2017-02-01 628 瀏覽
同fd 去完冬季嘉年華,去埋睇紅葉順便去埋元朗食飯。元朗唔熟路,都係fd 帶住行,係元朗廣場見到有euro go go, 想試但fd 唔鐘意,跟住唔知行到邊,我就見到有間鍋貼,我提議話不如個度,佢話咁寧願行番元朗廣場食。行左咁鬼耐,係大棠仲要搭番的士落元朗中心,我緊係死都唔行番去啦,咁岩見到有呢間,就誤打誤撞入左去。係門口見到都有好多set 揀,但我無影到。職員超好!見你個袋大無位放會另外拎張圓鄧比你!另外牆仲好貼心有勾比你掛野我地一人叫左一個set,佢叫A(自選餸拉面/烏冬加個飯再加小食). 我就叫左L(自選餸拉面/烏冬加刺身)刺身方面我叫左兩塊三文魚同兩件帶子估唔到帶子係勁甜,點埋豉油就一流。如果配埋昆布豉油仲正。三文魚好厚!!set A 的嘩鬼炒飯(加埋小食小丸子)個人覺得濕左d, 味道有d 似我媽媽炒的飯😂小丸子我就無試到啦。醬燒牛肉漢堡 配 豬骨湯拉面個漢堡聞落好似好難食咁,但我試左小小又好好味喎,佢好重牛味,完全無雪味。個湯都好正!!我既酥炸蝦餅 配 豬骨湯拉面蝦餅一般般,可以唔試略嫌拉面既粟米太少同埋面既份量有點細好快就清哂。佢個set 包埋野飲,其實我想試其他野飲,但揀
同fd 去完冬季嘉年華,去埋睇紅葉順便去埋元朗食飯。
係門口見到都有好多set 揀,但我無影到。
刺身方面我叫左兩塊三文魚同兩件帶子
估唔到帶子係勁甜,點埋豉油就一流。
如果配埋昆布豉油仲正。
三文魚好厚!!
set A 的嘩鬼炒飯(加埋小食小丸子)
個人覺得濕左d, 味道有d 似我媽媽炒的飯😂
小丸子我就無試到啦。
醬燒牛肉漢堡 配 豬骨湯拉面
個湯都好正!!
我既酥炸蝦餅 配 豬骨湯拉面
蝦餅一般般,可以唔試
略嫌拉面既粟米太少同埋面既份量有點細
好快就清哂。
佢個set 包埋野飲,其實我想試其他野飲,但揀唔落手...
最尾都係叫左凍OT 少冰
杯凍檸茶正,甜度剛好👍🏻
同埋睇得出老闆係好嚴格。
佢想端野食上張枱,但發現我地張枱未擺位,就細細聲叫職員擺好,職員都好友善!
同埋間野播好多串燒歌,Twins 呀,boy'z 呀,衛蘭呀,容祖兒等等...攪到我一路食飯一路唱歌😂
唯一一樣要彈就係,門口有露天座位,d 客食煙既時候煙味抽哂入黎......
2017-02-01
2016-12-16 579 瀏覽
好耐都無食嘩鬼啦!因為之前外賣經常都甩甩漏,但朋友話近期大為改善,當然要即刻自己幫幫眼啦!今次就食燒鯖魚定食定食有飲品,沙律,飯沙律係雞肉沙律沙律菜新鮮,唔帶苦味,芝麻醬分開裝,隨你鐘意加幾多飯就一般啦!軟硬適中鯖魚就皮脆肉軟,外皮有少少鹽,拼埋魚肉食就味覺口感提升下次想試下芝士湯底,唔知係咪有香濃芝士既呢~
好耐都無食嘩鬼啦!
今次就食燒鯖魚定食
定食有飲品,沙律,飯
沙律係雞肉沙律
沙律菜新鮮,唔帶苦味,芝麻醬分開裝,隨你鐘意加幾多
飯就一般啦!軟硬適中
鯖魚就皮脆肉軟,外皮有少少鹽,拼埋魚肉食就味覺口感提升
下次想試下芝士湯底,唔知係咪有香濃芝士既呢~
2016-12-15
外賣自取
2016-12-11 377 瀏覽
今日去呢度食午餐,叫左幾個set。份量足,味道不錯,侍應服務殷切雖然餐廳唔大,但勝在空間足夠,坐得都舒服。午餐選擇好多,選擇時會有點「花多眼亂」。魚生。整體感覺良好
。整體感覺良好
每次去朋友屋企開Party, 都是食Pizza!真係你唔厭我都厭! 經朋友介紹,發現元朗原來有日式餐廳是做外賣的,名字還很可愛,叫「嘩鬼」!哈哈!我們不就是那群嘩鬼嗎? 首先吃的是金菇肥牛卷,肥牛是比較厚身那種,金菇份量也頗多,不錯!之後是這個黑椒豚肉炒烏冬,一放入口...媽吖!黑胡椒也太多了吧,所有味道也完全被黑椒蓋過,而且很辣,吃兩口後,我便放棄了芝士牛油焗金菇炒菌正常!無功也無過!這也難怪的,這個菜不需烹煮,只是將食物加熱,若這也不好吃,那真的要關門了!芒果軟殼蟹卷略嫌軟殼蟹size 有點小,不是太吃到,但味道也算可以的!最驚喜是最上層的芒果,蠻甜的!最後介紹的是牛油果雜菜沙律,整個沙律也很fresh , 很新鮮!另外他還附送了一小瓶芝麻醬,可以自己選擇加多少,挺貼心的。總括而言,正所謂一分錢一分貨,味道當然不及元氣好吃,但勝在款式多,而且價錢較貼地,也是外賣當中的不錯選擇。
每次去朋友屋企開Party, 都是食Pizza!

