2022-06-26 20 瀏覽
喜膳燒📍 尖沙咀寶勒巷10號地舖===================== 琴晚同朋友出尖沙咀,試下呢間串燒店呢間舖感覺似日式居酒屋🏮入到去,有好多人趁收工同朋友chill下首先叫左兩個主食:稻庭烏冬豬骨湯配溫泉蛋烏冬煙韌彈牙, 同湯底溫泉蛋好夾焗墨西哥黑松露芝士薄餅,內夾有辣椒,好新鮮特別的食法簡單食個主食打底,之後就開始食串燒🤣我地叫左蒜蓉燒廣島生蠔🦪肥美鮮甜多汁,蒜蓉焗到好林,忍吾住連蒜蓉食哂🙈海鹽燒皇牌牛舌店員推介👍🏻牛舌本身夠厚肉,而且唔會燒得太乾太韌,勁林好滑燒山賊雞翼如果鍾意食孜然的朋友必食,燒到外脆內軟食燒烤,點少得「燒茄子」🍆同埋「燒韭菜」兩款都可以選擇:孜然 \ 鹽燒燒玉桂焦糖金菠蘿🍍勁勁勁好食😋菠蘿燒完後,勁甜勁多汁,由於實在太好味, encore叫多一碟🤣🤣🤣用點餐紙點餐,即叫即燒,下單後,等大約15分鐘左右,就把燒好的食物上枱,時間不會等太耐
喜膳燒
📍 尖沙咀寶勒巷10號地舖
=====================
琴晚同朋友出尖沙咀,試下呢間串燒店

首先叫左兩個主食:稻庭烏冬豬骨湯配溫泉蛋
烏冬煙韌彈牙, 同湯底溫泉蛋好夾
焗墨西哥黑松露芝士薄餅,內夾有辣椒,好新鮮特別的食法
簡單食個主食打底,之後就開始食串燒🤣

海鹽燒皇牌牛舌
店員推介👍🏻牛舌本身夠厚肉,而且唔會燒得太乾太韌,勁林好滑

燒山賊雞翼
如果鍾意食孜然的朋友必食,燒到外脆內軟

食燒烤,點少得「燒茄子」🍆同埋「燒韭菜」
兩款都可以選擇:孜然 \ 鹽燒

燒玉桂焦糖金菠蘿🍍

2022-06-24 53 瀏覽
HappyFriday 想同朋友擼串,食燒烤飲返杯聚下,呢間位於尖沙嘴的串燒鋪的選擇應有盡有。燒海鮮選擇了燒蟶子王、珍寶大扇貝都好鮮甜肉肥,蒜蓉味足,而燒馬來西亞大蜆,搭配泰式酸辣汁好開胃。特色燒芝士響鈴,脆卜卜嘅響鈴加流心芝士好滋味;燒火辣牛肚都好新穎,平時軟霖嘅牛肚就食得多,皮脆焦香的牛肚味道都不錯。海鹽燒皇牌牛舌同燒黑啤牛仔骨的厚度足牛味濃,完全無臊味,好有咬勁。另外,燒沙嗲雞全翼、蜜糖味的彈牙牛丸、頂級墨魚丸、孜然味韭菜等普遍串燒選擇都燒得入味,牛油蒜蓉金菇包可以再濃味啲,香甜脆口的燒菠蘿好解膩。

2022-06-23 24 瀏覽
剛剛禮拜三同朋友好想好想食燒烤,便搵了間位於尖東寶勒巷既一間港日風fusion既串燒店係餐廳外面一見到個勁居酒屋既設計 即刻拉住朋友入去食野! 唔講 就咁睇個門口 仲以為飛左返日本呢~ 店內設計一樣咁正! 個interior 超有style~ 裝潢好有心 讚!我地朋友睇Menu,樣樣野都好似好正, 真係唔知點揀好~最後終於落左單~ 串燒師傅仲馬上即燒! 首先上菜既係 燒玉子(左) 同埋 芝士響鈴(右)燒玉子($19) 勁厚身! 蛋味好濃好甜~ 蛋皮燒得好香 ,入面依然好軟綿綿!芝士響鈴($22) 簡直係人間極品! 入面既芝士勁邪惡地流出黎! 要encore 要讚一讚 所有串燒都會放上特製鐵石碟上保溫~ 很用心!接下來就上左一客蒜蓉燒扇貝 ($68)扇貝大到成隻手掌咁 配上粉絲,蒜蓉及蔥花, 燒得十分出色!下一串係 燒煙肉鵪鶉蛋 ($34)大大粒鵪鶉蛋被燒到脆脆既煙肉條包裹住~ 兩款口感同時入口  神級好味!另外仲叫左 燒午餐肉 (左一 ,$26),燒雞肝 (右三, $26), 燒墨魚丸 (右二,$26) 及 燒台式香腸 (右一, $26)煎午餐肉就食得多 但燒午餐肉真係以想不到的好食!
係餐廳外面一見到個勁居酒屋既設計 即刻拉住朋友入去食野!

