2010-11-17 11 瀏覽
13-11-2010(Sat)晚同男友o黎食dinner buffet,我o地book o左6:30pm.早o左啲o黎到,但都安排入座時,我都行吓睇吓佢o地啲o野點擺,其實食物唔多,不過算啦,有七折.夠鐘喇,侍應遂一通知可以去攞o野食.今次我攞o左好多o野食:一般,冇問題o既有1. 三文魚刺身2. 八爪魚刺身3. 紐西蘭青口4. 白灼蝦5. 煙三文魚.煙薰味唔太濃,o岩我.6. 三文魚他他醬,食o既時侯只知佢係三文魚粒,完全唔知係呢樣o野.7. 日式蟹柳,甜o既.8-10. 帕馬香腸同另外兩種凍肉.11. 鵝肝,細細件,我覺得還可以,不過男友話好食.12. 日式餃子13. 烤羊鞍,一啲都唔羶,肉夠腍,男友話好食,我覺得可以.14. 香辣西蘭花墨魚仔,幾新鮮.15. 印度天多利雞,我覺得乾,但男友話好食.16. 加拿大凍蟹鉗,呢個鮮味係有,但鹹o左啲,17. 日式冷麵.18. 蕃茄湯,我自己唔多好,飲o左一啖畀男友,佢覺得正常.19. 法式燉蛋,唔係好大兜,有濃郁蛋香,唔算好漏.20. 蜜糖朱古力餅,食唔出蜜糖味.21. 寒天寬麵,半訪明,一碗仔有兩條,有趣,幾滑幾得意.22. 特濃橙酒

一般,冇問題o既有
1. 三文魚刺身
2. 八爪魚刺身
3. 紐西蘭青口
4. 白灼蝦
5. 煙三文魚.煙薰味唔太濃,o岩我.

7. 日式蟹柳,甜o既.
8-10. 帕馬香腸同另外兩種凍肉.
11. 鵝肝,細細件,我覺得還可以,不過男友話好食.
12. 日式餃子
14. 香辣西蘭花墨魚仔,幾新鮮.
15. 印度天多利雞,我覺得乾,但男友話好食.
16. 加拿大凍蟹鉗,呢個鮮味係有,但鹹o左啲,
17. 日式冷麵.
19. 法式燉蛋,唔係好大兜,有濃郁蛋香,唔算好漏.
20. 蜜糖朱古力餅,食唔出蜜糖味.
21. 寒天寬麵,半訪明,一碗仔有兩條,有趣,幾滑幾得意.
22. 特濃橙酒朱古力蛋糕,朱古力係唔甜o個種,至於橙味.我食食唔出.
23. 冇名o既唔知咩酥o掛,中間夾有忌廉,但唔甜,清清o既.
24. 朱古力曲奇.
25. 蘋果餅,呢款冇加玉桂,感覺平淡o左啲.
26. 上湯浸有機白菜仔.
27. 印度薄脆餅
28. 海鮮(米河),係咁上下,唔多記得係咪.米河夠爽.
29. 椰汁蛋白燉燕窩,呢個我係差啲唔記得有,係睇睇menu時見到,而menu上話呢樣係made to order,就問問侍應,佢好細心咁話我知出面有了,啊.燕窩當然唔多,但蛋白幾滑.

好食o既有:
30. 油鹽水煮蜆,雖然細隻,但男友勁讚,因為夠鮮甜.
31. 咸豬手粒,有肥有瘦o既位,夠腍,咸香咸香咁,男友同我讚.
32. 唔知咩烤牛肉,有七成熟,肉質夠嫩,唔錯.
33. 應該係香燒串燒骨,幾香肉亦鬆.
34. 印度薄餅
35. 蟹籽豆腐,豆腐味勁重又滑,係男友唯一encore o既食物.我話如果做豆腐花重正.

36. 霸王花湯,我勺o黎勺去都見唔到有豬肉,只有霸王花,但已經好清甜,唔錯.

37. 雜果拿破崙餅,開頭以為有脆餅o個種,但唔係,返而係件mousse cake,呢個好好食,中間士多啤梨mossue軟溝唔太甜,好味.