2016-11-12
2016-07-13 827 瀏覽
上一次男朋友唔想出街食,上網搵搵吓搵到呢間,就試一次啦~首先要讚嘅一定係佢嘅速度,外賣送到黎仲係熱架~ 加分加分!今次就係因為落雨,輪到我唔想出街食,心思思又叫多次嘩鬼外賣雖然時間係耐過上次,但老闆都專登同我地解釋返,係因為落雨所以突然多咗單。但係最後啲外賣黎到都係仲熱架食物就一如以往咁好味~特別推介芝士牛油西蘭花,睇落冇乜汁,但食落竟然芝味十足!!仲有嘩鬼飯卷,估唔到炸魚皮竟然可以用黎做卷物,口感仲好特別添!仲好食過普通炸蝦卷
上一次男朋友唔想出街食,上網搵搵吓搵到呢間,就試一次啦~
首先要讚嘅一定係佢嘅速度,外賣送到黎仲係熱架~ 加分加分!
今次就係因為落雨,輪到我唔想出街食,心思思又叫多次嘩鬼外賣

食物就一如以往咁好味~
特別推介芝士牛油西蘭花,睇落冇乜汁,但食落竟然芝味十足!!
2016-07-12
2016-04-25 923 瀏覽
午餐時間,今日就食呢間 嘩鬼拉麵。但今日想食飯多啲,就試下佢嘅咖喱滑蛋定食。今次揀咗吉列豬排。吉列豬排咖喱滑蛋定食, 咖喱的香味不太明顯吉列豬排沾上咖喱汁, 不會乾身. 吃起來還有小小的香脆.口感不錯, 而滑蛋就不太滑, 有點過熟了.整體而言還是可以的.
午餐時間,今日就食呢間 嘩鬼拉麵。
但今日想食飯多啲,就試下佢嘅咖喱滑蛋定食。
今次揀咗吉列豬排。
吉列豬排咖喱滑蛋定食, 咖喱的香味不太明顯
滑蛋咖喱吉列豬排飯
整體而言還是可以的.
滑蛋咖喱吉列豬排飯
題外話/補充資料: 餐廳的侍應會細心留意客人經常為客人加茶.
2016-04-22
2016-03-23 827 瀏覽
今日食左嘩鬼炒飯 嘩鬼飯團 嘩鬼拉麵 配蝦餅!炒飯一般般啦 平時咁囉重點推介 嘩鬼飯團 !!!上面係新鮮三文魚 以魚籽作點綴中間係三文魚皮 咬落好脆口 飯既軟硬度適中 其次 講下個拉麵同蝦餅啦 蝦餅唔差架 咬落彈牙 又唔會過油拉麵呢 就林左少少 但唔影響既 如果唔係食開人 唔太會察覺
今日食左嘩鬼炒飯 嘩鬼飯團 嘩鬼拉麵 配蝦餅!

