來自韓國的知名連鎖餐廳喜來稀肉,主打韓國燒烤,供應多個精選牛肉及豬肉部位,包括了牛肉眼、牛五花、牛頸、五花肉、護心肉、梅肉等等🥰✨餐廳主要提供3款配菜,包括辣泡菜、醃蘿蔔洋蔥及涼拌大豆芽,而爐邊蛋分別有芝士味🧀和泡菜味🌶 ,可以當作前菜或配牛食也一流🤤💯今次點了壹頭牛拼盤,一次過試勻多個精選牛肉部位,而且份量十足,兩個人吃剛剛好🍽🌟🐄 壹頭牛壹頭牛上枱見到已經心心眼😍烤肉卷到一朵玫瑰花🌹非常IGable✨ 拼盤供應多個精選牛肉部位,分別有喜來烤肉、牛五花、牛頸、牛肋骨肉、烤調味牛扒骨🤩🥩當中印象最深刻的是牛五花,牛脂非常甘香,不但柔嫩多汁,還非常重牛味✨ 再配上韓燒必食方式- 生菜包肉🥬生菜放上滿滿的餡料,再蘸上醬汁,令口感更加豐富有屠次😍👍

🐄 壹頭牛
2021-09-04 41 瀏覽
嚟得呢度就梗係要叫燒肉,我哋叫咗護心牛同五花肢腩,真係好好食。護心牛非常之嫩,唔加任何醬或者鹽就咁燒完之後已經非常出色。呢度有生菜、泡菜任食,同肉包埋一齊食唔到肥膩感,感覺入口即溶,係高級嘅美食。除咗燒肉之外,當然我都有食其他嘢啦。雖然佢叫喜來稀肉,就唔好以為佢剩係得燒肉。今次同朋友都特別肚餓,所以各自叫咗一樣主菜,佢識拉麵我就食冷麵。冷麵非常煙韌,有嚼頭。加上佢嘅辣醬,好正宗韓國風。去左喜來稀肉就當左去韓國旅行啦。
2021-09-04 50 瀏覽
前一排忙緊學校啲嘢,呢幾日終於有時間約返朋友出嚟聚一聚🥳,今日約咗@babuka_52 一齊去銅鑼灣行街,行到登龍街一帶有好多餐廳,最尾揀咗韓燒嚟食😆。出面睇落呢度嘅裝修行傳統韓國風,但其實入面座位設計現代化少少,2樓餐廳下面仲有得買燒肉同韓式小菜,如果覺得好食都可以買返屋企添。😍😍呢度嘅老闆係韓國人🇰🇷,所以餐廳都幾貼近韓國烤肉店嘅標準,而且觀察到有好多外國人都慕名而來,想必一定唔差。🥩喜來烤肉 $158喜來烤肉係呢度嘅招牌菜,一塊塊薄薄地嘅肉卷成花嘅形狀,靚到我差啲唔捨得食。呢碟肉本身經過調味,食嗰陣會食到甜甜地醬油味,同埋本身肉質較薄,擺上爐上面煎幾秒就已經可以入口,食落去肉質都鮮嫩架😆😆炒年糕 $75喺香港都食過好多次年糕,但係質素參差,好難搵到一碟好味嘅年糕。但呢度嘅年糕冇令我失望,醬汁味濃之餘,年糕都相當煙韌。本身仲擔心會唔會好辣,但都只係微辣,普通人都食得到嘅!😋😋