38. 烤鴨芝士沙律,呢個甜甜地,口感唔錯.
39. 由於想食波士頓龍蝦,但要連烏冬,男友都忍痛攞一碗o黎,廚師都幾好人,畀o左半差唔多半隻我o地,龍蝦有膏.味噌湯好濃,好夠味,男友係咁飲,唔係我阻止佢就成碗飲晒. =.=”

唔食幾得o既有:
40. 相中中間o個隻唔知魚o既刺身,幾鯹吓.
41. 綠茶紅豆mousse,冇綠茶味,唔係幾得.
42. 四寶茶,有好多菊花同杞子,但我勺唔到杞子.呢個唔甜,有啲似飲藥.
43. 紅米飯,都幾硬,應該落唔夠水煲.
44. 熱檸水,我竟然要寫呢樣,因為佢得兩片薄切檸檬,任由我點篤爛都冇檸檬味,實在太差喇.

中段時同男友食晒四種味o既Haagen Dazs雪糕,每人每樣食半杯都好夠飽,經過休息一陣,最後仍可以食同一次士多啤梨同曲奇忌廉.(其實我唔想食後者,但啲人亂掉,擺o左o係雲呢拿o個格.)

我o地只食三種生果:
火龍果,唔夠甜
西瓜同菠蘿,呢兩樣都甜.

男友拎o既芝士,其實我都唔記得拎,平時唔食芝士,但食buffet有個好處,就係可以試自己平時唔會買o黎食o既o野.
我o地唔知呢三款芝士o既名,只知中間o個款真係好難食,真係似發霉;上面細細件o既就好滑,幾好味.下面o個件硬啲,味道都接受到o既.呢三件芝士我o地只食晒最上o個件.

種類係少,但佢o地係一直睇住,不停re-fill,我出去幾轉,有九成見到啲o野係滿.
我同男友食以上o既o野有九成都只係食一個round而且每樣都好少就飽,重要係冇食飯,壽司,麵包同九成沙律,其實就算種類多,自己都未必咩o野都食到.

我o地坐足三個鐘,飽到頂住晒,真係想行返屋企

由於我o係一個月前上網訂位,所以有曲奇送,一包有六件,第二日至食lu,佢有啲杏仁碎,都幾脆口,牛油味唔太強烈.

雪糕,生果同芝士都唔評分喇.

服務:
其實我book o左位後只發覺,如果要用佢或Openrice都有同樣o既優惠,要o係訂位時講明,呢樣我冇做到,所以o係11-11-2010想聯絡返佢o地,問係咪自動有七折優惠,但Openrice上o既電話錯,於是我上返佢o地個網寫低,但冇人覆我,直至佢o地o係12-11-2010打o黎同我re-confirm時,我順便問埋我係咪自動享有?個女仔答係.

我同男友搵o黎時,唔係好幾得邊個位,就打返佢o地同我re-confirm時o既電話,原來係酒店總機,搭到餐廳問喇,個女仔只話正門o係西貢街就算.

呢兩樣佢o地要注意吓喇..

但o係餐廳,佢o地o既服務又好好喎,密密斟水同收o野.

環境:
有好多舒適梳化位,不過係畀人多坐,我同男友坐o既二人枱,椅都夠闊,可以擺到o野,但只係枱與枱之間o既距離唔夠.
刺身(每樣兩片)
上中:咸豬手粒,中間:鵝肝
左中:印度天多利雞,右上:香燒串燒骨
左上:蟹籽豆腐
曲奇包
上:蘋果餅,下:雜果拿破崙餅
左:唔知咩酥,左2:蜜糖朱古力餅,上:寒天寬麵,右2:朱古力曲奇,右:特濃橙酒朱古力蛋糕
右上:紅米飯,右中:都係咸豬手粒
右上:唔記得咩吞拿魚沙律,右下:烤鴨芝士沙律,左:海鮮(米河)
上湯浸波士頓龍蝦
三款芝士,最上o既易入口,中間似發霉,最下o既都OK
椰汁蛋白燉燕窩
2010-11-13
$237.15 (晚餐)
上中:咸豬手粒,中間:鵝肝
左上:蟹籽豆腐
上湯浸波士頓龍蝦
2010-10-31 123 瀏覽
同事聚舊,選了品坊食Dinner自助餐,由於openrice 有優惠券, 星期一至四 HK$188 +10% services charge. 今期主打上湯龍蝦同鵝肝。食物款色不多, 冷盤有長腳蟹、蝦、青口。長腳蟹: 都幾好新鮮,有海水味,略嫌細隻。魚生: 三文魚,鯖魚。三文魚都OK,其他沒有試熟食的款更不多。上湯龍蝦:可以加其他料 (例如: 粉,烏冬,菇,芽菜…) 都幾好食。鵝肝:不斷供應,都幾香,油就油D,如果食鵝肝的人,都ok.燒牛肉:都好嫩,好食。甜品: 款式不多,有芝士餅,焦糖燉蛋,還有4款hagen daz無限供應生果得粒粒生果: 西瓜,蜜瓜,哈蜜瓜。

