2020-10-08 207 瀏覽
.性價比超高嘅高汁burger💛相信大家都聽過「嘉寶漢堡」,快啲戒甩M記🥺今日就同大家分享下👦🏻👧🏻食左啲咩啦!.✨ 烤菇芝士牛堡burger真係超級厚同足料,仲有溶晒嘅芝士(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)呢款嘅料包括牛肉漢堡、大啡菇、烤洋蔥、蕃茄同生菜牛肉漢堡唔會整得太乾,食落都幾juicy同重牛味芝士溶晒落大啡菇到,再加埋烤洋蔥,口感都幾豐富😙蕃茄同生菜都好fresh~.✨ 是拉差芝士蛋豬堡呢款雖然睇落冇咁厚,不過都好好食🤤豬肉漢堡都一樣煎得啱啱好~是拉差其實係幾特別嘅醬汁,不過👦🏻小編又唔識點形容😑再加埋半熟流心煎蛋、蕃茄同生菜係出面一定食唔到咁好味😋.✨ 套餐加$15就可以upgrade做套餐,包括一份小食同飲品小食方面,推薦薯格、蕃薯條、炸燒賣❤️至於飲品,除咗汽水之外,仲有健康啲嘅選擇例如椰子水、茶、柚子蜜等等.烤菇芝士牛堡 $55是拉差芝士蛋豬堡 $42加配套餐 $15———不專業評分💯食物指數 🍴: 💛💛💛💛🤍環境指數 ⛱: 💛💛💛🤍🤍抵食指數 🤑: 💛💛💛💛💛推薦指數 👾: 💛💛💛💛💛———📍嘉寶漢堡 KABO BURGER尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖葵涌青山公路葵涌段499號嘉
性價比超高嘅高汁burger💛
相信大家都聽過「嘉寶漢堡」,快啲戒甩M記🥺
今日就同大家分享下👦🏻👧🏻食左啲咩啦!
✨ 烤菇芝士牛堡
呢款嘅料包括牛肉漢堡、大啡菇、烤洋蔥、蕃茄同生菜
牛肉漢堡唔會整得太乾,食落都幾juicy同重牛味
芝士溶晒落大啡菇到,再加埋烤洋蔥,口感都幾豐富😙
蕃茄同生菜都好fresh~
✨ 是拉差芝士蛋豬堡
呢款雖然睇落冇咁厚,不過都好好食🤤
豬肉漢堡都一樣煎得啱啱好~
是拉差其實係幾特別嘅醬汁,不過👦🏻小編又唔識點形容😑
再加埋半熟流心煎蛋、蕃茄同生菜
係出面一定食唔到咁好味😋
✨ 套餐
加$15就可以upgrade做套餐,包括一份小食同飲品
小食方面,推薦薯格、蕃薯條、炸燒賣❤️
至於飲品,除咗汽水之外,仲有健康啲嘅選擇
例如椰子水、茶、柚子蜜等等
烤菇芝士牛堡 $55
推薦指數 👾: 💛💛💛💛💛
📍嘉寶漢堡 KABO BURGER
葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖
———
👉🏼 #ewhk尖沙咀 #ewhk葵涌 #ewhk港式 #ewhk西餐 #ewhk輕食 #ewhk黃店

#尖沙咀美食 #尖沙咀黃店 #葵涌美食 #葵涌黃店 #嘉寶漢堡 #黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #黃店地圖 #美食推介 #吃貨 #食好西 #相機食先 #香港美食 #美食日記 #一路食一路post #hkfood #foodhk #hkfoodie #foodiehk #hkfoodlover #hkfoodlover #hkig #foodstagram
2020-10-07 88 瀏覽
又到左翻雲覆雨既時候,8號風球黎緊喇,嘉寶條人龍長期都咁長,有次在尖沙咀覓食時專登走到去嘉寶外面但已經賣哂啲漢堡好傷心!但冇野可以熄滅食野既決心,今日我醒水喇玩staycation,叫埋囡囡一齊去買takeaway送上門比我做大爺,包皮就冇乜特別喇很軟,勝在牛肉質不錯,夠Juicy,個汁都幾特別,我會翻啅另外仲加左薯條同雞翼,雞翼就還好正正常常幾入味,薯條就...M記都比較好,可能各花入各眼,但小店值得支持!