🥩喜來烤肉 $158

炒年糕 $75

2021-09-03 45 瀏覽
好掛住燒肉肉,今次來試呢間韓式燒肉餐廳喜來稀肉。餐廳需要行樓梯上一層,一上到去已經聞到好香嘅燒烤味,流晒口水🤤 張枱已經set好晒有三樣前菜:泡菜、青瓜、芽菜,可以無限refill😃 爐邊蛋都係😍 又滑又熱辣辣嘅芝士蛋最好味😋喜來五花肉$138(150g)肥美嘅五花肉配生菜包住嚟食最正~五花肉本身已經有調味,咸香又惹味😃牛護心肉 $160輕輕煎兩下就食得啦,牛肉味濃,肉質嫩,點下鹽調味好味😋豆腐湯 $80個湯幾足料,同超夠味,豆腐好大舊,滑脫脫,仲有蜆,肉醬等等,辣辣哋幾好飲😃蟹子紫菜飯團 $50男朋友掐嘅飯團最好味😋 總共可以掐到六舊飯團,每一口都有蟹子同紫菜😃 好香好有口感,韓風十足啊🤣

喜來五花肉$138(150g)

牛護心肉 $160
輕輕煎兩下就食得啦,牛肉味濃,肉質嫩,點下鹽調味好味😋

豆腐湯 $80

蟹子紫菜飯團 $50
2021-09-03 39 瀏覽
好熱鬧既韓國餐廳是日行街後到登龍街既韓國餐廳食燒烤,人山人海 限時75分鐘交枱很合理, 目測20人係度等位。 侍應好快手,一入座三碟前菜到齊。以為要另收費原來唔駛架。連個爐邊蛋都係唔駛另加錢。馬上點了幾款食物1. 海鮮煎餅係厚身,有韮菜,辣椒,蜆肉,魷魚2. 牛肋骨肉牛肉切得厚身,唔易焦 ,食出牛既香味。又易燒。3. 石頭拌飯真係有飯焦既石頭飯,上面既紫菜,蛋,牛肉。4. 烤大蝦$150有8隻大蝦,用韓式鐵板燒特別香口。
好熱鬧既韓國餐廳

馬上點了幾款食物

1. 海鮮煎餅

係厚身,有韮菜,辣椒,蜆肉,魷魚

2. 牛肋骨肉

牛肉切得厚身,唔易焦 ,食出牛既香味。又易燒。

3. 石頭拌飯

真係有飯焦既石頭飯,上面既紫菜,蛋,牛肉。

4. 烤大蝦

$150有8隻大蝦,用韓式鐵板燒特別香口。
2021-08-31 36 瀏覽
依家已經好耐冇去韓國,有少少思念,最好解決嘅方法就係去韓國餐廳,所以揀左依間幾出名嘅韓燒店。佢嘅裝修同食物擺位都好有韓國feel,可以一解韓國嘅思念。今次係第一次試食護心肉,佢燒落油分不多,但都略帶油花,有油脂嘅甘香。而佢嘅肉質都爽滑彈牙,食落幾軟腍,肉味都算幾濃。係熱辣辣嘅天氣同食韓燒,一定要叫冷飲,依杯芒果梳打水幾好飲。杯底有芒果醬,芒果味都濃,梳打水汽量都充足。梨汁係韓國必飲嘅飲品,飲落梨汁味非常濃,裡面仲有果肉,非常鍾意。

🥩🥩銅鑼灣食燒肉喜來燒肉係我嘅 首選因為座位多 多上菜快 快靚正啲肉質地呀都好好而且好多選擇 有飯又有燒肉食又可以飲酒同朋友狂歡返一晚 不過今日靜靜地同埋兩個人食 飲下野咁輕鬆又一晚🧊🧉🍸🍶🍹🥩🍽️🍛 喜來五花肉配特製醬汁--肉汁鮮美五花肉油脂分佈平均厚切嘅所以咬落啖啖肉不過燒得嚟都好快熟 大概一分鐘左右就ok 加埋啲生菜呀 泡菜芽菜咁樣包埋一齊好多蔬菜感覺都好新鮮平衡🥬🧄🍙🍘🍗 石鍋拌飯-- 上面鋪住好多紫菜石鍋燒得好嘢過一陣之後個飯就有飯焦好脆口裏面有蛋蔬菜芽菜牛肉咁樣份量都算多食啲飯會好飽肚 暖笠笠啱曬飲啤酒同凍飲🍺🍻🍶 藍色檸檬水-- 見到藍色嘅特飲就覺得好特別好想死佢係梳打嚟嘅上面有新鮮嘅檸檬 凍飲配埋熱辣辣嘅烤肉真係冇得輸呀配菜有泡菜,芽菜, 同埋海帶 加上有蛋漿都可以免費添加嘅好抵食呀 下次再約閨蜜在去

