2022-07-25 22 瀏覽
尖沙咀寶勒巷除咗酒吧,原來仲有日式串燒。門口掛住幾塊日文banner,入到去以木枱格調為主,令我唸起日本嘅居酒屋🏮以串燒為主打嘅餐廳,串燒種類都幾多,就咁睇餐牌已經有40款,有啲都幾有特色,連燒響鈴都有😛而飲品除左有啤酒之外,估唔到佢地亦都有自家製飲品,我叫左杯雪梨雪耳水,少甜又清涼,食完串燒飲唔怕熱氣🤪燒芝士響鈴 - 入面加左車打芝士,好脆口,一咬會爆汁,唔好太心急食🤣芝士翠玉瓜 - 同樣係加左車打芝士,厚切翠玉瓜好juicy燒台式黑椒腸 - 微辣之選,燒得夠香脆燒魚肚 - 平時好少有得食,魚肚吸晒本身佢地嘅秘製醬汁,正燒魚皮餃 - 手打魚皮餃,入口夠淋,連沙嗲醬甜甜地,幾特別海鹽燒牛肩胛 - 小小海鹽嘅味道已經足夠,有口感又夠淋燒蜜糖頂級魚片頭 - 估唔到蜜糖同魚片頭又幾夾,好彈牙燒茄子 - 配埋好碎嘅蒜蓉醬,係不敗嘅組合蒜蓉燒聖子 - 大大隻,只係加蒜蓉已經夠鮮味燒菠蘿 - 多汁又大件,喜歡微蕉嘅感覺明太子雞翼 - 皮薄無油膩感,一咬落去就好多肉汁黑松露金菇 - 金菇好夠淋,黑松露份量好夠,每一啖金菇都食到

芝士翠玉瓜 - 同樣係加左車打芝士,厚切翠玉瓜好juicy

燒台式黑椒腸 - 微辣之選,燒得夠香脆

燒魚肚 - 平時好少有得食,魚肚吸晒本身佢地嘅秘製醬汁,正

燒魚皮餃 - 手打魚皮餃,入口夠淋,連沙嗲醬甜甜地,幾特別

海鹽燒牛肩胛 - 小小海鹽嘅味道已經足夠,有口感又夠淋

燒蜜糖頂級魚片頭 - 估唔到蜜糖同魚片頭又幾夾,好彈牙

燒茄子 - 配埋好碎嘅蒜蓉醬,係不敗嘅組合

蒜蓉燒聖子 - 大大隻,只係加蒜蓉已經夠鮮味

燒菠蘿 - 多汁又大件,喜歡微蕉嘅感覺

明太子雞翼 - 皮薄無油膩感,一咬落去就好多肉汁

2022-07-22 26 瀏覽
是日同HONEY去到哩間喜膳燒食串燒~~因為朋友未到食DINNER,HONEY有少少肚餓,所以去食串燒墊下肚先~~店舖細細但裝修都有心思,會有D霓虹燈,同HONEY點左個主食麻醬撈鳥冬,點左個羊架串燒,燒九菜,燒牛舌,燒墨魚丸,同埋叫左個海鮮,蒜蓉帶子,款款都燒得唔錯,由其羊架真的好好食,好JUICY又唔SO,另外,蒜蓉帶子都好多蒜蓉,HONEY同我都食到YUMMY~另外鳥冬都好大份,兩個人食都OK,哩間串燒真的下次來個陣,要飲返杯先~~
是日同HONEY去到哩間喜膳燒食串燒~~

