2003-06-13
唔該晒editor終於都加左呢間野上去,對上一次我去食已經係個幾月前既事,就憑呢少少記憶寫番個食評先!上次我地3個女仔去食,食左個翅(一大碗連爐上),魚頭回窩肉,小籠包,炒拉麵,雞絲粉皮等等。聽落好似好多野下,但係佢d野好細件頭,好係個魚頭比較大少少,我地3個人食左幾樣野一d飽意都無,幾驚丫!食物味道唔算濃(我以為江南菜應該受上海菜同京菜影響,會偏濃少少),但係佢又唔太咸,好明顯係就香港人既港式江南菜啦!個度環境靜局,我上次去都坐唔滿人,天花上仲有條大紙龍,幾有氣勢架~呵~不過侍應似乎對餐牌唔係好熟(可能當時都算新開?!),但係好熱心,成日同我地jump茶換野。總括而言,呢餐算係ok好食,但係3個人食左300幾蚊就唔係好抵喇,你諗下3個女仔都係靠個拉麵塞飽咋!(而且d野都偏油架)