喜來五花肉配特製醬汁

• 護心肉
  • 喜來五花肉
  • 生牛肉拌飯
2021-08-25 61 瀏覽
今日約咗朋友一齊去食飯❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥梗係要食下韓國嘢懷念係韓國嘅味道啦😛😛😛😛😛😛睇個餐牌就覺得好正!♥️♥️♥️♥️♥️最鍾意就係佢可以加蛋仲要有芝士味添❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥真係食到舔舔脷!海鮮蔥餅一頭牛beef set,入面有喜來烤肉、牛五花、牛頸、牛肋骨肉、烤調味牛排骨♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

睇個餐牌就覺得好正!♥️♥️♥️♥️♥️

海鮮蔥餅

2021-08-20 103 瀏覽
喜來稀肉 (銅鑼灣)去唔到韓國旅行但又好掛住韓國🇰🇷烤肉,一於與細妹食一餐韓式烤肉🥩一入座已安排好泡菜、用來夾著烤肉的生菜🥬和烤爐邊加滿了泡菜芝士蛋漿~~ 用手機Scan QR 就可以落單,好方便☺️❣️喜來烤肉 $158 / 180g賣相好靚🌹,把牛肉片砌成玫瑰形狀,很有心思🥰 牛肉切得好薄,燒一陣就熟了~ 用秘製醬汁醃的牛肉偏甜,再蘸少許韓式辣醬,好惹味😋❣️牛護心肉 $160 / 150g肉質上盛,完全沒有肥脂,沒有筋,咬下去肉汁溢出😆 再用生菜🥬包著烤好的肉、泡菜一併食用,好滿足💕❣️護心肉 (豚) $158 / 200g豬比牛的護心肉的分別是豬肉比較爽身,但兩者同樣夠juicy, 推薦🤤❣️豬肉泡菜湯 $80泡菜湯熱烘烘😋 入面除了豬肉、泡菜外,還有豆腐、金菇,飲啖湯唔洗淨係烤肉咁dry💕餐廳還送了喉糖,很貼心🥰*需加一服務費地址:銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈地下3號舖及1樓
喜來稀肉 (銅鑼灣)

❣️喜來烤肉 $158 / 180g

❣️牛護心肉 $160 / 150g

❣️護心肉 (豚) $158 / 200g

❣️豬肉泡菜湯 $80

餐廳還送了喉糖,很貼心🥰

*需加一服務費
地址:銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈地下3號舖及1樓
2021-08-19
  • 喜來烤肉
  • 護心肉
2021-08-20 163 瀏覽
#meloin #喜來稀肉入到去真係好似韓國嘅烤肉店一樣,員工也會說韓文的🇰🇷❤️我們2人被安排4人座位,非常寬敞,打開椅子可以放下個人物品,格式和韓國傳統的烤肉店一樣。😌😌好似返咗去韓國一樣。爐邊分別有芝士蛋和泡菜蛋,配菜有泡菜、酸菜絲和酸瓜,還有一籃生菜🥬。💫喜來烤肉$158基本上每枱都必點的王牌食品,烤肉片卷成玫瑰花狀,非常有心思。每一片切得非常薄,大概烤30秒就可以了😌肉質林而且入味,索滿甜甜鹹鹹的汁,包入生菜中,再加秘製辣醬,超好味呀。😋💫豬護心肉$158這個烤的時間要長一點,店家亦有提供剪刀給我們剪開肉類,非常貼心肉質淋,味道一流💫牛護心肉$160一上枱排得非常之整齊,肥瘦均勻,大概烤30秒,肉味濃郁🥰🥰高質素💫泡菜豬肉湯$80泡菜味濃郁,豆腐滑身,混合了大蔥、洋蔥蛋配料🙂🙂熱辣辣好好味分量超級多,兩人根本吃不完,下次點菜的時候要小心呢😅😅📍 喜來稀肉 (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈地下3號舖及1樓5⭐️評分好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️餐廳環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
#meloin #喜來稀肉