店舖細細但裝修都有心思,會有D霓虹燈,

同HONEY點左個主食麻醬撈鳥冬,
款款都燒得唔錯,由其羊架真的好好食,好JUICY又唔SO,
另外,蒜蓉帶子都好多蒜蓉,HONEY同我都食到YUMMY~
另外鳥冬都好大份,兩個人食都OK,
哩間串燒真的下次來個陣,要飲返杯先~~
2022-07-20
  • 羊架串燒
2022-07-19 31 瀏覽
尖沙咀站行幾分鐘,同朋友叫左少少酒啲串燒下酒菜,咁就傾左2個半鐘,野食質素同酒都唔錯,食物種類多到唔知揀咩好,仲有各式各樣嘅酒,好好坐!蒜蓉燒珍寶大扇貝 78哩個價黎講係貴左少少,但隻扇貝超入味,而且肉質彈牙🤏🏽頂級海鹽燒多春魚 32佢3條細細地咁燒得好香口,但唔係特別多春。明太子釀雞翼 49同我喺其他串燒店食倒嘅明太子雞翼有啲唔同,食落有啲似食緊雞肉腸,偏重味但啖啖肉。海鹽燒皇牌牛舌 49串燒店必點牛舌,而且都真係調味同燒得好食👍🏽燒玉子 19燒玉桂焦糖金菠蘿 38哩兩個都推!好食!38蚊都值得叫!.Sapporo Premium Beer 38Umai Mugi 日本麥啤酒 32麥啤好飲😌

蒜蓉燒珍寶大扇貝 78
哩個價黎講係貴左少少,但隻扇貝超入味,而且肉質彈牙🤏🏽
頂級海鹽燒多春魚 32
佢3條細細地咁燒得好香口,但唔係特別多春。

明太子釀雞翼 49
海鹽燒皇牌牛舌 49
串燒店必點牛舌,而且都真係調味同燒得好食👍🏽

燒玉子 19
燒玉桂焦糖金菠蘿 38
哩兩個都推!好食!38蚊都值得叫!

Sapporo Premium Beer 38
Umai Mugi 日本麥啤酒 32
麥啤好飲😌
2022-07-18
  • 燒玉桂焦糖金菠蘿
  • 燒玉子
1K
2022-07-19 32 瀏覽
好耐冇食過日式串燒,朋友話帶我去尖沙咀寶勒巷10號地下的間「Happy Q 喜膳燒」試試。睇過網上介紹餐廳,佢哋有多款食物選擇,而且價錢合理。必吃之選特色海鮮系列:「燒蟶子皇(蒜蓉)」$78蟶子鮮甜可口,配上蒜蓉更加惹味。肉類方面「海鹽燒牛肩胛」$48牛肩胛肉質嫩腍,牛肉味夠濃郁,一啖一口牛,口感不錯。特色串燒類「燒芝士響鈴2條」$24響鈴很脆口, 內裏讓了半熔狀態的芝士,超驚喜。「燒蜜糖頂級魚片頭」$28很少在日式串燒店吃到,經燒後的魚片頭再塗上一層蜜糖,味道甜美, 相當特別。「燒台式香腸+蒜味」$26台式香腸可口美味,入口脆皮, 豬肉味及蒜蓉味十足。「沙嗲手打魚皮餃」$25手打魚皮餃煙韌有口感, 加上沙爹醬,味道都幾匹配。「明太子釀雞翼兩隻」$49明太子釀雞翼,大大隻,而且肉香肥美,微微帶點辛辣感,很好味。「蒜蓉焗金菇配黑松露」$58蒜蓉焗金菇非常香口, 在混合埋黑松露夾上金菇一同吃, 健康又滋味。「燒芝士脆肉瓜」$24翠玉瓜超多汁, 加一層芝士奶蓋上面,帶點鹹香。「孜然燒茄子」$29燒茄子加上孜然更惹味,而且燒得恰到好處,茄子還保持水份,不會太乾也不會鞋口。「燒肉桂焦糖金菠蘿」$