2020-06-07
  • 芝士牛堡
-{黃店💛性價比極高漢堡🍔}嘉寶應該個個都識~上次試唔倒蕃薯條 今次終於食倒喇😍🤤黑松露芝士牛堡🤤 ($50)就係多左pat黑松露醬令到成個包錦上添花😍加11蚊係值得嘅🥰漢堡牛都好juicy😋👖褲評: 8.3/10🤤蕃薯條🤤 (+$5)本喺上面灑左d鹽 鹹鹹甜甜嘅感覺都ok嘅🤓但係唔鐘意食又鹹又甜嘅朋友就要叫佢走鹽喇👖褲評: 7.8/10🤤炸芝士🤤 (+$10)拉絲勁長!芝士好濃郁😋炸皮好脆又唔油 就算中間拉咁長嘅絲食到尾都有芝士!啱曬芝士控😎👖褲評: 8.6/10超級抵食!但係比個營業時間呃左 同埋野食都等得耐左d👀性價比: 8.4/10服務: 7/10環境: 6.8/10 (葵涌店環境較好)🚩嘉寶漢堡🚩地址: 尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖🔔小tips: 有得揀嘅話去葵涌店 位置闊好多同埋多好多堂食位! #fuudjai #fuudjai黃店 #fuudjai漢堡 #fuudjai尖沙咀 #fuudjai葵芳 #fuudjai小食
{黃店💛性價比極高漢堡🍔}
嘉寶應該個個都識~上次試唔倒蕃薯條 今次終於食倒喇😍

🤤黑松露芝士牛堡🤤 ($50)

👖褲評: 8.3/10

🤤蕃薯條🤤 (+$5)

👖褲評: 7.8/10

🤤炸芝士🤤 (+$10)

👖褲評: 8.6/10

超級抵食!但係比個營業時間呃左 同埋野食都等得耐左d👀

性價比: 8.4/10
服務: 7/10
環境: 6.8/10 (葵涌店環境較好)

🚩嘉寶漢堡🚩
地址:
葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖

🔔小tips:
有得揀嘅話去葵涌店 位置闊好多同埋多好多堂食位!

芝士牛堡
芝士牛堡
  • 炸芝士
2020-10-05 167 瀏覽
喺連登成日都睇到人講嘉寶漢堡,講到又好食又唔貴,仲要係黃店添!咁我梗係要去懲罰下佢啦😏漢堡包係即叫即做,所以等咗大概15分鐘先有得食😋 漢堡包好足料,有牛肉、烤菇、芝士、烤洋蔥、生菜、蕃茄😍烤菇好Juicy,一路食會一路滴啲汁出嚟😂 雖然食得有啲「呢hea」,但係牛肉熟度岩岩好,唔會死實實,加埋我最鍾意嘅烤洋蔥同芝士,好夾好好食🤩我哋仲加咗薯條同汽水,有一點想建議一下,因為薯條比漢堡包早嚟好多,我哋食左七成薯條,漢堡包先至嚟到,如果係上菜嘅時候兩樣嘢唔好相隔咁耐會比較好,寧願薯條遲啲嚟,可以一啖包一啖薯條咁食會再滿足啲☺️

烤菇芝士牛堡

烤菇芝士牛堡
2020-10-03 135 瀏覽
12點半開門,我1點到已經要排成45分鐘隊,一路排一路想放棄,但食左第一啖之後覺得無排錯到!!!一入去點餐之後唔洗五分鐘,成個餐就送到,我地叫左烤布利芝士牛堡另加菠蘿,烤菇芝士牛堡加菠蘿,一份薯格同蕃薯條。蕃薯條落左啲香辣粉,超級熱辣辣而且蕃薯好香軟,不過要留意份量好大,一個人食晒好飽。薯格有啲痴埋一舊舊,但都係好惹味講返個漢堡包,超 級 好 味!!!成個漢堡包大到唔可以一啖咬得晒,而且勁juicy,雖然係用罐頭菠蘿但係有煎過黎,加埋菠蘿汁食到成手都係由於座位唔夠十個,所以愈早黎愈好呀,唔洗排咁耐!