炒飯一般般啦 平時咁囉

重點推介 嘩鬼飯團 !!!

上面係新鮮三文魚 以魚籽作點綴

人 唔太會察覺
嘩鬼飯團
嘩鬼飯團
2016-02-24 715 瀏覽
好幾次係屋企外見到呢間嘩鬼拉麵的外賣電單車出現,終於我地決定叫一次外賣速遞來試下,睇張外賣紙,有好多選擇,係我選擇困難証下,為有叫套餐(都諗左好耐至決定到叫乜)到外賣到左後,我發現佢地好好,熱品還熱品一袋,凍品還凍品一袋來包裝的原隻汁燒魷魚,好juice燒雞肉沙律,雖然d雞肉唔多,但一d都唔鞋,另個日式芝麻醬係另外有個外賣兜仔裝住的,可自行加幾多汁落個沙律道,非常good呀刺身沙律,都係因為跟餐的關係,d刺身粒唔算多,但算是新鮮的我叫的餐是有個湯烏冬的,而湯底我要左蕃茄湯底,外賣佢會一個碗內分開烏冬同湯,湯係底層,烏冬另有個膠碗放係上層,咁就唔怕送到客人手上時,d烏冬/麵係湯內泡到爛曬,非常細心呀我的他叫了刺身飯,見到d刺身都好新鮮另個餐仲有兩隻餃子的,仲係熱架套餐仲有飲品跟的;估唔到日餐做的外賣速遞,質數都唔差,而且送餐時間也不耐,我地電話叫左後,半小時就到了(其實我矛問到大約幾耐,但我估如果佢太多外賣訂單,都會係電話講要幾耐的),終於多間外賣速遞選擇了

原隻汁燒魷魚,好juice
刺身沙律,都係因為跟餐的關係,d刺身粒唔算多,但算是新鮮的
我的他叫了刺身飯,見到d刺身都好新鮮
另個餐仲有兩隻餃子的,仲係熱架
套餐仲有飲品跟的;
2016-02-13
30 分鐘 (外賣送餐)
2016-01-18 423 瀏覽
呢間食過好多次都覺得佢個湯底同啲拉麵好正👍有自選拉麵....亦都有套餐....最後叫左個自選拉麵配芝士湯底加兩個餸 炸豬排同炸豪d炸物炸得幾好,唔會話咬落去全部都係炸粉,脆卜卜好好味。雖然個炸豪有dd腥,但都可以接受佢個芝士湯底好濃芝士味D拉麵好有咬口,份量岩岩好夠食得飽。是日推介:牡丹蝦(40蚊兩雙) 好新鮮,一d都唔腥仲有好多特色飲品,但因為有茶提供,所以冇叫到
呢間食過好多次都覺得佢個湯底同啲拉麵好正👍
有自選拉麵....
佢個芝士湯底好濃芝士味
D拉麵好有咬口,份量岩岩好夠食得飽。
是日推介:牡丹蝦(40蚊兩雙)
好新鮮,一d都唔腥
仲有好多特色飲品,但因為有茶提供,所以冇叫到
2015-10-28 368 瀏覽
嘩鬼拉麵都係元朗開咗好耐架啦~~由初初不論遠近都送,到而家滿二百就送外賣所以都叫做常食飯堂之一來既但係近呢幾次都唔知發咩事成日都少梗啲野當然就唔係少咗筷子,WASHABI咁簡單啦第一次少咗個撈麵既醬,第二次少咗個沙律,仲要少埋個麵添.......................真係一次比一次誇...............搞到唔寫下都唔得第一次就當個撈麵醬細盒職員唔為意第二次個沙律係大盒架喎....................仲有個麵,係分湯既都唔會細盒得去邊啦.................第一次有豬軟骨烏冬麻辣湯 呢個係細辣來既佢地注明係無加味精,所以我地都比較鐘意食 外賣盒都靚 呢個就係第一次食既撈麵,不過無咗個醬就食唔到原味啦我就搵咗大辣既麻辣湯撈咗來食啦~~~~ 其餘係第一次食既無影到相啦~~~~個炸蠔都正架~~~~~第二次就真係唔好意思啦~得一張..............漏咁多野....................仲有心情影咩本身叫外賣係諗住唔駛煮架搞到最後都唔夠食,唯有去自己煮囉......................
嘩鬼拉麵都係元朗開咗好耐架啦~~