必吃之選特色海鮮系列:
「燒蟶子皇(蒜蓉)」$78
蟶子鮮甜可口,配上蒜蓉更加惹味。

肉類方面「海鹽燒牛肩胛」$48
牛肩胛肉質嫩腍,牛肉味夠濃郁,一啖一口牛,口感不錯。

特色串燒類「燒芝士響鈴2條」$24
響鈴很脆口, 內裏讓了半熔狀態的芝士,超驚喜。

「燒蜜糖頂級魚片頭」$28

「燒台式香腸+蒜味」$26
台式香腸可口美味,入口脆皮, 豬肉味及蒜蓉味十足。

「沙嗲手打魚皮餃」$25
手打魚皮餃煙韌有口感, 加上沙爹醬,味道都幾匹配。

「明太子釀雞翼兩隻」$49

「蒜蓉焗金菇配黑松露」$58

「燒芝士脆肉瓜」$24
翠玉瓜超多汁, 加一層芝士奶蓋上面,帶點鹹香。

「孜然燒茄子」$29

「燒肉桂焦糖金菠蘿」$38
最後梗係要食金菠蘿作為甜品及消滯一流, 菠蘿非常juicy,味道清甜,非常潤喉。

2022-07-18 24 瀏覽
有質素串燒小店。太久沒有機會燒烤,疫情阻住不了想吃燒烤的心,直接找了一間安心等食的串燒小店。店面充滿日系風格。令人更期特食物的質素。果然所有出品出奇令人滿意,沒有吐槽的地方。朋友愛肉我愛素,平衡分配加上海鮮的一餐,肉類充滿令人賞心悅目的肉汁油脂,放上預熱的石版上,保持溫度和味道,菜蔬類非常翠綠有口感,盡量做到口味分明,例如大蔥配搭甜甜的醬,沒有想過竟然相當搭檔。是一間不可錯過的特色燒烤店,會再光顧。😍燒山賊雞翼 3pcs ($45.00)燒殼飼三層肉 ($39.00 )霜降和牛串 ($59.00 )燒安格斯肉眼串 ($56.00)燒菠蘿 🍍($38.00) 燒芫茜 ($19.00 )燒京蔥 ($18.00 )孜然燒茄子 ($29.00 )燒日本一口甜🍠 ($24.00) 燒蘆筍 ($32.00)孜然燒韭菜 ($20.00)沙嗲燒豬肉串 ($28.00)燒雞肉串 ($28.00)麒麟 生啤🍻( 1 pint)燒馬來西亞大蜆($88.00)蒜蓉燒珍寶大扇貝($78.00)
有質素串燒小店。
店面充滿日系風格。令人更期特食物的質素。
是一間不可錯過的特色燒烤店,會再光顧。😍

燒山賊雞翼 3pcs ($45.00)
燒殼飼三層肉 ($39.00 )
霜降和牛串 ($59.00 )
燒安格斯肉眼串 ($56.00)
燒菠蘿 🍍($38.00)
燒芫茜 ($19.00 )
燒京蔥 ($18.00 )
孜然燒茄子 ($29.00 )
燒日本一口甜🍠 ($24.00)
燒蘆筍 ($32.00)
孜然燒韭菜 ($20.00)
沙嗲燒豬肉串 ($28.00)
燒雞肉串 ($28.00)
麒麟 生啤🍻( 1 pint)
燒馬來西亞大蜆($88.00)
蒜蓉燒珍寶大扇貝($78.00)
香港地道人都會知道,同玩大冒險一樣,往往係小鋪會搵到驚喜。我今日同朋友喺尖沙咀搵食就係咁!喺寶勒巷,偶爾經過呢間串燒餐廳,行到攰攰地又見人少少,就入去give it a try。未入到去就比門口嗰個Draft beer吸引!食串燒都唔洗怕熱氣。一入到去,店員都好親切,立即上前serve 我哋。店舖裝潢都好有心思,都幾似去咗日本街頭串燒小食檔!對於冇肉不歡嘅我,好快就點左唔同嘅肉類,包括燒山賊雞翼,燒殼飼三層肉,霜降和牛串,燒安格斯肉眼串。一落order,後面師傅已經即刻開工。佢哋都好好人,唔介意我哋兩個喺度睇下佢哋燒嘢食。有一個細節好鍾意:師傅每次燒完食材,都會先用括將碎屑括走。非常細心!當你見到喺燒烤枱上面咁多支唔同款調味粉,就知佢哋對於食物質素幾有堅持!好彩身邊有位稍為健康的朋友,堅持點左一啲菜尼食埋。真係樣樣都好好食。特別欣賞兆京蔥,同埋燒韭菜,真係好好食!食一輪夠哂熱氣,然後飲啖啤酒!爽啊!不可不提,佢哋提供嘅馬來西亞大蜆同埋蒜蓉扇貝,真係唔單止份量足,而且燒得夠晒熟又唔會過龍,非常鮮味!回頭率甚高!期待下次再來!