由於座位唔夠十個,所以愈早黎愈好呀,唔洗排咁耐!
2020-10-02 154 瀏覽
🍴《嘉寶漢堡》I▪️🅘🅝🅣🅡🅞嘉寶永遠都係好多人排隊等入座食嘅一間小食店, 原來有得外賣,所以大家見到長長人龍都可以轉下買外賣返去食❗️今次係我第2️⃣次幫襯了,不用多說,依舊好味😋,連身邊那位都說下次會再光顧❗️I▪️🅟🅡🅘🅒🅔黑松露芝士牛堡➕薯格➕柚子蜜🔹HKD 65芝士牛堡加煙肉➕薯條➕可樂 🔹HKD 61I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢📌尖沙咀📍 尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖
🍴《嘉寶漢堡》
I▪️🅘🅝🅣🅡🅞

I▪️🅟🅡🅘🅒🅔
黑松露芝士牛堡➕薯格➕柚子蜜🔹HKD 65
芝士牛堡加煙肉➕薯條➕可樂 🔹HKD 61

I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢
📌尖沙咀📍 尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖
2020-09-30 95 瀏覽
嘉寶漢堡🍔 💛尖沙咀黃店💛-一向大熱嘅黃店抵食漢堡🍔💛 價錢平民得來又好食🤤 食落去牛堡勁Juicy, 性價比極高😍 跟套餐再多多個小食同嘢飲,份量足夠😋 可惜嘅係餐廳店舖唔大,最多大約坐8-9個人,外賣嘅話好方便,堂食就要等多一陣啦~😉-🔍 香辣煙肉蘑菇芝士牛堡🍔 $50🔍 芝士牛堡 🍔$39🔍 跟套餐(+$15)🔍 薯格 ; 炸燒賣-📍嘉寶漢堡 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖
嘉寶漢堡🍔 💛尖沙咀黃店💛
🔍 香辣煙肉蘑菇芝士牛堡🍔 $50
🔍 芝士牛堡 🍔$39
🔍 跟套餐(+$15)
🔍 薯格 ; 炸燒賣
📍嘉寶漢堡 (尖沙咀)
2020-09-30 65 瀏覽
🍴芝士牛堡$39🍴炸芝士$22成日見大家介紹嘉寶漢堡,今日去咗試試🍔。建議大家係佐敦站出~會近過係尖沙咀出!我叫咗最classic嘅芝士牛堡同炸芝士🤙🏻。牛堡好juicy,加埋啲生菜🥬同蕃茄🍅唔會太膩,半熔嘅芝士令個包更好食😋!而炸芝士方面,我覺得唔太好食😕。雖然做到拉絲效果,但芝士味好淡😭。佢層炸粉好厚,夾埋舊芝士一齊食變得更難食🤢。凍咗嘅話更加唔使講啦!整體嚟講,佢啲漢堡係好味嘅~但下次唔會再叫炸芝士,可能會試佢其他小食🤪!
🍴芝士牛堡$39
🍴炸芝士$22

