2020-11-27 83 瀏覽
突然很想吃韓式燒肉,今日與父再重來這裡 - 喜來稀肉,發現仍然是虛陷一片,差點兒坐無虛席,足見這店非一般的魅力,依然強勁。今次店員給我們的坐位在打開了窗的窗邊,自然風將一切燒烤之熏煙氣味就減少了,大家下次來,可主動向店員作這安排。一坐低,枱面已放了我很喜歡的前菜,有韓國泡菜,酸青瓜等,讓大家開開胃口,再與豬和牛决一高下。可惜今次只是兩口子來,怕吃不完點的不多,多人來就可以點多幾款的牛與豬了。我們點了喜來五花肉,牛肋骨肉,牛護心肉另外叫了一片牛肉眼果然沒令我失望,肉質恰到好處,因為一般想法,吃韓燒的肉,是比較實和韌,當然不能與日本和牛比較,有牙力的,韓燒牛是一個選擇,有彈性又不致於太實和韌,加上肉質也鮮美,配上在枱面已預備好了的生菜來吃,罪惡感已跌了到谷底。但願這店在疫情下,仍然食客熙來攘往,與店名喜來同音,力撐逆境。

我們點了喜來五花肉,牛肋骨肉,牛護心肉

另外叫了一片牛肉眼

2020-11-26 90 瀏覽
由於疫情關係好耐冇得去旅行,真係好難頂😂所以今日決定要約我朋友去食呢一間韓國燒烤餐廳止一止癮而今日我哋去嘅就係位於尖沙咀嘅喜來稀肉呢間餐廳係好耐以前已經好出名㗎啦所以今次再嚟我都好期待!一入到門口其實已經有探熱器同埋酒精搓手液等緊我,溫度正常之後就安排入座其實都睇到座位之間嘅距離係好闊嘅所以唔使擔心一坐低職員已經好快手放低幾樣前菜呢一度嘅泡菜特別辣好正由於今次只係得兩個人食我哋就決定散叫可以試吓唔同嘅嘢食呢度都好先進係Scan個QR code點餐而且食物嘅選擇都好多咁一場嚟到梗係要食佢哋嘅王牌喜來稀肉想點就見到佢短都好似一個花咁好靚肉質好軟,牛味好重,就算燒完都好Juicy用生菜包住加埋蒜頭簡直係一流!而呢一碟叫做牛五花肉:超級正呀油脂好重但係食落去唔會好油膩輕輕燒兩下就已經夠晒,牛味好香跟住我哋都叫咗一個護心肉同埋水冷麵由於係豬肉嘅關係所以要燒耐少少但係就算佢燒得比較長時間都唔會好柴仲保持到個肉汁!呢度嘅肉類真係冇得輸而且個水冷麵都不過不失,份量好大碗。除咗叫嘢食之外其實鍋邊仲放咗一啲泡菜芝士蛋漿,但將會隨着我哋燒肉嘅時候慢慢變熱,好似蒸蛋咁 !好好食另外不得不讚呢度啲店員好好細心咁

而今日我哋去嘅就係位於尖沙咀嘅喜來稀肉
呢間餐廳係好耐以前已經好出名㗎啦
所以今次再嚟我都好期待!

