2022-07-25
尖沙咀寶勒巷除咗酒吧,原來仲有日式串燒。門口掛住幾塊日文banner,入到去以木枱格調為主,令我唸起日本嘅居酒屋🏮以串燒為主打嘅餐廳,串燒種類都幾多,就咁睇餐牌已經有40款,有啲都幾有特色,連燒響鈴都有😛而飲品除左有啤酒之外,估唔到佢地亦都有自家製飲品,我叫左杯雪梨雪耳水,少甜又清涼,食完串燒飲唔怕熱氣🤪燒芝士響鈴 - 入面加左車打芝士,好脆口,一咬會爆汁,唔好太心急食🤣芝士翠玉瓜 - 同樣係加左車打芝士,厚切翠玉瓜好juicy燒台式黑椒腸 - 微辣之選,燒得夠香脆燒魚肚 - 平時好少有得食,魚肚吸晒本身佢地嘅秘製醬汁,正燒魚皮餃 - 手打魚皮餃,入口夠淋,連沙嗲醬甜甜地,幾特別海鹽燒牛肩胛 - 小小海鹽嘅味道已經足夠,有口感又夠淋燒蜜糖頂級魚片頭 - 估唔到蜜糖同魚片頭又幾夾,好彈牙燒茄子 - 配埋好碎嘅蒜蓉醬,係不敗嘅組合蒜蓉燒聖子 - 大大隻,只係加蒜蓉已經夠鮮味燒菠蘿 - 多汁又大件,喜歡微蕉嘅感覺明太子雞翼 - 皮薄無油膩感,一咬落去就好多肉汁黑松露金菇 - 金菇好夠淋,黑松露份量好夠,每一啖金菇都食到
芝士翠玉瓜 - 同樣係加左車打芝士,厚切翠玉瓜好juicy
燒台式黑椒腸 - 微辣之選,燒得夠香脆
燒魚肚 - 平時好少有得食,魚肚吸晒本身佢地嘅秘製醬汁,正
燒魚皮餃 - 手打魚皮餃,入口夠淋,連沙嗲醬甜甜地,幾特別
海鹽燒牛肩胛 - 小小海鹽嘅味道已經足夠,有口感又夠淋
燒蜜糖頂級魚片頭 - 估唔到蜜糖同魚片頭又幾夾,好彈牙
燒茄子 - 配埋好碎嘅蒜蓉醬,係不敗嘅組合
蒜蓉燒聖子 - 大大隻,只係加蒜蓉已經夠鮮味
燒菠蘿 - 多汁又大件,喜歡微蕉嘅感覺
明太子雞翼 - 皮薄無油膩感,一咬落去就好多肉汁