唔講 就咁睇個門口 仲以為飛左返日本呢~

我地朋友睇Menu,樣樣野都好似好正, 真係唔知點揀好~

最後終於落左單~ 串燒師傅仲馬上即燒!

首先上菜既係 燒玉子(左) 同埋 芝士響鈴(右)

要讚一讚 所有串燒都會放上特製鐵石碟上保溫~ 很用心!

接下來就上左一客蒜蓉燒扇貝 ($68)
扇貝大到成隻手掌咁
 配上粉絲,蒜蓉及蔥花, 燒得十分出色!
下一串係 燒煙肉鵪鶉蛋 ($34)

煎午餐肉就食得多 但燒午餐肉真係以想不到的好食! 燒到外邊帶點焦脆~ 正正子

燒雞肝好香~ 連平時唔係好敢食內臟既朋友都試左話好食呢!
燒墨魚丸就一定要配蜜糖汁~ 勁有港式bbq風味! 一流~!!
燒台式香腸則一定要揀黑椒汁, 入口味道同樣超好吃!
除了串燒及海鮮, 我地仲點左個 黑松露芝士薄餅 ($48)
佢係用墨西哥薄餅 (quesadilla), 包住濃濃既芝士同truffle paste,成件事好高級

食落去好香~ 芝士帶點甜甜的,好幸福既感覺

餐廳內仲有好多飲料同啤酒叫~ 可惜我同朋友都唔係好飲得 同埋又是星期三 所以無叫到

下次黎再試呢!

今次比我地搵到間CP值咁高既串燒店~ 食得開心,坐得亦舒服~
冷氣開足, 坐近師傅燒串串都唔會覺熱

簡直樂而忘返~
  • 蒜蓉燒扇貝
  • 燒玉子(
  • 芝士響鈴
2022-06-22 47 瀏覽
唔係朋友帶都唔知原來寶勒巷除左酒吧餐廳之外, 仲有間串燒店隱身左係度。店內環境有居酒屋風,帶點平民貼地既味道。 食物種類多, 今晚食左幾樣野, 發現依度無論海鮮同肉類都做得好, 食得過!蒜蓉燒貴妃蚌同埋蟶子皇都好正, King size不在話下, 貴妃蚌入口爆汁有鮮味, 加埋蒜蓉好惹味。蟶子皇好彈牙, 大大抽入口好滿足。燒新鮮脆皮白鱔厚身鱔肉好爽彈, 皮位燒到薄薄脆脆, 新鮮鱔個種香味好鮮!燒黑啤牛仔骨*特厚重點係特厚, 好少食到咁厚身既牛仔骨, 而且係燒得香口兼JUICY 唔韌!燒虎椒唔太辣, 燒得香。香辣雞全翼味道出色, 香辣惹味有辣勁👍🏻肉唔會燒到乾柴。玉桂焦糖金菠蘿好好味😋平時燒菠蘿食得多, 依個特別加左玉桂, 味道好香, 同菠蘿既甜味好夾!

店內環境有居酒屋風,帶點平民貼地既味道。

燒新鮮脆皮白鱔
厚身鱔肉好爽彈, 皮位燒到薄薄脆脆, 新鮮鱔個種香味好鮮!