由初初不論遠近都送,到而家滿二百就送外賣

所以都叫做常食飯堂之一來既

但係近呢幾次都唔知發咩事

成日都少梗啲野

當然就唔係少咗筷子,WASHABI咁簡單啦

第一次少咗個撈麵既醬,

真係一次比一次誇...............

搞到唔寫下都唔得

第一次就當個撈麵醬細盒職員唔為意

第一次有豬軟骨烏冬麻辣湯
呢個係細辣來既

佢地注明係無加味精,所以我地都比較鐘意食
外賣盒都靚
呢個就係第一次食既撈麵,不過無咗個醬就食唔到原味啦

我就搵咗大辣既麻辣湯撈咗來食啦~~~~
其餘係第一次食既無影到相啦~~~~

個炸蠔都正架~~~~~

第二次就真係唔好意思啦~

得一張..............

本身叫外賣係諗住唔駛煮架

題外話/補充資料: 大家真係要對清楚先好放個外賣同事走.....................
2015-10-12
2015-03-17 761 瀏覽
同事推介去<嘩鬼>lunch...到左1320之後就比較少人…容易搵位之餘…又勝在可以hea下睇電視…lunch set都有唔少選擇…特別在於呢度有好多款汁同湯底選…咖哩,黑椒,粟米,燒肉,鼓油同鰻魚汁係配飯既…豬骨,麵鼓,醬油,芝士,蕃茄同咖哩湯係配麵既…不定時仲會有優惠…大家要留意一下牆上張貼哪...唔駛等好耐…飲品先來…凍奶茶,熱檸水同熱即磨咖啡…無特別…不過不失…午餐跟麵鼓湯…少少料…都係豆腐粟米咁啦…同事們都選粟米汁飯…一個係午餐配雞扒…另一個配义燒鯖魚…兩份食物都唔錯…飯都算大碗...但似乎雙併要比多9蚊…份量又無加多…就唔係咁抵…而我都係選左雙併...炸蝦餅+芝士年糕配芝士湯底拉麵...估唔到個芝士湯底出奇的濃...蝦餅年糕每樣兩小件...係新鮮熱辣辣既...芝士年糕好ok...一d都唔溜...但蝦餅就唔覺似係蝦...呢個價錢食日本野都算係咁...
不定時仲會有優惠…大家要留意一下牆上張貼哪...
凍奶茶
熱即磨咖啡
熱檸檬茶
午餐跟麵鼓湯…少少料…都係豆腐粟米咁啦…
麵鼓湯
粟米汁煎雞扒飯
粟米汁义燒靖魚飯
而我都係選左雙併...炸蝦餅+芝士年糕配芝士湯底拉麵...
芝士年糕蝦餅芝士湯拉麵
芝士年糕
蝦餅
呢個價錢食日本野都算係咁...
2015-03-10 483 瀏覽
一個餐都是幾十蚊, 有D 小食價錢係出面GE 1/2, 幾抵架吉列豬扒芝士拉麵: 芝士味都OK, 唔會太漏, 不過太咸喇, 不過朋友話平時唔係咁咸, 可能果日重手左~ 吉列豬扒無試。魚生沙律: 以一個餐來計, 份量都OK, 有D 三文魚粒咁樣LAW, 日式沙律汁幾開胃燒三文魚頭: 煎的,幾熱氣, 同埋太油, 不過價錢係出面GE一半, 長期做特價的, 魚頭都幾香幾多肉, OK LA百香果綠茶: 佢好似俾左紅茶我LAW.... 完全唔係綠茶味, 又好酸

