蘑菇忌廉湯💫板燒美國頂級封門牛柳🐮封門牛柳肉味香濃,茶記出品稱得上出色。配菜有西蘭花🥦,食落索索聲😋。💫板燒8oz紐西蘭極級西冷牛扒🐮西冷牛扒顏色粉嫩,肉味不及封門牛柳,口感有嚼勁。💫經典卡邦尼意粉🍝意粉掛滿醬汁,拌勻蛋汁好滋味😛。💫長野縣白桃氣泡茶🍹散發淡淡白桃香味,甜味適中,解膩不錯。
💫是日餐湯🥣
蘑菇忌廉湯
💫板燒美國頂級封門牛柳🐮
💫板燒8oz紐西蘭極級西冷牛扒🐮
西冷牛扒顏色粉嫩,肉味不及封門牛柳,口感有嚼勁。
💫經典卡邦尼意粉🍝
意粉掛滿醬汁,拌勻蛋汁好滋味😛。
💫長野縣白桃氣泡茶🍹
散發淡淡白桃香味,甜味適中,解膩不錯。
2023-03-21 55 瀏覽
前排同朋友去咗銅鑼灣謝斐道嘅四寶食堂食晚餐。我地大約7點15分左右去到,等咗陣先入得座。餐廳以湖水綠為主,中間仲有幅花牆作裝飾,幾吸睛。座位幾寬敞,坐得幾舒適。餐廳選擇多,除咗提供一般常餐同晚餐,仲有西式扒餐同各款小食,一時三刻都諗唔到食咩😆同埋旺區黎講價錢都幾親民👍🔻喜哥蔥油豬扒太陽蛋飯味道:8/10價錢:$65自己覺得係餐廳必食,厚切嘅豬扒大塊多肉,煎得香脆之餘又保持到肉汁。再配合埋香蔥豉油同極邪惡嘅流心太陽蛋,每一啖都食得非常滋味,好食👍另外跟餐仲有杯凍奶茶同忌廉羅宋湯。🔻百里香蒜香欖油烤香雞味道:8/10價錢:$108全隻嘅烤香雞,皮脆而肉質嫩滑,唔會太鞋口,份量仲好多,足夠兩個人食。想濃味啲嘅可以點點由餐廳提供嘅黑椒汁。配菜方面有個香蒜同西蘭花。🔻菠蘿油味道:7/10價錢:$28菠蘿包外層皮夠脆口,包身都有口感,上到枱時牛油仲保持到固體,唔會融咗。

🔻喜哥蔥油豬扒太陽蛋飯

🔻菠蘿油

味道:7/10
價錢:$28
2023-03-20 49 瀏覽
板燒8oz紐西蘭極級西冷牛扒🥩$168西冷牛扒肉汁豐富,肉質鮮嫩👍叫咗五成熟,但略嫌煮熟咗少少🤏勝在牛味濃郁,口感柔軟同Juicy😛主菜奉送是日精選餐湯🥣個湯好Creamy,蘑菇味道香濃🍄香煎鴨肝黑陳醋忌廉汁意大利粉🍝$108一個幾特別嘅配搭,用料豐富😌黑陳醋配忌廉汁,味道有些少酸酸甜甜😉鴨肝細膩滑嫩,入口即化😚食落又唔會太過油膩😝喜哥蔥油豬扒太陽蛋飯🐷$65每次嚟到四寶都必食嘅蔥油豬扒🥰豬扒煎至金黃酥脆,入面仍然保持柔嫩😉厚身又夠大塊,食落特別有嚼勁😌加上蔥油嘅香氣同埋太陽蛋嘅蛋汁☺️確實係完美嘅結合😚長野縣白桃氣泡茶🍑跟餐+$15熱情果冷泡紅茶🍹跟餐+$15味道夠清新,果香味道濃郁😜又唔會太過甜,值得一試😚四寶食堂 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道482號兆安廣場地下1-3號舖
板燒8oz紐西蘭極級西冷牛扒🥩$168

