2020-07-30 148 瀏覽
今日途經尖沙咀回家,點了漢堡套餐回家吃!位於金巴倫道近st mary小學,嘉寶漢堡有多款選擇,牛、雞、豬、羊、蝦及素🐂🐖🐓🐑🦐。最終我點了蜜糖芥末菠蘿豬堡 ,非常多汁好味,豬堡香濃,有生菜、芝士及秘製醬汁,酸酸甜甜非常惹味開胃!而且我可吃吓整個包!點餐時見店內職員於open kitchen煎煎煎忙過不停!小食我選了炸燒賣,一客有6,7粒,點蛋黃醬很夾,非常惹味。飲品我+5選了原枝冰凍椰子水!店外長期有等餐的食客,職員態度親切有禮。

店外長期有等餐的食客,職員態度親切有禮。
2020-07-29
10 分鐘 (外賣自取)
  • 蜜糖芥茉菠蘿豬堡
2020-07-18 424 瀏覽
我諗呢間黃店都好出名架啦!但我今次先第一次食😹店舖好細 位置唔多 所以係星期日晚餐時間嚟嘅我係等咗好耐🥵仲要好鬼熱 不過食完個堡同睇埋個價錢🤓值嘅值嘅 黑松露芝士牛堡 $50 +$15套餐(小食+汽水)呢個價錢已經係好難得見到 講緊牛堡仲要黑松露 醬汁好足夠 食哂成個包都唔會厭乾 食到咁上下仲會多到漏出嚟 夠哂多料呀🤪牛肉軟身易咬 而且好香有肉汁唔乾身 加埋好fresh嘅蕃茄生菜 好吃到哭出嚟小食 - 炸燒賣好少地方見有呢個小食啦 竟然可以配餐揀😍😍外脆內軟呀 加埋啲醬點綴下 仲冇咁乾👍🏻 汽水 - Mountain Dew 又係稀有之選 市面極少見dew 呢到有!又一加分位!!
我諗呢間黃店都好出名架啦!但我今次先第一次食😹

黑松露芝士牛堡 $50 +$15套餐(小食+汽水)
小食 - 炸燒賣
好少地方見有呢個小食啦 竟然可以配餐揀😍😍
外脆內軟呀 加埋啲醬點綴下 仲冇咁乾👍🏻
汽水 - Mountain Dew
又係稀有之選 市面極少見dew 呢到有!又一加分位!!
2020-07-16 160 瀏覽
1. 烤菇芝士牛堡($55)外賣個樣係爭d....不過真心好好食呀😭😭 包體就冇咩特別,但係個大啡菇同超厚既牛,真係不得了!個汁好好味,仲有埋蕃茄、菜同洋蔥🥰 同埋佢好大舊,我個口唔夠大,食到歪哂🙉 我食到3分2個漢堡已經飽左2. 蕃薯條($20)散叫$20,跟餐都係$20有埋野飲!本身跟餐就咁叫薯條就+$15,但蕃薯條好少有,就叫左,點知原來好大份😨 味道非常好食!實心、蕃薯甜架!外皮有少少炸過既脆同鹽,好食,但我完全陣亡,飽到食唔哂
1. 烤菇芝士牛堡($55)

2. 蕃薯條($20)
這家好好吃啊!!聞說嘉寶漢堡已久,卻一直以為只有肉肉漢堡食。最近才知道佢地有素漢堡,仲有兩款添,而且真係好夠鑊氣好有水準,非常推薦!嘉寶漢堡有兩間分店,這天去吃尖沙咀店,它不近尖沙咀地鐵站,比較近尖東,不過都唔難搵。除了牛雞豬蝦羊,竟然仲有兩款素食,唔想食素肉可以揀烤菇,想豐富少少可以揀impossible burger。想再升級仲可以加煎蛋、菠蘿再加隻烤菇之類。單點漢堡只係 HK$62,Impossible 來說可能平絕全港,我同一日在另一間cafe見到要HK$158(汗)漢堡可以升級套餐,配薯條、薯格、沙律、番薯條等,仲包飲品添,CP值夠晒高。 V2 Impossible素肉芝士漢堡 HK$62 (升級套餐+HK$15)好久沒吃這種港式漢堡,麵包煎得焦脆,Impossible扒剛好juicy,塊芝士溶得勁靚,沙律醬好味又唔會太突出,生菜唔會好濕或者咬唔開,仲有必須的焦糖洋蔥,咬落去超滿足勁好食!個薯格都好正,好耐無食過咁有水準的炸物,這才是熱氣野的真諦!寫完都已經有少少掛住,搵日又再去食過先!不過熱氣野唔可以成日食,哈哈。