入到去真係好似韓國嘅烤肉店一樣,員工也會說韓文的🇰🇷❤️

💫喜來烤肉

💫豬護心肉
肉質淋,味道一流

💫牛護心肉

💫泡菜豬肉湯

分量超級多,兩人根本吃不完,下次點菜的時候要小心呢😅😅

📍 喜來稀肉 (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈地下3號舖及1樓

5⭐️評分
好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
餐廳環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
2021-08-20 59 瀏覽
好耐都未食過燒肉 今日揀咗間韓國過江龍喜來稀肉止下口癮好早前就book咗枱七點嚟到已經全場滿座入座後 我哋揀咗餐牌嘅壹頭牛佢包咗的位置有牛頸 牛肋骨肉 牛五花及 醃製過嘅牛排骨一如既往食過咁多次入咗嘅時候店員會畀 一籃生菜 青瓜 泡菜 沙律燒爐側邊分別放咗泡菜蛋同埋芝士蛋全部都可以refill 我地用QR code 點餐等咗一陣 壹頭牛就嚟咗一開始以為好細份點知食食下就開始飽肚牛五花較為薄身輕輕燒幾下去已熟透食落去肉味甜甜地淡淡地。牛頸厚切油脂豐富肉質肥美牛排骨經調味過後,味道似住家飯的豆豉蒸排骨的味道。用生菜包住熱辣辣的燒肉再加上可無限refill的青瓜同泡菜,清爽多汁超級好食!
好耐都未食過燒肉

牛五花較為薄身
輕輕燒幾下去已熟透
食落去肉味甜甜地淡淡地

牛頸厚切油脂豐富肉質肥美

牛排骨經調味過後,味道似住家飯的豆豉蒸排骨的味道。

2021-08-20 61 瀏覽
好耐到未食過大餐,今晚就帶埋女朋友黎食燒肉,入到黎地方又大又舒適,抽風系統做得很好,食完到沒有油煙味係未黎主菜既時候可以食住前菜先,前菜有醃辣芽菜及醃酸瓜,還附一籃生菜,最鐘意就係生菜囉黎夾埋燒肉一齊食,無咁油膩仲有多d口感,以上前菜食完仲可以叫職員refill,爐邊仲有芝士同埋泡菜玉子蛋漿餐牌有好多唔同肉類同部位選擇,我地2個人就簡左一頭牛既套餐,貪佢可以食到牛既五個唔同部位,份量又夠2個人食五種肉分別有喜來烤肉、牛五花、特級牛頸、牛肋骨肉及調味牛排骨,各有特色肉質又鮮又嫩 燒至七成熟再食 淨食肉抑或點醬汁食同樣咁好食,最鐘意就係捲成花形嘅喜來稀肉,買相吸引外,仲有陣甜甜既牛肉味

2021-08-16 85 瀏覽
護心肉出色🔥去喜來稀肉才認識護心肉這種罕有的肉類,原來一隻豬只有400-500克的護心肉,怪不得一吃難忘。護心肉沒有油份,燒過後非常香口,口感有嚼勁,所以前排帶朋友來吃過後,她都大讚呢!如果唔係果日點了其他菜,真的可能會再叫多碟。同時都好鍾意烤爐旁的泡菜蛋和芝士蛋,泡菜是正宗的韓國辣味,而芝士溶化後同蛋香好match好滋味😋😋😋同時都好鍾意佢地的前菜,是正宗韓國的味道,esp fresh kimchi!下次lunch再想食韓燒時,再拉多啲同事來燒其他肉😋
護心肉出色🔥

