2017-07-30
同男朋友睇完戲之後,又到最頭痕嘅時間,就係要搵地方食飯啦!行過見到呢間串燒店,寫住「現憑電影戲票或者演唱會門票,於晚市時段,全部食客有85折」嘅字樣,諗住横掂未食過,而且又啱啱睇完戲有折,所以就嚟試吓!餐廳比較細,只有幾張枱。不過我就係鍾意呢啲小店,因為老闆往往都會比較用心做,老闆用心,客人自然食得開心一坐得,老闆就送咗呢碟燒鱈魚干比我地!面層燒到微微帶脆,點埋沙律醬一齊食,正炙燒赤蝦$58/3隻,大大隻,蝦肉爽口彈牙,配埋微微帶辣嘅調味粉一齊食,食落好惹味食親呢啲嘢,唔知點解就好想飲酒,所以梗係要叫番杯嚟啤啤佢。我要咗呢支嚟自英國嘅Apple Cider ,酒味唔會好濃,飲落甜甜地、酸酸地、又帶啲蘋果味,幾啱女仔飲!之後點咗海鹽燒牛舌$38,比想像中厚身,食落爽口得嚟唔會韌,口感好好;另外由於用咗海鹽調味,牛舌嘅鮮味即時提升,好啱送酒跟住就到燒鵪春蛋啦,一串$18有4粒!唔好以為簡簡單單就無驚喜,一咬開,每粒都爆汁的😈外層微微帶焦,連埋半溶嘅蛋汁一齊食,好滋味!最後到芝士意大利蘑菇$48,超足料!成個菇面都係芝士,除咗蘑菇外,仲有洋蔥同煙肉,口感好豐富兩個人咁樣睇完戲,再食吓好嘢,摸
一坐得,老闆就送咗呢碟燒鱈魚干比我地!
面層燒到微微帶脆,點埋沙律醬一齊食,正
外層微微帶焦,連埋半溶嘅蛋汁一齊食,好滋味!
兩個人咁樣睇完戲,再食吓好嘢,摸吓酒杯底,其實我已經覺得好開心!