食物款色不多, 冷盤有長腳蟹、蝦、青口。
長腳蟹: 都幾好新鮮,有海水味,略嫌細隻。

魚生: 三文魚,鯖魚。三文魚都OK,其他沒有試
熟食的款更不多。

鵝肝:不斷供應,都幾香,油就油D,如果食鵝肝的人,都ok.
燒牛肉:都好嫩,好食。
生果得粒粒生果: 西瓜,蜜瓜,哈蜜瓜。

上湯龍蝦
鵝肝OK
2010-10-27
上湯龍蝦
鵝肝OK
2010-10-28 93 瀏覽
媽咪生日, 知道佢想食自助餐, 經朋友介紹而且openrice又有優惠券, 所以決定一試!!!老實說, 假期食buffet, 雖然食物款色唔算多, 但$220有咁既質素算是不錯。唯一美中不足就是沒有生蠔!長腳蟹---> 都ok新鮮, 有淡淡既海水味。不過一推出就好多人圍住去拎!!! 但供應都算源源不絕!!三文魚他他--->推介芝士--->有三款芝士供應, 好味!!!鵝肝--->雖然每次只可拎2小件, 但都是源源不絕地供應! o岩哂一眾鵝肝迷。不過略嫌煎得不夠香和太油。甜品---> 款式不算很多, 但味道不錯, 而且還有4款hagen daz無限供應!

三文魚他他--->推介

芝士--->有三款芝士供應, 好味!!!
鵝肝--->雖然每次只可拎2小件, 但都是源源不絕地供應!
o岩哂一眾鵝肝迷。
不過略嫌煎得不夠香和太油。

長腳蟹, 煙三文魚, 三文魚他他
鵝肝
白朱古力奶凍 係最好味!
2010-10-23
長腳蟹, 煙三文魚, 三文魚他他
鵝肝
白朱古力奶凍 係最好味!
  • 煙三文魚
  • 三文魚他他
2010-10-24 19 瀏覽
鵝肝好好食呀!!!!之前都食過佐敦恆豐酒店的鵝肝, 煎得唔夠香,仲要三個人食咗八百幾.....呢間低食好多!每人$207。鵝肝煎得好香,配長腳蟹食,仲好味!大家可以試下﹗開盆推介﹕長腳蟹,冷面,青口 (蝦可以不食)主菜推介﹕鵝肝,羊架 (龍蝦無味的,因為只是用湯滾一滾, 無味道)甜品推介﹕雪糕 (燕窩燉蛋可以不食,無燕窩可言, 仲要排勁耐排先有得食)3個人以上有紅酒送, 支紅係新酒,但不太酸,容易入口,不錯。唔想等就請早一個星期預約!
鵝肝好好食呀!!!!

呢間低食好多!每人$207。
鵝肝煎得好香,配長腳蟹食,仲好味!大家可以試下﹗

開盆推介﹕長腳蟹,冷面,青口 (蝦可以不食)

