2017-09-08 132 瀏覽
要食日本和牛, 唔使一定山長水遠去到日本食,本地都得,但必須到一間有認證嘅食肆,今日嚟到銅鑼灣"和牛燒肉。純"真係冇揀錯, 店內有大量介紹和​​牛嘅資料, 唔使去日本都可以清清楚楚知道乜嘢係和牛,出處同等級等等嚟到呢度點左四款逐樣試下日本和牛上肩眼$320 日本和牛上肩眼 油花比較多、肥瘦均勻、入口溶化冇得頂!日本産豚腩肉$98 香口豬腩肉睇落去有啲肥,經過燒烤後,表面略帶金黃,油份減少食落甘香爽脆,又有肉味。日本和牛肩眼$225有較強質感,牛肉味夠濃鬱。壺漬肉和牛牛排肉$280醃製過的肉質,喜歡重口味的會鍾意。一路食和牛,一路飲 Suntory啤

嚟到呢度點左四款逐樣試下

日本和牛上肩眼$320
日本和牛上肩眼 油花比較多、肥瘦均勻、入口溶化冇得頂!

日本産豚腩肉$98 香口

日本和牛肩眼$225
有較強質感,牛肉味夠濃鬱。

壺漬肉和牛牛排肉$280
醃製過的肉質,喜歡重口味的會鍾意。

一路食和牛,一路飲 Suntory啤

今晚和朋友一起到銅鑼灣吃燒肉這間的牛肉非常有名 用的都是上等的日本和牛 令人感到十分期待~來到我們點了四款肉日本產和牛排肉 $120脂肪分布多而均匀 薄薄的一片 燒一燒就要馬上翻面 不過就算不小心燒過熟 也能保持著豐富的肉汁!咬落肉汁四溢 口感飽滿 令人回味悠長日本產上肉眼 $320這個是四款之中脂肪比例最高的 肉汁滿盛 食落脂香和肉汁在口腔中散發 真的不得了 滿口生香 堪稱一絕!太 好 吃 了 吧~和牛紅肉 $120這款的脂肪比例雖然較低 師博把肉切得比另外兩款牛肉較為厚一點 所以燒起來同樣能吃到豐富的肉汁 口感也非常嫩滑 怕肥的朋友選這個部位也是不錯的日本產豚肉眼 $98除了牛肉 原來豚肉也不錯吃 豚肉眼是豬肉的瘦肉 雖然我把它燒得很熟 但口感也十分嫩滑 燒完香氣十足 能吃到豚肉的純美 果然是高級的肉質最後點了一杯巨峰梳打 $55和乳酸梳打 $55另外可以選加酒精 不要梳打 都是相同價錢~吃過以後感覺真的是我吃過最好吃的燒肉餐 想起也令人回味無窮 下次一定再和朋友來!
今晚和朋友一起到銅鑼灣吃燒肉
來到我們點了四款肉
日本產和牛排肉 $120
日本產上肉眼 $320
和牛紅肉
和牛紅肉 $120
日本產豚肉眼 $98
最後點了一杯巨峰梳打 $55乳酸梳打 $55
另外可以選加酒精 不要梳打 都是相同價錢~
2017-09-07 98 瀏覽
之前跟同事來過吃lunch、覺得燒肉好正、而且lunch set 包前菜、燒肉、飲品都是$200左右、好抵食今日決定帶朋友來試一下晚餐。 餐廳位於希慎對面馬路直上一分鐘就到、非常方便、趁友人未到還可以去Hysan行街我們點了四款肉,它送來的拼盤 --牛脷 (下)燒完還很軟身、又帶點爽口豚肉眼(左)薄薄一片、很易熟、帶油香,配白飯應該很美味。上方的肉眼好香牛肉味、有少少油份。最喜愛的是這個牛排肉(右),厚度適中、較有口感。油脂分佈均勻、一放下爐燒、滋滋聲油香滿溢、肉質嫩滑、很好吃旁邊還有一些配菜如南瓜、青椒等,粟米是超甜那種吃完燒肉、喝杯西柚汁立刻去掉了油膩感😌