吉列豬扒芝士拉麵:

2015-01-05 491 瀏覽
今日去元朗搵個朋友食飯~ 所以由佢帶路, 黎到呢間嘩鬼拉麵 =D一坐低已經望到menu有好多選擇  而且好多個餐都係飯,麵,沙律,小食,壽司入面既2~3個配搭滿足到三心兩意既人 ~!我叫既係自選拉麵餐(配嘩鬼炒飯+小食+飲品) $58拉麵(轉烏冬)既餸我揀左: 醬燒牛肉漢堡小食我揀左: 小丸子 (其他選擇: 炸豆腐, 炸餃子, 金瓜卷, 炸魷魚)飲品我揀左: 蜂蜜水拉麵既餸可以參考以下:好多選擇烏冬(麵豉湯底)配醬燒牛肉漢堡烏冬軟硬度適中, 但我揀錯左麵豉湯底, 因為偏咸...醬燒牛肉漢堡得1塊, 但好好味~~ 嘩鬼炒飯配小丸子雖然個飯好似無乜料咁, 但食落唔會覺得寡, 因為有好多蟹子, 粟米同蘿蔔絲~ 絕對會一啖接一啖!朋友叫既係日本冷麵配小食餐 $62冷麵佢揀左: 蕎麥麵冷麵既餸佢揀左: 日式煮肥牛肉 (另一選擇: 醬油豬頸肉)小食佢揀左: 炸魷魚飲品佢揀左: 藍梅汁我試左少少, 蕎麥麵味道唔錯呢~~ 配料有青瓜, 蟹柳, 泡菜, 紫菜同蛋!加上日式煮肥牛肉後~~ 味道更豐富炸魷魚好有味! 又唔算太油, 令人食慾大增~~我地另加左一個小食, 就係落單時已講明要等20分鐘既鹽燒三文
一坐低已經望到menu有好多選擇
 而且好多個餐都係飯,麵,沙律,小食,壽司入面既2~3個配搭
拉麵(轉烏冬)既餸我揀左: 醬燒牛肉漢堡
飲品我揀左: 蜂蜜水
拉麵既餸可以參考以下:
好多選擇
手打烏冬配牛肉漢堡
烏冬(麵豉湯底)配醬燒牛肉漢堡
烏冬軟硬度適中, 但我揀錯左麵豉湯底, 因為偏咸...
醬燒牛肉漢堡得1塊, 但好好味~~
嘩鬼炒飯+小丸子
嘩鬼炒飯配小丸子
絕對會一啖接一啖!

朋友叫既係日本冷麵配小食餐 $62
冷麵佢揀左: 蕎麥麵
冷麵既餸佢揀左: 日式煮肥牛肉 (另一選擇: 醬油豬頸肉)
小食佢揀左: 炸魷魚
飲品佢揀左: 藍梅汁
日本冷麵
我試左少少, 蕎麥麵味道唔錯呢~~
配料有青瓜, 蟹柳, 泡菜, 紫菜同蛋!
日式冷麵配肥牛
加上日式煮肥牛肉後~~ 味道更豐富
炸魷魚圈
炸魷魚好有味! 又唔算太油, 令人食慾大增~~
鹽燒三文魚腩
我地另加左一個小食, 就係落單時已講明要等20分鐘既鹽燒三文魚腩 $38
期待太高, 呢個反而整得麻麻, 唔夠味, 可以濃味D
不過今日既物價可以以呢個價錢食到三文魚腩都幾抵, 而且份量OK!
我地7點開始食, 店內已坐滿超過一半人
我好羨慕住元朗既人可以當呢度飯堂