一坐低職員已經好快手放低幾樣前菜

想點就見到佢短都好似一個花咁好靚

而呢一碟叫做牛五花肉:超級正呀
油脂好重

但係食落去唔會好油膩
輕輕燒兩下就已經夠晒,牛味好香

跟住我哋都叫咗一個護心肉同埋水冷麵
由於係豬肉嘅關係所以要燒耐少少
但係就算佢燒得比較長時間都唔會好柴

仲保持到個肉汁!
呢度嘅肉類真係冇得輸
而且個水冷麵都不過不失,份量好大碗。
另外不得不讚呢度啲店員好好細心咁樣留意觀察住你需唔需要換pan同加配菜,好sweet💕
2020-11-26 92 瀏覽
小弟今次又同女友人黎呢間喜來希肉,女友人話覺得佢好好味所以我地今次又黎食啦。 今次我地叫左喜來烤肉,一個調味牛護心,一個水冷麵同埋一個紫菜飯糰。 佢個喜來烤肉幾好食, 就算燒到過熟都好香滑, 明顯肉質上盛。 而佢個調左味既牛護心就超冧但要小心控制火喉唔可以煎太熟, 而肉質都好靚同埋味道帶點甜調得好好食。 女友人既致愛水冷麵, 好冰凍感既情況下點d 芥末食真係好特別味道都唔錯好fresh. 之後個肚爭小小食埋個紫菜飯糰同埋飲埋個Peach Juice就岩岩好飽晒啦。
小弟今次又同女友人黎呢間喜來希肉
,女友人話覺得佢好好味所以我地今次又黎食啦
。 今次我地叫左喜來烤肉
,一個調味牛護心
,一個水冷麵
同埋一個紫菜飯糰
。 佢個喜來烤肉幾好食, 就算燒到過熟都好香滑
, 明顯肉質上盛
。 而佢個調左味既牛護心就超冧但要小心控制火喉唔可以煎太熟
, 而肉質都好靚同埋味道帶點甜調得好好食
。 女友人既致愛水冷麵

2020-11-18
2020-11-25 4454 瀏覽
喜來稀肉已經喺香港註腳多年,喺呢啲咁嚴重嘅環境,仍然屹立不倒,當然有佢嘅原因。 雖然疫情反覆,眼見仍然座無虛席,可見佢嘅食物出色,深受香港人喜愛。 附設嘅三款醬料, 豉油辣醬同埋烤肉醬。每款都有獨特嘅味道配搭烤肉一流。 好多人會話食烤肉可能食唔飽,其實呢度嘅蛋係無限任加,所以唔存在食唔飽嘅可能。 芝士蛋漿芝味濃, 一啖啖芝士好滋味。 泡菜蛋漿 ,酸酸辣辣,夠醒胃。 一如以往,韓式餐廳多數附多款前菜,依家餐廳已配合香港人唔食前菜嘅習慣,減少咗好多,以免浪費食物。 餐廳附送無限任加嘅新鮮生菜,所以覺得熱氣嘅就包多啲生菜嚟食。 講到烤肉,呢度嘅款式種類非常之多,而且每款都非常出色。 就好似呢個招牌嘅喜來烤肉,又抵食份量又多,肉味濃郁亦夠新鮮, 醃製過嘅牛肉多咗一份甜香,口感軟淋,配上爽脆新鮮嘅生菜,口感味道出衆。 唔少人覺得食五花肉好肥膩,計我話最好食就係五花肉。因為烤過嘅五花腩,口感香脆肉質軟淋, 食過返尋味。而我就比較喜歡冇醃製過嘅五花肉,因為咁先食得出佢嘅原汁原味。 呢度嘅護心肉唔使多講,亦都出曬名好食。呢個護心肉嘅口感彈牙,爽嫩中帶咬勁,鮮味非常又多肉汁,不同凡響。 雖然烤肉係非常

雖然烤肉係非常之好食,但點都要叫啲主菜。填飽空虛嘅肚仔, 本人喺韓國食個水冷麵,非常好食,估唔到喜來稀肉易做出同樣完美嘅味道。 水冷麵冰冰冷冷,食落一條條好彈牙, 配以芥末醬汁一起食酸酸甜甜,份外開胃。

• 護心肉
  • 喜來烤肉
  • 水冷麵
  • 五花肉
2020-11-25 73 瀏覽
因為好耐都冇食喜來稀肉嘅燒肉過所以就食下!可能我哋今日早去食飯所以入到去現場都冇咩人同埋基本上係唔駛等坐定定之後店員介紹返原來而家係用QR code點餐我同埋佢都幫我哋準備咗好多小食當然就係唔少得烤肉盤旁邊嘅蛋有泡菜味同埋芝士味然後我哋就開始點餐啦我哋呢就點左一個豬嘅護心肉同埋五花肉另外牛肉呢就叫咗一份牛肉眼啲肉燒完仲可以即刻夾埋生菜一齊食另外呢仲叫咗一份旦伴生牛肉佢就咁撈勻就可以食啦我哋就比較鍾意散呀因為可以揀到自己鍾意食嘅嘢另外而家入咗我其實都係有限時㗎不過都一定夠時間燒
因為好耐都冇食喜來稀肉嘅燒肉過所以就食下!

