2024-01-17 112 瀏覽
收錢嗰個唔知係唔係老細,頭先我同阿媽食完埋單,咁我比張老人家樂悠咭佢睇,因為寫住話有九折,佢話唔得喎,就咁講返張單嘅原價,咁我就問唔係有咭有九折咩?跟住佢就好冇禮貌咁話呢張唔得個喎,要有嗰張長者咭,咁我就再攞俾佢睇,但係我嘅客人感覺好差,我既然有嗰張樂悠咭,但佢完全冇諗過問我會唔會有嗰張長者咭,如果唔係真心想優惠長者就唔好整嗰張紙出嚟啦!其實前幾次食,我已經覺得呢個收錢的人態度一般👎🏽 我未必會再去幫襯了!
2023-03-03 403 瀏覽
🌟 三色刺身拼盤(6件) $80🌟 炸生蠔、鰻魚、豬頸肉蕃茄湯泡飯 $76 (包餐飲-凍飲+3)🌟 炸豬扒芝士湯烏冬(小辣) $50 (包餐飲-凍飲+3)事隔多年,再次光臨嘩鬼拉麵👻食物款式依然多多,勁多唔同食物配搭,而且價錢實惠又抵食😋最鍾意餐廳嘅芝士湯底,好濃芝士味,仲可以簡小辣中辣或者大辣,啱晒鐘意食辣嘅我🤤正刺身亦好新鮮,所有套餐都包飲品,而餐廳仲會自家製奶茶,好味道,奶味會比較濃郁少少🫣!

🌟 三色刺身拼盤(6件) $80
🌟 炸生蠔、鰻魚、豬頸肉蕃茄湯泡飯 $76
(包餐飲-凍飲+3)
🌟 炸豬扒芝士湯烏冬(小辣) $50
(包餐飲-凍飲+3)

2022-06-19
2022-11-13 375 瀏覽
嘩鬼食咁多年都keep住水準每次一定要食海膽魚生飯 新鮮❤️性價比高海膽係會有3舊既,仲有滿滿既三文魚今次再食日式叉燒配豬頸肉拉麵,豬骨湯底🫶🏻底同麵係分開好細心,攞到返屋企唔驚淋晒
嘩鬼食咁多年都keep住水準

每次一定要食海膽魚生飯 新鮮❤️性價比高

海膽係會有3舊既,仲有滿滿既三文魚

今次再食日式叉燒配豬頸肉拉麵,豬骨湯底🫶🏻

底同麵係分開好細心,攞到返屋企唔驚淋晒

外賣自取
嘩鬼拉麵係元朗開左超勁耐到咗今時今日仲係屹立不倒星期六lunch時間都差不多full晒皇牌午餐B$65,超抵食推薦!!😋😋😋👍🏻有8件壽司,配拉麵(麵豉湯)雖然八件壽司係最普通嘅款式,但係勝在套餐壽司比較多,味道亦都唔差唔會失禮👍🏻幼身拉麵亦都好好味👍🏻除咗拉麵,可以揀手 打烏冬或泡飯👍🏻👍🏻👍🏻湯底亦都有好多選擇👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻蒲燒鰻魚飯配彷松葉蟹棒鰻魚汁$65,呢個飯就真係普通咗啲,個賣相有啲似頹飯,鰻魚唔算好大嚿但係好食👍🏻蟹棒就真係普通冇乜特別,加埋一對粟米真係好頹🫢🫢跟餐基本凍熱飲免費,水蜜桃汁好飲👍🏻👍🏻總結:王牌午餐B抵食👍🏻,如果自選便當或者拉麵嗰啲就真係唔建議鰻魚🙇🏾‍♂️
嘩鬼拉麵係元朗開左超勁耐
到咗今時今日仲係屹立不倒
星期六lunch時間都差不多full晒

皇牌午餐B$65,超抵食推薦!!😋😋😋👍🏻
有8件壽司,配拉麵(麵豉湯)
幼身拉麵亦都好好味👍🏻
除咗拉麵,可以揀手 打烏冬或泡飯👍🏻👍🏻👍🏻
湯底亦都有好多選擇👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

跟餐基本凍熱飲免費,水蜜桃汁好飲👍🏻👍🏻

2022-09-10
2022-05-09 557 瀏覽
元朗這間嘩鬼拉麵🍜一向都是我其中愛吃的一間店舖,一個月至少會來吃一次😋這間店室外也有座位。但因為今天太熱了所以都選擇坐入面。店內都有兩部電視📺,這天來是看緊ViuTV😂😂。店內的服務員態度也很好👍🏻嘢食都是相當不錯的🫶🏻⭐️這是逢星期一至五的特價餐牌⭐️⭐️炸豬扒豬骨湯拉麵⭐️必食的⭐️煙鴨胸配拉麵豬骨湯底⭐️⭐️很喜歡吃這裏的吞拿魚手卷🤭紫菜新鮮上是很脆的🕺🏻建議即刻食⭐️⭐️和長者黎還有優惠九折的⭐️

