2006-04-18 10 瀏覽
14/4(五) 7:30pm今晚系家中煮飯,打電話叫外賣,要左個芝士琵琶豆腐$46,份量吾少,芝士頗香濃!豆腐先炸後燴入芝士,脆漿夠薄!豆腐混入雞軟骨,墨魚,蚧柳粒,口感豐富!
14/4(五) 7:30pm
2006-04-04 6 瀏覽
其實味道真的不錯,只是不想給予4分~衛生~一般喇~服務,如大家所料,都不會很好的了.....唔串咀已經好好......環境,2個字→嘈,迫~不過只計味道+價錢,都幾唔錯,6個人dinner食左$35x,其實d\"送\"ge味道都有番咁上下,冇乜邊樣差,雖然就唔會好突出~只係豆沙鍋餅就差d喇~~~其實最唔掂係要等好耐姐,我地18:xx去到都要等1張木台~~旺ge時間唔卜位簡直冇可能有得食......不過d野黎得偏慢~~~唔計要等好耐都值得去ge~
其實味道真的不錯,只是不想給予4分~

衛生~一般喇~

環境,2個字→嘈,迫~

只係豆沙鍋餅就差d喇~~~

旺ge時間唔卜位簡直冇可能有得食......
不過d野黎得偏慢~~~

唔計要等好耐都值得去ge~
2006-02-28 5 瀏覽
上星期四晚打完波去食嘢.11點有多,成間嘢爆滿,我地9個人都要分兩張枱.叫嘢食我叫豬頸肉,最早叫,但係最遲到,我啲朋友碟面食晒都未有,有兩個朋友叫粥,同我同一批叫既,又係要等到話想cancel至黎,仲晌度話個蟹粥隻蟹係即劏,我真係好想問豬頸肉隻豬又係咪即劏.尋日又同朋友去食晏,有一個朋友遲我地幾分鐘落單,但係個個食晒,佢啲嘢食都未到,果陣時都唔滿座.於是咪問囉,條友居然咁答"你張單後加呀,要煮ga"大佬,我地梗係知啲嘢要煮啦,但係問題係已經等咗好耐.然後又話我地張枱太入,後面果枱唔夠位,果條友走埋黎郁我地張枱,但其實我地已經冇位移,條友仲一路拉張枱一路話"我都係想做嘢唶"大佬,要做嘢就去跟下單啦,好做唔做有去開食既都知呢間嘢啲人好串,特別係果條矮仔,成日睥睥貢埋單比錢果陣聽到另一枱有個人都晌度嘈話等咗好耐