坐定定之後店員介紹返原來而家係用QR code點餐

另外而家入咗我其實都係有限時㗎
不過都一定夠時間燒

2020-11-24
2020-11-23 89 瀏覽
韓燒 一定係喜來稀肉講到韓燒,喜來稀肉一定係90後回憶之一,嗰陣為左食到佢,試過排隊2個鐘,今次喺疫情緩和左之下再黎到喜來稀肉,都唔好睇少人潮,平日夜晚都幾乎要等位,建議book定位!坐低2秒已經有人黎開爐同加鍋邊蛋,一邊係芝士鍋邊蛋一邊係泡菜鍋邊蛋,仲有成枱嘅韓燒配菜,都有得refill🥰必嗌嘅豬五花肉 $1233大條而且唔算肥,夾住生菜同泡菜一齊食冇得輸招牌喜來稀肉 $138薄片嘅牛肉,調味過,就咁食唔使點醬已經好香好食,2邊輕輕燒個5-10秒已經食得調味牛護心肉 $150呢款護心肉部分屬於好貼近心臟,肉味最突出嘅一款,亦都係調味過,個人最中意呢款😀
韓燒 一定係喜來稀肉

必嗌嘅豬五花肉 $123
3大條而且唔算肥,夾住生菜同泡菜一齊食冇得輸

招牌喜來稀肉 $138

調味牛護心肉 $150
2020-11-21 45 瀏覽
今日黎到尖沙嘴嘅「韓國街」當然要食韓國野😂,而網上見呢間韓燒餐廳幾出名就決定食韓燒啦😙。.要讚嘅係呢度嘅伴菜非常豐富🤩,有泡菜、生菜、酸菜等等,可以食肉嘅時候包住食🥳,而且仲可以添加,唔洗驚唔夠👍。.呢度有我韓燒最愛嘅芝士蛋同泡菜蛋💕,可以包埋落生菜一齊食😙,可以無限添加食到夠為止😆。.調味醬油雞肉($110):而咁多種肉中我就比較鍾意佢嘅雞肉😍,肉質非常鮮嫩,而且仲有醬油嘅調味更加香❤️。
2020-11-17 54 瀏覽
尼到尖沙咀韓國街,冇理由唔食韓國嘢嘅 同朋友揀咗呢間韓國燒肉嘅信心保證食lunch 選擇非常之多 燒肉煎餅小食壽司咩都有 依度一定要試吓佢嘅燒肉啦!未上餐之前已經跟左幾款前菜 同埋芝士蛋泡菜蛋 仲要係無限fill 泡菜腌得好入味 用來做前菜一流開胃又惹味 韓國菜獨有喜來五花肉配特製醬汁--呢個肉腌得勁好食,醬汁勁入味 超juicy 入味喜來烤肉-脂肪分布非常靚 牛味好濃 薄薄地燒起上嚟好快熟 正有機會一定要再試埋其他燒肉同食物 實在太好食

有機會一定要再試埋其他燒肉同食物 實在太好食
2020-11-16
尋日又嚟咗尖沙咀韓國街食飯🇰🇷同行朋友都話好耐冇食過燒肉🥩所以我哋就選擇咗喜來稀肉🔥一坐低發現呢度環境幾好 又闊落🤩每個座位都相距甚遠 夠晒安全👍🏻另外 店員亦會送上配菜 如生菜🥬Kimchi 酸青瓜🥒洋蔥🧅紅蘿蔔🥕等仲有我至愛嘅爐邊蛋,分別有泡菜同芝士口味🧀如果你唔中意加配料亦可以叫店員唔好加😝剩係芝士口味 我哋兩個人都encore咗三、四次😹肉類分面 呢度有豬、牛、雞🐔🐷🐮我哋都分別嗌左幾樣🥩不過最推薦嘅都係五花腩🐷 $120佢夠肥 所以一啲都唔韌👍🏻而且豬肉有啲厚度 所以有啲咬口幾好😆