這家好好吃啊!!

2020-07-13
2020-07-12 294 瀏覽
🥢 烤菇芝士牛堡 $55牛肉同烤大菇都好juicy,牛肉嘅牛味好濃而且帶有少少焦香,而雙層芝士熔晒變成芝士醬好正~生菜同蕃茄都好新鮮;麵包有稍為烘脆,口感軟熟,不過淋得好快,吸埋肉汁之後會變成一pat同散開,食得有啲狼狽•🥢 凱撒雞扒堡 $39雞扒好脆,但有少少燶,好彩入面雞肉滑嘅😋雞扒好入味,但個人覺得有啲太鹹,呢個「凱薩」漢堡嘅特色係加咗脆卜卜、牛油味好重嘅麵包粒,配埋生菜同沙律醬~可惜沙律醬唔夠,食到中間先有😥但好鐘意有幾塊好大嘅菜,減低食漢堡嘅罪惡感😝•套餐+$15 有一款小食同飲品,種類都好多~🥢 薯格新鮮炸起熱辣辣,擺左一陣先食都好脆,份量好多,有十幾塊大塊~🥢 番薯條 +$5番薯條嘅表面灑咗鹽,所以外面鹹,令到入面嘅番薯食落更加甜,而且份量好多👍🏼不過就唔算好脆,保留咗蕃薯嘅口感~

🥢 烤菇芝士牛堡 $55

🥢 凱撒雞扒堡 $39

套餐+$15 有一款小食同飲品,種類都好多~
🥢 薯格
🥢 番薯條 +$5

2020-07-11 86 瀏覽
I can’t quite remember on what day I came here, but I’m pretty sure no matter what time you come, you’re going to have to wait in line if you want to dine in. I’d say I probably wound up waiting about... 30 minutes? Maybe a bit moreSeating is really cramped, making me wonder if this is really the kind of place you want to be eating in. I got an impossible burger, but there are tons of other ways you can customize your food. You can even have a burger with pineapple on it!A good approach if you r

A good approach if you really want to try this place is to order something to go. I think you’ll get your food much faster this way, and you won’t have to sit inside a super small dining area.
2020-06-11
40 分鐘 (堂食)
2020-07-10 148 瀏覽
一間位於尖沙嘴嘅漢堡包店,唔顯眼不過經常有人排隊食,於是我都去試試先鋪面得10個座位左右,唔係好闊,如果想慢慢嘆就要外賣好啲。另外招呼服務就一般,我點點下餐,落單同另一個員工吹水冇理我。。。等左佢90秒左右先再落單。。。漢堡最平$39起,其實呢個價食個質素中等嘅可以接受,因為去到Burger Room果類高質嘅都差唔多近百元一個炸燒賣係加錢轉套餐嘅,+$15就有小食同餐飲,小食仲普通燒賣,薯條,薯角添。飲品有柚子蜜同薑蜜揀我叫左個孜然香辣羊堡,好足香料味,不過羊味不足,但肉汁夠,包夠大,汁都好夾,非常好食另外一個係菠蘿豬堡,一樣肉汁多,豬味比羊堡濃,再配埋菠蘿唔覺膩 另外仲加左$10/2條炸芝士條,ok嘅,抵食,不過都係唔太有芝士味。。。勝在熱辣辣,跟餐薯格同炸燒賣都好熱辣辣總括黎講,抵食夾大件,仲要唔hea又熱辣辣,感覺食材新鮮,價位相宜,唔同肉類都有2-4款口味揀,真係可以黎多幾次試勻佢,唯一要改善係員工質素同態度。