我們點了四款肉,它送來的拼盤 --

牛脷 (下)燒完還很軟身、又帶點爽口

豚肉眼(左)薄薄一片、很易熟、帶油香,配白飯應該很美味。

上方的肉眼好香牛肉味、有少少油份。

旁邊還有一些配菜如南瓜、青椒等,粟米是超甜那種

吃完燒肉、喝杯西柚汁立刻去掉了油膩感😌
2017-09-06 120 瀏覽
聽朋友介紹話呢間純好得,bae 咁啱升職加人工,佢就話一於請我去嗰度試下,順便慶祝!去到被安排坐 bar 枱,我未試過 bar 枱都有得燒烤,幾好 feel!我地先點咗梅酒同 Highball 小酎一下,梅酒清甜可口,bae 都鍾意佢杯 Highball,價錢亦都唔貴,五六十蚊杯,好扺飲!店員介紹下,我地嗌咗幾款唔同嘅🐂加一款🐖,上嘅時候係一個好靚嘅拼盤,齋睇就已經流晒口水,D肉質真係好靚,我恨不得快D煎晒佢!🐮: 和牛排肉、和牛上牛排肉、特上和牛肉眼 (食肉次序)🐷: 豚肉眼 全部 from Japan 🇯🇵有得自己燒就最好,我同 bae 都鐘意生D,尤其食咁靚嘅肉,梗係唔可以 overcook,medium rare,外脆內 pink,仲有少少血水滲出嚟,咁樣先至係識食!牛肉味好香濃,嗰種入口即溶,真係冇得項!食食下我同 bae 嗌咗個靚仔🍚 share,個飯索晒剛燒完的肉D汁同油,好加埋配菜,簡直係一個豐富完美的晚餐!食到我哋滿意十足!圍返起其實唔貴,千幾蚊兩個人,飲酒又食咁上等嘅肉,真係幾物有所值!會介紹多D人嚟!

🐮: 和牛排肉、和牛上牛排肉、特上和牛肉眼 (食肉次序)
🐷: 豚肉眼
全部 from Japan 🇯🇵

牛肉味好香濃,嗰種入口即溶,真係冇得項!

加埋配菜,簡直係一個豐富完美的晚餐!食到我哋滿意十足!

2017-08-30 119 瀏覽
銅鑼灣是我最想去的一個地方,全因工作的關係經常到此。在恩平道很多昂貴的餐廳林立,今次朋友生日她是一個愛牛姐,因此決定帶她到「和牛燒肉純」店品嚐牛的真締。 打開餐牌各式各樣的牛部位呈現眼前,二人關係特別選擇和牛,平常比較少吃而已。另外更單店了我最喜歡的牛舌。店內的抽風設備稍微有代改善,只有這個問題其他都尚算不錯。 特選日本產和牛牛排肉 $320 首先到來是我最期待的一款,和牛超級薄片並且肉質鮮嫩並入口即溶,不需要任何醬油也分外美味。 日本產和牛排肉 $120 和牛排肉比起特選和牛沒有那麼嫩滑,牛肉在鐵板上燒得熱烘烘,肉汁滲出加添少許芥末及醬油份外滋味。 牛舌 $108 另一牛肉名物牛舌,需要小心處理全因牛舌焼得太久會變硬。牛舌自己控制火喉燒得恰到好處,口感煙韌無比不會太老。 日本產豚腩肉 $98 豚腩肉相當肥美,而且脂肪層比較多;輕輕一燒白色的脂肪層捲起,每口都充滿著油脂分外美味。 桃味汔酒$55 平常我都會飲燒酒便算,是次決定喝汔酒甜度適中;桃味出眾是不二之作。
特選日本產和牛牛排肉 $320
日本產和牛排肉 $120
牛舌 $108
日本產豚腩肉 $98

