2022-10-03
🇭🇰🇯🇵今次去咗一間主打港日風味串燒居酒屋餐廳裝潢日系居酒屋🏮風味,氣氛舒適自在,而食物性比價高,啱晒同朋友聚會傾偈去~🍻餐廳上菜時會隨着附上一塊🔥熱石板俾我哋,好貼心,唔洗驚食物會放涼要趕住食🥵,熱石板可以幫手𝐤𝐞𝐞𝐩住串燒嘅温度,保持食物嘅質素🌡️🥩 燒牛肩胛($48)牛肩胛肉質好鮮嫩多汁,一啲都唔韌,🐄牛味好香濃,啖啖肉好正\(●´ϖ`●)/🥩 燒牛肋條(沙嗲)($39)🤩好有驚喜,雖然沙嗲調味唔出,但牛肋條比起牛肩胛更加肉嫩軟腍💗💗,燒到好香口,一啲都唔乾(꒪ͦᴗ̵̍꒪ͦ),好𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲,🤤可以話係入口即溶,推介大家必食✨✨🐷燒豬肋排($98)一份共有5大條嘅豬肋排🐖,味道帶微甜,似用咗美式𝐛𝐛𝐪醬🍖,豬肋排好入味,肉質同樣軟腍,唔痴骨🦴,食得好滋味😆🐣明太子雞翼-2𝐩𝐜𝐬($49)去骨雞翼外皮燒到金黃香脆💛,入面釀咗鹹香十足嘅明太子🧡,外形好飽滿,咬落啖啖明太子同嫩滑雞肉,好惹味😚🌊燒珍寶大扇貝(蒜蓉) ($78)大小適中嘅扇貝,欣賞佢唔會將扇貝燒到好乾,𝐤𝐞𝐞𝐩到肉質嘅鮮嫩🥰,配上🧄蒜蓉同粉絲一齊食,好惹味可口◝(⁰▿⁰)◜♥︎♥︎🧂鹽燒韭菜($20)好鍾意食燒韭菜🤣,依間燒得唔錯👍🏻,
🇭🇰🇯🇵今次去咗一間主打港日風味串燒居酒屋
🥩 燒牛肩胛($48)
🥩 燒牛肋條(沙嗲)($39)
🐷燒豬肋排($98)
🐣明太子雞翼-2𝐩𝐜𝐬($49)
🌊燒珍寶大扇貝(蒜蓉) ($78)
🧂鹽燒韭菜($20)
好鍾意食燒韭菜🤣,依間燒得唔錯👍🏻,唔會將韭菜燒到好老好嚡,幾入味😋
📍 喜膳燒 (尖沙咀)
人均消費: ~$300
🐰: 4/5