2020-07-08
2020-07-05 180 瀏覽
一路都bookmark左呢間漢堡店好耐,有一次經過排晒長龍,睇嚟真係好受歡迎😍由於店內座位唔多,我去嗰陣都排咗20幾分鐘😱 食過就會知點解咁多人排,排咁耐都值得🤪-🧆黑松露芝士牛堡🧀最多人推介係呢個😍 一上到枱已經聞到超香嘅黑松露味,啲黑松露醬多到滿瀉🥺 食落反而冇想像中味道咁濃郁🤔 塊牛份量超足好重牛味🐂 配埋芝士食超級邪惡,但係食到最尾嗰幾啖有啲膩,可能因為味道比較單一🙈 女仔有機會食唔晒🤣-評分:8/10價錢:$50-🥓香辣煙肉蘑菇芝士牛堡🍔呢款嘅配料多咗煙肉同蘑菇,食落層次即刻豐富咗好多😍 煙肉同蘑菇嘅調味料好惹味,唔會好似淨係食到芝士味咁🤭 塊牛一樣份量十足,但係因為醬料較開胃所以感覺冇咁膩🤪 -評分:8.8/10價錢:$50-🥤炸燒賣🍢加$15就可以轉套餐,有一款小食同汽水😋 今次叫咗好多人推介嘅炸燒賣🤪估唔到份量幾多,有成七至八粒!新鮮炸起,外脆內軟😚 配上秘製醬汁,味道似千島醬,食落都幾開胃😆 -評分:8.5/10價錢:$15(轉套餐)-其實仲嗌左個炸薯條,不過味道普普通通,不過不失🤣下次嗌薯格或番薯條可能特別啲🤪-📍 嘉寶漢堡 尖沙咀📍
🧆黑松露芝士牛堡🧀
評分:8/10
價錢:$50
🥓香辣煙肉蘑菇芝士牛堡🍔
評分:8.8/10
價錢:$50
🥤炸燒賣🍢
評分:8.5/10
價錢:$15(轉套餐)
📍 嘉寶漢堡 尖沙咀📍
  • 香辣煙肉蘑菇芝士牛堡
想係尖沙咀食漢堡包,一定會諗起嘉寶小店,呢年好多人推介個到既漢堡,經濟實惠之餘,又好好味道,重點佢係良心小店,必定要去支持下,今次第二次去,比上次失望少少😖餐廳空間比較窄,好多貨品飲品都放哂係地下,客人要跨過貨物先可以搵到位置坐,同埋店員好似冇意要執開貨品讓客人行走,態度還好------1. 芝士牛堡跟餐 $54 6.5/10等左約8分鐘左右,就有得食,但店員冇比飲品我,要我提醒才記得,漢堡賣相唔錯,睇落漢堡烘得香脆,芝士又處於半融狀態,但食落麵包唔係熱辣辣,有點失望,不過牛肉真係幾多汁,可能用左慢煮方式,唔會好乾同埋幾juicy,汁多到漏哂係包裝紙上🤤薯格份量都幾多,但我覺得炸得偏燶,同埋痴埋一舊舊,第一次黎食既體驗較好,今次可能有期望就有失望