有去開食既都知呢間嘢啲人好串,特別係果條矮仔,成日睥睥貢

埋單比錢果陣聽到另一枱有個人都晌度嘈話等咗好耐
2006-02-08 8 瀏覽
我以前係附近既學生所以成日同同學去品香樓食宵夜,好熱鬧架~0係果頭活動開既都冇人唔識一直都好常去因為幾好食, 特別係宵夜小菜, 抵加好味但係上一次去, 有一個好唔愉快既經歷, 話說我地成班舊同學十個人一齊去食宵夜,可能佢地多人客,態度已經唔係幾好同唔奈煩,如常地食完野走返到屋企,第二朝肚痛到半死, 仲要去急症!原來腸胃炎lor..後來問返d同學, 原有我地十個人有八個都肚痛呀!!!好食既背後大家都要諗下承唔承擔到食壞肚既風險呀!!!
我以前係附近既學生
所以成日同同學去品香樓食宵夜,好熱鬧架~
0係果頭活動開既都冇人唔識
一直都好常去因為幾好食, 特別係宵夜小菜, 抵加好味
但係上一次去, 有一個好唔愉快既經歷,
話說我地成班舊同學十個人一齊去食宵夜,
可能佢地多人客,態度已經唔係幾好同唔奈煩,
如常地食完野走
返到屋企,第二朝肚痛到半死, 仲要去急症!
原來腸胃炎lor..
後來問返d同學, 原有我地十個人有八個都肚痛呀!!!
好食既背後大家都要諗下承唔承擔到食壞肚既風險呀!!!
2006-01-24 9 瀏覽
第二次嚟呢到食飯,如果唔係朋友介紹,都唔知屋邨商場都有D咁正嘅食肆。心水選擇自然係手撕雞,味道咸咸地有D似鹽焗雞,肉質嫩滑又有濃郁雞味,正!重有叫左其他好多小菜,印象較深嘅有炸豬手(加南乳汁惹味)、茄子魚頭煲、炒豬頸肉(香口)、銀魚仔蒸肉眼筋(膠質重又好味)同埋排骨蒸糯米(加埋豉油好好食)。呢到雖然坐得唔係好舒服(卡位例外)、地方迫D;但味道正,而且價錢低。七個人叫左成十枝啤酒食到肚漲都係幾十蚊。
2005-12-04 8 瀏覽
上次我去食左個"手撕雞", 結果又痾又嘔, 攪到最尾入埋醫院, 可能依個菜係冷盤, 所以好易交叉感染, 希望佢地下次注意一下依個問題!
2005-11-11 6 瀏覽
今日放學....同同學來吃晚餐....已是宵夜時間...好多人...full house....等了一陣子..叫了芝士琶豆腐...讚!!芝士迷..必然之選金茹牛肉..ok金莎雞...$48白菜仔..ok4白飯服務員醒目有禮....忙碌但服務足..162....
今日放學....同同學來吃晚餐....已是宵夜時間...
好多人...full house....等了一陣子..
叫了芝士琶豆腐...讚!!芝士迷..必然之選
金茹牛肉..ok
金莎雞...$48
白菜仔..ok
4白飯
服務員醒目有禮....忙碌但服務足..
162....
尋晚有d想食宵,但係又想食好少少咁就決定去品香樓係屋企坐廿零蚊的士可以去到成十點都仲有ok多人,不過都可以搵到位同女友點了乳鴒,干炒牛河同埋牛柳(都是宵夜特價)上到黎d野都真係幾鬼油干炒牛河都幾有水準但係如果乳鴿可以大隻d就好了牛柳...不是太行...太多伴菜,而且是最油的...吃罷有大半碟油係底...不過...我還是會再去的
尋晚有d想食宵,但係又想食好少少
咁就決定去品香樓
係屋企坐廿零蚊的士可以去到
成十點都仲有ok多人,不過都可以搵到位
同女友點了乳鴒,干炒牛河同埋牛柳(都是宵夜特價)

上到黎d野都真係幾鬼油
干炒牛河都幾有水準
但係如果乳鴿可以大隻d就好了

不過...我還是會再去的
2005-10-12 8 瀏覽
前幾日舊同學gathering,咁大班人食飯黎呢度最抵la~!菜式包括︰1.蜜桃沙拉骨好食!炸野一向都係呢度ge招牌菜!D排骨炸得arm arm好!又夠入味!正!不過加左D蜜桃有少少怪~(個人喜好而已~)2.賽螃蟹每次必叫的賽螃蟹,水準keep得好好,比得上正派的上海菜館,最重要佢\比其他上海菜館的價錢平一大截!3.魚香茄子煲茄子好似唔太入味,不過唔算難食,又未叫做好好食!不過不失咁la~!4.乳香雞中翼每次必叫~因為係送ge!不過好似無以前咁好食,或者咁arm賣晒,又醃唔切掛!唔夠入味lor D雞翼~下次再試下,睇下係咪真係差左先得!5.牛肉炒飯我無食到,唔知好唔好食。不過一位朋友遲黎,佢\\\差唔多自己一個食晒,我諗應該唔差ge!6.大蝦西蘭花之前食過一個芝士大蝦西蘭花,可以加伊麵底,勁正!不過有朋友唔食芝士,所以只叫大蝦炒西蘭花。味道都ok!不過比起有芝士,味道稍遜la~(係因為有芝士的實在太好味了!)7.唔記得乜鬼海鮮烏冬咁上下ge野朋友病,唔食得炸野,叫左個烏冬食。唔知係咪因為佢\病,佢\話無乜味wow!或者我地叫左太多美味ge野食,令到佢\覺得自己碗野唔好食掛!hahaha