桃味汔酒$55
2017-08-29 137 瀏覽
表姐生日,知佢鐘意食牛,又剛係英國番黎,搵左間專食和牛既餐廳同佢慶祝~入到餐廳坐低,店員會遞上熱毛巾俾我地....高級餐廳高級待遇😊😊隔離坐左一枱日本男人,連佢地都黎食,證明呢間店既出品質素應該不差~餐牌有套餐同散叫不同部位既和牛肉揀我地叫左和牛上肩眼、和牛上牛排肉、牛舌同豚肉眼 全部都係日本產😳😍D 肉類一上菜就急不及待開始燒烤了~首先係和牛上肩肉...兩邊輕輕烤十秒,就食得好重牛肉香味!油脂又多!然後係牛舌,好大塊牛舌,燒完好爽口!上牛排肉相對上肩肉冇咁多油脂,低都重牛肉味。最後燒豚肉眼,燒既時候好大火,燒到肉既邊脆脆地....出奇地好食又唔硬。表姐話滿足既一餐.....食燒肉肯定要食有質素架啦!

餐牌有套餐同散叫不同部位既和牛肉揀

D 肉類一上菜就急不及待開始燒烤了~
首先係和牛上肩肉...兩邊輕輕烤十秒,就食得
好重牛肉香味!油脂又多!

然後係牛舌,好大塊牛舌,燒完好爽口!

上牛排肉相對上肩肉冇咁多油脂,低都重牛肉味。

表姐話滿足既一餐.....食燒肉肯定要食有質素架啦!
2017-08-27
2017-08-29 1865 瀏覽
今天跟同事一起來午膳,電話訂座時特別要求坐吧枱位置(個人偏好而已)。吧枱上擺放著日本機構指定此店售賣佐賀牛、熊本豬的木牌。我選擇了三式和牛定食 ($250)沙律有羅馬生菜、洋蔥、車厘茄、紫椰菜絲,並加入了少許酸的汁。前菜切絲的牛舌比較軟身,與芝蔴醬味道配合。上牛排肉(左)、牛肩肉(中)牛排肉(右)店員建議由右至左的次序吃,最「瘦」的牛排肉已極有牛味。牛肩肉的油花比牛排肉多,所以也較嫩我最愛多雪花如網狀般的上牛排肉,油脂香充滿口腔,肉質細嫩燒肉的醬汁是偏甜的,並有一些芝蔴粒在內。米飯也要拍照: P 因為米粒飽滿,入口很軟綿,味道帶甜,亦有黏度。同事點了和牛涮涮鍋 ($200)。涮涮鍋送來時已放入不少蔬菜和菇類。牛肉片是另上的,也是雪花牛肉。我試了一片,稍為在鍋中燙到變色即可,又是要給👍。薄薄的牛肉,吃起來也覺味濃甘香。餐飲選了桃味梳打,真的有桃肉!

吧枱上擺放著日本機構指定此店售賣佐賀牛、熊本豬的木牌。

我選擇了三式和牛定食 ($250)

前菜

切絲的牛舌比較軟身,與芝蔴醬味道配合。

上牛排肉(左)、牛肩肉(中)牛排肉(右)

店員建議由右至左的次序吃,最「瘦」的牛排肉已極有牛味。

牛肩肉的油花比牛排肉多,所以也較嫩

我最愛多雪花如網狀般的上牛排肉,油脂香充滿口腔,肉質細嫩

燒肉的醬汁是偏甜的,並有一些芝蔴粒在內。

餐飲選了桃味梳打,真的有桃肉!