唔想等就請早一個星期預約!
2010-10-14
  • 羊架
  • 雪榚
2010-10-23 4 瀏覽
我20\10生日..咪想去食自助餐....想星期六.日.間間都冇位.得這間有.咪去嘗嘗囉~~不錯ar~特別is沙拉..值得一試!! 仲有名牌雪糕任拿.由6:30-9:30到.都ok la ~ 食物源源不絕似的::
2010-10-17
  • 沙律
  • 羊架
  • 雪糕
當時係大時大節,所以lunch buffet $198,discount : buy1 free1,所以加1服務費後,每人只需$110 only~熟食區::::其實菜式的選擇多,但唔係款款岩自己口味,例如我唔食豬腳薑..鴨腳..魚.. 芫茜焗薯仔個皮真係好爽呀,食落去薯仔中間都係好爽口,很特別~好吃好吃~我食左好多件,印度薄脆可沾薄荷乳酪or青瓜乳酪~真係很好味~芝士3文魚焗通心粉通粉無咩味可言..但口感還不錯西蘭花椰菜 也是健康的選擇!鮮百合蒜頭南瓜片,鮮甜好味~湯餚 忌廉南瓜湯 夠熱,不過飲左一半後覺得太「濟」的感覺.... 芝麻餐包好硬...又很dry的感覺壽司:::: 3文魚,腐皮,加州卷,紫菜卷,其實中間的餡料真係幾少...d飯很硬... wasabi很辣~沙律::::薯仔西芹salad,牛蒡salad也是很咸... 怪味鴨......我見到佢,但又好想試1件睇下到底是怎樣的怪....我一食落口,果陣味好似垃圾味...所以立即吐了出來..有一款咁怪的食物....真係無奈 有種沙律係有青入,小番茄+唔知咩芝士(3角形),都幾特別,但又唔覺得好味.......涼拌四川擔擔麵
熟食區::::
芫茜焗薯仔
印度薄脆
可沾薄荷乳酪or青瓜乳酪~真係很好味~
芝士3文魚焗通心粉
通粉無咩味可言..但口感還不錯
西蘭花椰菜 也是健康的選擇!
鮮百合蒜頭南瓜片,鮮甜好味~
湯餚
忌廉南瓜湯 夠熱,不過飲左一半後覺得太「濟」的感覺....

芝麻餐包好硬...又很dry的感覺
壽司::::
wasabi很辣~
沙律::::
薯仔西芹salad,牛蒡salad也是很咸...

涼拌四川擔擔麵
成個公仔麵咁痴埋晒一堆...唔好味的........
見到有冰蝦+蠔~無食~
salad配料普通,有
腰豆,菠蘿很鮮甜,正正~生菜,紅蘿蔔,洋蔥,
刺身::::
3文魚刺身bar排隊扲3文件,共4件,很鮮味,真不錯,顏色很紅潤
飲品counter:::
盛檸檬茶,coffee之類~很好
甜品區::::
甜品款式不太多,劣quality....有桂花糕,blue berry cake,但睇落去怪怪地...有件cake明明寫住芒果慕思..點知食落口,屋企人話好似榴槤味
好怪......
可能我個子不高,但對於小朋友來說,甜品區的甜品擺放得好高...好難扲得到......

總結,都係得
朱古力泡芙較為好味...而且賣相不錯,又大大件~
蘋果金寶 的雲呢拿奶..實在太過甜了
餡料的提子又太甜....
雀巢雪糕--芒果味,夠冰凍,不錯..
環境不錯,clean,員工效率不錯的,可能呢次discount太平的關係,所以食物質素真係麻麻地.........

質素一般的....
較為yummy的~
甜品..只有泡芙最好味...
焗通粉,但通粉完全無味...醬汁ok的
好吃+爽脆的 芫茜焗薯仔
蛋糕款式少
最好吃的就是你~朱古力泡芙
只有雀巢雪糕..
蘋果金寶 的雲呢拿奶..實在是過甜
不像酒店招牌的招牌
較為yummy的~
好吃+爽脆的 芫茜焗薯仔
最好吃的就是你~朱古力泡芙
不像酒店招牌的招牌
  • 芫茜焗薯仔
BB生日請佢食餐好D ga la~我係鵝肝怪,呢度有任食即book位啦上網book no reply,唯有打電話啦,聽電話個姐仔都幾串下 尋晚早到左15分鐘,去到唔使等就入得奇怪既係所有服務人員都出奇nice,而且佢有送上網訂位至有既cookie俾我唔通淨係lunch時間先有寸姐姐?環境都幾靚, 不過我地坐得較入,拎野食唔算方便,但勝在可以靜靜傾下計鵝肝要排隊,但都好快就有好香不過都幾油,2人夾埋KO左10件8件 上湯龍蝦仔都唔錯,其實下面位朋友可以同佢講唔要udon ga!! 你唔食佢都唔會特登o徒野啦刺身3款,不過我地只食三文魚長腳蟹 唔太難拎姐,但實會有d驚死蝕底既人拼命去拿既~ 有不停refill, 8點幾都見仲有一杯杯既三文魚他他幾好, 似壽司店既辣味三文魚salad bar該有的都有齊了,仲有得切切cheese熱盆選擇唔多, 羊架、燒牛肉等例牌BB有食我冇試Desert選擇有10款左右,賣相精緻,但個芝麻布甸好難食同BB各每人2杯Haggen diaz,職員真係好nice呢, 我見只得vanilla就問佢有冇其他, 佢問我想要咩味就拎俾我先之後佢好快refill埋其他味甜
BB生日請佢食餐好D ga la~
我係鵝肝怪,呢度有任食即book位啦