⭐️這是逢星期一至五的特價餐牌⭐️

⭐️炸豬扒豬骨湯拉麵⭐️必食的

⭐️煙鴨胸配拉麵豬骨湯底⭐️

⭐️和長者黎還有優惠九折的⭐️

2022-05-09 242 瀏覽
小鋪有誠意,豬骨湯底夠清;拉麵口感不錯,不過唔係彈牙嗰種;肥牛唔會好肥;餃子都幾好味,唔會好咸;茉莉花綠茶幾好飲,清而不澀。不過豬頸肉有啲有大嚿脂肪;冷氣唔夠凍。服務態度良好,可anchor
2022-05-09
2021-07-03 963 瀏覽
星期六如果去開元朗 都會幫襯下嘩鬼拉麵 呢間係我由中學食到依家既拉麵店 每次都會叫餐b 因為真係好抵 另一位就會叫有刺身果款拉麵我最近愛上左芝士湯底不加辣加烏冬 因為辣可以自己加 另外要豬軟骨 呢度既豬軟骨好入味 軟骨仲可以食 次次都叫 餐壽司就叫三件三文魚 加沙津腐皮船 三文魚係超長果種 啖啖都好滿足 沙律腐皮船好少地方有 我又想食青瓜 又想食腐皮 呢個好滿足到我要求 另外一位就叫豬頸肉豬骨湯底小辣拉麵 豬頸肉都好入味同琳 好好食 佢個餐包刺身 每次都叫三文魚 而且係厚切 我屋企人話嘩鬼既刺身係好新鮮 最好食架 通常我會再另叫海膽魷魚壽司 海膽同魷魚好夾 魷魚好脆口 海膽令到成件事好creamy另外今次試埋海膽壽司得一件 $25 海膽好多塊 唔腥 連另一位唔食海膽既都話ok 侍應好有禮貌 服務態度好好 見我今日行到好熱黎 佢都比個涼既位比我坐我覺得價錢ok 而且比既料好新鮮 一定會支持落去
每次都會叫餐b 因為真係好抵 另一位就會叫有刺身果款拉麵
我覺得價錢ok 而且比既料好新鮮 一定會支持落去
2021-04-10 853 瀏覽
呢間係我搬入元朗頭五間食嘅餐廳之一。三月三年後嘅今日再試,所有嘢都冇變過,除咗店舖大細。芝士湯底拉麵呢個拉麵真係好好食。佢一啲都唔似日本嘅拉麵,反而似係迎合香港人以改進左嘅拉麵。拉麵個湯底好濃,雖然聞落去就冇乜特別,但係當你試一啖就返唔到轉頭。小弟就比較喜歡小辣,而我妹妹就鍾意大辣。拉麵嘅軟硬程度亦都中規中矩。坦白講,一個$60-$70左右嘅午市套餐,你唔會要求係好味到上天,只會要求性價比高同行嘅仲有八件壽司,亦都係中規中矩之作。食嘢有時候唔係單係追求味道環境餐廳質素,有時候追求嘅係回憶。

芝士湯底拉麵

同行嘅仲有八件壽司,亦都係中規中矩之作。

2021-02-27
2020-05-04 1603 瀏覽
I wouldnt say the dishes are delicious nor worth a visit but the price is really cheap and I felt like I am back to high school again! I ordered a prawn cake ramen and 2 wasabi octopus sushi (one of my fav cheap sushi) for afternoon tea on saturday. The restaurant was pretty empty so we didnt need to wait for a table. Food wise, ramen is soso. I chose sichuan spicy soup base, which doesnt match with ramen at all. The sushi is surprisingly okay. Anyways, it was just a $40 afternoon tea set so cant expect much.
2020-03-20 1175 瀏覽
好耐無去食呢間啦,以前成日去食架,因為近屋企,但屋企多左煮飯之後,就少左出街食飯啦今次同男朋友出街就出下啦佢都鍾意食日本野,就帶佢去試下呢間嘩鬼拉麵啦我叫左免治三文魚飯,一睇就知足料啦勁多三文魚,加少少豉油wasabi就最正啖啖三文魚擺落個口男朋友叫左三文魚海膽飯,開頭都驚海膽唔好味,點知個樣麻麻,但都幾甜喎男朋友都話好好味除左兩個飯 其實仲有跟餐小食同沙律既,小食叫左魷魚,同埋餃子。仲有個蟹子沙律同埋雜錦刺身沙律,兩個沙律我都好鍾意,因為有我最鍾意嘅胡麻醬,同埋刺身都好新鮮,蟹子都好足料。仲會包杯飲品。男朋友都話呢間好食,都諗住會再嚟食多一次啊