燒黑啤牛仔骨*特厚

燒虎椒
唔太辣, 燒得香。

香辣雞全翼
味道出色, 香辣惹味有辣勁👍🏻肉唔會燒到乾柴。

玉桂焦糖金菠蘿
2022-06-19 27 瀏覽
放工同舊同事去食串燒飲吓酒Chill 下~ 餐廳係尖沙咀近K11個邊~ 餐廳環境好似一個居酒屋,以食串燒為主,仲可以飲下酒!我哋叫咗燒雞翼,炸餃子,松露鵝肝多士,燒花蜆,日本支豆~ 日本支豆送酒真係一流,咬去彈粒豆出嚟真係可以邊飲酒邊傾偈邊食,唔會令個肚有空嘅感覺,真心覺得唔錯!燒花蜆都燒得唔錯,保留到海鮮嘅鮮味同埋濕度,食落去熟度啱啱好,唔容易拿捏!松露鵝肝多士都好唔錯,大大件鵝肝加埋松露同多士一齊食,配酒之選!炸餃子夠晒惹味,炸到外脆內香有保留到餃子既肉汁,真心幾好食!燒雞翼都燒得唔錯,保留左香脆同埋入邊有雞翼肉汁既味道!
放工同舊同事去食串燒飲吓酒Chill 下~

我哋叫咗燒雞翼,炸餃子,松露鵝肝多士,燒花蜆,日本支豆~

燒雞翼都燒得唔錯,保留左香脆同埋入邊有雞翼肉汁既味道!
2022-06-18 28 瀏覽
終於捱過星期五 要約朋友食個串燒🍢再啤啤佢喜膳燒位於旺區同時又有點隱蔽 小店座位不多就像酒吧x居酒屋🍺有生啤/手工啤/啤酒/洋酒食物即叫即燒 好快手 每枱設熱石為串燒保溫🔸特色/時令海鮮類燒蟶子皇(蒜蓉)蒜蓉燒貴妃蚌🔹特別推介燒黑豚肉龍躉卷(鹽燒)燒紐西蘭羊架芝士焗意大利大蘑菇燒芝士西班牙黑毛豬五花腩🔸特式串燒/牛肉/肉類明太子釀雞翼海鹽燒皇牌牛舌燒豬頸肉串(沙嗲)燒雞軟骨(鹽燒)🔹甜品燒玉桂焦糖金菠蘿與友人一致認為 @tsthappyq值得encore當中有幾款串燒要重點推介下 真係好好味燒豬頸肉串🐷厚切嘅豬頸肉 比平常更嫩滑多汁 又不失爽口感沙嗲夠入味 燒至金黃色 帶微微焦香 只係$26咋燒玉桂焦糖金菠蘿🍍估唔到串燒店有甜品 好特別 菠蘿燒得香甜多汁外層還加了玉桂焦糖 下次會想試燒棉花糖多士燒黑豚肉龍躉卷🐟比較少見串燒店有龍躉 仲要用黑豚肉片包住燒得外脆內軟 魚肉鮮味十足 而且沒有過老

終於捱過星期五 要約朋友食個串燒🍢再啤啤佢
喜膳燒位於旺區同時又有點隱蔽 小店座位不多
就像酒吧x居酒屋🍺有生啤/手工啤/啤酒/洋酒
食物即叫即燒 好快手 每枱設熱石為串燒保溫

🔸特色/時令海鮮類
燒蟶子皇(蒜蓉)
蒜蓉燒貴妃蚌
🔹特別推介
燒黑豚肉龍躉卷(鹽燒)
燒紐西蘭羊架
芝士焗意大利大蘑菇
燒芝士西班牙黑毛豬五花腩
🔸特式串燒/牛肉/肉類
明太子釀雞翼
海鹽燒皇牌牛舌
燒豬頸肉串(沙嗲)
燒雞軟骨(鹽燒)
🔹甜品

比較少見串燒店有龍躉 仲要用黑豚肉片包住
燒得外脆內軟 魚肉鮮味十足 而且沒有過老
  • 燒玉桂焦糖金菠蘿
2022-06-17 26 瀏覽
行過尖沙咀知道開咗間串燒店就去試下,店舖唔算好大要食可能要預早book定台。一行4人,每2個人有一碟特色酸辣汁。海鮮燒蟶子,大大條 多蒜 海鮮新鮮燒雞翼(值得推介,蜜汁燒雞翼)燒芝士響鈴,燒牛舌燒雞髀菇,燒羊架,燒韭菜串燒唔似出面啲燒烤店,只有孜然味燒羊架 大件夾抵食燒翠玉瓜,燒牛肉燒金菇包燒茄子值得一提嘅係每台都配有一塊熱石,所以嘅串燒放上去唔怕傾下傾下計會涷哂。串燒加啤酒🍻店內有多款酒提供,岩哂同老友鬼鬼吹水食串燒。