回頭率甚高!期待下次再來!
2022-07-18 20 瀏覽
🍢喜膳燒突然好想食串燒,因為見到餐廳好有隱世日本居酒屋feel😂就決定試吓佢😃••••••••••••••••••🥢蒜蓉燒貴妃蚌 $78貴妃蚌好厚肉,食落爽彈鮮甜🥢蒜蓉燒聖子皇 $78聖子皇好大隻,唔韌🥢蒜蓉燒扇貝 $78蒜蓉味好夠,扇貝大隻鮮甜,燒到啱啱好面頭仲有啲粉絲,索哂啲汁,勁好味🥢燒白鱔 $68🌟呢個好有驚喜,外層燒到脆卜卜,魚肉係勁爽脆嘅🥢沙嗲燒厚魚肚 $48魚肚吸哂沙嗲汁,好惹味🥢燒流心鵪鶉蛋 $28燒到外層焦香,咬落去隻蛋仲係流心🤤🥢霜降和牛串 $59重牛味,肉質唔韌,juicy🥢鹽燒燒雞腎串 $28🥢黑松露焗金菇包 $58正常發揮,抵讚嘅係黑松露份量比好多👍🏻🥢菠蘿 $38🌟菠蘿本身好甜,加埋表面嘅焦糖無得輸💯🥢蒜蓉燒茄子 $29🥢燒日本一口甜薯 $24••••••••••••••••••2個人埋單$675食物質素ok,燒海鮮好岀色環境清潔,坐得舒服,店員服務幾好••••••••••••••••••
🍢喜膳燒