今次同男朋友出街就出下啦
佢都鍾意食日本野,就帶佢去試下呢間嘩鬼拉麵啦

我叫左免治三文魚飯,一睇就知足料啦
勁多三文魚,加少少豉油wasabi就最正
啖啖三文魚擺落個口

免治三文魚飯

男朋友都話好好味

三文魚海膽飯

跟餐小食沙律

男朋友都話呢間好食,都諗住會再嚟食多一次啊

2020-03-13
免治三文魚飯
跟餐小食沙律
2019-09-10 1215 瀏覽
吉列炸魚柳拉麵🍜下午茶$36 配送熱飲聽講呢間舖頭喺元朗都幾受歡迎同埋出名可能係因為佢抵 而且味道都唔錯👍🏻通常下午茶嘅粉麵 個樣都預咗頹嫁啦🤣雖然佢頹 但係個味道又唔差喎😋拉麵湯底揀咗芝士湯小辣🧀🌶個湯底同韓國芝士公仔麵差唔多 只係多咗辣 同埋佢仲有中辣同大辣揀嫁💁🏻‍♀️拉麵偏幼身 稍嫌煮得腍 冇咁有咬口但勝在掛汁能力又幾好🤔魚柳好細塊 睇落炸到好乾 但其實裏面魚肉仲係濕潤嘅 可以大塊啲就好🤤
吉列炸魚柳拉麵🍜
拉麵湯底揀咗芝士湯小辣🧀🌶
拉麵偏幼身 稍嫌煮得腍 冇咁有咬口
但勝在掛汁能力又幾好🤔
2019-07-05 950 瀏覽
晚上順路經過久違了的嘩鬼拉麵。一間餐廳的靈魂是食物,今次因與友人都不太餓,各點了一個“自選拉麵“照燒雞柳+手打烏冬+香濃芝士湯底汁煮豬軟骨+拉麵+鮮蕃茄湯底 烏冬合格;豬軟骨夠入味, 肉質夠腍;多款湯底可選有新鮮感;份量不太多也不會太少照燒雞柳竟是凍的,且有“縮”味;拉麵不彈牙(剛好與店內電視播的相反,感覺也頗有趣);湯底方面,鮮蕃茄湯略嫌缺少蕃茄味,芝士湯有粒粒浮面味道方面,是偏負面的。值得欣賞的是環境算舒適,也有免費WiFi,見餐牌的下午茶價格相宜(只限平日)。總結:想吃日本菜的話,不推介,食物奇差;想找個地方落腳短聚,還蠻合適的。
晚上順路經過久違了的嘩鬼拉麵。
照燒雞柳+手打烏冬+香濃芝士湯底
汁煮豬軟骨+拉麵+鮮蕃茄湯底

味道方面,是偏負面的。

總結:想吃日本菜的話,不推介,食物奇差;
想找個地方落腳短聚,還蠻合適的。
2019-07-05
那天番下晝工,好鬼累,食個lunch,知道呢間有露天位,最啱煲煙,咪食個拉麵餐試下囉。我叫咗個吉豬拉麵餐配蕃茄湯底,有埋蟹籽沙律,和飲品,價錢50皮,OK抵。抵但服務麻,座出去等好耐先有侍應理下我,無計,小店啲服務係元朗區十之八九都係差。但拉麵都快到,吉豬水準真係唔差,外皮夠酥脆,肉入面juicy,醃得夠味,即叫即炸,好正。蕃茄湯底,我覺得唔夠濃郁,無茄味,只有酸酸甜甜味,叫豬骨湯可能重好味,拉麵合格,但鹼水味重,食落都彈牙。沙律菜新鮮,OK,但奶茶唔得,無茶味,頂唔到癮。

沙律菜新鮮,OK,但奶茶唔得,無茶味,頂唔到癮。
2019-03-01 633 瀏覽
午市時段來到這家餐廳,看到主要的顧客都是學生。 午市可以選擇配拉麵或配飯的多餸餐。 有各種日式小食可以自由配搭 ,亦可以自行選擇醬汁。我這次選擇了要芝士年糕,配雞柳及照燒汁的兩餸飯。 餸菜份量不算多, 配白飯 來說味道我覺得普普通通不過不失,配拉麵的話或許味道不會太單調。 44元來說可以接受。 餐廳的主要特色是經常播著不同年代的經典歌曲,感覺像到了k房一樣,可以邊吃飯邊聽歌。 跟餐有送一杯飲品,可以選擇不同味道的果汁或茶。

跟餐有送一杯飲品,可以選擇不同味道的果汁或茶。
2019-02-25 483 瀏覽
喺元朗真係有太多食店了,今次決定到橫街窄巷食找食。今次搵到嘩鬼拉麵,他有外送服務,飲品是用密封式包裝送外賣都不用怕翻倒,非常安全。本以為午餐外賣附送的沙律一定是平平無奇,但確是有意外收穫,蔬菜非常新鮮。真是無敵讚。另外叫你一個豬扒拉麵,豬扒是另上的,不用怕豬扒被湯浸軟。

什錦刺身飯
外賣送餐