海鮮燒蟶子,大大條 多蒜
海鮮新鮮

燒雞翼(值得推介,蜜汁燒雞翼)
燒芝士響鈴,燒牛舌

燒雞髀菇,燒羊架,燒韭菜
串燒唔似出面啲燒烤店,只有孜然味
燒羊架 大件夾抵食

燒翠玉瓜,燒牛肉

燒金菇包

燒茄子

串燒加啤酒🍻
店內有多款酒提供,岩哂同老友鬼鬼吹水食串燒。
2022-06-14
  • 馬來西亞大蜆
2022-06-17 981 瀏覽
身邊不少人移民離港 找了間高質的餐廳作道別位於尖沙咀的喜膳燒 @tsthappyq 深受歡迎雖然位置有點不起眼 隱藏在寶勒巷中的地舖但座無虛席🔥餐廳提供熱石擺放串燒 保持溫度.必食TOP 5 推介 (排名不分先後)🐚蒜蓉燒貴妃蚌由店員推介的 意外的好吃 貴妃蚌大隻無沙燒得十分嫩滑 完全沒有老掉 反而很多汁🍖燒黑豚肉龍躉卷外層是鹽燒黑豚肉 包住内層的龍躉魚肉好特別的組合 喜膳燒的海鮮類都值得一試🥩燒紐西蘭羊架羊架成為全場的CP王 好抵食 $78有兩大塊而且燒得剛剛好 保留肉質軟嫩多汁 微微羶味👅海鹽燒皇牌牛舌薄切牛舌內藏豐厚既油脂 加上簡單海鹽調味燒得外脆內軟 真的很有驚喜 配啤酒吃一流🍍燒玉桂焦糖金菠蘿燒菠蘿就食得多 加了層焦糖令口感變得豐富一咬下去馬上爆汁 再灑上玉桂粉 超級推薦其他串燒水準都不俗🍻再加杯麒麟生啤 爽啊.諗唔到叫咩 可以參考以下菜單👇🏻當晚食咗:燒蟶子皇、蒜蓉燒貴妃蚌、燒紐西蘭羊架燒黑豚肉龍躉卷、芝士焗意大利大蘑菇燒芝士西班牙黑毛豬五花腩、明太子釀雞翼燒豬頸肉串、海鹽燒皇牌牛舌、燒雞軟骨燒玉桂焦糖金菠蘿✨人均若$300左右 連加一
身邊不少人移民離港 找了間高質的餐廳作道別
位於尖沙咀的喜膳燒 @tsthappyq 深受歡迎
雖然位置有點不起眼 隱藏在寶勒巷中的地舖
但座無虛席🔥餐廳提供熱石擺放串燒 保持溫度
必食TOP 5 推介 (排名不分先後)
🐚蒜蓉燒貴妃蚌
燒菠蘿就食得多 加了層焦糖令口感變得豐富
一咬下去馬上爆汁 再灑上玉桂粉 超級推薦
其他串燒水準都不俗🍻再加杯麒麟生啤 爽啊
諗唔到叫咩 可以參考以下菜單👇🏻當晚食咗:
燒蟶子皇、蒜蓉燒貴妃蚌、燒紐西蘭羊架
燒黑豚肉龍躉卷、芝士焗意大利大蘑菇
燒芝士西班牙黑毛豬五花腩、明太子釀雞翼
燒豬頸肉串、海鹽燒皇牌牛舌、燒雞軟骨
燒玉桂焦糖金菠蘿✨人均若$300左右 連加一
  • 燒玉桂焦糖金菠蘿
  • 海鹽燒皇牌牛舌
  • 燒紐西蘭羊架
  • 蒜蓉燒貴妃蚌
2022-06-16 12 瀏覽
今日Weekend 收工就約左朋友去佢公司附近呢間喜膳光居酒屋吹下水食串燒!好彩我一早book左位,夜晚7點黎到已經接近滿座!呢間小店主打海鮮燒物,特別係龍躉及生蠔!當然仲有基本豬牛羊雞既款式!我地今晚就點左牛味濃和牛串、雞腎、台灣腸、雞泡魚乾及明太子雞翼送酒!第一次見有龍躉做串燒包住豚肉味道與口感都幾特別!日本霜降牛串牛味甚濃唔韌!魚肉燒賣配沙爹醬寧舍惹味!另外蔬菜就點左燒茄子及京蔥!聖子好大隻,不過我反而欣賞扇貝上面既蒜茸粉絲超級香喎!餐廳仲特別預備熱石慶住啲串燒等佢唔好凍冰冰.呢點真係抵讚.