🥢蒜蓉燒貴妃蚌 $78
貴妃蚌好厚肉,食落爽彈鮮甜

🥢蒜蓉燒聖子皇 $78
聖子皇好大隻,唔韌

🥢蒜蓉燒扇貝 $78
蒜蓉味好夠,扇貝大隻鮮甜,燒到啱啱好
面頭仲有啲粉絲,索哂啲汁,勁好味

🥢燒白鱔 $68🌟
呢個好有驚喜,外層燒到脆卜卜,魚肉係勁爽脆嘅

🥢沙嗲燒厚魚肚 $48
魚肚吸哂沙嗲汁,好惹味

🥢燒流心鵪鶉蛋 $28
燒到外層焦香,咬落去隻蛋仲係流心🤤

🥢霜降和牛串 $59
重牛味,肉質唔韌,juicy

🥢鹽燒燒雞腎串 $28

🥢黑松露焗金菇包 $58
正常發揮,抵讚嘅係黑松露份量比好多👍🏻

🥢菠蘿 $38🌟
菠蘿本身好甜,加埋表面嘅焦糖無得輸💯

🥢蒜蓉燒茄子 $29

🥢燒日本一口甜薯 $24

2個人埋單$675
食物質素ok,燒海鮮好岀色
環境清潔,坐得舒服,店員服務幾好

2022-07-13 18 瀏覽
放工想同朋友飲下啤酒啤下又食吓嘢,呢間係幾好選擇!有日式居酒屋的感覺,但係又有好多款唔同嘢食物crossover, 串燒即叫識燒,會用石板上碟,保持每串都係熱辣辣入口,調味唔會過咸,剛剛好,必食推薦有燒雞腎、雞肝、雞心、雞肝、雞皮系列🤣呢啲部位唔係間間會做,考功夫做得好食,雞腎係叫咗一串,好食程度係再叫多三串,一人要食一串encore先夠!食落爽口有鮮味!燒多春魚同燒鰂魚都係推薦❤️心機菜,燒得有焦香,但唔會燶,火候剛剛好,魚肉嫩滑有汁,加埋香茅調味,食落清新又唔熱氣!最後埋單每人都係$2百左右,抵食🥰
放工想同朋友飲下啤酒啤下又食吓嘢,呢間係幾好選擇!

必食推薦有燒雞腎、雞肝、雞心、雞肝、雞皮系列🤣
食落爽口有鮮味!

燒多春魚同燒鰂魚都係推薦❤️

最後埋單每人都係$2百左右,抵食🥰
燒鰂魚好好食!!
燒鰂魚好好食!!
2022-07-11 26 瀏覽
一入到去見到餐牌有特色海鮮即刻心心眼 😍估唔到佢有燒白鱔,原條鰂魚,仲有大扇貝,辣酒煮螺全部都超級吸引!!最後嗌咗鰂魚, 佢連魚鱗一齊燒,食既得嘅時候要剝開魚皮,淨係食裏面啲肉,由於我地雞手鴨腳的關係,店員好好人咁幫我地整開魚皮,服務好好!重點的魚超級好食,又滑,推介!❤️另外最深刻印象係佢嘅雞心,雞肝,雞腎同雞皮,調味岩岩好,而且燒到恰到好處,好爽口🤤食完之後忍唔住再叫多一次,真係太好食,必點!最後不得不讚佢的環境, 坐喺度可以望到師傅喺度燒緊嘢食,好有日本居酒屋嘅感覺👍🏻而且又近地鐵站,約朋友好方便。
一入到去見到餐牌有特色海鮮即刻心心眼 😍

估唔到佢有燒白鱔,原條鰂魚,仲有大扇貝,辣酒煮螺
重點的魚超級好食,又滑,推介!❤️

而且又近地鐵站,約朋友好方便。
2022-07-11 31 瀏覽
#尖沙咀 #喜膳燒👯‍♀️已經有半個月無同閨蜜見面喇, 相約放工後談心去! 我們均是燒烤愛好者, 今次決定食串燒! 位於尖沙咀寶勒巷麥記斜對面, 大廈入口直望就見到, 好易搵的! 🐚燒蟶子皇 (蒜蓉) $58/隻 ~ 超級新鮮肥美! 肉好厚身, 生熟燒至剛剛好, 入口嫩滑, 爽口彈牙, 讚! 👅燒牛舌 $49/串 ~ 必點, 超級有驚喜! 牛舌好厚好腍, 入口香嫩軟滑, 滋味滿滿的, 想再 order 一串….🐄燒牛肋條 (沙嗲味) $38/串 ~ 估唔到都幾腍, 入口無渣, 沙嗲醬好惹味, 不錯! 🐖燒肥腸 $29/串 ~ 炸大腸的朋友, 但無炸大腸咁肥咁油, 油脂經燒烤後更添口感甘香, 入口香脆! 🐷燒芝士五花肉 $46/串 ~ 好多芝士啊! 芝士咸香, 配搭肥瘦相間的五花肉, 另有一番滋味! 🍹益力多沙冰 $48/杯 ~ 大大杯, 好冰凍、好解渴!
#尖沙咀 #喜膳燒

🍹益力多沙冰 $48/杯 ~ 大大杯, 好冰凍、好解渴!

