2017-02-01 628 瀏覽
同fd 去完冬季嘉年華,去埋睇紅葉順便去埋元朗食飯。元朗唔熟路,都係fd 帶住行,係元朗廣場見到有euro go go, 想試但fd 唔鐘意,跟住唔知行到邊,我就見到有間鍋貼,我提議話不如個度,佢話咁寧願行番元朗廣場食。行左咁鬼耐,係大棠仲要搭番的士落元朗中心,我緊係死都唔行番去啦,咁岩見到有呢間,就誤打誤撞入左去。係門口見到都有好多set 揀,但我無影到。職員超好!見你個袋大無位放會另外拎張圓鄧比你!另外牆仲好貼心有勾比你掛野我地一人叫左一個set,佢叫A(自選餸拉面/烏冬加個飯再加小食). 我就叫左L(自選餸拉面/烏冬加刺身)刺身方面我叫左兩塊三文魚同兩件帶子估唔到帶子係勁甜,點埋豉油就一流。如果配埋昆布豉油仲正。三文魚好厚!!set A 的嘩鬼炒飯(加埋小食小丸子)個人覺得濕左d, 味道有d 似我媽媽炒的飯😂小丸子我就無試到啦。醬燒牛肉漢堡 配 豬骨湯拉面個漢堡聞落好似好難食咁,但我試左小小又好好味喎,佢好重牛味,完全無雪味。個湯都好正!!我既酥炸蝦餅 配 豬骨湯拉面蝦餅一般般,可以唔試略嫌拉面既粟米太少同埋面既份量有點細好快就清哂。佢個set 包埋野飲,其實我想試其他野飲,但揀
同fd 去完冬季嘉年華,去埋睇紅葉順便去埋元朗食飯。
係門口見到都有好多set 揀,但我無影到。
刺身方面我叫左兩塊三文魚同兩件帶子
估唔到帶子係勁甜,點埋豉油就一流。
如果配埋昆布豉油仲正。
三文魚好厚!!
set A 的嘩鬼炒飯(加埋小食小丸子)
個人覺得濕左d, 味道有d 似我媽媽炒的飯😂
小丸子我就無試到啦。
醬燒牛肉漢堡 配 豬骨湯拉面
個湯都好正!!
我既酥炸蝦餅 配 豬骨湯拉面
蝦餅一般般,可以唔試
略嫌拉面既粟米太少同埋面既份量有點細
好快就清哂。
佢個set 包埋野飲,其實我想試其他野飲,但揀唔落手...
最尾都係叫左凍OT 少冰
杯凍檸茶正,甜度剛好👍🏻
同埋睇得出老闆係好嚴格。
佢想端野食上張枱,但發現我地張枱未擺位,就細細聲叫職員擺好,職員都好友善!
同埋間野播好多串燒歌,Twins 呀,boy'z 呀,衛蘭呀,容祖兒等等...攪到我一路食飯一路唱歌😂
唯一一樣要彈就係,門口有露天座位,d 客食煙既時候煙味抽哂入黎......
2017-02-01