尋日又嚟咗尖沙咀韓國街食飯🇰🇷

同行朋友都話好耐冇食過燒肉🥩

所以我哋就選擇咗喜來稀肉🔥

一坐低發現呢度環境幾好 又闊落🤩

每個座位都相距甚遠 夠晒安全👍🏻

仲有我至愛嘅爐邊蛋,分別有泡菜同芝士口味🧀

如果你唔中意加配料亦可以叫店員唔好加😝

剩係芝士口味 我哋兩個人都encore咗三、四次😹

肉類分面 呢度有豬、牛、雞🐔🐷🐮

我哋都分別嗌左幾樣🥩

不過最推薦嘅都係五花腩🐷 $120

佢夠肥 所以一啲都唔韌👍🏻

而且豬肉有啲厚度 所以有啲咬口幾好😆

2020-11-17 34 瀏覽
朋友想食韓式燒肉 但又唔想食到周身油煙 見到呢間抽空極好就選了呢度 燒肉嘅種類應有盡有 而且仲有飯煎餅壽司等等 非常多選擇。落單方法系用QR嘅 所以非常方便👍🏻鍾意點加就加,我地叫左兩款燒肉 本身都有跟前菜 泡菜 黃瓜仲要有芝士蛋 食前菜已經好豐富喜來五花肉配特製醬汁-肉質非常淋,脂肪分布平均 而醬汁剛剛好 惹味香濃喜來烤肉-牛肉軟硬適中,燒起上嚟基本上一轉色就啱啱好唔會太淋或者太硬而家肉仲有跟生菜 配埋一齊食簡直係絕配 兩款肉加埋前菜煎蛋基本上都已經好夠飽 絕對係抵食
本身都有跟前菜 泡菜 黃瓜仲要有芝士蛋 食前菜已經好豐富
2020-11-17 25 瀏覽
今次d牛靚左好多依然咁好食😋😋😋d泡菜真係一流 食過咁多間韓燒 佢泡菜最正同埋d蛋好好食 服務都好好建議大家一定要食牛頸脊 同牛腸 牛脷水冷麵同飯波都好好食 因為我掛住食淨係影左一幅相
今次d牛靚左好多
依然咁好食😋😋😋
d泡菜真係一流 食過咁多間韓燒 佢泡菜最正
同埋d蛋好好食 服務都好好
建議大家一定要食牛頸脊 同牛腸 牛脷
水冷麵同飯波都好好食
因為我掛住食淨係影左一幅相
2020-11-16 49 瀏覽
今天來到尖沙咀的一間韓式燒肉............人流未很多.........很快便入座了.........限時九十分鐘..........希望夠時間吃.........量一量體溫.......餐廳很細心.......每一枱都有搓手液提供........有很多款牛喔......爐邊有泡菜蛋和芝士蛋👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻美觀十分👍🏻👍🏻出名的喜來稀肉!護心肉👍🏻👍🏻肉質嫩👍🏻👍🏻人參雞湯暖暖胃👍🏻👍🏻吃得還真多....芒果梳打也出息👍🏻

有很多款牛喔......

爐邊有泡菜蛋和芝士蛋👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

美觀十分👍🏻👍🏻出名的喜來稀肉!