2021-08-15 72 瀏覽
我之前已經食過呢間,朋友圈子中都已經係好出名~今晚再返嚟食一餐韓國大餐~☺️環境坐得好舒服好鬆動,同朋友可以食餐好😀😀😀😀🤟🏻🤟🏻🤟🏻🤟🏻🤟🏻啲職員都係講韓文,可以幻想下自己去咗韓國旅行🤣🤣🤣•太頸渴啦所以一嚟到就先叫咗杯芒果梳打,正呀!朋友建議叫一頭牛beef set,入面有唔同嘅牛~我就最鍾意牛五花同埋牛肋骨肉,肉質幾新鮮,真係好有牛味🤟🏻🤟🏻🤟🏻🤟🏻•仲有我同朋友就最鍾意食佢嘅蛋呀,真係每次食燒肉都係必食😈😈😈😈真係好好!又有泡菜味又有芝士!同職員講就可以任加♥️♥️♥️♥️

太頸渴啦所以一嚟到就先叫咗杯芒果梳打,正呀!

2021-08-14 87 瀏覽
路過見到餐廳好多LOCAL 韓國野賣,就黎試試呢度韓燒正唔正宗。餐廳裝潢好工業風,座位都幾寬闊,臺與臺之間都安排得幾開。同行2個人叫左一份壹頭牛燒肉套餐,感覺呢個餐for2個人既CP值應該幾高。主菜未到,先黎講下爐邊蛋同埋隋餐配菜。爐邊蛋有2個味道,一邊是芝士爐邊蛋,一邊是泡菜爐邊蛋。另有一邊是生蒜,烤肉時的油會慢慢流入生蒜那一邊,燒一陣就有好香既蒜油。爐邊的熱力將兩邊既蛋慢慢煮熱,烤出黎既蛋非常滑嫩,芝士味既爐邊蛋好好味!隨餐會附上一盤新鮮生菜,味道很正宗的泡菜、醃蘿蔔洋蔥及涼拌大豆芽。我會用生菜配上醬汁夾著熱辣辣既燒肉一齊食,平衡翻個味道同埋油膩感,同埋唔怕燒肉太熱會燙親個嘴仔。店員告知所有配菜同爐邊蛋都可以REFILL,抵讚!主角 燒肉!喜來烤肉喜來烤肉既份量都幾多,薄薄地既新鮮肥牛卷成一團,外型十分EYE CATCHING。烤肉落鑊很快便熟透,兩面燒到微微的焦香,入口燒肉香氣四散,非常不錯。牛肋骨肉牛肋骨肉滿佈油花,比較厚身,燒肉表面微焦但裹面依然十分軟嫩。呢個部位既肉有很濃郁的牛肉味,也十分JUICY 。牛五花牛油香味濃郁,微微用醬料醃過,呢個部位既肉帶較多油脂,燒既時侯會釋
餐廳裝潢好工業風,座位都幾寬闊,臺與臺之間都安排得幾開。

主菜未到,先黎講下爐邊蛋同埋隋餐配菜。

爐邊蛋有2個味道,一邊是芝士爐邊蛋,一邊是泡菜爐邊蛋。

主角 燒肉!

喜來烤肉

牛肋骨肉

牛五花

牛油香味濃郁,微微用醬料醃過,
呢個部位既肉帶較多油脂,燒既時侯會釋放勁香既牛油味道,黎夠晒香夠晒味! 正呀!

調味牛排骨

燒汁有少少東南亞同韓國風味,惹味得黎又酸酸甜甜。排骨既肉棉棉地,醃料好入味,味道有驚喜。
2021-06-28