尋晚早到左15分鐘,去到唔使等就入得

唔通淨係lunch時間先有寸姐姐?

鵝肝要排隊,但都好快就有
好香不過都幾油,2人夾埋KO左10件8件

刺身3款,不過我地只食三文魚
一杯杯既三文魚他他幾好, 似壽司店既辣味三文魚
salad bar該有的都有齊了,仲有得切切cheese
熱盆選擇唔多, 羊架、燒牛肉等例牌BB有食我冇試

Desert選擇有10款左右,賣相精緻,但個芝麻布甸好難食

之後佢好快refill埋其他味
甜品最正係燕窩燉鮮奶,好滑ga~ 有少少椰汁味~
每人食左3碗!!
blueberry cheese cake都好似幾正,但我個胃冇位了~
2010-10-14
  • 三文魚他他
  • 燕窩燉鮮奶
2010-10-14 22 瀏覽
兩星期前訂位, 睇食評見有 3.4分諗住唔差, 點知.... 唉....., 呢間做緊特價 $188 作招來既任食鵝肝大蝦, 冇大蝦 只 得龍蝦 但要跟烏冬上, 環境 OK, 但食物就 .... 一個字 差款式少到爆:- 魚生得三款, 三文魚 (完全冇鮮味, 質素差), 長腳蟹 (ok, 但轉個頭就冇晒, 上得超慢)- 沙律也只得幾款- 熟食, 排骨(ok), 雞(硬左 d ), 羊(汁唔掂), 牛(好普通), 鵝肝(好油), 多春魚天婦羅 (勁厚炸粉), 魚 (ok), 蜆 (ok) ... 惟一讚 既係有 haagen dazs 雪糕, 食返幾杯先可填補返, 正所謂便宜莫貪, 更何況成 兩舊水.... 試一次已經夠, 下次唔好預我 ~
環境 OK, 但食物就 .... 一個字 差

款式少到爆:
- 沙律也只得幾款

2010-10-13
  • 雪糕
2010-09-18 160 瀏覽
今晚生日book了位去食自助餐, 之前我公司都會幫襯灣仔的酒店的lunch buffet的,都唔錯~6:30去到後,就出去拎野食啦~刺身: 只有三款, 三文魚, 立魚, 八爪魚~全晚食得最多都係這幾款.....三文魚都算新鮮(70分)蟹腳: 好快比人拎晒.....無論係6:30定係9:30,廚房d人加左都係好快手比人搶晒.....唯一一次, 拎到兩至三隻~大部份都好幼, 係得蟹鉗就多d肉食(70分)大蝦+鵝肝: 蝦都幾大隻, 見住佢即煎的~鵝肝就好油膩.......(70分)忌廉湯: 乜料都無.....真係好難飲......(50分)青口+西蘭花炒姑類: 青口用白酒醃的, 感覺都幾清新~西蘭花炒姑類就麻麻地........無乜味道,而且草姑係罐頭的,好難食....(65分)Haggen Dazs: 我們一共食了10杯~正!!全晚最抵都係任食Haggen Dazs雪糕(80分)