我地今晚就點左牛味濃和牛串、雞腎、台灣腸、
雞泡魚乾及明太子雞翼送酒!
第一次見有龍躉做串燒包住豚肉味道與口感都幾特別!

• 燒扇貝
  • 明太子釀雞翼
2022-06-15 15 瀏覽
味道😋😋😋😋環境😋😋😋😋服務😋😋😋😋衛生😋😋😋😋抵食😋😋😋😋今日難得約左人happy hour, happy完有d餓,所以走左去搵宵夜啦!行開寶勒巷見到喜膳燒,一於要試下。我地叫左幾樣野食,燒聖子皇、燒紐西蘭羊架、燒芝士西班牙黑毛豬五花腩、海鹽燒秋葵、鹽燒日本雞心同埋焗墨西哥黑松露芝士薄餅1.聖子皇上枱好大隻呀😍😍咬落鮮甜彈牙,加埋d蒜蓉一齊食簡直一流😋2.羊架燒嘅時間岩岩好緊緊熟,所以咬落一d都唔韌,而且唔係話好騷,用手拎住大啖大啖咁撕開黎食,正呀😋😋3.芝士黑毛豬五花腩食落油脂豐富,好夠豬味,加上佢d香濃芝士醬一齊食,邪惡死啦😈4.燒秋葵唔會燒到熟過龍,咬落爽口,食出淡淡鹽香,非常好味5.雞心燒得唔錯,食落唔會太有內臟嘅味道,好有咬口,味道都唔差,所以如果怕內臟味道嘅人都可以一試。6.黑松露芝士薄餅上枱熱辣辣,直頭辣手🤤拎起手仲拉到絲,正呀!聞落唔覺有黑松露味,但食落就食到淡淡松露味,然後就芝士味,好有層次,食完好滿足☺☺整體黎講,食物質素幾好,食物大件,價錢唔算貴,宵夜黎講係最佳選擇。
味道😋😋😋😋
環境😋😋😋😋
服務😋😋😋😋
衛生😋😋😋😋
抵食😋😋😋😋

1.聖子皇
上枱好大隻呀😍😍咬落鮮甜彈牙,加埋d蒜蓉一齊食簡直一流😋

2.羊架

3.芝士黑毛豬五花腩

4.燒秋葵
唔會燒到熟過龍,咬落爽口,食出淡淡鹽香,非常好味

5.雞心

6.黑松露芝士薄餅

1K
2022-06-15 22 瀏覽
放工鬆一鬆, 同朋友飲番杯, 食串串燒已經係好大享受。依度除左有啤酒外仲有SAKE, 唔飲酒既飲汽水食串燒一樣咁爽。今晚叫既全部都好好食, 中意依度D串燒唔會一味落勁多孜然粉, 而且每串都有番咁上下SIZE。特別推介既估你唔到, 就係燒麵根! 燒到香香地, 加埋沙嗲汁好惹味, 食落又厚又有煙韌口感, 簡單美味!海鹽燒皇牌牛舌又厚又彈牙,少少鹽吊吊味就夠好食。燒紐西蘭羊架羊架成隻雞脾咁大隻, 好好肉地, 香而不酥。 稻庭烏冬豬骨湯配溫泉蛋 $72硬係要食留個熱辣辣烏冬, 個胃飽到突出黎先滿足! 烏冬係煙韌烏冬不是CHEAPHCEP烏冬哦!整體食物水準高,氣氛熱鬧,同三五知己飲野吹水最岩👍🏻
放工鬆一鬆, 同朋友飲番杯, 食串串燒已經係好大享受。