2022-07-02 33 瀏覽
係尖沙咀行街,突然有啲香味傳入我的鼻,見到係間串燒店,就引起左食慾入咗去。每當上嘢食嘅時候,都會放喺厚厚嘅燒板上,保存住食物嘅溫度同食物汁嘅味道,覺得好細心。芝士響鈴幾特別,裏面帶有芝士,一黎到已經聞到好濃嘅芝士味。雖然係燒,但外表仍然脆口,配搭上幾特別,賣相亦都唔錯。燒牛肩胛肉質就有啲似牛柳,好大塊而且口感軟,不過就失去左啲牛肩胛獨有嘅牛味。燒芝士五花肉有好濃嘅芝士香,肉質好juicy。燒牛舌就肉質好軟腍,加上泰式醬汁味道好夾,咁多款之中比較鍾意食嘅一款再叫多兩款肉類,一款係明太子雞翼同埋燒雞全翼,兩款都燒得好惹味,啖啖肉好好食,咬落去肉汁都仲流緊落嚟芝士焗蘑菇芝士味唔算出,不過燒完之後,口感唔會好乾,幾好食。燒扇貝好大粒,口感好彈牙,配合蒜蓉汁好入味,但啲粉絲就乾左少少。燒茄子略厭個茄子太細😅,但味道依然係幾唔錯,值得試下。最後點捨得唔叫燒菠蘿,食落去好甜,控制火候好重要,如果唔係燒得太耐就會苦得滯。放假過嚟食下燒嘢食,飲下酒傾吓計係幾超chill 架,唔覺唔覺就食咗唔少嘢。

燒芝士五花肉有好濃嘅芝士香,肉質好juicy。

燒茄子略厭個茄子太細😅,但味道依然係幾唔錯,值得試下。

2022-06-30 46 瀏覽
放工去咗同朋友食燒烤~ 飲下野happy hour 下~ 由於happy hour完咗之後仲有晚餐~我哋都唔叫咁多款嘢食~我地叫左蒜蓉燒蟶子,燒牛舌,燒蘆筍,燒鰻魚,黑松露鵝肝多士,同埋蜂蜜柚子水蒜蓉燒蟶子真係好好味!蟶好新鮮美味~ 蒜蓉都好香,燒之如仲保留到海鮮既鮮味!燒蘆筍清清地又健康!幾香幾正!燒鰻魚都唔錯~ 香香淋淋~ 燒得幾香脆!黑松露鵝肝多士嘅鵝肝真係唔錯,幾肥美,加埋黑松露一齊食舔舔脷!飲埋蜂蜜柚子清清又健康!餐廳氣氛幾好!好啱一路飲酒一路傾計食野!真心覺得幾唔錯!
放工去咗同朋友食燒烤~ 飲下野happy hour 下~

燒蘆筍清清地又健康!幾香幾正!

燒鰻魚都唔錯~ 香香淋淋~ 燒得幾香脆!

飲埋蜂蜜柚子清清又健康!

餐廳氣氛幾好!好啱一路飲酒一路傾計食野!
真心覺得幾唔錯!
2022-06-29 34 瀏覽
今日口痕想食燒烤,同朋友係尖沙咀搵到呢間隱世串燒店,佢入面座位唔算多,但坐得都舒適!睇到佢餐牌,佢呢度嘅選擇真係好多!我哋點咗佢嘅海鮮類,呢個蟶子同扇貝燒得好入味,啲粉災吸曬啲蒜香,食得出佢啲海鮮係好新鮮,而份燒大蜆份量都唔少,食落啲蜆都好彈牙!我哋都點咗好多唔同串燒,豬頸肉串啲蜜汁碗搭好開胃,雞腎食落好彈牙,好夠咸香,而個厚燒牛舌就好有牛香,佢嘅厚到好夠,咬落好有口感!另外仲有個燒香辣金錢肚就真係第一次食,辣味嘅配搭真係出奇地夾,個芝士響鈴都好有新意,食落好脆口,入面有濃濃芝士香味。我哋之後嚟多round,試左佢嘅牛丸同貢丸,燒得好入味又夠彈牙,韭菜孜然香味十足!雞全翼同牛仔骨啖啖肉,岩曬一班食肉獸!最後都有點返個燒菠蘿嚟解膩,有焦糖係菠蘿面上,食落份外甜口!呢間嘅串燒質素真係好高,鐘意食串燒一定要嚟試。