菜式包括︰
1.蜜桃沙拉骨
2.賽螃蟹
3.魚香茄子煲
4.乳香雞中翼
5.牛肉炒飯
6.大蝦西蘭花
7.唔記得乜鬼海鮮烏冬咁上下ge野
朋友病,唔食得炸野,叫左個烏冬食。唔知係咪因為佢\病,佢\話無乜味wow!或者我地叫左太多美味ge野食,令到佢\覺得自己碗野唔好食掛!hahaha!

總結︰因為佢\叫三個餸會送一個餸,所以一定要多人食先抵!不過因為附近無野玩,連食糖水都要落返長沙灣/深水埗先有得食,都幾唔方便。但如果大家放左工,食完飯就散ge gathering,的確係唔錯ge選擇!

P.S.呢度D服務係差左少少,不過都可以接受la~始終呢度係石硤尾,只可以expect係街坊式的服務lor~
2005-09-21 13 瀏覽
我經常去e 間舖頭食野..多數都係好夜先去and 好多人一齊去... 9:30 d 價錢會平好多... 廿幾蚊就有碟炒野.......... 次次去度都會食既就係"鮑汁炒飯"係果度最多人叫既野食...... and 叫朱古力or 阿華田飲coz 有cream 係上面................ 佢既豆沙鍋餅都唔錯.... 好似$18 咋~~~~~~夏天去就坐出面就會好熱...... and 好多大學生+中學生去食.... 好多時都好多人~~~~

佢既豆沙鍋餅都唔錯.... 好似$18 咋~~~~~~

2005-09-04 5 瀏覽
真係估唔到咁隱蔽都咁多人,已經係9點幾仲要等咗15分鐘。但係d野係得喎!叫咗咕老肉﹑蒜泥蒸聖瓜﹑鷄翼﹑橙汁&益力多沙冰,全部餸都好新鮮肯定係即炒o既同埋價錢都唔算貴,最難得係連個沙冰都好"正"。仲有就係呢度9點鐘後有特價o野食,如果可以等就等吓啦!!
2005-09-02 5 瀏覽
幾年前曾於Tea time光臨此店,當時只飲過一杯涷檸茶,談不上有任何印象。想不到今次朋友竟然推介我來試試他們的最新開飯地方,原來就是此店,估唔到事隔幾年,星期日晚上坐無虛席。我地主要叫小菜,各樣小菜也好好味,印象最深刻中式牛柳,竟然係隨火焰上架.......正。

2005-08-21 10 瀏覽
今日行街行到身心疲累,於是系呢買外賣返屋企食,要左肉絲炒麵$32及椒鹽花蟹$45.肉絲炒麵無炸過,而且淡茂茂,完全吾掂!椒鹽花蟹味道亦系偏淡,似乎炒得吾夠入味.希望呢間餐廳既食物水準吾會因太多生意而下降!請老闆多留意!

希望呢間餐廳既食物水準吾會因太多生意而下降!請老闆多留意!
2005-08-05 4 瀏覽
一行十四,五人食左十六七個小菜埋單七百幾十蚊仲唔即係話~~~正~~~好好食又係真既-手撕雞好食好多-xo 醬王鱔good~
一行十四,五人
食左十六七個小菜
埋單七百幾十蚊
仲唔即係話~~~正~~~

好好食又係真既

-手撕雞好食好多
-xo 醬王鱔good~
2005-07-27 8 瀏覽
幾得架,不過真係成日都好多人~~~~~€€