海鹽燒皇牌牛舌
又厚又彈牙,少少鹽吊吊味就夠好食。

燒紐西蘭羊架
羊架成隻雞脾咁大隻, 好好肉地, 香而不酥。

稻庭烏冬豬骨湯配溫泉蛋 $72

整體食物水準高,氣氛熱鬧,同三五知己飲野吹水最岩👍🏻
2022-06-15 22 瀏覽
呢間串燒店🍢會連埋鐵板上,即使追加都可以令每串燒都可以keep 住溫度♨️ 唔怕掛住同朋友傾計啲食物凍曬💙*蒜蓉燒貴妃蚌 $68海水鮮味十足,厚身鮮甜,推薦👍🏾*鹽燒牛舌 $49好爽口, 燒到外脆內軟🤤 推薦👍🏾*燒牛肩胛 $48 牛味濃,肉質好嫩😍*燒豬頸肉 (bbq) $26整到有少少燶邊,好正😆*西班牙黑毛豬五花肉 $46肥瘦相間,食落口感一流*日本霜降和牛串 $59肉質較厚且咬口,油花唔算好重,食落唔會膩
*蒜蓉燒貴妃蚌 $68
海水鮮味十足,厚身鮮甜,推薦👍🏾

*鹽燒牛舌 $49
好爽口, 燒到外脆內軟🤤 推薦👍🏾

*燒牛肩胛 $48
牛味濃,肉質好嫩😍

*燒豬頸肉 (bbq) $26
整到有少少燶邊,好正😆

*西班牙黑毛豬五花肉 $46
肥瘦相間,食落口感一流

*日本霜降和牛串 $59
肉質較厚且咬口,油花唔算好重,食落唔會膩

2022-06-14 16 瀏覽
無諗過係尖沙咀都有串燒食 😂係一個都幾隱蔽既位置搵到間餐廳出面睇 佢係一間居酒屋估唔到裡面係一間食串燒 有日本酒同埋啤酒飲🍺🍻選擇都幾多嫁~ 野食都算上得快串燒好興等好… 好… 好… 耐嫁嘛😂海鮮燒芝士響鈴. 又幾好味! 令我產生係屋企都可以試下自己整既念頭! 😂😂牛舌推介呀! 韭菜是食串燒必叫既! 有2 隻味可以揀, 鹽燒,孜然味~有無人覺得其實呢隻菜成日都好難咬斷😂但又好好味! 蒜香金菇!茄子 切好左 唔洗自己係到拉撕😂羊架 👍🏻👍🏻
無諗過係尖沙咀都有串燒食 😂
係一個都幾隱蔽既位置搵到間餐廳
出面睇 佢係一間居酒屋
估唔到裡面係一間食串燒 有日本酒同埋啤酒飲🍺🍻
選擇都幾多嫁~ 野食都算上得快
串燒好興等好… 好… 好… 耐嫁嘛😂
海鮮
牛舌推介呀!

韭菜是食串燒必叫既! 有2 隻味可以揀, 鹽燒,孜然味~
有無人覺得其實呢隻菜成日都好難咬斷😂
但又好好味!

蒜香金菇!
茄子 切好左 唔洗自己係到拉撕😂

羊架 👍🏻👍🏻
2022-06-13 16 瀏覽
真係好耐無見我呢個好姊妹👭疫情攪到我地無得飛去旅行😞唯有係香港發掘地方去食大家都鍾意既串燒🍢一齊啤啤佢😂今晚我地黎到尖沙咀寶勒行既「喜膳燒」位置都幾隱蔽😆今晚黎到都坐無虛席😌餐單選擇有「海鮮、肉類、丸、腸、餃及菜類」為主😎🔹燒黑豚龍躉卷🐖龍躉吸收左豚肉既油脂食落好惹味🥰🔹燒京蔥大愛😍好甜無辣味🔹燒茄子 🍆撒滿蒜茸孜然粉味道一流😜🔹燒雞臀🐥無燒到乾晒😊控制火候得幾好😍🔹燒黑椒台灣腸 黑椒味重甜甜地既台灣腸好食🔹燒扇貝及勝子超鮮甜🤤最愛勁蒜多粉絲👍🔹雞泡魚干點沙律醬送酒一流🍻🔹明太子雞翼燒到外脆入面仲好熱辣辣.唔錯呀!食串燒必配啤酒🍻我地都愛飲生啤🍺麒麟生啤夠凍配熱辣辣串燒好正🍻