------
1. 芝士牛堡跟餐 $54 6.5/10
2020-05-03
2020-07-03 94 瀏覽
機緣巧合下因為錯過左一件事,最後成就左食呢個漢堡。其實之前都想試嫁啦,可惜次次經過都好多人,又熱又怕排隊既我,終於等到呢日人少少,即將開鋪既時刻試下。咁我叫左個烤菇芝士牛堡再加套餐薯條連汽水。但坐位真係幾迫下,同邊既食客差唔多手撞手咁滯。講番野食,薯條未炸好,所以漢堡先上,拎上手都feel到份量唔錯,而肉汁真係流到成手都係..我同旁邊既食客都食得有少少狼狽,不過炸堡味配埋牛肉同芝士再夾雜埋生菜蕃茄,沒有油膩感,味道真係比想像中更好食。食到半路,薯條到了,本想拎一條上手試下,一拎上手熱到放番低,差唔多食曬個包,用佢支竹籤吉黎食就fit曬,薯條有少量既鹽,帶少少皮,唔會炸得過龍。呢間小店其實不嬲都係幾有人氣嫁啦,不過呢次食到真係覺得名不虛傳呢!完。
機緣巧合下因為錯過左一件事,最後成就左食呢個漢堡。

咁我叫左個烤菇芝士牛堡再加套餐薯條連汽水。

但坐位真係幾迫下,同邊既食客差唔多手撞手咁滯。

完。
2020-07-02
10 分鐘 (堂食)
午餐
2020-07-02 112 瀏覽
«627»尖沙咀外賣仔系列 burburbur架!﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣▷芝士牛堡套餐 $54▶配炸燒賣、薑蜜超高人氣漢堡店,成日見到相但一直未食到,lunch time 專登去買個外賣黎試下🥡未到鋪頭已經見到條人龍排到轉咗個彎~睇餐牌發現原來burger都可以有咁多選擇,牛雞豬蝦,連羊都有!緊有一款啱食,跟餐嘅小食都好多元化,心血來潮想食肥仔炸燒賣,但又懶養生咁唔飲汽水飲薑蜜😂burger好食!!生菜同牛肉一樣都好厚~牛肉juicy生菜又索索聲,正🤤🍔 大大啖食完都8成飽,但仲有8粒燒賣等緊我🤪估唔到有咁多粒,以為係咁易得幾粒添😗 炸得啱啱好,外脆內軟唔會太硬!飲埋杯超濃味嘅薑蜜🥵 超~飽~呢間真係好好食+好抵食,性價比高,高度推介!!﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣嘉寶漢堡尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖

«627»
尖沙咀外賣仔系列 burburbur架!

﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣

▷芝士牛堡套餐 $54
▶配炸燒賣、薑蜜

未到鋪頭已經見到條人龍排到轉咗個彎~

呢間真係好好食+好抵食,性價比高,高度推介!!

﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣
嘉寶漢堡
尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖
2020-06-30 115 瀏覽
嘉寶漢堡 - 人氣漢堡店--🔅香辣煙肉蘑菇芝士牛堡食Burger最緊要多汁Juicy!如果太乾或者太油膩,食到一半就會唔想食呢個包個醬料我都幾鍾意,少少黑椒味再加烤洋蔥再配碎蘑菇,幾Match仲有酸酸甜甜既蕃茄加半溶既芝士,成個包既口感好豐富個包有輕輕烘過,表層有小小脆,加分!牛肉幾厚身,算係淋軟易入口,不過就煮得熟左小小,肉味唔夠濃郁燒賣同薯格都係即叫即炸,香脆可口,仲要份量唔少!P.S. 朋友叫果個炸菇芝士牛堡,夾住成個大啡菇,超抵食仲有隔離枱個黑松露芝士牛堡既黑松露醬爆曬出嚟甘,好吸引
嘉寶漢堡 - 人氣漢堡店
🔅香辣煙肉蘑菇芝士牛堡
食Burger最緊要多汁Juicy!
如果太乾或者太油膩,食到一半就會唔想食
仲有酸酸甜甜既蕃茄加半溶既芝士,成個包既口感好豐富
個包有輕輕烘過,表層有小小脆,加分!

燒賣同薯格都係即叫即炸,香脆可口,仲要份量唔少!

