2020-12-16
自從喺將軍澳返工之後都多咗喺附近食飯,亦都發掘左好多唔錯嘅餐廳😘.⭐️鹽酥雞排滷肉飯呢個晚市套餐都幾抵,除咗主食仲包送咗一碗無花果雪梨燉瘦肉湯,個湯好足料,滿滿的精華,冬天飲就最啱!飯方面,我雞扒份量都算幾多,雞扒份量都算幾多,炸得好酥脆,保留到雞肉的嫩滑。滷肉入味,又唔會過於重口味😌!另外每一個煮食都可以最多加兩個$6小食 - 我就叫咗上湯浸時菜同埋紫菜湯😂.⭐️桂花雞翼呢個真係幾特別,桂花雞翼唔係用桂花去醃佢,而係分開咗一小碟嘅桂花汁,食嘅時候可以倒啲汁落去,感覺好清新,亦都中和左炸雞翼嘅油膩。雞翼嘅炸粉係同鹽酥雞扒一樣。.⭐️台灣烤香腸 我一直都好鍾意食台灣嘅小香腸,入邊甜甜地,食落好滋味。.⭐️古早味滷水拼盤入邊有牛展、牛肚、雞翼、同埋蛋,樣樣野都好入味,但係覺得有少少偏鹹😂.⭐️飲品Menu 嘅台式飲品都有好多,我哋就叫咗芝士奶蓋抹茶同埋水果茶,抹茶有少少淡,水果茶就好好多,入邊有好多生過,同埋成個感覺好清新,而且唔會太甜。
⭐️鹽酥雞排滷肉飯
⭐️桂花雞翼
⭐️台灣烤香腸
我一直都好鍾意食台灣嘅小香腸,入邊甜甜地,食落好滋味。
⭐️古早味滷水拼盤
⭐️飲品