2020-09-29 64 瀏覽
呢間人氣小店日日都勁多人食😋😋 今日兩點幾去到都要等一陣先有位 叫咗蜜糖芥末菠蘿豬堡($39)🍍🍔 加$15有套餐 揀咗炸燒賣😛 野飲揀咗雪碧 加多五蚊仲有椰青水😛 等咗五分鐘到就有得食 都幾快😆😆 炸燒賣有八粒 係魚肉燒賣黎 炸得好金黃香脆💛💛炸燒賣本身有椒鹽味 配埋沙律醬好好食😋 個蜜糖芥末菠蘿豬堡都唔錯 菠蘿同蕃茄可以中和返油膩感 漢堡好大塊 而且肉質唔錯 好juicy😋😋一定會再encore!!!!
出開街又懶得煮飯嘅日子#🍎👧🏽 會選擇買啲輕食返屋企🍃 屋企人都好鍾意食Burger🍔 今次再訪呢間好耐冇食嘅小店🙆🏽‍♀️ 叫咗四款包試吓🤣呢度嘅burger有好多唔同配搭🤩 (連出面少有嘅蝦 羊 甚至連素漢堡都有提供~)▪️黑松露芝士牛堡🐮($50)黑松露醬嘅香味同個肉融合埋一齊🤩 比起最basic嘅牛堡層次再豐富啲 (⭐評分:6.5/10)▪️孜然香辣羊堡(含烤洋蔥)🌶 ($49)羊肉味幾濃 肉質唔靭👍🏼 好香孜然粉味醬汁係微辣 配埋凍飲可以解辣喔🤣第一次食羊肉漢堡 覺得幾特別🤪 值得一試! (⭐評分:7.5/10)▪️蜜糖芥末菠蘿豬堡🐷 ($39)👧🏽一直怕豬肉會好乾 但呢個豬堡夠juicy🤤 一啲都唔靭!! 醬汁配上燒過嘅菠蘿🍍食落去甜甜地 味道幾夾~ (⭐評分:7/10)▪️日式芥辣蝦堡🦐 ($42) 同以前食嘅蝦堡味道唔同🤔感覺蝦肉嘅香料味重咗 同埋冇咁厚身 而且少咗啲芥末醬 偏乾 味道唔差但驚喜不大🤧(⭐評分:6.5/10)▫️套餐 (+$15)👧🏽揀咗薯條🍟 同埋番薯條🍠(+$5) 番薯條有天然嘅甜味 就算凍咗都依然好食🤣 另外追加咗 香脆粟米片雞塊(+$10)配蜜糖芥末汁 呢

▪️黑松露芝士牛堡🐮($50)
(⭐評分:6.5/10)

▪️孜然香辣羊堡(含烤洋蔥)🌶 ($49)
羊肉味幾濃 肉質唔靭👍🏼 好香孜然粉味
醬汁係微辣 配埋凍飲可以解辣喔🤣
孜然香辣羊堡(含烤洋蔥)

▪️蜜糖芥末菠蘿豬堡🐷 ($39)
蜜糖芥末菠蘿豬堡

▪️日式芥辣蝦堡🦐 ($42)
(⭐評分:6.5/10)
日式芥辣蝦堡

▫️套餐 [飲品+小食] (+$15)
👧🏽揀咗薯條🍟 同埋番薯條🍠(+$5)

番薯條有天然嘅甜味 就算凍咗都依然好食🤣

另外追加咗 香脆粟米片雞塊(+$10)
配蜜糖芥末汁 呢個組合唔錯🤪
(⭐評分:7/10)
香脆粟米片雞塊

整體嚟講 每個包都好足料 肉/餡料都有返咁上下厚度 食完絕對夠飽🤤 唔太肚餓的話 兩個人點一份套餐就夠🤣
---------
🏝環境:N/A
🛋服務:6.5/10
💲價錢:7/10
💥翻兜指數:7/10
✨CP值:7/10
2020-09-05
15 分鐘 (外賣自取)
孜然香辣羊堡(含烤洋蔥)
蜜糖芥末菠蘿豬堡
  • 香辣孜然羊堡
  • 蜜糖芥末菠蘿雞堡
  • 番薯條
2020-09-27 73 瀏覽
每次去尖沙咀必食嘅漢堡店🍔今時今日漢堡店大行其道不過即使試過好多間之後始終都係忘不了呢間嘉寶漢堡食物質素出色之餘 價錢亦都好相宜性價比一流🥇👍🏻唯一挑剔真係店內位置唔多假日門口成日大排長龍啊🙈
每次去尖沙咀必食嘅漢堡店🍔
性價比一流🥇👍🏻
唯一挑剔真係店內位置唔多
假日門口成日大排長龍啊🙈
2020-09-27 61 瀏覽
覺得味道普通,牛肉有點太冧!可能是我期望過高,所以落差有點大😂不過薯條係好足料,好吃的!要排隊,都要等30分鐘!。。。鋪內座位很小,若想吃,建議非繁忙時段去!