P.S. 朋友叫果個炸菇芝士牛堡,夾住成個大啡菇,超抵食
仲有隔離枱個黑松露芝士牛堡既黑松露醬爆曬出嚟甘,好吸引

2020-06-30 7839 瀏覽
🐻上次同𡃁妹做完facial ,覺得幾靚靚🥰,買左個course,以後每個月都會去尖沙咀一趟,勤力啲做面扮靚靚。📌做完面去到6,7點,正直食飯時間,緊係孖埋樹熊去食好西喇。📌今次試下係尖沙咀區出名的平民漢堡小食店《嘉寶漢堡》,地點有點偏遠尖沙咀中心,熊妹睇地圖📍唸左好耐應該點行,不過由樹熊帶路就無有怕。原來由美麗華商場出發一直沿著金巴利道一直行一直行到尾去到漆咸圍就見到《嘉寶》喇。📌店鋪小小,幾個bar枱位,一張四人枱,一張二人枱,地方有點淺窄。📌大概7點到達,正直晚餐時段,所以都等左起碼45分鐘先有得入坐,要堂食真係要早啲黎排隊。📌以豬、牛、雞、蝦、羊做漢堡饀料,任君選擇,價錢$36-$60,加套餐$15,包一款小食及飲品,小食可揀薯條、薯格、燒賣或者炸燒賣,另加$5可選炸番薯條,都幾抵食。黑松露芝士牛堡,$50📌一望個餐牌,黑松露牛堡一定係熊妹的囊中物🤩。滿滿的黑松露醬澎湃的湧出來,接都接唔住,真係要小心翼翼咁食,如果唔係會浪費哂咁美味的食材。牛肉漢堡排煎得香香的,肉質係超軟淋,夾埋一片溶溶的芝士🧀,一片新鮮蕃茄🍅同一片生菜🥬,仲有塗上少少沙律醬係包面,各種口感的配撘就係漢堡包🍔的

黑松露芝士牛堡,$50
📌一望個餐牌,黑松露牛堡一定係熊妹的囊中物🤩。

牛肉漢堡排煎得香香的,肉質係超軟淋,夾埋一片溶溶的芝士🧀,一片新鮮蕃茄🍅同一片生菜🥬,仲有塗上少少沙律醬係包面,各種口感的配撘就係漢堡包🍔的滋味喇!

芝士牛堡
芝士牛堡,$39加煙肉,$7
樹熊揀左最簡單的芝士牛堡再另加煙肉,咁先食哂自己想食的野。

同樣地牛肉漢堡有齊牛肉漢堡排、芝士、蕃茄、生菜,而家加埋煙肉脆脆地又咸咸地,多一層調味。

蕃薯條,薯格
跟餐小食揀左蕃薯條,另加$5,同薯格。

蕃薯條好惹味,蕃薯肉淋淋的,肉質甜甜地又夾埋鹽份,又甜又咸,唔點任何醬汁已經好滋味。

薯格炸得幾脆喎!放耐左唔會變淋,點茄汁真係好味!

炸燒賣,$14
另外再額外點埋炸燒賣,本身熊妹已經好鐘意食炸燒賣,估唔到《嘉寶》都有做呢款小食,當然要試下喇。

本身魚肉燒賣炸得變得香口,更顯肉質的煙韌,再灑上椒鹽,堅係正呀,另外配上少少沙律醬,不過熊妹覺得就咁食已經好夠味,加上沙律醬就有點多餘了。

炸芝士條
炸芝士條,$10
跟餐可追加$10有兩條炸芝士條。

呢款小食就遜色了點,外表係炸得好脆的,但炸皮比較厚,食落一扁扁炸粉團,內裡的芝士相信係mozzarella cheese,無咩芝士味的,要做到拉絲的效果係要用上mozzarella cheese,但要芝味特出就係cheddar cheese,所以一般都會兩者兼用先能做出拉絲芝味的效果。