護心肉👍🏻👍🏻肉質嫩👍🏻👍🏻

人參雞湯暖暖胃👍🏻👍🏻

吃得還真多....芒果梳打也出息👍🏻
2020-11-09 52 瀏覽
係肺炎襲地球下真係令到好鍾意周圍去旅行既我冇哂食各地食物既機會,好彩作為美食天堂既香港仲有唔少相當高水準唔同國家既美食。今日突然口痕想食韓式燒肉,要食得正宗既梗係要去喜來稀肉啦!一入門口就有韓國人既侍應好熱情咁招呼,真係好似去左韓國咁。韓式燒肉一定唔少得既爐邊蛋菜單都係以燒肉為主喜來烤肉($138)係店家自家調味既牛肉,醬汁甜甜地,定埋韓式辣醬好惹味識食一定加蒜頭再用生菜包住黎食調味醬油雞肉($110)雞扒好大塊,燒完剪完有成2-3人份量大醬湯大醬湯好足料,入面有蟹、蜆等海鮮,好鮮味食韓燒梗係要配生啤啦,依家做緊買2送1優惠,好抵!

今日突然口痕想食韓式燒肉,要食得正宗既梗係要去喜來稀肉啦!

一入門口就有韓國人既侍應好熱情咁招呼,真係好似去左韓國咁。

韓式燒肉一定唔少得既爐邊蛋

菜單都係以燒肉為主

喜來烤肉($138)
係店家自家調味既牛肉,醬汁甜甜地,定埋韓式辣醬好惹味

識食一定加蒜頭再用生菜包住黎食

調味醬油雞肉($110)
雞扒好大塊,燒完剪完有成2-3人份量

大醬湯
大醬湯好足料,入面有蟹、蜆等海鮮,好鮮味

食韓燒梗係要配生啤啦,依家做緊買2送1優惠,好抵!

2020-11-07 56 瀏覽
終於又到食喜來稀肉嘅日子🤩🤩🤩真係好食到要月月覆桌。 呢度連員工都係韓國人, 不停聽到佢哋講韓文,即刻FF自己咗韓🤣🤣兩個人嚟食,基本上兩款燒肉+一款熟食都夠飽。喜來稀肉 招牌必點🦬🦬抵食夾大件又好食,油脂分佈均勻,牛味重, 一鑽少啲筋都冇🥰🥰🥰 每次嚟都係食佢 😆👍今次另外試新野揀咗款雞肉 : 調味醬油雞肉 🐔🐔🐔嚟到時嘅時候佢根本就係一塊巨型雞扒😂😂😂 醃得啱啱好唔會過鹹,而且非常嫩滑,燒熟咗兩邊然後剪開一口size🤗🤗 同樣係一個性價比高嘅菜 除咗燒肉之外,我每次都鍾意嗌一個係韓國主菜🤭🤭今次試左佢嘅大醬湯,味道稍微偏鹹 ,可能因為我就咁飲無要飯🍚如果送飯應該啱啱好😂入面好多配料,又蝦又蟹🦐🦀 可惜已經在食唔落多個飯 😂加埋啤酒做緊買二送一 draft beer 勁抵😍😍燒肉襯啤酒 🍺人生一大享受

2020-11-05 60 瀏覽
真係好耐無食過韓燒了,今晚終於都可以再次感受韓燒快感,一坐低店員就上了前菜,分別有酸瓜、泡菜、泡菜沙律。牛同豬都想食下,所以最後決定散叫無叫套餐。最後簡左3款肉款、1主菜。呢度既生菜、前菜、爐邊蛋食完都可以免費refill,爐邊蛋有芝士味、泡菜味兩款,芝士味較甜,泡菜味則帶點辣。🐂招牌喜來烤肉既然係招牌就梗係要試下啦,牛肉肉質好軟身,帶一點甜味,肉汁鮮甜。🐖五花肉雖然平時好少食五花肉,但韓燒真係必叫,雖然邪惡,但滿佈肉汁🐖護心肉食落好香,肉質有彈性。肉味香濃,我同朋友都認為係3款肉類中,口感、味道最好的一款。🍜水冷麵食完燒肉熱辣辣,再加碗水冷麵真係透心涼,冷麵彈牙,配上青瓜、蕃茄、蘿蔔,仲有酸汁、芥辣食解膩開胃。

🐂招牌喜來烤肉

🐖五花肉
雖然平時好少食五花肉,但韓燒真係必叫,雖然邪惡,但滿佈肉汁

🐖護心肉

🍜水冷麵