6:30去到後,就出去拎野食啦~

大蝦+鵝肝
青口+西蘭花炒姑類
Haagen Dazs
  • 煎大蝦
2010-09-11 17 瀏覽
呢間野食都算OK啦以$188放題Buffet黎講ok啦有幾多野食呀貴嘢就係鵝肝,波士頓龍蝦,同長腳蟹腳以$188有得食呢D鵝肝-幾好食呀…$188有得食雖然個師傅有D生手不過唔錯啦刺身---三文魚刺身.立魚,鯂鯖魚雖然唔多款。但系都系一個BUFFET黎講最低限度有咩有咩甜品-幾好呀!又廿十多款色喎!真系唔可以唔讚下個甜品師傅架又可以整到咁多款,有D野我未食個都有喎!Buffet黎講Very Good—熱盤—雖然唔算多的都有D野食啦廚師用上湯煮Boston 龍蝦味道唔錯呀!雖然加左D烏冬麵。冷盤—青口,螺肉,,煙三文魚,同幾款壽司以Buffet黎講都系咁架啦最主要都唔系做壽師為主架嗎有優惠卷可以有一支好酒送添喎!!低食呀燕窩焗蛋白食左四杯。而Haagen Dazs雪榚食左五杯低到死呀
呢間野食都算OK啦
以$188放題Buffet黎講ok啦

鵝肝-幾好食呀…
$188有得食
雖然個師傅有D生手不過唔錯啦

熱盤—雖然唔算多的都有D野食啦

有優惠卷可以有一支好酒送添喎!!低食呀

燕窩焗蛋白食左四杯。而Haagen Dazs雪榚食左五杯
低到死呀
2010-09-08
  • 鵝肝-Boston 龍蝦
去到見郅少嘢嘅程度簡直令你火滾呀佢嘅叫做貴嘢就係鵝肝,波士頓龍蝦,同長腳蟹腳鵝肝-咪就係鵝肝囉,唔難食囉波士頓龍蝦-除咗我6點半到可以叫到佢比碗,之後我見佢條龍係未斷過呀,大家無聽過係要排隊仲要係每次排隊只可以分得嗰兩舊仔(隻波士頓龍蝦已經夠細啦,佢仲一隻分五六份再每次比嗰兩舊,仲要你要埋烏冬碗上)我成枱人食,成晚先食到加埋唔夠一隻呀長腳蟹腳-每次佢攞出嚟就比人捕住攞晒,鬼咩無嘢食啲人唔攞呢啲攞咩呀刺身 - 只係得三文魚刺身.立魚,鯂鯖魚(又係少款揀到無朋友啦)質責真係好一般甜品-最正常嫁啦,都加埋全部我諗係最多款式比你揀,我諗都有十幾樣(從來未食過BUFFET得咁少嘢揀)熱盤 - 我無食過呀,得嗰幾款,仲要係非常唔吸引冷盤 - 只係得青口,螺肉,長腳蟹腳(要搶),煙三文魚,同幾款壽司(你平時去買壽司好少會買嗰啲款)唔知係咪我眼大呢,佢有推介羊架,但我全場都無見過有羊架成家人五個人去食,成咗$1034真係覺得比人扼咁,少款揀到無人信呀,連我都呆咗以為去咗食LUNCH BUFFET,我諗好多LUNCH BUFFET都多嘢食過佢呀總之你有仇人就介紹佢去,一定報到仇呀
去到見郅少嘢嘅程度簡直令你火滾呀

佢嘅叫做貴嘢就係鵝肝,波士頓龍蝦,同長腳蟹腳

鵝肝
-咪就係鵝肝囉,唔難食囉
波士頓龍蝦
長腳蟹腳
-每次佢攞出嚟就比人捕住攞晒,鬼咩無嘢食啲人唔攞呢啲攞咩呀

刺身

熱盤
- 我無食過呀,得嗰幾款,仲要係非常唔吸引

冷盤

唔知係咪我眼大呢,佢有推介羊架,但我全場都無見過有羊架

總之你有仇人就介紹佢去,一定報到仇呀
2010-09-06
  • 一樣都無嘢值得推介呀
2010-08-30 7 瀏覽
幾個月前都有黎過食, 初開張時ok, 之後一次都覺得多左好多人, 野食唔多但都有幾多好野食, 咁既價錢都叫做合理, 今次真係失望到極點! 我都未試過食自助餐食到唔想食海鮮得三文魚, 食開都係切一片片, 佢地係一舊舊, 成舊擦子膠咁, 咁大舊一定有筋, 又腥, 因為唔新鮮, 你有冇食過暖既三文魚未, 另外一隻唔知咩魚生, 白白的, 冇味, 另外八爪魚同醋晴魚正常, 蝦同青口都冇果下夠膽, 長腳蟹腳唔好講, 不如你唔好話有啦, 每次拿廿幾隻出來, 未出已經有人拎住個夾等, 又唔排隊, 10秒唔夠就清左隻碟, 跟住20分鐘後先再出, 到8點已經唔出, 咁你不如話我知冇好過喇, 另外hams同凍肉, 生果呢d大路野就好正常另外煎大蝦和煎鵝肝, 煎大蝦既蝦唔新鮮, d肉梅既, 煎鵝肝叫合格熱葷 – 我真係未見過一個自助餐可以咁少, 8-10個, 但有兩個係飯, 一個咖哩,一個炒菜, 一個魚, 一個肉丸, 一個烤雞, 另外果d我唔記得係咩, 但係我唔會食, 最搞笑係連燒味都冇…..仲有, 有個凍豆腐, 佢真係將舊大既百福豆腐倒轉倒出黎, 加d芝麻汁係面就當日式凍豆腐, 真係吹到”啤”一聲甜品 –