西冷牛扒肉汁豐富,肉質鮮嫩👍
叫咗五成熟,但略嫌煮熟咗少少🤏

勝在牛味濃郁,口感柔軟同Juicy😛

主菜奉送是日精選餐湯🥣
個湯好Creamy,蘑菇味道香濃🍄

香煎鴨肝黑陳醋忌廉汁意大利粉🍝$108
一個幾特別嘅配搭,用料豐富😌
黑陳醋配忌廉汁,味道有些少酸酸甜甜😉
鴨肝細膩滑嫩,入口即化😚
食落又唔會太過油膩😝

喜哥蔥油豬扒太陽蛋飯🐷$65

每次嚟到四寶都必食嘅蔥油豬扒🥰

豬扒煎至金黃酥脆,入面仍然保持柔嫩😉
厚身又夠大塊,食落特別有嚼勁😌

加上蔥油嘅香氣同埋太陽蛋嘅蛋汁☺️
確實係完美嘅結合😚

長野縣白桃氣泡茶🍑跟餐+$15
熱情果冷泡紅茶🍹跟餐+$15
味道夠清新,果香味道濃郁😜
又唔會太過甜,值得一試😚

四寶食堂 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道482號兆安廣場地下1-3號舖
2023-03-18 75 瀏覽
薯仔洋蔥蝦沙律伴柚子醬油汁近排氣温上升,特別想食酸甜清爽嘅菜式,沙律絕對係清新簡單之選!沙律除了有益健康的新鮮蔬菜外,還有經過煮熟的薯仔沙律,有些微飽腹感又不會太重,再淋上清新的柚子醬油汁,絶對是好味的配搭。炸魚薯條源自英國的炸魚薯條 (Fish and chips) 是一道令人愛不釋手的經典小食,原條去了魚刺和骨頭的鱈魚柳裹上麵糊,油炸至外脆內軟並呈現漂亮的金黃色,吃的時候配上微酸口味的調味醬,怪不得可以風靡歐洲乃至全世界。 薯條為典型英式尺寸,配上蕃茄汁,香脆可口。熱情果冷泡紅茶甜而不膩的熱情果冷泡紅茶消暑解渴,喝完后嘴里還會带着一股果香。西柚氣泡茶西柚氣泡茶果香清新不甜腻,很適合愜意休憩時光。
薯仔洋蔥蝦沙律伴柚子醬油汁

炸魚薯條

熱情果冷泡紅茶

西柚氣泡茶
西柚氣泡茶果香清新不甜腻,很適合愜意休憩時光。
  • 薯仔洋蔥蝦沙律伴柚子醬油汁
  • 炸魚薯條
2023-03-15 2096 瀏覽
今晚来到銅鑼灣,選擇了謝斐道的四寶食堂。餐廳裝修雅緻,玫瑰墙高雅亮丽,座位舒適。Menu都有較多選擇。脆炸雞中翼配薯條$68雞中翼份量有六隻, 外皮炸得金黃,表皮少少香脆,醃得也入味,肉質嫩滑且多汁~~很喜愛食薯條,配著茄醬,少少酸 带甜,食得好滋味~~板燒美國頂級封門柳$188跟配是日餐湯,黑松露忌廉蘑菇湯,湯底非常柔滑香,口感幼滑,尤其是香黑松露带出的香味,頗浓郁,現在說起还觉回味。板燒美國頂級封門柳,配有菜心及原个香蒜,摆盤整齐精緻。板燒美國頂級封門柳,切開一件件,要了七成熟刚刚好,切开还見到裏面 帶著嫩紅,入口咬落肉質鮮嫩、軟腍香牛味,乃是高质封门柳。酱汁是烧汁,味道带甜,更可带出封門柳更多层次感。带子煙肉洋蔥忌廉扁意粉$98帶子不是很大粒,但都比較鮮甜,也頗新鮮。带子煙肉洋蔥忌廉扁意粉裏面有煙肉及洋蔥……等,意粉煙煙韌韌带点弹,调较的白汁非常香,伴着煙肉及洋蔥,好美味。跟餐配飲品,要了熱杏仁霜,口感幼滑,杏仁味好香濃。凍檸檬菜蜜,味道甜中帶酸,消滯解渴。
今晚来到銅鑼灣,選擇了謝斐道的四寶食堂。

餐廳裝修雅緻,玫瑰墙高雅亮丽,座位舒適。

Menu都有較多選擇。

炸雞中翼配薯條$68
很喜愛食薯條,配著茄醬,少少酸 带甜,食得好滋味~~

板燒美國頂級封門柳$188

板燒美國頂級封門柳,配有菜心及原个香蒜,摆盤整齐精緻。
酱汁是烧汁,味道带甜,更可带出封門柳更多层次感。

带子煙肉洋蔥忌廉扁意粉$98
帶子不是很大粒,但都比較鮮甜,也頗新鮮。

跟餐配飲品,要了熱杏仁霜,口感幼滑,杏仁味好香濃。
凍檸檬菜蜜,味道甜中帶酸,消滯解渴。
2023-03-13 1425 瀏覽
📍位置:近銅鑼灣站 C 出口,過馬路,穿過小巷,大約三分鐘到,非常方便。🏠環境:湖水綠的門面配大玻璃窗🪟,不過沒有景觀,室內頗大,靠牆是卡座,中庭用木板分隔,其中一邊是粉色花牆身,寬敞舒適,光線充足而明亮。🤵🏻服務:人手點單,職員普通話很流利!🍽️晚市:提供套餐,包餐湯和餐飲。餐湯:🌽粟米🍄蘑菇忌廉湯🥣奶白色湯水,質地稠糊,有少許粟米和蘑菇粒,味道是忌廉較重,不錯。🍴板燒美國頂級封門牛柳🥩(七成熟) $188份量正常,大約有五六塊大的封門柳,配焗蒜、西蘭花苗和燒汁,封門柳熟度剛好😚,有嚼口和軟身🤩,但不會過韌,而且燒得十分香口,肉味濃郁又多汁😋,不點醬都十分棒,達到高級餐廳的水準👍!🍴蔥油豬扒🐷煎蛋🍳飯🍚 $65這是招牌菜,份量挺大,尤其是塊豬扒,😮大過手掌,微炸過,非常香口厚肉🤩,肉質一點也不乾柴,荷包蛋煎的焦邊蛋黃流心😘,加上蔥花醬油拌飯,使人幸福感滿滿🥰!🍴百里香蒜香欖油烤春雞🐔 $108半邊雞🐔的份量,雞胸連雞腿🍗,配焗蒜、西蘭花苗和燒汁,雞皮烤得脆口😊,肉質算嫩但較乾😗,建議點醬汁吃,吃到飽嗝😜!🥤熱情果冷泡紅茶 $15雖然沒有熱情果粒,只有其味,但😉欣賞甜度適中,微微酸,剛好