2017-08-27 152 瀏覽
日式燒肉同串燒都係我嘅至愛,但如果有得揀,就梗係串燒正啲啦。對我來說,分別最大、最大嘅係,燒肉店自己嘅燒蔬菜永遠燒得不夠好,同埋種類少。所以,今晚嚟到和牛燒肉專門店,決定除了點個salad之外,專心淨係吃燒肉、燒肉同燒肉!首先,這裡的火炙和牛他他沙律不可以同西式嘅Steak tartare或韓式生牛肉相提並論,好在Menu上嘅嘢食都有圖睇,唔會有咩誤會。簡單嚟講就係一個日式沙律配好生吓嘅燒牛肉片,內有蘆筍、車厘茄及洋蔥等,食燒肉前打底必食。主菜方面,encore 上次喺尖沙咀分店食過好嘅厚燒牛舌,同叫咗特選和牛肉眼(鹽燒),之後追加咗和牛上牛排肉(汁燒)作比較。我們用心去燒,加上本身食材靚,係實好食嘅!不過坦白講,上牛排肉雖然比特選肉眼價錢平,但食起來感覺更好食,所以有時候不能說一定係一分錢一分貨嘅!何解為速食?就是因為跟餐廳協議了交枱時間囉!但這無損我們的心情,皆因我們也趕下場dinner噢!

日本產火炙和牛他他沙律

厚燒牛舌
特選日本產和牛肉眼(鹽燒)
日本產和牛上牛排肉(汁燒)

日本產火炙和牛他他沙律
厚燒牛舌
特選日本產和牛肉眼(鹽燒)
日本產和牛上牛排肉(汁燒)
2017-08-27 1349 瀏覽
忽然很想念在日本吃燒肉的味道,於是即興地相約嗜肉朋友到和肉燒肉純。價錢雖然說不上便宜,但覺得其風味和質素與日本當地很是接近,偶爾對舌尖上的味蕾豪爽一下,實在無傷大雅。二話不說點了一客特選牛扒肉(カルビ)。肉身色澤粉紅,油脂花紋密佈交雜。正因為カルビ的脂肪比例高,送往口腔未經咀嚼經已散發濃厚油香。肉質非常柔軟,油香與鮮甜肉味混合使人多吃亦不感油膩,實在是和牛燒肉中的上品。蔥燒薄切牛舌(タン)只需輕輕燒過就可品嘗,個人喜歡不擠出檸檬汁,只配上蔥花調味更可享受牛舌味道。牛舌微烤過後,肉質很有彈性,油份雖不比カルビ多,味道仍是具豐富油香。我們都點了各一杯Suntory生啤。啤酒杯本來就放進雪櫃冷藏,使得倒進杯中的生啤依然冰冷,不能不讚店家實在非常細心。汁燒和牛肩肉(ロース)與西冷及肉眼比較,脂肪含量較少,味道不致油膩卻味道十足,肉質依然柔軟。吃了牛扒肉與牛舌後,牛肩肉確為很好的選擇。牛吃多了,還是吃一點其他肉類吧。汁燒豬腩肉的脂肪層與豬肉分明,烤熟後咀嚼不需費勁,汁燒調味剛剛好,不用多餘調味,豚肉油香也自然散出。
特選牛扒肉
牛舌(蔥燒)

Suntory  生啤
和牛肩肉(汁燒)
豬腩肉(汁燒)
特選牛扒肉
牛舌(蔥燒)
和牛肩肉(汁燒)
曾經有一段感情在這間餐廳裡完結,所以已經有年多的時間沒有再光顧了。曾說過因爲這傷心的經歷而不再踏足這個地方,但亦因爲現在喜歡的人而重新面對。無錯,我想也想不到世上有如此巧合的事,但也只好硬著頭皮去。我們最後決定了吃豪華燒肉二人餐($420)和一支清酒南部美人($230)。套餐有沙律、前菜、湯和白飯。肉類方面有特選和牛牛排肉、和牛上牛排肉和和牛壺漬牛排。特選和牛牛排肉是三款牛肉裡油脂份量最豐富,可算是入口即溶;而和牛上牛排肉的口感就會比較實在而且肉味較濃;而最後的和牛壺漬牛排,薄薄的牛肉真的想不到可以有如此濃的肉味,微微一燒更能夠帶出醬油的鮮味。牛肉方面令我非常滿意。驚喜的還有這個日本產雞腿肉,肉汁很多而且很滑,就算是簡簡單單的雞腿肉也醃得出色,真是值得一讚。海鮮方面有大蝦、魷魚和帶子。大蝦肉質爽口鮮味重,蝦頭燒香令蝦膏香甜,一同食用就最好不過了!魷魚厚身新鮮而帶子切開了四件,加上檸檬汁就更加好味道。而我們所叫的清酒南部美人,口感濃郁,味道清純易入口,成為了整餐午餐的總結。

