2022-06-02
喺OpenRice 搵到呢間台灣餐廳,深藏喺工廈裡面,星期日我入座冇耐已經full house。未食之前有d小期待。—————————𝑴𝒚 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒔𝒕 𝑹𝒆𝒗𝒊𝒆𝒘 🍽 𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲 :▐ 炸物拼盤 $58▐炸物拼盤係即炸,有甘梅番薯條、鹽酥雞、台灣香腸、牛丸、花枝丸同蝦捲。鹽酥雞炸皮夠薄,雞肉嫩滑。番薯條香脆唔油膩,上面灑上甘梅粉,好開胃😋😋▐ 豐盛台灣牛肉湯麵 $78▐湯底濃郁,麵亦好彈牙,最驚喜係有三大舊牛肉,炆得好腍滑入味,平時多數叫牛肉麵都係跟牛𦟌薄片,呢間好抵食😋😋▐ 鮮梅豬排滷肉飯 $68▐上枱時見到咁靚仔大碟好驚喜,滷肉帶甜味,摻入少少豬皮,加埋菜脯青瓜撈飯好開胃👍豬排入味唔韌,點青梅汁令個味道再提升,粒青梅酸爽帶甜好好味😋😋$68絕對係佛心價錢🤤🤤▐ 台北三峽蜜香紅茶 2人份 跟餐$79▐茶香濃,仲可以加水,配左一小盒茶葉俾客人拎走或者加水時用,但沖左3次都仍然夠味,充分幫助解膩😋😋🌐𝗔𝘁𝗺𝗼𝘀𝗽𝗵𝗲𝗿𝗲 : 坐位很多,牆上畫左好多台灣唔同地方嘅壁畫,充滿台灣風味。🤵♂️ 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 : 台灣和香港店員的服務也很貼心周到。💰 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 : 價錢超抵而且具質素,食
—————————
𝑴𝒚 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒔𝒕 𝑹𝒆𝒗𝒊𝒆𝒘
🍽 𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲 :
▐ 炸物拼盤 $58▐
▐ 豐盛台灣牛肉湯麵 $78▐
▐ 鮮梅豬排滷肉飯 $68▐
▐ 台北三峽蜜香紅茶 2人份 跟餐$79▐
💰 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 : 價錢超抵而且具質素,食物從細節位加入心思令味道提升,地點唔算好易搵,全場坐位多,但星期日我地入座冇耐就全場坐滿,平日食飯時間應該要排隊。