🏠環境:湖水綠的門面配大玻璃窗🪟,不過沒有景觀,

🤵🏻服務:人手點單,職員普通話很流利!

🍽️晚市:提供套餐,包餐湯和餐飲。

餐湯:🌽粟米🍄蘑菇忌廉湯🥣

🍴板燒美國頂級封門牛柳🥩(七成熟) $188

🍴蔥油豬扒🐷煎蛋🍳飯🍚 $65

🍴百里香蒜香欖油烤春雞🐔 $108

🥤熱情果冷泡紅茶 $15
雖然沒有熱情果粒,只有其味,但😉欣賞甜度適中,微微酸,剛好中和油膩感。

🥤白桃氣泡茶 $15
香桃味較淡,茶味較濃,一樣甜度低!

2023-03-13
  • 喜哥蔥油豬扒煎蛋飯
  • 封門柳
2023-03-13 177 瀏覽
今次二訪四寶食堂~因為上次嚟嘅時候…「隔離飯香」😂好想試吓佢哋個超巨型常餐!!!點知…原來轉咗menu!!! 冇咗!!!😫😫😫晴天霹靂☀️⛅️☁️⛈️見隔離位個意粉好似好正👀跟風叫咗個<<明太子大蝦忌廉意大利粉>>($98)🤭佢真係冇呃我,大蝦真係「大」,仲要多! (最少有6隻)咬落爽口彈牙冇雪味👍🏻明太子忌廉汁掛喺意粉上,每啖都非常濃郁!!冇諗過茶記都有咁高質嘅意粉!!!好食過超多cafe! 仲要$100都唔使👏🏻男朋友encore咗<<板燒美國頂級封門牛柳>>($188)因為佢好欣賞呢度嘅封門柳軟腍得嚟有口感😃而且肉汁豐富,一邊切一邊流汁出嚟!入口非常juicy!! 仲要有八大嚿!!滿足到佢個大肚dum🤣飲埋杯凍<<鮮檸檬茶>>($21) & <<柑桔蜜>>($21)我哋兩個都攬住個肚走呀🤰🏻🫃🏻
今次二訪四寶食堂~
點知…原來轉咗menu!!! 冇咗!!!😫😫😫

晴天霹靂☀️⛅️☁️⛈️
見隔離位個意粉好似好正👀
跟風叫咗個<<明太子大蝦忌廉意大利粉>>($98)🤭
明太子大蝦忌廉意大利粉

佢真係冇呃我,大蝦真係「大」,仲要多! (最少有6隻)
咬落爽口彈牙冇雪味👍🏻
明太子忌廉汁掛喺意粉上,每啖都非常濃郁!!
冇諗過茶記都有咁高質嘅意粉!!!
好食過超多cafe! 仲要$100都唔使👏🏻

因為佢好欣賞呢度嘅封門柳軟腍得嚟有口感😃
而且肉汁豐富,一邊切一邊流汁出嚟!
入口非常juicy!! 仲要有八大嚿!!
滿足到佢個大肚dum🤣

我哋兩個都攬住個肚走呀🤰🏻🫃🏻
2023-02-11
明太子大蝦忌廉意大利粉
2023-03-09 73 瀏覽
晏晝自己一個人過咗銅鑼灣有啲嘢要做,嚟呢度快食一個常餐,估唔到都幾多人排隊,好在一個人都好入座,咁佢啲座位都闊嘅,不過就密啲,我嗌咗蕃茄湯牛肉通心粉配炒蛋同丹麥多士,飲熱檸水通粉份量都多嘅,蕃茄湯有好多蕃茄,仲有薯仔同紅蘿蔔,牛肉唔怕韌,但個湯啲茄膏就比較多,偏酸,炒蛋炒得唔算滑,食落有啲粉,丹麥多士本身香同鬆脆,佢再搽埋牛油,如果整返熱好會啲,檸水啲檸檬就好新鮮好靚一般冰室價錢,一般正常冰室質素

一般冰室價錢,一般正常冰室質素