另外, 用餐途中見到有唔少人叫鐵板餐, 侍應拎過時已經聞到好香..
下次再黎我會試鐵板~

題外話/補充資料: 侍應態度主動積極, 好有禮貌 一坐低就拎多張椅比我放大褸, 好細心
2015-01-04
日本冷麵
炸魷魚圈
  • 炸魷魚
  • 嘩鬼炒飯
  • 醬燒牛肉漢堡
2014-09-16 619 瀏覽
這家餐離公司不遠,大熱天時怕熱怕遠,可到這兒用餐。有趣,商務午餐比散叫拉麵/烏冬還便宜。吉列豬扒撈拉麵雖然等了十分鐘左右,但賣相只像是普通炸豬扒,底下加個廉價幼身拉麵。不用弄湯,只加點汁,即可奉給食客,弄的又方便,吃的又不會像吃湯麵那麽熱,快人快麵,生意滾滾來。只可惜,吉列豬扒,是那種很久沒嘗過的紙皮豬扒,一口咬下,炸粉外表即時鬆脫;而內裏豬扒亦乾燥乏味,一點兒肉汁都沒有。拉麵就只像天使麵,弄熟伴點汁即成,與日式拉麵可說是兩碼子的事。凍奶茶,堂食居然照用那種台式機包裝杯,小小一杯,不太環保。反而味道不算,茶味夠濃而不覺太甜。店員小姐還挺有禮親切,加上地點方便及價錢便宜,相信還是會再來試試其他。
這家餐離公司不遠,大熱天時怕熱怕遠,可到這兒用餐。有趣
,商務午餐比散叫拉麵/烏冬還便宜。

吉列豬扒撈拉麵

雖然等了十分鐘左右,但賣相只像是普通炸豬扒
,底下加個廉價幼身拉麵。

,生意滾滾來。

只可惜,吉列豬扒,是那種很久沒嘗過的紙皮豬扒
,一口咬下,炸粉外表即時鬆脫;而內裏豬扒亦乾燥乏味
,一點兒肉汁都沒有。

最近家中裝修,晚飯都避不免外吃,樓下附近的食店種類少之又少,這時卻想起了一家願意由元朗外遞到天水圍的食店。套餐款式眾多,除了主食也包括一些小食沙津,亦包括飲品,價格也不高昂。等了大約45分鐘左右便送到,不得不讚其速度實在夠快。金槍魚三文魚籽魚生飯 $68Tuna & salmon roe sashimi rice未知是否外遞關係,飯量雖足但有點硬,內含的幾片厚片吞拿魚(即金槍魚)質素平平但至少沒有雪味,三文魚籽味帶少許腥鹹,同時亦有一堆蟹籽、青瓜&蛋&蟹柳絲助以伴飯,內容也算豐富充足。雜錦刺身沙津Assorted sashimi salad沙津挺豐富的,包括:三文魚及劍魚粒、青瓜、車厘茄、椰菜、蟹柳及蛋絲、粟米、蟹籽。沙津早已加入了些少胡麻醬在內,但仍會額外奉上一小胡麻醬自行再添加,不過整體無論魚生或菜都未夠新鮮,但份量同樣充足。三文魚刺身 半磅$72(四安士$38|每磅$140)Salmon另外額外多要了客刺身,這裡的刺身質素與一般放題無異,不過六片大又厚才只是$72其實不算貴,可以叫一客來滿足口癮。總結而言性價比是不錯的,六人五個套餐一客刺身一客單點的飯合共也才五百二十多,但能吃的

等了大約45分鐘左右便送到,不得不讚其速度實在夠快。
金槍魚三文魚籽魚生飯
金槍魚三文魚籽魚生飯 $68

雜錦刺身沙津
雜錦刺身沙津
Assorted sashimi salad

三文魚刺身 半磅
三文魚刺身 半磅$72(四安士$38|每磅$140)
Salmon

總結而言性價比是不錯的,六人五個套餐一客刺身一客單點的飯合共也才五百二十多,但能吃的種類又多又夠飽肚,算是不錯的了。
2014-08-05
45 分鐘 (外賣送餐)