不過價錢咁平,都不能要求太多。

雞翼(BBQ)
雞翼(BBQ),$10
大食樹熊不嬲都鐘意食雞翼,見到十蚊兩隻點都要食埋喇。

雞翼本身炸起,雞肉都好嫩滑。

揀左BBQ味,原來係雞翼撈上BBQ醬,醬汁味道太濃烈,而且成隻雞翼都係浸滿醬汁,蓋過了雞翼的味道,成口都係BBQ醬汁,早知點原味簡單啲。

BBQ菠蘿雞排堡
BBQ菠蘿雞排堡,$39加芝士,$6
📌大食樹熊食一個堡又點會夠飽呢?點都要食多個雞排先塞得飽佢個肥肚。

試完牛咪試下雞囉,樹熊話雞排一定要跟芝士先好味,所以另加芝士,$6。

揀呢個雞堡吸引之處係塊厚厚的菠蘿片,超多汁又甜又厚肉又清新,可以解解漢堡的油膩。

雞排煎得香香,肉質新嫩,加埋蕃茄,生菜,又另一番風味。

不過又係味道濃烈的BBQ醬,食到漏哂醬汁出黎,亦搶了不少雞堡本身的味道,樹熊同熊妹都提議點原味沙律醬或者走BBQ醬比較好。

罐裝汽水
罐裝汽水,跟餐價,$0
跟餐汽水,樹熊點了最愛的可口可樂,本身好怕飲肥仔水的熊妹都不得不點返一罐零系可口可樂送漢堡薯條,因為食呢啲炸物肥膩餐真係要飲返啲有汽飲品gur一gur去。

📌整體來講,各款漢堡小食都做得幾出色,以咁平民的價錢食到燒鵝的味道,仲要係尖沙咀地段,簡直係街坊生意,不過地方窄左小小,可以外賣🥡拎走返屋企慢慢歎。
2020-06-17
45 分鐘 (堂食)
芝士牛堡
雞翼(BBQ)
BBQ菠蘿雞排堡
罐裝汽水
2020-06-28 125 瀏覽
太掛住嘉寶啦 但葵涌要行好遠🚶🏻‍♂️ 所以決定去尖沙咀呢間 尖沙咀比葵涌個間仲要細 七點幾去到都仲未開始有人排隊 食食下先開始多人 我哋坐窗邊落地玻璃 個日著短裙係一定會走光 所以要用袋遮住🤨今次我地嗌蝦牛堡$60 本身諗住食返上次嘅脆薯牛堡 點知menu無 不過食邊個都一樣咁好味😋 又想食蝦🦐 又想食牛🐮 一於食蝦牛堡 牛如常juicy 蝦炸得好香脆 一路食d汁一路流另外嗌咗香辣孜然羊堡$42 含烤洋蔥 本身我唔想夏天熱辣辣食羊 但都試咗一啖 嘩!好重羊味 好特別嘅辣 價錢比蝦牛堡平 但我覺得好食過佢 最後我搶咗嚟食哈哈✌🏻上次見到格離枱嗌咗炸燒賣 先知係必食嘅 今次一定要食返 再嗌多個燒賣 我哋都覺得有中學小賣部嘅味道 係回憶啊⋯⋯🥺

2020-06-21
評分:🐷🐷🐷🐷(5🐷滿分)漢堡包係每個人嘅童年回憶,一啲都唔難整,唯一嘅要求就係食材新鮮,芝士生菜蕃茄肉蛋樣樣都要色香味俱全,其實喺香港唔難搵到,只要你願意比百幾蚊食個包🥱嘉寶2、3年前已經開始食,可以話係平靚正之選!30-50蚊一個足料漢堡包,加埋番薯條同野飲都係70蚊內既事,我諗唔到仲有邊度有咁既質素啦!飽既肉類可以選擇豬牛雞蝦羊,有辣有唔辣、有芝士有黑松露有孜然、有芥末醬有BBQ醬...你講得出既burger料都有!特別推介佢地既番薯條!必食啊!可惜今日咁岩賣晒😭講完食物,講下環境。小店一間,個兩三個朋友坐底傾下計,涼下冷氣,食下漢堡包薯條,再加多啖Zero,個種有點麻甩既感覺,好鬼正🥱

評分:🐷🐷🐷🐷(5🐷滿分)

• 黑松露芝士牛堡