呢間嘅串燒質素真係好高,鐘意食串燒一定要嚟試。
2022-06-26 20 瀏覽
喜膳燒📍 尖沙咀寶勒巷10號地舖===================== 琴晚同朋友出尖沙咀,試下呢間串燒店呢間舖感覺似日式居酒屋🏮入到去,有好多人趁收工同朋友chill下首先叫左兩個主食:稻庭烏冬豬骨湯配溫泉蛋烏冬煙韌彈牙, 同湯底溫泉蛋好夾焗墨西哥黑松露芝士薄餅,內夾有辣椒,好新鮮特別的食法簡單食個主食打底,之後就開始食串燒🤣我地叫左蒜蓉燒廣島生蠔🦪肥美鮮甜多汁,蒜蓉焗到好林,忍吾住連蒜蓉食哂🙈海鹽燒皇牌牛舌店員推介👍🏻牛舌本身夠厚肉,而且唔會燒得太乾太韌,勁林好滑燒山賊雞翼如果鍾意食孜然的朋友必食,燒到外脆內軟食燒烤,點少得「燒茄子」🍆同埋「燒韭菜」兩款都可以選擇:孜然 \ 鹽燒燒玉桂焦糖金菠蘿🍍勁勁勁好食😋菠蘿燒完後,勁甜勁多汁,由於實在太好味, encore叫多一碟🤣🤣🤣用點餐紙點餐,即叫即燒,下單後,等大約15分鐘左右,就把燒好的食物上枱,時間不會等太耐
喜膳燒
📍 尖沙咀寶勒巷10號地舖
=====================
琴晚同朋友出尖沙咀,試下呢間串燒店

首先叫左兩個主食:稻庭烏冬豬骨湯配溫泉蛋
烏冬煙韌彈牙, 同湯底溫泉蛋好夾
焗墨西哥黑松露芝士薄餅,內夾有辣椒,好新鮮特別的食法
簡單食個主食打底,之後就開始食串燒🤣

海鹽燒皇牌牛舌
店員推介👍🏻牛舌本身夠厚肉,而且唔會燒得太乾太韌,勁林好滑

燒山賊雞翼
如果鍾意食孜然的朋友必食,燒到外脆內軟

食燒烤,點少得「燒茄子」🍆同埋「燒韭菜」
兩款都可以選擇:孜然 \ 鹽燒

燒玉桂焦糖金菠蘿🍍

2022-06-24 53 瀏覽
HappyFriday 想同朋友擼串,食燒烤飲返杯聚下,呢間位於尖沙嘴的串燒鋪的選擇應有盡有。燒海鮮選擇了燒蟶子王、珍寶大扇貝都好鮮甜肉肥,蒜蓉味足,而燒馬來西亞大蜆,搭配泰式酸辣汁好開胃。特色燒芝士響鈴,脆卜卜嘅響鈴加流心芝士好滋味;燒火辣牛肚都好新穎,平時軟霖嘅牛肚就食得多,皮脆焦香的牛肚味道都不錯。海鹽燒皇牌牛舌同燒黑啤牛仔骨的厚度足牛味濃,完全無臊味,好有咬勁。另外,燒沙嗲雞全翼、蜜糖味的彈牙牛丸、頂級墨魚丸、孜然味韭菜等普遍串燒選擇都燒得入味,牛油蒜蓉金菇包可以再濃味啲,香甜脆口的燒菠蘿好解膩。