2010-08-05
尋晚我們一行15人浩浩蕩蕩直踩上諾富特,見到每枱都已經放滿一碟碟的蟹腳,當時心感不妙,怕不會再添加.原來我地諗多左啦,所有食物都係源源不絕咁refill,包括我地至冀待既松葉蟹腳,我地每個都起碼食左8,9隻~!源源不絕的鵝肝大蝦,大大隻的蟹腳已令我覺得值回票價~魚生方面,有肥美的鮮三文魚, 鮮味十足的鯖魚,壽司款式頗多:蛋,熟蝦,鮑片,螺片,加洲卷,太卷.沙律方面,比較另類,沒有大路既鮮雜果沙律,沙律菜不夠新鮮,只有栗米最好食~熱葷方面,選擇少,種類重疊,例如:印度雞+有機香草雞,咕嚕排骨+鮮茄豬肉丸.沒有牛肉類的食品,對於想食牛排既人有點失望~香草焗鱸魚,好”鞋”,吾好食~餐湯方面,忌廉湯比蟹皇羹優勝一籌,配埋麵包,正~!甜品方面,法式焦糖燉蛋每杯分量太少,只可”一啖過”.蛋糕選擇可以接受,味道不太甜,推介:五穀杏仁蛋糕~萬眾期待,Haagen Dazs雪榚, 共有4種味道:雲尼拿,朱古力,士多啤梨&曲奇.獨立包裝比一般自助雪榚bar好好多~服務員態度良好,換碟及fill水速度超快,乾淨~我地一定會再幫襯!!
源源不絕的鵝肝大蝦,大大隻的蟹腳已令我覺得值回票價~
餐湯方面,忌廉湯比蟹皇羹優勝一籌,配埋麵包,正~!
獨立包裝比一般自助雪榚bar好好多~
服務員態度良好,換碟及fill水速度超快,乾淨~
我地一定會再幫襯!!