甜品 – 可以叫正常

我見有食評係8月頭係唔錯, 可能剛做promo, 好d卦, 但係我去到真係唔得, 一來野食唔多, 二來你d野又唔refill, 三來又唔好食, 咁你想點姐~~~~~
肯定我一定唔會再黎食, 大家想試既真係要諗清楚, 兩舊水我出去食其他野冇咁嬲
2010-08-29
曾到酒店集團旗下灣仔及東涌的酒店食自助餐,覺得都OK(東涌的環境開揚舒適, 灣仔的價錢合理, 食品選擇亦算多, 而且亦有海鮮如生蠔、龍蝦等提供),今次得悉OpenRice有佐敦店的自助餐優惠, 便立即從OpenRice下載優惠券, 以為可以以較便宜的價錢食到豐富的一餐, 但結果........, 失望失望加失望!首先講環境, 比起東涌的, 立即比了下來, 像一般3、4星的酒店, 而且地方不大, 提供食物的地方亦不多. 食物方面, 冷盤只有些沙律、壽司、魚生等, 而且每樣款式亦有限(例如沙律, 只有2、3款, 魚生亦只有3款), 生蠔、帶子、翡翠螺等當然欠奉. 最值回票價的可算是長腳蟹腳, 但每次廚師只會拿10多隻出來, 2、3個客人一下子已「搶購一空」, refill亦非常慢及少! 另一值回票價的食品便是煎大蝦和煎鵝肝, 需排隊攞, 每次各1件, 雖然每次排隊時間不算太久, 但其實煎大蝦和煎鵝肝並不算十分好吃, 鵝肝煎得燶, 而且鵝肝膽固醇超高, 不能多吃. 熱葷選擇亦不多(不多於10款), 只有幾款, 如印度考雞, 蒸魚, 炒菜等. 甜品亦算失敗, 蛋糕亦只有2、3款, 甜品加雪糕也
, 失望失望加失望!

! 另一值回票價的食品便是煎大蝦和煎鵝肝, 需排隊攞, 每次各1件, 雖然每次排隊時間不算太久, 但其實煎大蝦和煎鵝肝並不算十分好吃, 鵝肝煎得燶, 而且鵝肝膽固醇超高, 不能多吃. 熱葷選擇亦不多(不多於10款), 只有幾款, 如印度考雞, 蒸魚, 炒菜等. 甜品亦算失敗, 蛋糕亦只有2、3款, 甜品加雪糕也不過10款左右. 是晚吃得最多的便是"H牌"雪糕, 共吃了4小杯.