無錯,我想也想不到世上有如此巧合的事,但也只好硬著頭皮去。

套餐有沙律、前菜、湯和白飯。
肉類方面有特選和牛牛排肉、和牛上牛排肉和和牛壺漬牛排。
特選和牛牛排肉
和牛壺漬牛排

和牛壺漬牛排

2017-08-26
特選和牛牛排肉
2017-08-24 127 瀏覽
每次去日本都一定會去食和牛,不過今日就唔係去日本食,而係係香港食呀估唔到係香港都食到咁美味既日本和牛。一早就book左位六點鐘準時上到餐廳就可以入座啦,入到去餐廳既感覺超好,舒服既座位同環境,食起野黎都開心D啦終於和牛上台啦,睇見D和牛既色澤就知係上等既和牛啦~日本產和牛上肩眼,日本產的和牛牛排肉,牛舌和豬頸肉食身到齊就可以準備燒啦~和牛既紋理清晰 ,脂肪分佈平佈。燒既時候肉會釋放出油份,而且鎖緊肉汁,令到肉會勁加既嫩滑,和牛既肉質鬆軟,入口即溶食日本和牛千萬不要燒到全熟,燒到差唔多五至七成就係最美味的除左和牛之外豬頸肉都唔錯架~~除左食牛,仲叫左個辛辣和牛牛排肉拉麵,味噌湯底一D都唔會過咸,味道岩岩好。拉麵麵質彈牙,牛排肉一樣係肉質嫩滑 點會少得野飲呢,荔枝梳打同巨峰梳打

日本產的和牛牛排肉

牛舌

日本產和牛上肩眼

豬頸肉

食日本和牛千萬不要燒到全熟,燒到差唔多五至七成就係最美味的
除左和牛之外豬頸肉都唔錯架~~

辛辣和牛牛排肉拉麵

點會少得野飲呢,荔枝梳打同巨峰梳打
  • 日本產的和牛牛排肉
  • 日本產和牛上肩眼
  • 牛舌
  • 豬頸肉
  • 辛辣和牛牛排肉拉麵
2017-08-24 1010 瀏覽
難得母親大人賞面和我吃飯,作為女兒當然不敢怠慢,拿拿臨塭間正野。和牛燒肉純,顧名思義是專門吃和牛的一家店。自從上次朋友請客後一直對這家餐廳念念不忘,今晚終於有機會帶埋娘親再來吃和牛🐮✨和牛燒肉純分別在尖沙咀和銅鑼灣設有分店。早一星期打去尖沙咀分店訂位, 但已經full了,於是打去銅鑼灣碰碰運氣,幸好銅鑼灣還有位銅鑼灣的和牛燒肉肉純位於享利中心15樓。店舖面積不大,一大班朋友來的話可以包曬成個場這裡賣的是來自名古屋最有名氣的飛騨和牛🐮翻開餐牌,有介紹和牛的產地和規格等等甫坐下,大熱天時先點杯飲料🍹我點了巨峰燒洒,巨峰味濃郁,甜度適中,但size不大,很快喝完要再order。媽媽則點了梅酒🍶雖然是bar枱,但座位之間也算闊落,兩個人的話絕對夠坐有餘和牛上牛排肉 $205來到這裡,當然要點主角和牛🐂單看肉上的雪花紋便知是好野,事不宜遲拿拿臨放入爐燒啦!和牛燒後柔軟得來肉味濃,呷下油滋溢出,入口即溶的口感簡直完美日本產豚腩肉 $98沾上味噌醬來燒,令肉味得到提升。注意豬腩肉必須以慢火來燒,才能有技巧地外脆內軟充分鎖着肉汁厚切牛胸腹 $98牛胸腹口感一流,絕對是燒肉必點食物之一黑豚肉眼 $98口
和牛燒肉純,顧名思義是專門吃和牛的一家店。

