2023-10-30
一向都係大閘蟹 超級fans,10月11月呢個大閘蟹季節,完全係令人停不下來!.朋友介紹呢度有大閘蟹2人餐食,$688 加一,環境同服務都唔錯。.🔍套餐內容:蟹粉饅頭杏汁白肺湯蟹公每人一隻蟹乸每人一隻蟹粉扒西蘭花避風塘牛仔粒蟹粉撈麵薑茶湯圓兩位.第一碟上的炸饅頭香脆誘人,加上濃郁蟹粉,瞬間喚醒了味蕾。而素來不愛杏汁的我,少有地決定他們杏汁白肺湯味道還不錯,杏味不太重,倒是有奶奶滑滑的清潤感。.作為主角的蟹公蟹乸,兩款都各有千秋,Size方面,公有3.5兩,母乸為3兩。蟹公蟹膏軟身滑口,膏味更濃。蟹乸的蟹膏則硬身香口,亦別有一番風味。.蟹粉西藍花🥦和蟹粉撈麵份量都非常足,兩款蟹粉味道基本上是一樣的,只是配搭不同的東西,個人更愛掛汁效果甚佳的撈麵。.最後再來一個薑茶芝麻湯圓收結,整個餐份量十足,食到捧住肚皮走😛。
🔍套餐內容:
蟹粉饅頭