總括來說, 如果要我以原價食這頓自助餐, 我一定不會! 我寧可找間四四正正的西餐廳食頓豐富的晚餐好過! 這間酒店的自助餐是我幫襯這酒店集團最差的一次, 衰一點講句: 真的是「不可一, 不可再」
!
2010-08-17
(非會員)
2010-08-20 5 瀏覽
其他酒店食自助餐都可提早入去坐,為有這間例外,要成村人在門口等,似足旺角的食店,到放人入去,想到食物區影些靚相(因重有少許時間才開始),那位似門神的大廚竟來話唔影得,如果唔想我哋走去影相好應該用圍攔圍住,再加個牌才對。到夠鐘取食物時,嘩!好似D人十世無嘢食,可以話佢哋似災民來取食物,好在鵝肝同大蝦是廚師分配給我哋,否則我實無得食,長腳蟹是自取,我每次出去睇都只見到空碟,因廚師一取出來己給搶走,每次只可見到廚師由廚房取出來,同看見一大碟長腳蟹托回自已枱享用,好在我朋友也搶到少許給我試食,不過來這裡我就主攻鵝肝,但每件都唔大塊,味道也一般比較失望,不過印度簿餅同咖喱都錯,担担麵也好食,我鍾意個湯底,甜品選擇不多(其實所有嘢都多),好在有Haagen Dazs雪糕,我最先取了曲奇味,跟住要朱古力味(好濃朱古力味呀,好食)。其實那晚我食得多,因食到中途發生咗事,就是有位男侍應將收回的碟倒在我旁边地下,好在我穿長牛仔褲同波鞋無給碟的碎片彈到受傷,否則佢哋就大件事,這次可算是我好彩無事,其實佢哋好似茶餐廳的伙計,一次取好多碟,但又唔似人哋咁隱陣,雖然佢哋有講對唔住,但我覺得佢哋有誠意真心,
其他酒店食自助餐都可提早入去坐,為有這間例外,要成村人在門口等,似足旺角的食店,到放人入去,想到食物區影些靚相(因重有少許時間才開始),那位似門神的大廚竟來話唔影得,如果唔想我哋走去影相好應該用圍攔圍住,再加個牌[不準進入影相]才對
。到夠鐘取食物時,嘩!好似D人十世無嘢食,可以話佢哋似災民來取食物,好在鵝肝同大蝦是廚師分配給我哋,否則我實無得食,長腳蟹是自取,我每次出去睇都只見到空碟,因廚師一取出來己給[災民]搶走,每次只可見到廚師由廚房取出來,同看見[災民]一大碟長腳蟹托回自已枱享用,好在我朋友也搶到少許給我試食,不過來這裡我就主攻鵝肝,但每件都唔大塊,味道也一般
比較失望,不過印度簿餅同咖喱都錯,担担麵也好食,我鍾意個湯底[好香],甜品選擇不多(其實所有嘢都多),好在有Haagen Dazs雪糕,我最先取了曲奇味,跟住要朱古力味(好濃朱古力味呀,好食)。其實那晚我食得多,因食到中途發生咗事,就是有位男侍應將收回的碟倒在我旁边地下,好在我穿長牛仔褲同波鞋無給碟的碎片彈到受傷,否則佢哋就大件事,這次可算是我好彩無事,其實佢哋好似茶餐廳的伙計,一次取好多碟,但又唔似人哋咁隱陣,雖然佢哋有講對唔住,但我覺得佢哋有誠意真心
,只是机械式的講,經這事後我已無胃口食了(因嚇親),好在今次我用優惠券來食,如果用正價我就覺唔抵食,過我不會再來食了。
2010-08-16
15 分鐘 (堂食)
  • Haagen Dazs朱古力味雪糕
2010-08-20 46 瀏覽
慶祝朋友生日,係呢間品坊預早一星期訂位先有,walk-in唔駛旨意有位食有優惠每位188元送紅酒,值得一讚!我地當然有用啦~!一行6人晚上7:00到達,頭盆大家都係食魚生,種類都算夠~肉質新鮮,合格!呢度主打係有燒鵝肝同埋松葉蟹腳!其中燒鵝肝本身唔錯,不過處理得唔係咁好,仲有筋未清晒~松葉蟹腳味道唔錯,不過始終成日都有d無公德既人,一人拿10隻!但係就只係得2個人食其他熟食可以話係無咩驚喜,普通野,炒飯呀~魚呀~菜呀咁!甜品方面有好多選擇,焦糖布甸,芝士旦榚味道都唔會太甜!仲有名牌雪榚任食,正!三五知己食下野,吹下水,好relax~所以下次會再去~

有優惠每位188元送紅酒,值得一讚!我地當然有用啦~!

呢度主打係有燒鵝肝同埋松葉蟹腳!
其中燒鵝肝本身唔錯,不過處理得唔係咁好,仲有筋未清晒~

其他熟食可以話係無咩驚喜,普通野,炒飯呀~魚呀~菜呀咁!

甜品方面有好多選擇,焦糖布甸,芝士旦榚味道都唔會太甜!

仲有名牌雪榚任食,正!

三五知己食下野,吹下水,好relax~所以下次會再去~
2010-08-09
5 分鐘 (堂食)
  • 松葉蟹腳
  • 燒鵝肝