2020-09-20 161 瀏覽
某日既晏晝係尖沙咀自己一個人都餓喇就諗食乜鋪頭細細 都差唔多滿座好彩一條友唔難搵位叫左個招牌芝士牛肉漢堡餐加薯條加多枝烏龍茶,等左一陣好快就有食得。堂食始終會好食好多 麵包烘到包面脆脆地我拎走枝竹籤,毫不猶疑就咁用紙包住個漢堡包黎食 呢個食法真係相當有滿足感隨住一路食牛肉汁同醬汁就流返落麵包既底層,好快我已經鯨吞哂成個包。食完個包都已經7成飽,但薯條都仲係脆身 自己覺得略咸,但薯條就係要咁先自好食。黃得黎咁好食真係好痴線。
某日既晏晝係尖沙咀自己一個人
都餓喇就諗食乜
鋪頭細細 都差唔多滿座
好彩一條友唔難搵位

叫左個招牌芝士牛肉漢堡餐加薯條
加多枝烏龍茶,等左一陣好快就有食得。
堂食始終會好食好多 麵包烘到包面脆脆地

食完個包都已經7成飽,
但薯條都仲係脆身 自己覺得略咸,
但薯條就係要咁先自好食。
黃得黎咁好食真係好痴線。

• 芝士牛堡
  • 薯條
2020-09-17 235 瀏覽
好多人都有推介嘉寶漢堡🍔果然好值得排隊等位呢家#原來有得外賣 咁就可以減少排隊的時間!Impossible burger $62間唔中想食下#veganfood 試左佢個#impossibleburger 個素漢堡用豆腐做到個味道好香,個漢堡包皮又係脆卜卜,新鮮整出嚟,食到佢又香又juicy,而且份量材料都十分多,口感好豐富。烤菇芝士牛堡 $55 加套餐$15轉番薯條$5個牛堡一黎到就聞到好香,見到咁大隻烤菇同咁多材料,就覺得好肚餓!烤菇不會乾再加上滿滿的芝士,牛肉又十分多汁,食落非常之juicy🤤而且個漢堡的size很大的!番薯薯條🍟好香番薯味,外面脆卜卜,入面好香嘅番薯味,而且好軟身又唔乾身🥰份量都好多,可以兩個人share
好多人都有推介嘉寶漢堡🍔
果然好值得排隊等位
呢家#原來有得外賣
咁就可以減少排隊的時間!

Impossible burger $62
間唔中想食下#veganfood
試左佢個#impossibleburger

烤菇芝士牛堡 $55 加套餐$15轉番薯條$5

2020-09-12 206 瀏覽
之前成日搭車經過葵涌區果間都見到好多人等緊,都好想試下!今次有事來到尖沙咀,整完之後又夠鐘搵食,又會咁啱尖沙咀都有分店,今日有時間就當然去等下啦!排隊既人無10個但由于店內座位少所以相對等候時間就長啲!終於都等到,order 後無耐好快就上到餐,仲要係勁熱辣辣,全部新鮮即製!今次我揀咗個無洋蔥嘅,蜜糖芥茉菠蘿豬堡配番薯條,超辣手,個豬堡同菠蘿都好多汁,食到成隻手都係😂但唔緊要,最緊要趁熱食,番薯條都係好熱辣辣,本身番薯都好甜好夠味,仲要係面沈左啲鹽,其實係鹽都好好食😋!新鮮嘢最正
之前成日搭車經過葵涌區果間都見到好多人等緊,都好想試下!
蜜糖芥茉菠蘿豬堡
番薯條