🔹燒黑豚龍躉卷🐖龍躉吸收左豚肉既油脂食落好惹味🥰
🔹燒京蔥大愛😍好甜無辣味

🔹燒茄子 🍆撒滿蒜茸孜然粉味道一流😜

🔹燒雞臀🐥無燒到乾晒😊控制火候得幾好😍

🔹燒黑椒台灣腸 黑椒味重甜甜地既台灣腸好食
🔹燒扇貝及勝子超鮮甜🤤最愛勁蒜多粉絲👍

🔹雞泡魚干點沙律醬送酒一流🍻

🔹明太子雞翼燒到外脆入面仲好熱辣辣.唔錯呀!

食串燒必配啤酒🍻
我地都愛飲生啤🍺麒麟生啤夠凍配熱辣辣串燒好正🍻
2022-06-13 688 瀏覽
工作繁忙,有時可以下班後跟好同事好朋友吃點東西聊聊天是不錯的選擇,這次就與好同事來到尖沙咀一間串燒店來個happy hour咯~  燒珍寶大扇貝(配蒜蓉) $68非常大隻又新鮮十足!配上蒜蓉及粉絲一同燒製,哪會有不好吃的理由?燒馬來西亞大蜆 $88份量蠻多,size比一般在大排檔吃到的還要大!蜆肉新鮮飽滿,沒有沙粒,還帶淡淡海水味~ 燒紐西蘭羊架 $78/2件羊架比我想像中來得還要大件,羊肉肉質肥美鮮嫩多汁,沒有羊羶味反之油脂香氣四溢,愛吃羊的我實在吃得很滋味燒芝士西班牙黑毛豬五花肉 $46這個賣相十分吸引,五花肉脂肪比例平均,油香搭配搽在表面的芝士醬更添風味明太子雞翼 $48/2隻燒得外表香脆的去骨雞翼釀了份量十足又充滿鹹香的明太子,非常飽滿又香口,明太子控必試芝士響鈴 $22/2件絕對是必食推介!響鈴燒過後外表變得更香脆,裡面唧滿味道香濃的芝士醬,咬開所有芝士餡流出來,非常特別!日本霜降和牛串 $59牛味濃郁,燒得剛好不會太老,還有很多肉汁,油脂滿滿,調味亦然,少許鹹香更能帶出牛肉味燒豬頸肉串(配沙嗲汁) $26這個很有趣~ 口感很像吃叉燒一樣,油花分布平均,肉質厚實有咬口!最重點

燒珍寶大扇貝(配蒜蓉) $68
燒馬來西亞大蜆 $88
燒紐西蘭羊架 $78/2件
燒芝士西班牙黑毛豬五花肉 $46
明太子雞翼 $48/2隻
芝士響鈴 $22/2件
日本霜降和牛串 $59
燒豬頸肉串(配沙嗲汁) $26
這個很有趣~ 口感很像吃叉燒一樣,油花分布平均,肉質厚實有咬口!最重點是沙嗲汁跟秘製醬汁令豬頸肉味道甜甜的更惹味
蒜蓉牛油焗娃娃菜 $45
最失望的一款,調味太重了,其實不用灑鹽只放蒜蓉跟牛油就已經很好吃~ 可是這個就鹹得太誇張

店家雖在尖沙咀這個核心地段但不好找,不過這也是她的特色之一;主打港式風味串燒,但裝潢卻是帶居酒屋及酒吧風格,相當有格調
有一樣是非常欣賞店家做法的,他們會在客人下單後及準備上菜之前,會先將已經加熱過的熱石板放到客人面前,食物準備好後就把串燒放在這塊石板上,就算跟朋友聊得再起勁忘了進食也因為這塊熱石板幫忙保存串燒的熱度,減慢放涼速度而影響食物質素;另一方面就是抽風系統做得非常好,全店也沒有甚麼油煙味,離場時衣服也沒有吸到味道來
由於店家座位數量不多,晚上來光顧的客人又不少,建議先訂座會比較好
2022-05-31