和牛燒肉純分別在尖沙咀和銅鑼灣設有分店。

銅鑼灣的和牛燒肉肉純位於享利中心15樓。
店舖面積不大,一大班朋友來的話可以包曬成個場

這裡賣的是來自名古屋最有名氣的飛騨和牛🐮

翻開餐牌,有介紹和牛的產地和規格等等

甫坐下,大熱天時先點杯飲料🍹
媽媽則點了梅酒🍶

雖然是bar枱,但座位之間也算闊落,兩個人的話絕對夠坐有餘

和牛上牛排肉 $205
來到這裡,當然要點主角和牛🐂
單看肉上的雪花紋便知是好野,事不宜遲拿拿臨放入爐燒啦!

日本產豚腩肉

日本產豚腩肉 $98
沾上味噌醬來燒,令肉味得到提升。
注意豬腩肉必須以慢火來燒,才能有技巧地外脆內軟充分鎖着肉汁

牛胸腹

厚切牛胸腹 $98
牛胸腹口感一流,絕對是燒肉必點食物之一

黑豚肉眼 $98
口感有點像豬腩肉,但較少油,咬落口感軟嫩,沾上味噌醬非常惹味,佐飯無以尚之

兩個人點了四款肉和兩碗飯,份量剛好可以全部ko

2017-07-27
日本產豚腩肉
牛胸腹
2017-08-22 580 瀏覽
Sunday brunch,來吃個豪華燒肉為忙碌的生活充充電。店內走日式風格,主打高級和牛,源自日本佐賀、飛驒、熊本等地方。太多定食選擇,最終發板,點了這個豪華燒肉二人餐。主角未到之前,先來個前菜、沙律,另外加了$12改點巨峰汽水。沙律份量細細,淋滿柚子酸汁,非常開胃。主角登場,實在非常吸睛!套餐看似份量不算大,但實質我和女友人都覺得份量預得剛好。此為特選和牛牛排肉及和牛上牛排肉。牛排肉及上牛排肉的口感及味道頗相似,牛味不算重,不過上牛排肉的脂肪較多,肉汁甚豐,入口即化,非常軟腍,令人難忘!和牛壺漬牛排腌得入味,味道很濃郁,軟腍中帶點嚼勁。大蝦Size屬珍寶,已開邊,方便快熟。蝦肉很鮮美,較厚實,口感彈牙。另外尚有少量蔬菜,例如粟米、南瓜、紅黃椒等。侍應提醒,燒帶子時要連殻燒,保留水分。帶子頗爽口,而魷魚好彈牙,滴上適量檸檬汁,更能提鮮。日本產雞腿肉同樣已醃味,頗嫩滑,燒完之後都不會太乾。套餐配麵鼓湯及白飯。白飯用上日本珍珠米,超軟熟,又煙韌,就算白飯味道好似好寡,但我都覺得好好味!其他餐牌

太多定食選擇,最終發板,點了這個豪華燒肉二人餐。

和牛壺漬牛排腌得入味,味道很濃郁,軟腍中帶點嚼勁。

日本產雞腿肉同樣已醃味,頗嫩滑,燒完之後都不會太乾。

其他餐牌
2017-08-19 116 瀏覽
之前去日本旅行,到高山食過飛驒牛燒肉,一直念念不忘。雖然已經過咗兩年,但飛驒牛嘅味道仍然深深留在腦海裡,難得今晚朋友相約到和牛燒肉.純晚餐,我當然二話不說答應。餐廳位於15樓,一出lift門已經感受到和風氣息,入到餐廳,簡約木系列配上偏黃暗嘅燈光,令我感到更加舒服自在。我同朋友被安排到高枱座位,仲可以近距離睇到廚師準備食材添。黎餐廳就係為咗食飛驒牛,我哋分別order咗兩款唔同嘅牛排肉、牛舌及豚腩肉。齋睇賣相,已經知道食材有幾咁新鮮,呈粉紅肉色嘅和牛,油脂雪花分佈均勻,未食已經流晒口水。由於燒烤爐設有低中高唔同嘅火力,方便自己調校,將牛排肉放上已經燒熱嘅網架上,用大火燒至七成熟,入口感覺即溶,肉質腍身軟滑,實在太好味!至於朋友就覺得牛舌更加有驚喜,因為牛舌唔韌,但有咬口,味道濃郁。除咗燒肉,我哋仲叫咗一份味噌和牛牛排肉拉麵。個人平常唔太喜歡味增湯底,但今次呢個味增湯令我有啲改觀,因為味道唔算太濃郁,但保留味噌香甜味,配合彈牙嘅拉麵一齊食,值得再食。最後,值得一讚係,餐廳近門口位置擺放香口膠,隨便客人用餐後可以拎一塊食,真係太貼心啦!

2017-08-12 154 瀏覽
呢排成日落銅鑼灣買野,所以都會係果頭搵食多。 呢個星期日就黎左<<和牛燒肉‧純>>豪一次,至於原因?因為有女神BB係度囉。 餐廳裝修以日本風格為主,除左卡位,仲有吧枱。 有熱毛巾抹手 菜單圖文並茂,我地兩個人,就決定溫馨D揀呢個<<豪華燒肉二人餐>> 先來的是洋蔥沙律,墊下胃呀嘛。入口酸酸的,好開胃。 前菜係<<青瓜牛舌>>,牛舌切到一條條咁,撈埋青瓜入口夠爽之餘又有層次。而且芝麻醬都好突出。 麵鼓湯不能少得。 呢個豪華燒肉二人餐包左和牛牛排肉、和牛上牛排肉、和牛壺漬牛排、日本產雞腿肉、大蝦、魷魚及帶子。 跟埋用日本米煮既飯,好有口感。 和牛壺漬牛排,一個壺裝了約四大塊 又大又長,最重要係薄,因為薄既關係,好快燒熟。綜合三種牛排,肉食起上黎入口即溶,又唔會太肥膩。不過我最愛是和牛壺漬牛排,因為夠薄夠大塊,啖啖肉。 至於<<日本產雞腿肉>>就要燒耐D,但係入口非常之嫩滑,行D講句,雞有雞味。 大蝦我鍾意燒熟D,因為咁樣先會香D。 海
呢排成日落銅鑼灣買野,所以都會係果頭搵食多。
餐廳裝修以日本風格為主,除左卡位,仲有吧枱。
有熱毛巾抹手
先來的是洋蔥沙律,墊下胃呀嘛。入口酸酸的,好開胃。
麵鼓湯不能少得。
跟埋用日本米煮既飯,好有口感。
和牛壺漬牛排,一個壺裝了約四大塊
大蝦我鍾意燒熟D,因為咁樣先會香D。
海鮮,仲有魷魚及帶子四隻,加上檸檬汁一齊,入口有層次,記得唔好燒太耐。套餐仲有粟米及菇等伴菜,不過唔多。
飲品揀左<<桃味梳打>>,有果肉又重桃味,清清口腔的油膩感。
2017-08-06